Simt ca ma sufoc....atac de panica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Alina sa stii ca nu esti singura, dar sa-ti impui ca totul e OK, ca trebuie sa fii calma, sa incerci acasa sa te relaxezi si sa te intinzi in pat devreme, sa te odihnesti cat mai mult.
Eu in plus nici nu pot dormi noaptea, sau daca prin minune imi pica ochii in gura si adorm, atunci in 3 ore sunt treaza ca lumina si numai ma zvarcolesc.
Dar trebuie sa ne menajam cat mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Si eu am aceeasi probleme... ma simt asa de neputincioasa, mai ales cand am avut prima criza, medicul mi-a dat distonocalm... ma simteam super nervoasa si pe mine si pe el ca ma considera nebuna si imi minimalizeaza problema. Si in timpul sarcinii am suferit atacuri multe si nu le-am rezolvat nici pana in ziua de azi! Trebuie neaparat sa merg la neurolog ca nu se mai poate! Succes in lupta cu atacurile astea nesuferite!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Dragele mele, nu va... panicati! :) Atacul de panica si anxetatea ce-l insoteste pot disparea in timp cu putina vointa. Am trecut si eu prin asa ceva: palpitatii, lesin, hiperventilatie, teama groaznica inexplicabila, nod in gat, etc. Cauzele: stres si oboseala acumulate, dar si alte probleme mai grave (moartea unui prieten apropiat). Dupa ce am luat la rand medicul cardiolog, endocrinolog, neurolog, mi-am dat seama ca de fapt nu sunt bolnava in adevaratul sens al cuvantului. (Am terminat Fac. de Pedagogie si am notiuni despre anxietate, la modul general). Am ajuns sa discut cu un medic psihiatru excelent, care mi-a recomandat un ihibitor selectiv pt recaptarea serotoninei (nu spun numele medicamentului din teama ca puteti sa-l luati fara prescriptie medicala, iar acest lucru nu este indicat absolut deloc - medicii stiu despre ce este vorba), alaturi de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Combinatia celor doua s-a dovedit a fi cea mai eficienta, am renuntat treptat la medicatie si, in timp, cu multa vointa si control, psihoterapia a fost suficienta. Un tratament bazat doar pe medicatie nu este eficient, dimpotriva, poate crea dependenta, marind o data in plus starea de dependenta a persoanei. Atentie! Xanaxul care este administrat mai mult de 2 sapt creaza dependenta! In cazul atacului de panica este foarte important sa incercati sa nu mai fi centrata/concentrata asupra starilor anxioase si sa fi convinsa ca le poti controla, iar lucrurile se vor imbunatati treptat. Chiar daca simti ca aerul nu-ti este suficient, incearca sa nu te hiperventilezi (de fapt hiperventilatia conduce la lesin) si sa respiri cat mai rar si nu foarte atanc, timp in care organismul trebuie sa se relaxeze. Daca va pot ajuta si cu alte informatii, va stau la dispozitie cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Sa va povestesc prin ce am trecut in ultimele doua saptamani....
Am mers cu radiografia la un pneumolog de la spitalul Sf Stefan si aflu ca de fapt nu am nimic la plamani, nu am nici un fel de bronsita si nici un fel de inceput de astm... Si totusi ce este? Pt ca toti imi spuneau ca nu se poate sa fie atac de panica. Pneumologul ma trimite la urgenta sa fac o tomografie sa vada daca exista totusi o cauza fizica a acelor simptome. Si ce sa vezi...un rest timic (glanda timica trebuie sa se atrofieze si sa dispara complet la varsta adolescentei) pe care s-a format un nodul de 1.5cm/2.5cm. Trimitere catre chirurgie toracica la spitalul militar.
Dupa ce ca sunt eu fricoasa de numa numa...acum eram si pasibila de operatie undeva in zona pieptului... La Militar imi fac diverse investigatii (care se intind pe cateva zile cu pauza pt Craciun) si pe 27 reusesc sa lamureasca situatia. Sunt clinic sanatoasa iar nodulul este prea mic ca sa dea asemnea simptome; nu necesita operatie deocamdata. Sunt trimisa la un psihiatru tot la spitalul militar si acesta dupa o discutie de maxim zece minute imi pune diagnosticul de atac de panica. Imi prescrie Xanax de 0.25 mg pt 2 saptamani si Seroxat de 20 mg pt o luna. Dupa aceasta luna trebuie sa merg la o reevaluare si sa vedem ce facem in continuare.

Nu stiu cat este d bun tratamentul acesta pentru mine. Tot ce stiu este ca ma simt mai bine dar nu perfect. Cat dureaza senzatia asta de sufocare? Nu o mai am tot timpul si o am destul de vag...dar mai apare. Cat timp mai apare?

As vrea sa merg la un alt psihiatru (cu recomandari) sa fiu sigura ca am tratamentul care imi trebuie mie.

Nu credeam ca sunt atat de multe persoane care au aceiasi problema ca si a mea. Am chiar si colegi care au trecut prin asta dar sfatul lor a fost sa nu iau tratament ci sa incerc sa ma destind singura. Dar cand sa ma destind? Jobul ma tine ocupata 11-12 ore/ zi iar restul (atat de putin!) il dedic familiei. In plus in februarie am si licenta si trebuie sa o iau. Asadar mi se pare imposibil sa iau o pauza acum. am nevoie de medicatie ca sa ma ajute. Nu pot face asta singura.

Va multumesc tare mult pt sfaturi si pentru ca ati impartasit din experienta voastra.

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

teledon, 4000 de euro, lumina ochilor pt Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Alina,
Din experienta problemelor anxioase pe care le-am avut, iti pot spune ca dr ti-a prescris o schema de tratament corecta (xanaxul -este un anti-anxiety ,iar Seroxat un antidepresiv de noua generatie, inhibitor al recaptarii de serotonina).Ambele medicamente sunt prescrise in doze mici si cred ca nu vei avea probleme cu adaptarea organismului .
Rezultatele benefice ale tratamentului se vad dupa cel putin 3 saptamani de la inceperea acestuia.
La debutul tratamentului pot aparea unele simptome de discomfort, ca somnolenta, apetit ridicat, scaderea libidoului, etc, dar aceasta nu este o regula.
La fel de importanta ca si medicatia o constitue si o forma de terapie cognitiv-comportamentala, care te invata cum sa depasesti cu bine starile de panica. Eu zic sa nu ignori aceasta forma de terapie si sa incerci sa urmezi cateva sedinte la un terapeut bun; crede-ma, te vei simti mult mai bine!
Iti doresc sanatate si bafta la licenta!
Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogdidicris spune:

in cazul atacurilor de panica stiu ca este bine sa respiri repede de cateva ori. procedeul se numeste hiperventilatie si sa stii ca chiar ajuta. cred ca trebuie sa consulti si un psiholog pentru ca se poate sa fie o cauza la mijloc care a declansat atacul de panica. si ca sa te mai linistesti pot sa-ti garantez ca fiecare om are macar o data in viat un atac de panica. asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme. doar daca ai probleme de ordin fiziologic care necesita un examen de specialitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutaf spune:

hiperventilatia apare intr-adevar in atacul de panica, insa ea creste intensitatea acestuia si nu o reduce ... hiperventilatia presupune o accelerare a respiratiei (de la 10 respiratii pe minut cat are o persoana linistita, chiar si pana la 20)... accelerarea respiratiei duce la o mai slaba oxigenare a creierului de unde si senzatia de sufocare si de lesin ... toate acestea sunt interpretate ca un pericol iminent si cresc intensitatea panicii ...

de aceea un bun remediu sunt exercitiile de respiratie care se centreaza pe reducerea ritmului acesteia - unul din ele este cel cu suflatul in punga sau la fel de eficient 3 secunde inspiratie, 3s expiratie ...
de asemenea, e importanta odihna, pentru ca de cele mai multe ori atacul de panica apare pe fondul unui stres puternic ...
nu este de neglijat nici vizita la un psiholog ...

Mihaiela si Mihaita

Mergi la inceput