Regatul danez

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Ne inviti la bere scumpa, aproape fara alcool, din Suedia? Numai buna pt mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Luäm de la 'system bolag'.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Buna, nordicele mele dragi...
Cind ne mai delectati cu o alta povestioara? Hai, Salmida, scrie si despre Suedia...cind ai timp...daca vrei, vin eu si te ajut la altele ce le ai de facut, ca nu-s departe...Hai! Please!

Si la

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Eu azi am fost la spital la moasa si am vorbit in daneza :) De fapt mai mult ea a vorbit si eu am ascultat si am inteles tot ce a zis Dar a fost draguta si m-a intrebat daca vreau sa vorbim in engleza si eu i-am spus, ca as vrea sa incerc in daneza si daca nu merge atunci o sa ii spun. A fost si ea cred placut surprinsa sa spun asa. Dar data viitoare ma duc cu sotul si am ales o sesiune in engleza (sa intelegem tot despre nastere). Cand e vorba de o convorbire cu o singura persoana e OK, cand insa un grup vorbeste pierd repede firul povestii...

Si vremea e foarte faina, si ieri am chiulit de la cursul de daneza si am fost in oras la plimbare. M-am plimbat in magazine, m-am uitat ce lucruri mi s-ar potrivi daca nu m-as plimba cu 10 kg in plus . Am fost si la un magazin pt copii, unde m-am poticnit de dilema: ce e util si ce nu pt un bebelus de iarna...lucrusoarele lor sunt atat de scumpe si le folosesc doar cateva luni -, apoi m-am decis ca am nevoie de 100 g in plus, si am mancat o prajitura. La 6 a venit sotul sa ma duca spre casa pt ca stam la 14km de centru si cu trenul e mai complicat. Apoi ne-am pus sa taiem gazonul in gradina pt ca s-a facut mare - de fapt eu am asistat si el a taiat. Macar atat avantaj sa am si eu nu? Intre timp s-a si facut intuneric. Acum scade ziua cu 20 minute saptamanal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Salmida ce inseamna 'system bolag'? Aici in DK berea nu e scumpa (la magazin). La bar e insa tare scump. In Suedia cand am fost am vazut ca pretul de la magazin nu e departe de cel de la terasa. Unde stai in Suedia, eu am fost la plimbare la Malmø si in Lund si in Gøteborg. La un moment dat ne-am cautat si de lucru in zona, sa ne mutam acolo dar din pacate nu am gasit. E bataie mare pt locurile de munca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluka spune:

Dragi fete care locuiti in Danemarca,
Maine dimineata vrem sa facem un tur de forta spre Copenhaga,noi venim de la Hanovra si o sa avem la dispozitie ziua de maine si probabil cea de poimaine daca nu cumva ne intoarcem seara.
Acum, as avea nevoie de ajutorul vostru sa-mi spuneti cam ce ar trebui sa vedem noi in Copenhara, ceva info de pe net am eu, dar nu prea avem timp...as vrea sa vedem multe intr-un timp record
Deci va rog sa-mi spuneti, te duci si vezi aia, aia si altalta...si ce ar mai trebui sa stim pe langa...e fig, e cald...pana la ce ora sunt deschise magazinele ...orice
Multumesc mult...va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:


Bäuturile alcoolice ''adevärate'' se gäsesc aici numai la acest magazin, System Bolag, iar in rest gäsesti numai bäuturi slab alcoolizate (cu panä la 5% alc.). Este foarte scumpä bäutura aici, asa este, de aceea multi suedezi merg la voi, tulip, sä cumpere sau cumpärä de pe vapor.
Eu locuiesc in apropiere de Göteborg intr-o zonä care mä incantä foarte mult si dacä aveti drum vreodatä pe aici dati de stire.
GabrielaB, m-ai convins! Pentru cä esti aproape, te astept aici la o mana de ajutor cat timp eu o sä le tzin la povesti pe fete. O sä vä povestesc si din impresiile mele despre Suedia imediat ce mi se mai descreteste fruntea cand trebuie sä pricep pe cineva care vorbeste suedezä. Pe curand!


Knocked down, but never knocked out!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Draga Raluka

Mai intai despre vreme: sunt vreo 22 grade si cam asa va fi si in weekend. Seara insa se face rece. Oricum nu ploua (momentan), weekendul e perfect de vizitat orasul.

Magazinele sunt deschise sambata pana pe la 4, sper sa zic bine, pt ca eu de obicei merg dimineata. Duminica e insa inchis totul, in afara brutariilor si a catorva magazinute mici cu produse alimentare, + cafenele, restaruante. Eu as propune sa petreceti o jumatate de zi plimbandu-va din centru, pe strada Strøget, pana la Nyhavn, aici va puteti opri la o cafenea, de acolo se pot lua barcute care te plimba pe canal cam o ora (e foarte frumos), apoi continuati spre mare la Little Mermaid, statuia orasului. Veti trece si de Amalieborg, unde, daca familia regala e in oras, se va schimba garda la pranz la 12. Spre seara puteti intra in parcul de distractii Tivoli, daca va place asa ceva, aici sunt si multe restaurante. Daca mai stati si a doua zi va recomand sa mergeti sa vizitati castelul Frederiksborg din Helsingør - e superb si inauntru si gradina. Trebuie cam jumatate de zi. Puteti sa mergeti sa vedeti Christiania si Christianshavn (e aproape de centru). Christiania e 'zona libera' din Copenhaga, se vand droguri blande pe strada (hasis + altele, nu prea ma pricep). Zona e super sigura, multi turisiti, nu e problema. Si daca aveti chef puteti urca in turnul vreunei biserici sa vedeti orasul de sus. Se merita :) O biserica foarte frumoasa unde puteti urca este langa Amalieborg. Se numeste Biserica de Marmura. Sper ca ai o harta. Acu' fug acasa - poate mai pot sa scriu mai incolo. Oricum uita-te pe siteul http://www.woco.dk/ sunt multe sugestii de tururi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulip spune:


Salmida, locuiesti cumva in Bohuslån? E superba zona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

In Borås ....

Mergi la inceput