La France (42)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Rodica ,o bicicleta noua daca-i place sa "faca de la velo"
daca nu o zi in talasso(nu stiu cum se scrie) dar si pentru mine tot asta-i visul vietii mele sa plec o saptamina intr-o cura de talasso',sa-mi rasfat corpul sa se ocupe altii de mine ,sa-mi pun picoarele pe masa si sa nu fac nimic (mai ales sa nu gatesc!!)sa fiu masata de catre un specialist (ceia ce nu mi s-a intimplat inca niciodata )cu tot felul se uleiuri mirositoare si pline de vertuti terapeutice ,sa merg la piscina si sa uit sa mai ies dintr-un jacuzzi,etc!

P.S.
Otilia banuiesc ca soarle ala de pe la voi este furat de la vecini caci prea e inorat si sombru la mine !!

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Otilia, merci, dar inca nu se pune problema unei operatii, pentru ca intru pe ultima suta de metri pentru examenul de diploma!O sa-l hartuiesc pe nenea Dr...
Auras, bon courage!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Curaj, draga Aurelia, pentru scoala. Imi inchipui ca-ti vine foarte greu . Ca sa te incurajez : ai facut deja mai mult de jumatate si deci iti mai ramine o jumatate mica de care vei scapa destul de repede.
Mai stiu ca iti vine enorm de greu, dar nu prea e alta scapare.

Cit despre pensie, si cele care au facut studi lungi se afla in aceeasi pozitie : lucrat pina la adinci batrinete ca sa aiba o pensie corecta. (o sa am putin noroc ca am muncit indirect cit imi pregateam doctoratul si mai ales ca am facut multi! copii).


Pupici la toate si o duminica placuta la caldurica.


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

PS : pentru Auras : daca ai nevoie de vreun ajutor (corectat un raport sau un expozeu sau altceva) si te pot ajuta, mai ales nu ezita !
(vorbesc foarte serios)


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Dau si eu un prezent pe aici..e drept k in ultima vreme am citit sar nu prea am scris..de lene aici e drept.Si la noi pe coasta a inceput un mistral astazi de ma enerveaza la culme..ieri a fost asa de frumos k ne-am scaldat in piscina pt ultima data pe anul asta k apoi se inchide..
eu ce sa va mai zic k am fost la ziua de formation civique..eu nu prea inteleg francezii astia de ce isi consuma banii pe asa ceva.intre 20 de magrebini eram si 3 europence..cred k ati ghicit 2 romania si una din rusia..fuse bine decat sa ma trezesc singura pe acolo.oricum mie mi s epare o pierdere de vreme si pt noi si pt ei.dar ma rog.
in rest anul de acomodare merge, timpul trece si iti dai seama k nu prea faci nimic..hai sa zic k sunt ink tanara dar totusi vremea trece asa de repede mai uiti tot ce ai invatat pana acum..
si pana la urma in franta iti da pensie chiar si asa mik dak ai plucrat o perioada oricat de infima?eu stiam ca-ti trebuie o vesnicie lucrata aici sau 3 copii si sa lucrezi in administratie dak nu, nimic..
va pup si o duminik placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Elena,sarumina i-ti tin si eu pumnii pentru examene si mai ales sa gasesti ceva bun de munca dupa ...
Si tie la fel ,sarumina Mik s-ar putea intr-o zi sa o iau in serios si sa apelez la tine ,disertatii avem tot timpul de facut ultima pentru acasa am predat-o vineri iar urmatoare o sa o avem "pe masa" peste o luna ,vor mai veni altele si daca ma blochez o sa indraznesc sa te solicit !merci inca o data !
Cait uite ce am invatat noi joi la cursul de Economie ,ca daca nu ai lucrat nici macar o zi in viata ta ,sa zicem ca ai stat acasa "mere au foyer" dar nu ai avut decit un copil ,ai stat ca asa ai vrut tu(o supozitie)la virsta cind trebuie sa iesi la pensie statul i-ti asigura asa zisa "minima de veillesse" care se ridica la ora actuala la 599€.
Daca insa ai lucrat sa zicem 10 ani , ti se calculeaza pensia care-ti revine pentru 10 ani de munca si ti se mai adauga la ea o suma complementara pina la 599€ "minima de veillesse" !!
Concluzia ?!
Chiar daca muncesti pe brinci 15-20 ani de aici inainte o sa ai aceiasi pensie ca si cel care n-a muncit niciodata !!
merita sa muncesti atit timp cit de bani avem nevoie pentru viata de zi cu zi ,dar sa nu speram ca muncind de acum pina la 60 de ani vom avea mare lucru in plus fata de un "gens de voyage" de exemplu care cinta toata vara la umbra si sparge magazine si masini noaptea!
Asta pentru ca traim intr-o societate "sociala"!
E posibil insa ca ,daca incurajarile statului de a face mai multi copii ramin fara ecou acesta "minima de veillesse" sa diminueze in montant peste 20 de ani !
E normal din moment ce natalitatea scade ,vor fie mai putine persoane care vor munci peste 20 de ani sa ne plateasca noua pensiile!

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Tot eu!
Pina la urma soarele a venit si la noi ,am fost si ne-am plimbat prin braderie ,ca de obicei pe linga o braderie este si o fête forraine asa ca piciul a fost incintat ..........
Iar eu am facut plinul de lucruri de iarna pentru copil ,pantaloni in general caci astia ramin repede scurti,cu 20 de euros am luat vreo 6 perechi de pantaloni , 2 polos (kiabi,pallomino,ddp addidas, sa am cu ce trece iarna) ,plus trei pluovere pentru mine .
Am avut o zi de toamna splendida si m-am bucurat asa cum nu m-am mai bucurat de mult sa simt mirosul de toamna care-mi ravaseste amintirile !
Pina la urma natura are atit de multe sa ne dea ,pacat ca noi ne lasam prinsi in turbillon-ul si cursa vietii fara sa ne gindim ca timpul trece pe linga noi si uitam se ne bucuram de viata!


Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Merci de informatii Aurelia..pana la urma poate o pensie de genul asta ne ajunge sa traim in Romania asta dak preturile nu vor ajunge k aici..cred k f multi romani care traiesc in afara se gandesc k la pensie sa revina in tara..
nu stiu de ce se tot plang k natalitatea e scazuta pt k eu vad toti francezii de pe aici au cate 2-3 copii..mie mi se par multi mai ales k in tara nu am vazut decat cate unul si ala destul de rar.poate nu e in toata franta la el dar eu vad aici prin jurul meu..
o saptamana buna la toate fetele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Fetelor, eu sunt exterm de bine dispusa. Adineauri, la radio pe France Musique au facut elogiul lui Dinu Lipatti si au transmis un vals de Chopin cintat de el. O minunatie !

Aurelia, iti trimit pe PM adresa mea de mail de la serviciu la care ma uit toata ziua.

Cait, pensia intreaga o ai dupa 40ani (160 trimestre) lucrate. Perioada se reduce putin la functionari si la mamele cu copii (1 an sau 2 de copil). Cu totul in total eu ar trebui totusi sa lucrez pina la 64 de ani, ceea ce e enorm ! Ar mai fi posibilitatea sa cumpar citiva ani de cotizatie (maxim 3), dar pretul e foarte piparat.

Se calculase acum citiva ani ca ar trebui 2,6 copii de familie ca sa poata fi platite pensiile la toti. E adevarat ca cei care au copii au destul de rar unul singur, dar sunt multe cupluri fara kupii deloc.

O saptamina excelenta la toate !



Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata, iar :)
Aurelia, ia consortul de mina si du-l la banca, stii proverbul ala cu fierul care se bate cit e cald :)
bafta!

Mai aveam o intrebare: cine era fata careia nu i s-a dat nationalitatea pe motiv ca nu a demonstrat viata in comun cu sotul ei? Cum mai decurg lucrurile pentru dosarul asta?

Toulouse, la ville rose


Mergi la inceput