Despre contracte.

Despre contracte. | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Am telefonat la CNPAS Brasov si am intrebat ce se intampla cu contractele respective. Si cineva de acolo mi-a spus ca toate contractele de dinainte de 16 martie se anuleaza.
Ultima dat in care as mai putea da banii ar fi 30 martie. Ce sa fac?
Nicoleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

Eu trebuia sa platesc suma totala pentru 6 luni pana la sfarsitul lunii martie. In urma ordonantei, am aflat ca nu voi mai beneficia de indemnizatie ca urmare a asigurarii. Cineva din interior m-a sfatuit sa nu platesc si sa astept modificarea ordonantei, urmand sa achit suma daca aceasta imi va fi favorabila (eventual platesc penalizari pentru intarziere).

Simona & Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Du-te la CJPAS si vei avea doua variante:
1. Te intereseaza contractul si vei face altul ca si primul dar beneficiile vor fi conform actualelor prevederi ale legii
2. Nu te mai intereseaza reluarea sau prelungirea contractului si banii achitati pana acum se vor tine cont la determinarea dreptului la pensie.

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Marius, dar ce prevede legea actuala? Ca se tot schimba...
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pt. Nicoleta
Art. 5. - (1) În sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. persoanele care desfășoară activități pe bază de contract individual de muncă și funcționarii publici;
II. persoanele care își desfășoară activitatea în funcții elective sau care sunt numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești, pe durata mandatului, precum și membrii cooperatori dintr-o organizație a cooperației meșteșugărești, ale căror drepturi și obligații sunt asimilate, în condițiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la pct. I;
III. persoanele care beneficiază de drepturi bănești lunare, ce se suportă
din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în condițiile legii, denumite în continuare șomeri;
IV. persoanele care realizează un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel puțin 3 salarii medii brute, și care se află în una dintre situațiile următoare:
a) asociat unic, asociați, comanditari sau acționari;
b) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau de management;
c) membri ai asociației familiale;
d) persoane autorizate să desfășoare activități independente;
e) persoane angajate în instituții internaționale, dacă nu sunt asigurații acestora;
f) alte persoane care realizează venituri din activități profesionale;
V. persoanele care realizează prin cumul venituri brute pe an calendaristic, echivalente cu cel puțin 3 salarii medii brute, și care se regăsesc în două sau mai multe situații prevăzute la pct. IV.
(2) Se pot asigura în sistemul public, pe bază de contract de asigurare socială, în condițiile prezentei legi, persoanele care nu se regăsesc în situațiile prevăzute la alin. (1), cele care nu se află în plata unor prestații de asigurări sociale în sistemul public, cele care nu se regăsesc în situațiile de la art. 38 alin. (1) lit. b) și c), precum și cele care nu sunt asigurate în alte sisteme de asigurări sociale, neintegrate în sistemul public.
(3) Salariul mediu brut este cel utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Art. II. - Pe data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență încetează de drept:
a) declarațiile de asigurare depuse în baza prevederilor art. 6 alin. (2) din Legea nr. 19/2000 de către persoanele prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. f), g), h) și i) din Legea nr. 19/2000, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum au fost reglementate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență;
b) contractele de asigurare socială încheiate de către persoanele care și-au completat venitul asigurat până la plafonul prevăzut de lege, în temeiul art. 5 alin. (2) din Legea nr. 19/2000, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum au fost reglementate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Hai ca ne invartim pe langa lege:clar e un lucru nu???:vechile ctr incheiate pt suplimentarea veniturilor...nu mai sunt valabile.!
Mitingul era numai pt ridicarea plafonului de 4,200.000???
Cred ca pe cele mai multe le afecteaza anularea acestor contracte,nu plafonul ala!!
deci....contractele ramana anulate????
daca are cineva un raspuns la asta va rog sa-mi spuna si mie!

KORINA & BB STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florianmg spune:

Toata tevatura aceasta cu contractele de asigurare a fost o mare inselatorie a Statului Roman (parerea mea). A fost facuta sa favorizeze anumite persoane si nu se asteptau sa ia o amploare asa mare. Toate (si aici ma refer si la sotia mea) au incheiat contractul in ideea de a primi niste bani pe perioada de 2 ani de cresterea copilului, dar contractul este de asigurare sociala suplimentara, care inseama la urma-urmei si pensie, si concediu medical si orice alta forma prevazuta in legea 19. Nu cred ca acei bani dati (si strinsi cu chiu cu vai deoarece sotiei mele i sa si desfacut contractul de munca in a 3-a luna de sarcina..) ii vom mai vedea inapoi pina la pensie...
Daca credeti ca nu am dreptate va rog sa ma combateti.

Mergi la inceput