Retete italienesti

Retete italienesti | Autor: luizica

Link direct la acest mesaj

Cine stie retete italienesti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Ce anume mincare te intereseaza? Fii mai concreta. Doar nu vrei sa iti postam o carte de bucate. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luizica spune:

Orice fel de mancaruri italienesti.
Am niste prieteni italieni si vreau sa-i invit la masa. Stiu ca le plac pastele si cam la orice masa trebuie sa manance paste.
Sa le fac ceva buuun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

mai bine le faci sarmale! Si niste cash afumat cu mamaligutza si smintina. Iar la aperitiv o palincutza cu ceva salam picant, telemea de vaca/oaie si kaizer! Pastele tot n-or sa iasa ca la mama lor.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

chiar daca pastele nu or sa iasa ca la italia macar incearca nimeni nu este perfect

aceasta reteta o stiu de la niste prieteni care stau in italia au mai adaptat-o ei o sa mai postez inca una
Ingrediente:
un pachet de spirale sau doua in functie de cit e portii doriti sa faceti, 2 oua, 150 g smintina, 1 ceapa, 100ml vin alb, 300g kaizer afumat, cascaval, vegeta, patrunjel
N

Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete potrivit, nici mari nici mici, smintina se amesteca cu ouale, ceapa se taie si se pune la calit, dupa ce s-a aurit se pune kaizerul, se caleste si el cam 5 minute, dupa aceea se pune vinul si se mai lasa 2-3 min dupa care se ia de pe foc. Dupa ce pastele au fiert, se scurg de apa si ATENTIE NU SE CLATESC CU APA RECE, dupa ce s-au scurs se pun inapoi in cratita, peste ele se pune compozitia din tigaie si smintina amestecata cu ouale, se pune vegeta sau sare dupa gust, se amesteca, apoi se acopera cratita cu capac cam 5 min sa aibe timp pastele sa absoarba compozitia. Pe o farfurie se rade cascaval pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca si preferential se pune in cratita sau in farfurie dupa cum doreste fiecare, cascavalul ras se pune in farfurie deasupra pastelor. Cine mai doreste poate sa puna si ketchup

Ingrediente:
1 punga paste 400 g, 300 g kaiser, costita sau sunculita taraneasca, 3 oua, 300 g cascaval mai tare, 3 linguri ulei de floarea soarelui, delikat, busuioc

Mod de preparare
Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe punga. In acest timp se da pe razatoare cascavalul, se bat ouale si se aduga in ele delikat si busuioc dupa gust. Se taie cubulete mici costita, kaiserul sau sunculita taraneasca si se prajesc un pic in ulei. Se scot pastele si se scurg. Se pun in aceiasi oala. Se pune pe foc si se adauga treptat kaiserul; ouale mestecand in continuu si la sfarsit dupa ce s-au albit (s-a inchegat oul) se adauga cascavalul ras, se mai amesteca odata, se pune capacul, se stinge focul, se mai lasa 5 min cu capacul pus fara foc.

Mod de servire
Calde ornate cu busuioc uscat deasupra
asta este cam in acelasi fel dar putin diferita



nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
ajunul craciunului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Draga Luizica, Nematics are dreptate . Dar daca totusi vrei sa incerci cumpara paste italienesti obligatoriu, si fierbele numai cit scrie pe cutie in apa cu sare apoi le scurgi si fara sa le clatesti le amesteci cu sosul.
Poti mai bine sa faci lasagna , uite aici mai multe retete.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53428&SearchTerms=lasagna

Dar eu sunt de aceeasi parere ca daca le faci ceva romanesc vor aprecia f mult ( sa nu le dai ciorba ca nu se stie daca le place ... ), dar musaca manica cu placere, sarmale cu smintina, tochitura cu mamailga , salata beuf ca se face si al ei, daca sunt din nordul italiei sigur ca le vor placea snitele. Drob !! si prajituri ... fa-le o masa romaneasca si le vei "rupe gura" . Serveste aperitive, apoi la fel 1 mamaliga cu sarmale sau tochitura sau lasagna /paste, la fel 2 snitele, drob , friptura la cuptor cu cartofi piure sau facuti in tava si apoi cafea cu fructe si dulciuri. Le plac multe cele facute cu foi pe fundul tavii ( gen alba ca zapada ) .


Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

uite retete!


Frigarui de berbecut in stil italian



600 g cotlet de berbecut, curatat de grasime
2 linguri ulei de masline
3 linguri otet balsamic
1 lingura jeleu de coacaze rosii (poti inlocui cu mustar de Dijon)
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura rozmarin, tocat
Mod de preparare:

1 Taie carnea bucati mari si infige-le pe tepuse din lemn. Asaza frigaruile intr-un vas larg. Amesteca restul ingredientelor si presara sare si piper negru, proaspat macinat. Toarna lichidul peste frigarui si lasa la marinat minimum 30 minute.
2 Preincalzeste gratarul la temperatura maxima si frige carnea circa 15 minute, intorcand de cateva ori, pana cand bucatile de carne se patrund. Serveste frigaruile fierbinti, cu garnitura de paste si salata de rosii cu ceapa, dreasa cu vinegreta preferata.



Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Involtino

O combinatie delicioasa de muschi de vita, sunca si ciuperci.

Ingrediente:

(/portie)
250g muschi vita
25g ciuperci
25g costita afumata
20g sunca presata
1 triunghi de branza topita
350 ml vin rosu
2 linguri ulei de masline
sare, piper


Mod de preparare:

Bateti muschiuletul pana la grosimea de 1 cm. Puneti peste el felia de sunca presata, apoi branza topita, ciupercile, costita afumata (sau slanina afumata), sarea si piperul.
Rulati si prindeti cu scobitori, pentru a mentine aceasta forma.

Intr-o tigaie cu ulei incins prajiti carnea pe o parte si pe alta, timp de 2-3 min. Turnati apoi vinul si lasati sa fiarba inabusit, timp de 20 min, pana se formeaza un sos bine legat.

Serviti cald, cu diverse garnituri, dupa gust.





Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Musaca de vinete in stil italian

Ingrediente:

4 vinete, taite in doua, pe lungime
ulei de masline
1 ceapa, tocata
500 g carne de vita, tocata
3 linguri pasta de rosii
1 pahar vin rosu
1 lingurita de rozmarin uscat
500 g paste fainoase
150 g cascaval (il puteti inlocui cu mozzarella)
´
Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Asezati vinetele in tava de copt si stropiti-le cu putin ulei de masline. Dati-le la cuptor timp de 15 minute, pana cand se inmoaie.
2 Intre timp, caliti ceapa intr-o tigaie din teflon, unsa cu ulei de masline. Adaugati carnea si rumeniti-o timp de 5 minute; adaugati pasta de rosii, vinul si rozmarinul, acoperiti tigaia cu un capac si fierbeti inabusit, la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati vinetele si continuati sa tineti pe foc inca 5 minute.
3 Intre timp, fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform indicatiior de pe ambalaj. Scurgeti-le si amestecati-le cu compozitia de musaca si cu cascavalul taiat cuburi. Amestecati totul bine, pana ce cascavalul incepe sa se topeasca



Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Tagliatele al ragu


Ingrediente:

pentru o portie:
100 g carne vita, tocata
1 ceapa
1/2 radacina de telina
1 morcov
200g rosii decojite
100 ml ulei
50 ml vin rosu
100g paste fainoase (orice fel de paste, dupa gust)


Mod de preparare:

Caliti legumele, date prin masina de tocat sau pe razatoarea mica, impreuna cu carnea tocata, timp de 10 min. Adaugati sarea, piperul, rosiile si vinul. Lasati 10 minute sa scada.

Separat, fierbeti pastele, timp de 10 min. Turnati-le apoi peste sos.

Serviti cald. Ornati cu verdeata, dupa gust.





Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Tagliatelle cu chiftelute

Ingrediente:

4 portii

500 g carne tocata de porc
2 linguri de patrunjel proaspat
2 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura pasta de rosii
un varf de cutit de boia iute
350 g paste tagliatelle (taietei)
1 lingura ulei de masline
1 ardei gras rosu, taiat fasii
500 g sos de rosii

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 5/190sC. Amestecati omogen carnea tocata de porc cu 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat, cateii de usturoi zdrobiti, un varf de cutit de boia iute, pasta de rosii si cate un praf de sare si piper. Modelati 12 chiftelute rotunde si dati-le la cuptor timp de 25 minute.
2 Intre timp, fierbeti pastele tagliatelle (taietei) in apa clocotinda, in care ati pus 1 lingurita de sare. Intr-un vas incapator, incingeti uleiul de masline si prajiti ardeiul gras rosu, taiat fasii, timp de 5-10 minute. Adaugati sosul de rosii si amestecati foarte bine.
3 Adaugati chiftelutele in sosul cald. Scurgeti foarte bine pastele de apa si adaugati-le in sos. Presarati deasupra cimbru tocat si serviti.




Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput