infectia urinara, o problema ???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna spune:

Ceai de coada-calului, baut 1 l jumatate-2 l pe zi, 2 luni (chiar 3).

La fel incercasem toate antibioticele.Crizele debutau brusc cu hematurie(urina cu sange ), febra mare , frisoane, scapari involuntare de urina, urinari extrem de dese , usturimi.Ingrozitor.
Infectie cu E.coli care ceda doar la nitrofurantoina dar ..nu se mai fabrica...Oare ce se va fabrica in locul ei?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelae spune:

Anna eu am luat ceva asemanator ; Acid Nalixidic
Hai sa va impartasesc si experienta mea cu infectiile urinare, cam de 10 ani de zile m-am confruntat cu ele, apar mereu. Ma sinteam bine atat cat luam antibiotic, cum terminam recidivau.Mi-am facut tot felul de analize toate erau ok , in afara de urocultura ; infectie urinara cu Esch.Coli.Primul antibiotic pe care l-am luat a fost Biseptol...apoi a urmat; Nolicin, Urinex, Ciprolin, doxiciclina, Cefaloxin, Zinnat, Urovaxon, Augmentin,Ceftriaxon, Nitrofurantoina, Uricol, am facut si chiar antivaccinul preparat la Cantacuzino, am facut trat. homeopat 1 an, am luat tot felul de produse naturale pentru cresterea imunitati.Plus ca ajungeam la spital cu febra 40 , totii dau din umeri....Colica renala neprecizata.Anul trecut am fost internata la Spit. Panduri si la urografie mi-au descoperit un defect din nastere, plus ca am ambii rinichi cazuti. Mi-a spus medicul atunci; Tu ai luat toata farmacia,eu ce sa-ti mai dau?.Am ajuns de umblu dupa medici, cum merge femeia la ghicitoare.Totul a fost in zadar, acum 5 zile , rezultatul uroculturi; Infectie Urinara cu Stafilococ Auriu/ 100000Col/ Ml acum iau iar Augmentin timp de 10 zile. .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiutza spune:

anna, si eu plang dupa nitrofurantoina... era singura care ma ajuta sa ies din crize...
Acum sincer imi este mai bine, dar nu foarte. Au disparut frisoanele, usturimile, dar inca urinez des si putin cu toate ca beau nonstop lichide...
mirelae, sper sa te ajute augumentinul si sa fii bine... este un antibiotic puternic, dar la mine n-a dat roade...da-ne vesti !
Irina_Claudia, tratamentul tau de unde il procuri? de la farmacie?

Pupi multi

Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna spune:

"eu am luat ceva asemanator ; Acid Nalixidic"

mirelae,Este asemanator nitrofurantoinei?
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Bonjurica, fetelor.
Eu sunt in ziua 10 de Augmentin pt infectie cu E.Coli. Spre deosebire de voi: nici un simptom. Asta e. Sa speram ca nu pic in recidive.
Vom vedea la urocultura daca a dat rezultate.


Iepumic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Adiutza , extractul de Calluna Vulgaris (Iarba neagra) de la farmacie sau orice magazin naturist. I schimb remediile homeopate doar de la farmacie (aici la noi sutn 2 de profil). Dar cel mai bine iti recomand daca poti sa gasesti un medci homeopat bun in Ploiesti, tratamentul de inceput e individualizat (poate tie nu ti se potriveste Sarsaparilla...de exemplu) , iar Colibacillinum se da doar daca e vindecata pielonefrita , pt infectii joase..
Mult succes si incredere !

Eu de la antibiotice am dat in Candida si Haemophilus Influenze asa ca...am ales aceasta alternativa.

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelae spune:

ACID NALIDIXIC , capsule
acidum nalidixicum


Compozitie: O capsula contine 0,500 g acid nalidixic.

Actiune terapeutica: Chimioterapic de sinteza, foarte activ impotriva unor germeni gramnegativi (Proteus mirabilis, Proteus morgani, Proteus vulgaris, Escherichia coli, Aerobacter, Klebsiella si unele tulpini de Pseudomonas). Dupa administrare per os, preparatul se resoarbe rapid din tractul digestiv, este metabolizat partial in ficat si se elimina rapid in urina (numai 4% prin fecale) impreuna cu un metabolit al sau - acidul hidroxinalidixic - dotat cu activitate antibacteriana similara. Valorile maxime ale concentratiei serice sunt atinse la aproximativ 2 ore dupa administrarea a 1 g de preparat. Acidul nalidixic isi mentine activitatea bactericida indiferent de pH-ul urinar. Administrarea preparatului nu este urmata de cristalurie, nici de micoze. Nu s-a constatat rezistenta incrucisata cu alte preparate antibacteriene.

Indicatii: Infectii urinare (cistita, uretrite, pielonefrite acute si cronice, litiaza si tuberculoza renala suprainfectata cu germeni gramnegativi, sensibili la acid nalidixic). Profilactic, inainte si dupa interventii in sfera urogenitala (adenomectomii de prostata, uretero- si uretroplastii, nefrectomii, cistectomii).

Contraindicatii: Infectii cu germeni rezistenti la acid nalidixic. Nu se recomanda administrarea in primul trimestru al sarcinii si in prima luna de viata.

Precautii: La bolnavii cu hepatopatii, nefropatii grave, epilepsie si ateroscleroza cerebrala.

Reactii adverse: Tulburari gastrointestinale (dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree), fenomene alergice (rasuri cutanate, prurit, urticarii, eozinofilie, redoare articulara), reactii cutanate de fotosensibilizare. Mai rar se observa somnolenta, cefalee, ameteli, colestaza, parestezii, trombopenie sau anemie hemolitica. Uneori se inregistreaza tulburari de vedere (modificari in perceptia coloratiei obiectelor, diplopie, scaderea acuitatii vizuale), reversibile la diminuarea posologiei. Psihoze toxice sau convulsive pot aparea la doze mari la persoane predispuse (cu epilepsie s.a.). La sugari si la copii se observa (rar) semne de hipertensiune intracraniana (bombarea fontanelei, edem pailar, cefalee) care dispar rapid, fara sechele, dupa intreruperea tratamentului.

Mod de administrare: Adulti: 4 g/zi in primele 1-2 saptamani (de 4 ori pe zi cate 2 capsule), apoi daca este nevoie sa se continue tratamentul cate 2 g/zi (de 4 ori pe zi cate o capsula). Copii: 0,055 g/kg corp/zi in 4 prize egale. In caz de terapie prelungita se impune scaderea dozei la 0,033 g/kg corp/zi. Se va evita asocierea cu nitrofurantoina care ii reduce activitatea. Daca tratamentul se continua peste 14 zile, se impune efectuarea periodica a examenului hematologic si a probelor functionale hepatice si renale. In cursul tratamentului bolnavii vor evita expunerea la soare (la aparitia fotosensibilitatii se intrerupe tratamentul). Se impune, de asemenea, testarea periodica a sensibilitatii germenilor la acid nalidixic (rezistenta se instaleaza relativ rapid). Metabolitii preparatului pot determina o reactie pentru glucoza fals-pozitiva daca se utilizeaza reactiv Benedict sau Fehling; de asemenea, se pot obtine valori incorecte ale 17-cetosteroizilor urinari din cauza interactiunii dintre acidul nalidixic si m-dinitrobenzenul folosit obisnuit (se recomanda testul Porter-Silber pentru 1-7-hidroxicorticoizi).

Forma de prezentare: Cutii cu 56 capsule.

A.P.P.:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelae spune:

Nitrofurantoina este bacteriostatic si bactericid. Are utilizare limitata in infect urinare (este necesara uneori acidifierea urinara). Actioneaza asupra germenik grampozitivi si gram negativi (coli, stafilococ, gonococ, tific, salmonele, dizenterii spirochete etc). Sub control poate fi intrebuintat timp indelungat in doze mic Administrat oral poate produce tulburari digestive (greturi si varsaturi), afectiut nervoase (polinevrite) si hematologice (leucopenie si trombocitopenie). Est contraindicat la bolnavii cu afectiuni renale si la cei cu reacsii de sensibilizari Oral, doza este 50-100 mg, de 4 ori pe zi, 1-2 saptamani. Este antagonista aciduh nalidixic. Metenamina cunoscuta in trecut sub denumirea de Urotropina, nu dezvoll rezistenta. Are actiune limitata la vezica urinara. Este lipsita de toxicitate. S administreaza oral, doza uzuala fiind de 1 g de 2-4 ori pe zi. Indicata, uneori, i Tratamentul cronic al infectiilor urinare.
Dupa cum vedeti , contine aceiasi substanta activa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Buna fetelor

Eu sper sa nu am aceeasi problema cu care va confruntati voi. de aceea va cer parerea: de 2 zile tot am senzatia ca trebuie sa merg la toaleta si ma usturaaaaaaaa. Senzatie super naspa. Ideea e ca mi-am facut toate analizele acum 2 sapt, pt ca vreau un bb, si suntok, inclusiv urocultura. Am facut un echo si 2 transvaginale si iar totul fata probleme. Sa fi racit? Am luat niste antibiotice pt ca mi-a fost extrasa o masea- si stiu ca astea nu sunt prielnice pt flora vaginala. Sa fie din cauza asta?

Am fost la farmacie de dimineata si mi-a dat neoxazol 2/6h. O colega de serviciu mi-a zis ca a luat si ea pt raceala la burtik.

Voi ce credeti?

marinar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna spune:

mirelae, multumesc!

Mergi la inceput