Ce remedii mai aveti pentru criza de bila?

Ce remedii mai aveti pentru criza de bila? | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

Sotul meu are probleme cu fierea. Daca bea o bere ii e rau 2 zile, daca mananca ceva aiurea la fel, daca nu doarme noaptea are o durere de cap groaznica si o stare permanenta de greata. Cine se confrunta cu asa ceva si ce remedii ati gasit? Ceaiuri? Pastile? Vreun secret ceva?

Ajutoooor!

POZE
Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heny spune:


Eu iau o tableta de Metoclopramid sau Colebil sau Triferment si 1 lg-ta bicarbonat de sodiu dizolvat intr-un pahar cu apa. Asta doar daca fierea e mai lenesa. Stomacul si ficatul sunt ok? Trebuie sa respecte si regimul alimentar in aceasta afectiune. Alt remediu nu cunosc.
Multa sanatate!

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ioana, bona lui Cristi avea simptome identice (dureri de cap, greata, voma, ameteli - zile in sir). Deja nu ma mai puteam baza pe ea, si doctora ei de familie zicea ca e de la tensiune... Are 42 de ani, e drept ca avea si tensiune cam mare, dar se trata...
I-am dat eu bani si am trimis-o la ecografie si bineinteles ca s-a depistat o mare piatra la fiere.
S-a operat in iulie (la Fundeni, laparoscopic) si de atunci se simte bine, nu a mai avut stari de rau.
Din cate am auzit (de la mai multi medici) pentru pietre singura solutie este operatia.
cred ca cel mai bine ar fi ca sotul tau sa faca o ecografie sa se "lamureasca" care e situatia...

Sanatate

Ingrid si Cristi (2 ani si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

ceai de sunatoare sau anghinare, repaos alimentar apoi mancare cat mai usoara. Apoi mese in cantitati mici.
Asta merge la mine.
Si ca medicament ar fi colebil.
Dormit pe partea dreapta, dusuri cu apa calda de locul dureros (asta daca e criza de bila; daca e piatra nu se pune apa calda).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Rovacol picaturi- foarte eficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Depinde ce anume are la fiere.
Sotul meu a avut pietre, a incercat tratament homeopat ( ca sa le dizolve ) dar nu a dat roade si singura solutie a fost operatia, facuta de urgenta in urma unei crize.
In perioada de criza bea ceai de anghinare ( avea un gust groaznic ), regim alimentar, paine coapta si branza dietetica, no-spa, colebil....dar cel mai bine consultati un doctor .
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Eu traiesc de astea!
Ma tratez cu Fiobilin+Metoclopramid si daca tot nu cedeaza vars!

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Antiemetice pentru voma, iar pentru crizele mai serioase luam niste pastile pe care le primeam din Germania, Colecismon se numeau. Imi trecea imediat starea proasta.
De "intretinere", beau ceai de sunatoare si de salvie. Cam amar, dar foarte eficient, chiar si dupa mese mai copioase. Si vine Craciunul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Io am bila lenesa...anu' trecut dupa Sarbatorile de iarna am ajuns la Urgente la Medicover...bila supraincarcata.
un remediu foarte bun, pe langa regim si ceai de anghinare este uleiul de masline presat la rece luat dimineata pe stomacul gol. Sa ia o lingurita si sa stea o juma de ora intins pe partea dreapta. daca n-are timp sa stea o juma' de ora, macar 15 min. uleiul asta e gretos peste poate, io nu puteam sa-l iau decat cu o gura de suc de citrice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Tot bila lenesa are si sotul meu. A fost la mai multi ecografi, nici unul nu a zis ca are pietre, ci ca nu-si face treaba. A fost si la chirurg sa intrebe daca e bine s-o scoata si a zisa ca inca nu e cazul. Dar de o saptamana se chinuie cu metroclopramid, no-spa si rovachol si nimic. Ii fac ceaiuri, mananca usor, nu stiu ce sa ii mai dau. Iarina, o sa-i spun sa incerce cu ulei de masline. Am mai auzit de remediul asta! Multumesc!

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mediatecar spune:

Si eu am avut crize frecvente de fiere, cele mai usoare sapatamanal si una de toata grozavia, o data pe luna garantat.

Remediu preventiv: 2 pastile de rowachol capsule cu 20 min inainte de masa.
Nu luati picaturi, intrucat acestea nu ajung sa se dizolve unde trebuie, respectiv DUPA trecerea de stomac.
Uleiurile volatile incurajeaza fierea, stimuland pornirea acesteia.

In caz de declansare a crizei se iau 4 (patru) capsule de rowachol cu apa, se sta de preferinta semintins (nu culcat ca stau capsulele in stomac, mai ales daca nu e inainte de masa). Pentru durerea de cap recomand - la 20 de minute dupa rowachol - 2 pastile de Codamin. Atentie insa, cu Codamin nu exagerati, adica sa nu luati zilnic, intrucat componenta "codeina" din tripleta din care e alcatuita da dependenta.

Desigur, in caz de piatra toate astea sunt cam frectie la picior de lemn. Astea au efect daca ai oleaca de noroi, dau o fiere mai lenesa, cum au majoritatea.

Foarte interesant, am urmat o data un tratament pt sanatea generala, asa... respectiv cu cu niste suplimente nutritive recomandate pe baza unor analize mai putin obisnuite (campuri energetice, etcetc) si, n-o sa va vina sa credeti, in timpul si dupa tratamentul acela am fost complet "iertat" de crize de fiere de orice fel!
Era cineva de la Timisoara care facea consultatia si construia schema de pastile... Ma rog, cine e prin zona si vrea detalii sa-mi scrie la arad@mediatec.ro



Mergi la inceput