Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Si Rianna mea a avut cosuri pe fata (asa cum zice si Anda, ca si cosurile de adulti) si de cand i-am schimbat laptele praf de la Similac la Good Start au inceput sa i se traga, ba chiar acu' nu le mai are aproape deloc. E drept c-o si dau in fiecare si pe fata cu crema de galbenele, poate si asta a ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Fetele avem o greseala la inceput,pe prima pagina scrie: "Avem 65 mamici,care au in total 65 copii ,36 fete si 30 baieti, deci avem 65 mamici si 66 copilasi .Sper ca nu va suparati pe mine.....
Simina am si eu nevoie de o un sfat de la tine : pe sotul meu il doare calcaiul cand sta in picioare sau cand apasa pe el,nu are rana sau altceva vizibil.Ce poate fi? Abia luni mergem la doctor dar am vrea sa stim ce e. Multumesc mult.

Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by catutza

Fetele avem o greseala la inceput,pe prima pagina scrie: "Avem 65 mamici,care au in total 65 copii ,36 fete si 30 baieti, deci avem 65 mamici si 66 copilasi .Sper ca nu va suparati pe mine.....
Simina am si eu nevoie de o un sfat de la tine : pe sotul meu il doare calcaiul cand sta in picioare sau cand apasa pe el,nu are rana sau altceva vizibil.Ce poate fi? Abia luni mergem la doctor dar am vrea sa stim ce e. Multumesc mult.

Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)




Catutza, nu sint ortoped. Cred ca ar putea fi un traumatism la acel nivel, deci o contuzie. Dar poate fi sau nu cu interesare ligamentara. De asemenea, poate fi si ceva neurologic - mai putin probabil dupa cum descrii, desi niciodata nu poti sa stii pina nu vezi pacientul si nu faci citeva teste. Poti sa-i dai acolo cu un unguent cu antiinflamatoare - fie cu Diclofenac, indometacin, fie chiar cu Hidrocortizon sau alt corticoid. Asta pina luni, sa nu-l doara prea tare pina atunci. Dar tot doctorul care-l va consulta este in masura sa dea diagnosticul.
Sanatate multa!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Mandy, multumesc. Ce bine ca ai scapat de-o grija cu bebelinul tau! Eu zic ca-i o greutate normala.
Alina, da, eu ii dau lapte praf seara, dupa ce ii dau san mai intai.
Ioana pufoasa mea doarme cam tot timpul in timpul zilei; cind vad ca nu se trezeste dupa trei ore o pun in patul meu si imediat face ochi ; ii dau papi si ma joc cu ea cca. O ora. Mie asa mi-a spus cineva : trei ore de somn, o ora sa stea treaza.Voi cum stiti?
Anda, mie mi s-au terminat lohiile dupa spate saptamani jumate!
Ripley sa-ti traiasca frumusica cu ochisorii superbi!
Simina, multumesc! Iubita mea, pai cum sa nu ai depresie daca nici tu nu dormi de-ajuns si mai si muncesti pe deasupra? Iti doresc sa-ti revii curand!
Xandra, felicitari ptr. greutatea lui Vladut. Si a mea la doua luni este tot pe-acolo.
Bic, eu nu m-am plins, mama, ca nu a luat bine in greutate…
Bubamara, m-am distrat cind am citit cum te binedispui tu cu cantarul…
Leea esti o fericita ca Tudor nu se mai trezeste noaptea, bucura-te!!!
Silvia am ras cu lacrimi cind am citit raspunsul tatalui tau!
Catutza, nu este nici o greseala, una dintre mamici are gemeni.

Fetelor care mi-au dar solutii cum sa fac/racesc laptele praf va multumesc.
Problema la noi este urmatoarea; eu cu fata stam sus in dormitor si ca sa ajung pina la bucatarie trebuie sa merg printr-un hol, sa cobor niste trepte, si apoi sa merg printr-un alt hol. Sint prea chioara de somn sa am puterea asta noaptea,mi-e frica sa nu ma impiedic pe scari ( eu mai fac asta si ziua, citeodata …) si sa mai si pregatesc laptele praf. In plus, cind incepe mindra mea sa urle de foame, trezeste tot cartierul., nu are rabdare si se zvarcoleste., asa ca deocamdata ramin tot la metoda pe care am abordat-o acum; cind se trezeste ii bag sanul in gura, cu o mana bag lapticul gata preparat in incalzitorul de la Avent, cind este gata incalzit il incerc si i-l predau sa-l devoreze.

A fost un subiect in care s-a discutat ca ar trebui sa incepem sa mai avem si grija de noi; eu ieri am inceput, mi-am cumparat o fusta si o crema de noapte ( ca mi se terminase). Sper sa ajung si la pedichiura saptamina viitoare, cu putin noroc.
Despre aparatura electrocasnica, of, of, daca ma aude George chiar explodeaza. Eu aveam prostul obicei sa colectionez fel de fel de mixere, blendere. Acum am camara plina de chestii pe care nu le folosesc. O aveam si mai plina daca nu m-ar fi pus in ultimii ani sa duc inapoi ce-am cumparat,ca nu mai aveam loc de depozitare. Dar de fiecare data replica mea era " daca avem nevoie de ceva, luam din camara" .Acum m-am potolit de tot cu cumparatul fiindca mi-e groaza sa le tot sterg de praf.
Folosesc foarte des un mixer micut care-mi toaca legumele pentru ciorbe, tocanite, desfacatorul electric de conserve, gratarul electric cind vreau sa prajesc ceva in casa si nu am chef sa prajesc la cel de-afara, cam atit.
I-am luat un storcator special lui pitica,imediat dupa ce s-a nascut l-am gasit in reducere, de abia astept sa-l folosesc.
Blender mare si fitzos nu am; cumparasem initial unul, am facut niste prajituri la el si cind am vazut ca-mi ia o juma de ora sa-l curat l-am dus inapoi. Da' uite ca mi-ati dat o idee, cumpar unul si ii spun lui George ca-mi trebuie in gospodarie ca sa-mi usurez munca. Daca face scandal, dau vina pe voi . Hai,mai, nu mai stiti de gluma?

Noi sintem mai binisor si cu dormitul, eu am treaba la firma si prin casa, George s-a apucat sa puna ceramica in bucatarie, care trebuia sa fie de fapt pusa de prin noiembrie, dar daca s-a nascut bebelina,de, am luat o pauza cu constructiile.

V-am pupicit pe toate,





Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Anda, cred ca pediatrul tau s-a referit la bactroban, si Stefania avea nist punctisore pe nasuc si incet, in timp se usuca cu bactroban.
Noua ne-a dat pediatrul sa luam Ca si vit, C numai inainte de vaccin cu zece zile. Apropo de vaccin, azi la ora 10 suntem la cabinet pentru a face vacinul. M-am interesat de ce o iteapa pe Stefi de doua ori...si am aflat ca s-a schimbat formula de vaccinare si ca facem asa: antipolio - oral (2 picaturi - au gust nasol)
antihepatic - injectabil 1
DTP - injectabil 2
deci o va intepa o data intr-un piciorus si inca o data in celalalt.Cam asa imi vine sa ii fac medicului care o va intepa (si de doua ori). Trecem noi si peste asta si va povestim cum a iesit.

La masaj, la baitza, in general cosmetice pentru Stefi, folosim numai sanoasan - sunt super, am folosi si baby johnson...dar ne-am oprit la acestea, si le-am achizitionat de pe net, de la reclama, nu sunt nici foarte scumpe pe net. stiu ca in farmacii sunt foarte scumpe, cel putin la noi si nici nu se prea gasesc (mai ales daca vrei gama completa, sapun, sampon, ulei de ingrijire s.a).

Cred ca numai asa cam pe la ora asta voi aparea pe net ca nu mai am timp, mai ales ca am inceput sesiunea, oricum am ratat un examen ca a fost chiar in ziua cu botezul. Intrati sa vedeti poze noi de la botez.

Va pupacim!
Teo (23 ani) si bb Stefania Iulia (acum increstinata)


http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

vai, abia acum am recitit raspunsul meu...am mancat litere. Va rog sa ma scuzati ca la ora aceasta nu sunt suficient de treaza si in plus am o foame....tot am citit ce faceti voi la roboti si blendere, asa ca...

teo si bb Stefania Iulia


http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neata mamici!

Raspund si eu dupa cum imi amintesc despre ce s-a scris :) Sunt cam chianua de somn si m-am trezit la 6 sa lucrez, da' am citit si beut cafea pana la 7 cand m-am pus pe citit pe DC. Deci sunt fte eficienta azi :)
Mandy, nici noi nu luam calciu, doar vigantol 2 pic pe zi, in zilele cand nu uit :) cam 2 din 3.
Am sa imi cumpar si eu storcator de fructe si de citrice, robot si blender am. Prefer la toate gama philips cuccina, din care am si prajitor de paine, sandwich toaster, filtru de cafea, cantar electronic. Mai putin robotul, care e braun.
Razatoarea boerner o pomenisem si eu la subiectul anterior, dc nu pentru bebei e practica deocamdata, pt noi e minune in bucatarie la gatit.
Eu recunosc ca gatesc cu placere, insa uneori tare ma necajesc cand mancam aiureli in loc de ciorbica si felul 2 si dau munca mea si banii la caine pt ca eu mai mult de 3 zile nu tin mancarea in frigider. Poate sunt putin exagerata, da' asta e.
Leea draga, ma bucur ca sunteti bine, bucura-te de somnul de noapte, Ana il are de la 3 sapt, daca le este foame fii sigura ca se trezesc sa ceara :)
Ina, mersi de compliment, intr-adevar are Ana mea niste ochi superbi si mari, eu si Marius nu-i avem asa mari, culoarea se tot schimba si mai nou deschide, acum sunt un verde-cenusiu desi pana sapt trecuta parea ca vor fi caprui. Oricum ochii albastri de portelan ai socrului i-am ratat tura asta :)
Apropos de renovarile lui George, eu va dau vestea trista ca in afara de centrala, faianta si parchet toata renovarea noastra si implicit investitia de peste 10mii euro (pe care teoretic o returnam in 10 ani)au fost o balega imensa si moale (scuze de plasticismul exprimarii!, dar sunt extrem de suparata). Tavanul e tot crapat in dormitor si living, baia e facuta de mantuiala pe la colturile tavanului, toate usile si geamurile sunt crapate si inca tare, finisajele sunt de kkt. Partea proasta este ca cel care a renovat e prieten cu 2 perechi de prieteni buni de-ai nostri, ne mai vedeam pe la petreceri si ma ia cu tarshala sa fac circul pe care mi-l doresc. Insa ma tot montez de cateva zile si am sa ignor faptul ca ne cunoastem dinainte si am sa-i cer banii inapoi, este inadmisibil ce prost a lcurat, desi altii l-au recomandat ca fiind bun. Tot asa de bine am auzit si de clinica unde am nascut si ce-am tras acolo stiti si voi. Vba ta, Lavi, pomu' laudat - face mere de... stiti voi cu ce rimeaza :))
Eu continui sa va recomand produsele bubchen, se compoerta super pe pielea copilui. Eu o dau fie cu ulei fie cu body milk doar la 2 zile, mi se pare suficient si asa ii las si pielea sa respire, pe fata o dau intotdeauan cu crema tot de la ei cand venim de afara si o spal de praf pt ca din pacate am impresia ca mi-a mostenit tenul mai uscat.
De la johnson multi copii au facut alergii, asa ca il evit din start si am primit da' mi-e jena sa-l dau mai departe :(
Eu pentru mamicile cu laptic praf recomand un ajutor mare: fierbatorul electric pt apa. Eu clocotesc apa de la robinet de 2 ori, o las in el si ii mai dau o pornire inainte sa prepar lapticul si in 10-15 sec e la temperatura ideala. Cu lapticul praf rece din frigider e perfect, mai ales ca Ana prefera sa fie cald bine, mai la temepratura camerei nici nu se uita la el.
Eu suc de lamaie ii dau de cand a sughitat prima oara, cate 2-3 picaturi la inceput, acuma uneori ajung la o lingurita in 2 etape cand nu-i trece si nu numai ca o tolereaza, dar mai si se linge de pofta si intinde manutzele sa ii mai dau. Radeam cu MArius c-o suspectez ca sughite doar ca sa-i mai dau :) Evident ca nu exagerez ca e totusi acida lamaia, dar 1 lungurita-2 pe zi sunt santate curata. Cred ca dc nu face alergie la lamaie nu vom avea probleme cu citricele in general.
Catutza, avem 65 mamici si 66 bebelei pt ca sunt si gemenii primii nascuti, david si bianca. E drept ca socoteala nu ne-a iesit prea bine :)
A, pt piele sensibila eu va recomand sa spalati bebe cu Klorane, e un gel de bebei fara sapun, e putin peste 200 mii, dar nu se pune nici mult si merita pt ca nu e alergogen. Si de asemenea va spun sa nu exgarerati cu cremuitul si unsul cu diverse potiuni magice, pielea lor e pregatita sa se descurce si natural cu mici ajutoare, nu cu suplimente zilnice de hidratare si ungere, sunt totusi indiferent d ecalitate si pret produse cosmetice.
M-am intins ca o placinta, tu parca spuneai asa mai demult Anda, nu? :)
Va pup si va doresc o zi super cu bebei cuminti, papaciosi si zambareti!Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si eu am inceput sa am grija si de mine. Inca din decembrie m-am tuns, ca-mi crescuse parul anapoda si parca aveam latze, oricit le-as fi schimbat sampoanele tot ca niste latze aratau! Acum sint mai de Doamne-ajuta. Si saptamina trecuta mi-am luat u sutien si lolotzei de la Victoritza (aia cu secretele), ca tot plingeam eu demult si aveau si reduceri...
In februarie, cam inainte de Valentine's Day, ma voi tunde din nou, ca vreau sa-mi schimb total tunsoarea. Si mai vad eu ce mai fac...

Deocamdata fug la somn ca printzesuka mica doarme neintoarsa si ma strecor si eu linga ea

Pupici multi la mamici si bebici mici!



Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu


Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Cred ca toate ar trebui sa incepem sa avem grija de noi, chiar daca stam in casa, un rujuletz, un creion de ochi sau numai un rimel vor schimba nu numai estetic dar veti avea si un alt tonus.
Eu am fost inainte de botez si m-am aranjat din cap pana in picioare, si de saptamana viitoare incep si sedintele de fitness.
Mai vb! Plecam la vaccin

Teo si bb Stefania Iulia

http://pg.photos.yahoo.com/ph/banu_teodora/album?.dir=7aad&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

teo banu, stai linistita cu scuzele, nu sta nimeni sa vaneze greseli... daca se intelege ce-ai vrut sa spui e ok, ar fi pierdere de timp sa mai stai sa mai verifici...

anda stiu ca ti-a placut chestia cu profesia mea, dar e chiar asa clara?? n-ai vrea tu sa mai arunci un ochi, poate zice si ce sanse am cu reprofilarea anul viitor??? ca io sunt taaaaare hotarata sa nu ma mai intorc la catedra.

Ina o te incurajez sa iai in dormitor una bucata termos, biberonul si cutia cu lapte, doar aprinzi o lumina slaba... pare mult prea lung drumul.

io m-am hotarat azi sa ies afara. stau cu ochii pe situl de la inmh. daca la 12 anunta temperaturi spre 0'C, o zbughesc afara cu copiii, pana nu ne ticnim toti trei de atata stai in casa! la 9 erau -11'C la filaret, dar eu tot sper... si e si sooooooaaaare....


Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput