Statul in fundulet

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Incearca totusi sa il pacalesti cumva.e prea devreme, mi se pare. dar sa va zic una buna...fiii-miu, care pana la 4 luni a refuzat cu incapatanare sa isi tina capsorul singur acum plange daca nu sta in picioare si se tine de degetele nostre cu manutele....eu sunt total debusolata...sta asa si cand oboseste flexeaza genunchii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Si Alexandra a vrut sa stea in fundulet pe la 3 luni dar nu am lasat-o. E prea devreme si risti sa aiba probleme cu coloana mai tarziu, noua asa ne-a spus doctorul. Noi am stat in aparat pentru sold de la 4 la 6 luni, ptr. ca a avut subluxatie si asa vrand nevrand a stat pe spate 2 luni si dupa ce i-am scos aparatul s-a ridicat singura in fundulet, dar in carut si 1 luna mai tarziu s-a ridicat fara sprijin.

Multa sanatate
Alexandra si mama ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Si Alexandra a vrut sa stea in fundulet pe la 3 luni dar nu am lasat-o. E prea devreme si risti sa aiba probleme cu coloana mai tarziu, noua asa ne-a spus doctorul. Noi am stat in aparat pentru sold de la 4 la 6 luni, ptr. ca a avut subluxatie si asa vrand nevrand a stat pe spate 2 luni si dupa ce i-am scos aparatul s-a ridicat singura in fundulet, dar in carut si 1 luna mai tarziu s-a ridicat fara sprijin.

Multa sanatate
Alexandra si mama ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hanuska spune:

Eu cred ca totusi este prea devreme, de ce nu incerci varianta cu scaunul de masina? Pare cea mai buna.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

La 8 luni nu sta in fundulet
tutzi
La 8 luni fetita mea nu sta singura in fundic decat cateva secunde si nu se intoarce de pe burta pe spate decat daca o pacalesc cu o jucarie dar nici asta totdeauna. Doctorita de familie mi-a dat vitamina B si daca intr-o luna nu progreseaza ne va trimite la specialisti. Pana atunci as vrea sa fac si gimnastica cu ea dar nu prea stiu de care. Va rog daca stiti sa-mi spuneti si mie sau sa-mi dati site-uri cu asa ceva (si in engleza).
Va multumesc

vivi.vio

Si cu fetita mea am patit la fel pe la 8 luni.
Am inceput sedintele de chinetoterapie si dupa 4 sedinte mergea de-a busilea, statea in fundulet, etc.
Consulta un dr. de medicina fizica si recuperare(pediatrie), care sa te trimita la chinetoterapie.


alinaxeni

Nu e normal deloc.Daca-mi aduc bine aminte fata mea la 8 luni state in picioare tinuta de noi,putin dar statea.Primi pasi i-a facut la 10 luni iar la un an a plecat deacasa


monica-elizabet
fiecare copil are stadiul lui de dezvoltare, poate sa nu fie nici o problema dar totusi ar trebui sa consulti un specialist
cunosc un copilash care la 1 an si 7 luni nu vroia sa mearga desi medicii spuneau ca nu are nimik, cand mama lui il punea sa se sprijine in piciorushe el se lasa in jos...acum are 4 ani si nu sta locului o clipa.
numai bine


Ramona J
Mai bine mergi la specialist sa te lamuresti. Fetita mea a inceput sa mearga la virsta asta.


Balbina
Carmen, de acord cu Monica, fiecare copil se dezvolta in felul lui. Al meu s-a asezat singur in fund la 9.5 luni. Nu mi-am facut nici un fel de griji in aceasta privinta, si nu l-am fortat niciodata sa stea in fund, girbovindu-se. Cind s-a asezat singur, a stat din prima foarte sigur pe el, de parca facea acest lucru de citeva luni bune.
Dar ca sa te simti tu mai linistita, poti sa mergi la un specialist, sa vezi ce-ti spune despre asta.


cipcipcip
Vivi, ce este chinetoterapia si in ce consta?

Tzutzi, eu cred ca e un bebe mai lenes, dar mergi la control pentru linistea ta. Si a mea tot cam aproape de 8 luni a stat nesustinuta in fund. Acum are 9 luni jumate si tot la stadiul ala e. Eu nu-mi fac probleme deocamdata, mai ales ca si eu am fost puturoasa.


otilica
Am trecut si eu prin aceleasi probleme cu Robert.
Noi am mers la Neuropsihiatrie infantila de unde ne-au trimis la gimnastica (Kinetoterapie) . Pe langa asta am facut tratament cu B Complex, Encefabol, Glicerol si Tonotyl. Nu sunt medicamente periculoase, mai mult ajuta la oxigenarea creierului sau sunt antioxidanti. Rezultatele sunt spectaculoase.
Obligatoriu trebuie consultat un specialist.


ruxandra_sb
Poate sa fie un picutz mai "lenesa".

Pt linistea ta, ca sa excluzi alte cauze, consulta un neurolog pediatru.

Kinetoterapia (masaj si gimnastica) nu poate decat sa fie de ajutor.
Noua ne-a folosit tare mult.

P.S. si, rog frumos, nu va grabiti sa taxati evolutia copiilor altora ca fiind "anormala" comparand-o cu cea a propriului copil.

Faceti mult rau parintilor si asa ingrijorati !!!

Numai un specialist poate sa spuna cu certitudine daca ceva e "anormal".

P.P.S Si pun pariu ca acei copii, mai "lenesi" in unele sunt primii in altele. La fel cum aceia care merg de la 9 luni sunt "codasi" la alte abilitati.


roxi23
Chiar azi citeam despre gimnastica bebelului. si ft mare importanta este ca bebelusul sa isi dezvolte muschii spatelui. pune-o cat mai mult timp pe burtica sau ca exercitiu am citit ca se pune copilul pe burta , se intind manutele lateral , se prinde copilul de axila si se ridica cca 20-25 cm. exercitiul se repeta de cateva ori. Apoi se prinde copilul de manute in efectuarea exercitiului. un alt exercitiu: copilul stand pe spate; se prind manutele si se ridica in fundulet. se mentine asa 1-2 minute, dupa care se lasa usor pe spate. Se repeta exrcituiul. O serie de exercitii nu trebuie sa depaseasca 10-15 minute.


mamitzica
Poate ca e lenesa daca zici ca sta in fund dar numai putin.Baiatul meu s-a intors de pe burta pe spate la 10 luni pur si simplu din puturosenie.
Probabil ca ar fii bine sa consulti un specialist ca sa stai linistita,dar nu-ti fa ginduri negre daca copilul e dezvoltat normal.Fetita prietenei mele a inceput sa se ridice in picioare dupa baiatul meu care e cu o luna mai mic si baietii se zice ca sint mai puturosi.Asa ca bebe fericit si harnic la stat in fundulet.


andrruzza

Baiatul meu nu a vrut sa stea singur in fund decat in momentul in care s-a ridicat singur, la 7,5 luni. La 9 luni statea singur in picioare, la 1 1 luni a inceput sa mearga.
Nu cred ca este motiv de ingrijorare, dar ar fi bine sa mergi cu ea la un ortoped.

joker
Am trecut prin ceva asemanator..in sensul ca la 4 luni nu isi tinea singur capicul...medici, neurologie,controale, tot tacamul...pana cand un pediatru destept mi-a recomandat sa ii verific nivelul vitaminei D din sange....ii dadeam vigantol regulat de la nastere...dar nu era destull....un rahitism carential...

Intr-o saptamana de la cresterea dozei nu numai ca isi tinea capul dar statea si in fund apropate singur...la 6 luni jumatate s-a ridicat singur in fundulet, tot cam de atunci statea in picioare tinandu-se de noi sau de ceva, la 8 luni si ceva a inceput sa paseasca si acum, la 9 luni si o saptamana merge singur...doar cand vrea......

E posibil sa aiba si un alt ritm de dezvoltare...eu am avut spre exemplu achizitii motorii tarzii dar nu aveam nici o problema fizica sau neurologica ...

Totusi, pentru linistea ta, consulta specialistii si fa si gimnastica, asta il va ajuta tare mult pe bebe...stimuleaza foarte mult nervii raspunzatori de miscare...Poate daca ai incerca sa il asezi in niste pozitii mai solicitante...

DanielaAB
Fetita mea a stat in fundulet singura pe la 7 luni jum.Acum are 8 luni jum si nu merge de-a-busilea si nici nu da semne ca ar vrea sa se ridice in picioare.Cand mi-a spus pediatra ca ar fi o problema ca la 6 luni nu sta singura in fundulet m-a speriat,dar s-a dovedit ca nu a avut dreptate.Intre timp am pus-o mai des sprijinita intre perne, si asa, incet, incet, a invatat sa stea singura si fara sa cada.
Daniela


sanziana72
Poate fi si o lipsa de exercitiu.

Noi, cand avea Marina vrea 7-8 luni am fost la medic si ne-a spus ca e un copil foarte vioi si urmareste foarte atent cu privirea, dar ca nu se misca prea mult si ca ar trebui sa o stimulam. Avea nevoie de un spatiu al ei pe care sa se miste si de o motivatie ca sa se miste.
Cel mai simplu a spus ca e sa o pui pe covor (bineinteles ca pui un cearceaf curat deasupra) si sa ii pui lucruri interesante la indemana. Adica nu chiar la indemana, ci in asa fel incat sa o oblige sa se rostogoleasca sau sa se miste ca sa ajunga la ele.
Pana la urma i-am luat o jucarie mare cu doua arce de cerc care se deschideau in unghi si o puneam intre ele pe covor. Jucaria canta, fasaia, avea butoane, spunea cuvinte... Lucruri care erau interesante si care o stimulau sa se duca spre ele.

De unde sa stie bietul copil sa se rostogoleasca daca nu a vazut nicaieri ? In fund si in picioare stam si noi, dar de rostogolit, nu prea. Ar trebui sa ii arati cum sa se rostogoleasca, adica sa te rostogolesti si tu. Vorbesc serios. Vei vedea ca in timp te va imita.
Ce ai mai putea face ca sa o ajuti e sa o pui pe o perna si sa inclini perna ca sa se rostogoleasca din cauza gravitatiei (nu prea repede). Marinei ii placea tare mult sa faca asta. Dar incearca tot pe covor ca sa nu ti se rostogoleasca din pat. Primele rostogoliri le-a facut pe plan inclinat. A prins miscarea si pe urma incet, incet a incercat si pe plan drept.
Cand era mica-mica o puneam pe burta si o rostogoleam de acolo inclinandu-ma pe o parte sau cealalta si prinzand-o cu mana. Radea pana nu mai putea.

Copii invata daca le aratam ce au de invatat si inteleg la ce le foloseste.

Ca sa stea in fund trebuie sa descopere ce mare avantaj e sa ai ambele maini libere ca sa poti apuca jucariile. Asa ca mai aseaz-o uneori sprijinita si da-i ceva interesant de studiat in mana, dar nu o lasa mai mult decat o tine spatele pe ea. Muschii se intaresc progresiv.

Si las-o sa se joace singura, sa se antreneze singura, sa exploreze singura fara sa intervii prea mult in joaca ei (dar sa o supraveghezi).

Sa o vezi acum pe Marina, la un an jumate cum alearga si sare si se da pe tobogan...



akella
Din nefericire stiu mai multe decat mi-as fi dorit despre recuperarea motorie... Sfatul meu sincer: pentru linistea capsorului si sufletelului tau, mergi cu pitica sa o vada un specialist in balneologie (NU ortoped) sau un neurolog - pediatru. Daca medicul va considera necesar, te va trimite cu fetita la kinetoterapie si, in cazul acesta, te sfatuiesc sa mergi! Exercitiile de kineto nu ti le poate explica nimeni pe net... Se fac zilnic, intr-un ritm sustinut, pentru a se asigura recuperarea grabnica a copilului.

Iar pentru celelalte mamici sfatoase: nu mai utilizati dezvoltarea propriului copil drept etalon! Fiecare pustiulica are propriul ritm de achizitionare a posturilor, limbajului etc.

mary_ary

Pentru linistea ta ar trebui sa consulti un specialist. e adevarat ca fiecare bb se dezvolta in ritmul lui, dar uneori i mai ajutam si noi: i lasam mai mult pe burtica chiar daca ei nu vor, i punem intre perini, etc....
Gogoasa mea are 7 luni si 22 de zile si merge pe marginea patului, in patut face cate o tura, merge in 4 labe. Dar fiul prietenei mele este mai mic decat gogoasa mea cu 1.5 luni. Pana acum vreo sapatamana abia isi tinea caputul, cand il luai in brate iti era frica sa nu-l scapi asa era de moale. L-a pus pe burtica, chiar daca nu i-a placut, l-a mai tinut intre perini si a evoluat foarte mult. Acum sta singur in fundulet, sprijinit dar sta, isi tine caputul.


kiwwy
Tutzi,vad ca esti oradeanca,la fel ca mine.
Pentru linistea ta,iti recomand sincer un consult de specialitate ,si as putea sa iti dau un numar de telefon al unui centru pentru copii cu dezabilitati din Oradea nou infiintat(din ianuarie ).
Noi mergem la logoped ,psiholog si la terapie ocupationala (art terapie).Leon are intarziere de vorbire(are 2 ani si 1 luna)
Am vazut un copil de 9 luni care nu statea singur in fund,si vine la kinetoterapie si gimnastica medicala,iar din discutia avuta cu parintii,acestia sunt foarte multumiti.

deci,daca vrei,te pot ajuta cu placere.
Poti sa imi scrii, sa imi dai o adresa de mail.


pisi_ella

Mai, nu mai speriati fata! Bebelusa ei e mai lenesa, atata tot!
Matei tot asa a fost, ca fetita ta! Abia la 8 luni jumate a stat in fund ff bine, fara sa cada. El e si cam durduliu...poate de-aia sau poate asta e ritmul lui.
Da, e bun complexul de vit B, si eu i-am dat lui Matei pentru tonusul muscular.
Acum Matei are 10 luni jumate si nu a luat-o inca de-a busilea, doar se taraste si se oftica . In picioare nici atat...doar in premergator. Daca-l tinem sa faca pasi...tzopaie ca o vrabie. Oricum, are forta in picioare, se propteste in ele cateva secunde bune.
Nu-mi fac griji. E el mai mototol , dar isi va da drumul pana la urma. Fetita cea mare a mers de-a busilea la 8 luni si ceva....in picioare la 1 an...copiii mei sunt diferiti.
Eu zic sa stai calma...Mai asteapta o luna...pana pe la 9 luni si vezi atunci. Daca nu se schimba nimic, mergi la specialist. Dar eu cred ca se vor schimba multe intr-o luna!

Mult succes!


grasulici
este foarte adevarat ca toti copiii au ritmul lor de dezvoltare si de asta nu trebuie sa fii foarte ingrijorata. cred ca este normal (mai ales cu accesul la informatie)sa iti faci griji. mai ales cand te informezi tot mai mult. nu pot decat sa fiu de acord cu persoanele care sustin ca pentru linistea ta sa consulti un specialist si revin la prima idee cu ritmul specific de dezvoltare al fiecarui copil. un exemplu: nici copilul meu la 8 luni nu prea reusea sa stea singur in fundulet, si cu mare timiditate a facut primii pasi la 1 an si o saptamana. si de-a busilea nu cred ca a mers mai mult de 2 saptamani si asta nu mi-a ridicat semne de intrebare. am zis ca asta este felul lui si m-am consolat pentru o vreme cu ideea. nici de vorbit nu a inceput sa vorbeasca la varsta la care scrie in carti sau la care se lauda alti parinti cu copiii lor. dar acum are 3 ani si jumatate si ma uimeste vocabularul si atitudinea lui (in sensul bun). ...nu mai spun ca isi porneste singur calculatorul si jocul preferat si stie sa le si inchida, fara sa fi exersat noi cu el...iti spun asta nu ca sa il laud ci ca sa vezi ca evolutia unui copil nu este un stereotip. de exemplu acum nu vrea sa invete cantecele sau poezioare (abia din toamna o sa mearga la gradinita)...nu fac din asta o tragedie... mai devreme sau mai tarziu va veni si vremea lor. iti urez mult succes, rabdare, intelepciune si un pediatru bun (lucru foarte important ).


Field_mouse
Si ai mei s-au asezau in fund la 8,5-9 luni (dar imediat dupa asta au inceput sa mearga in 4 labe si au mers la 1 an si 1 luna). Am fost si la ortoped, si la neurolog, totu' era o'k. Si ce daca unii copii merg la 8-9 luni? Sunt mai fericiti in viata? Fiecare copil are ritmul lui, nu trebuie sa-l fortezi. Daca e sanatos, medicul nu gaseste probleme majore, nu te mai ingrijora!


roxi23
sa fiu sincera al meu are 7,5 luni
sta in fundulet dar daca se intoarce cade. in schimb a reusit de cateva ori, cu mari eforturi sa se ridice singur in fund. daca il tin de maini face pasi, se rostogoleste non stop, este vioi. dar in fund nu prea ii place sa stea! Nu imi fac griji! Sincera sa fiu nu m-ar deranja sa mearga mai tarzior in picioare...ca ma gandesc cu groaza ca va trebui sa stau in permanenta cu ochii la el...

leeloo2004
Subscriu in totalitate la cele spuse de Akella!!

Baietelul meu a avut probleme la nastere si achizitiile lui pshihice si motorii au fost intirziate insa in limitele normalului. Vorbind despre aceste limite ale "normalului", pot sa va spun ca mie toti doctorii la care am fost (pediatri si neurologi) mi-au spus ca pentru statul in fundulet intervalul de normalitate (adica in care "cad" majoritatea copiilor) este intre 6 si 9 luni. Prin urmare fetita ta nu se afla in afara acestui interval! La fel, pentru mers in picioare, intervalul de normalitate este pina la 18 luni; dupa aceste date se considera ca respectivul copil poate avea probleme si uneori chiar si asta este neintemeiat.
Oricum, numai un medic iti poate raspunde la intrebari si te poate linisti, noi aici numai iti putem oferi exemplul propriilor copii si eventual putin experienta acumulata in timp, insa nici un copil nu seamana cu altul la dezvoltare!
Pupici fetitei si tie!


Luiza_Mihai
eu merg cu fetita mea la kinetoterapie de la varsta de 9 luni.Acum are 1an si 7 luni. poti sa mergi la un centru de recuperare neuromotorie.se numeste Marin Pazon. Iti trebuie trimitere de la medicul de familie si atat.Ai aici medic neuropsihiatru,medic balneofizioterapie, psihiatru.Se face si masaj , fizioterapieect.E super sunt foarte multumita.fetita mea merge acum. La 9 luni de abia se intorcea de pe o parte pe alta.Diagnostic: Sindrom hipoton generalizat. Sper sa va fie de folos aceste informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: lyalya
Subiect: bebe in fundulet
Trimis la: 24/03/2007 19:32:53
Mesaj:


la cate luni ati asezat bebelusul intre perne in fundulet?
--------------------------------------------------------------------------------


Autor: nusicasiely
Raspuns la: 24/03/2007 19:46:48
Mesaj:

am inceput pe la 4 luni pentru fata mea nu mai voia pe spate si nici in scoica.asa ca atrebuit sa o mai pun,dar nu intre perne.o sprijin de canapea si daca aluneca intr-o parte o las sa se chinuie sa se ridice.ca sa se invete.bineinteles ca nu poate inca,dar o las ca sa mai stea culcata


cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!
elenica lu' mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2
--------------------------------------------------------------------------------


Autor: andre_ea
Raspuns la: 24/03/2007 19:47:21
Mesaj:

Nu l-am asezat niciodata intre perne. De fapt nici nu stiu cum se face asta.
Ca sa ajuti copilul sa stea in fundulet trebuie sa ii intaresti muschii spatelui. Asta se face asezandu-l pe burta sa-si tina cat mai mult capul sus.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005

Lamaitele: Andre_ea-Ileana-Olim-DianaR
--------------------------------------------------------------------------------


Autor: bb ralukutza
Raspuns la: 24/03/2007 22:32:30
Mesaj:

nici eu n-am pus-o deloc pe alexia intre perne!
la 5 luni si doua zile a stat singura, dintr-o data! n-am facut niciun fel de exercitii cu ea!
acum sta aproape toata ziua in funduletz si face fel de fel de scheme! are 6 luni si doua sapt si se ridica absolut singurica in fund, de pe spate pe burta, de pe burta in 4 labe si din patru labe in fund!

succes!



*******************************************************


raluca, mami fericita de alexia-maria (07.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutzi spune:

Multumesc mult pt raspunsuri, imi pare rau ca le-am vazut doar acuma. De cand am postat subiectul au trecut 10 luni iar fetita mea e bine umbla peste tot dar si acuma e cam comoda. Deci in cazul ei nu au fost pb ci pur si simplu nu avea chef sa se chinuie. Inca o data m-am convins ca fiecare copil se dezv diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eu zic ca la 3 luni nu e dorinta de a sta in fund, ci dorinta de a sta drept (nu culcat) ca sa poata observa lumea, ce misca i njur etc. Iar asta presupune sa-l tii in sus. Eu il tineam pe alex in marsupiu cu fata in afara (lumea zice ca sta in fund, dar practic parte din greutate e absorbita de tot harnasamentul marsupiului). Sau il tineam in brate cu mana mea sub fundul lui si cu spatele sprijinit pe burta mea. Tot o pozitie gen stat in fund, dar fara sa-si lase toata greutatea pe coloana lui. Sau il tineam cu bratul meu pe sub burta lui si cu fundul sprijinit pe soldul meu, asa intr-o parte, astfel icnat sa am o mana libera si asa mai umblam cu el prin casa si ma ifaceam mici treburi.

In alta ordine de idei eu n-am auzit cazur ide genul "Vai ce are copilul? Pai a stat prea devreme in fund si de-aia."


"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de RUXMAX


Bebele meu are 4 luni (de Pasti) si desi nu e chiar voinicel- 6,6 kg si 65 cm, ar vrea sa stea in fundulet si chiar pasteste, bineinteles sustinut de mine in ambele cazuri.
Stiu ca nu e sanatos pt coloana si muschii sai sa stea in pozitia sezut, insa e cam greu de evitat.
Voi ce stiti?

Multam!


pozele mele

Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Originally posted by corinadana


De la 6 - 7 luni ca sa nu i fortezi coloana.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput