Ajutati-l pe George

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eliza-daniela spune:

Buna ziua

Sunt Eliza din Toronto

As vrea sa sintetizez putin ce am mai facut pe aici, desi nu este mare lucru, deocamdata.

Eu continui sa scriu din nou la toate parohiile din SUA si Canada, de aceasta data trimitandu-le si flyerul pe care l-am facut despre George si informatiile actualizate (cum ar fi faptul ca povestea lui George a fost prezentata la TV la emisiunea religioasa Lumina din lumina).

Nu am primit pana acum raspuns decat de la o parohie din Vancouver, dar raspunsul nu a fost foarte clar,
Am scris despre povestea lui George si la revista religioasa Solia, care este distribuita in toate parohiile din SUA si Canada - nici ei nu mi-au raspuns, dar sper ca au luat nota si vor publica apelul despre George in urmatorul numar. Sper din toata inima sa faca asa, ar insemna un imens pas inainte in ceea ce priveste popularizarea povestii micului George.

Din pacate nu mi s-a permis sa fac cheta la noi la parohie, din cauza situatiei delicate care exista situatie legata de cheltuielile de constructie ale bisericii. Nu ma descurajez inca, mai las o vreme si aduc vorba din nou.

Am dus insa flyerele despre George (acest lucru mi s-a permis), le-am lipit pe usa bisericii si le-am pus pe mesele din sala de jos, am vazut ca au fost luate de cateva persoane.

Desi nu este mult si nu se vede inca nici un rezultat financiar, totusi eu zic ca este un prim pas.

Nu mi-a scris nimeni acasa - speram ca sunt persoane pe acest forum din Canada, din alte orase decat Toronto, care ar putea sa tipareasca flyerele pe care le-am facut si sa le raspandeasca in orasele lor, in sanul comunitatii romanesti de acolo?


MIhaela, este foarte bine ca George a inceput acea terapie, sigur ca nu trebuie stat pe loc.

Eu o sa continui sa scriu la parohiii - din pcate nu am timp sa scriu la mai mult de doua pe zi - nu e mult, dar, asa cum am mai spus, e un inceput. Stiu insa ca trebuie sa ne miscam foarte repede.

Multumesc, revin sper cat de curand (de citit citesc zilnic)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Laura_B , am primit ieri plicul de la tine.
Mii de multumiri

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

De ieri noapte si George figureaza pe Unesco :http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm



Comorile mele:http://community.webshots.com/user/nickysweet4u
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Laura, multumim mult pentru ajutor.

Sper sa reusim cat mai curand sa traducem site-ul si in engleza si eventual in franceza, daca cineva care stie franceza ne poate ajuta.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

As vrea inca o data sa va multumesc tuturor acelora care dati dovada de atata solidaritate si compasiune , desi multi dintre voi sunteti geografic foarte departe cu sufletul va simtim foarte aproape. Multumesc Corinei Mihalache si fetelor din echipa ei pentru initiativa de a strange bani in plic, tuturor acelora care prin jertfa lor fac ca drumul nostru catre vindecarea lui George sa fie mai drept, mai usor si mai scurt, pe noi orice suma cat de mica ne apropie pas cu pas de ceea ce ne dorim.
Poate in 2-3 zile Mihaela se va conecta la net si va scrie zilnic aici. George este in acea perioada de pretratament, s-a acomodat cu persoanele cu care lucreaza ( din nefericire doua din acestea nu au putut face fata muncii sisifice, stresului, solicitarii fizice si psihice si am fost nevoiti sa recrutam altele care trebuie pregatite oarecum, samd). S-au simtit unele progrese la anumite programe la inceput, apoi a urmat o perioada de regres la anumite programe, unele probleme in implementarea programelor ii depasesc pe cei de aici ( de aceea e imperios necesar un consultant extern ). Credem ca terapia aba se preteaza la cazuul lui dar am vrea sa o facem corect, e pacat si de echipa care pune suflet si lucreaza cu el, de timpul lucrat, de jertfa. A avut zile in care a plans 4-5 ore, chiar in timpul sedintelor de lucru, nu a avut pofta de mancare ( in cazul autistilor exista o capriciozitate fate de alimente, sunt zile in care mananca un fel de mancare iar in alte zile refuza total,zile in care nu mananca mai nimic, unii specialisti recomanda scoaterea glutenului si caseinei din alimentatia lor, e foarte greu de alcatuit o dieta , in orice situatie ar fi ). Doarme relativ bine desi uneori noaptea are accese de plans greu de potolit, inexplicabile pentru noi. Privind comparativ cu perioada de dinaintea inceperii terapiei exista progrese chiar daca nu foarte mari. E mult , mult mai greu decat ne-am fi inchipuit....

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Buna Mihaela,

din pacate, din motive personale am lipsit o perioada de pe forum si abea acum ajung si eu la topicul asta, asa ca incep cu citeva informatii, si ulterior sa vad in ce voi mai reusi sa ma implic in cazul lui George;
sunt mama unui baietel minunat, are 5 ani 1/2 si este autist TED.
pe scurt, la 3 ani si 6 luni nu vorbea deloc, purta pampers, noi, desi sesizasem diferenta copilului de ceilalti, n-am facut nimic in Romania, din aceleasi cauze, ca si voi, lipsa aproape totala-atunci a unui cadru informativ despre autism in Romania;
am ales sa emigram si consider ca a fost salvarea copilului;
1) autismul este o afectiune care nu se vindeca niciodata ( psihologul ne "ameninta" cu urmatoarea perioada grea ce va urma pe la adolescenta, cind criza adolescentei este dublata de tulburarile specifice copilului autist), in schimb, in urma terapiei, se controleaza, iar daca exista rezultate, mai tirziu copilul-tinar va constientiza si va incerca sa se autocontroleze singur (al meu urmareste dungi, este innebunit, la inceput facea crize de isterie infioratoare in masina, pe autostrada, cind incetineam si pierdea linia orizontului, acum incepe sa urmareasca mina curenta, se opreste cu "nu dunga, asa mami?";
2) cazul despre care ai scris, al profesorului din USA (am citit si eu cartea) , este unul grav, epilepsia,( si nu autismul- )care apare uneori din nefericire,la copii autisti puternic afectati, i-a provocat copilului moartea;
3) dincolo de toate neajunsurile lipsei profesionistilor si a costurilor ridicate a terapiilor, voi, parintii ati putea juca un rol important in dezvoltarea copilului, in plus va are mereu linga el; ABA este o terapie relativ accesibila, cu documentatia de la moderatorul autism.ro(sakalul)- daca doresti pot sa-ti trimit eu pe mail o parte din documentatia respectiva,si stind pe linga specialistii care au venit, unul din voi, parintii ar putea, in paralel si pe nesimtite, prin joaca, ajuta mult copilul; cu pictograme ( poze lipite peste tot prin casa- daca este nevorbitor- ex.Tudor, la inceputul terapiei venea cu imaginea parcului la mine, pentru a-mi 'spune" ca vrea sa iesim- a ajuns sa vorbeasca datorita pictogramelor, invatind mecanic cuvint cu cuvint, la inceput doar punind degetul pe imagini, handicapul dublat de faptul ca este obligat sa functioneze in doua limbi- curind in trei); si acum, cind imi cere un obiect, duc obiectul in dreptul ochilor mei, obligindu-l sa se uite la mine, incerc tot timpul sa-l tin in contact cu mine, cu noi, desi la inceput a fost infernal, caut mereu jocuri interactive, computerul- obsesia lui, l-m transformat in ajutor prin citeva programele specifice interactive, etc, chiar daca uneori...iti vine sa ti se urasca de lume, cind "il pierzi", crede-ma ca fiecare pas mic inseamna mult in dezvoltarea lui, acopilului autist; Tudor, chiar daca este foarte greu sa prelucreze o informatie ( are probleme la scoala cind intervin chestii de logica, aplicatii mai lungi carora le pierde pe parcurs sirul, vocabularul mai sarac ca a celorlalti, etc), compenseaza prin capacitatea foarte buna de a memora si retine rapid informatia cind i se serveste gata prelucrata (cifre, poezii, uneori o propozitie intreaga pe care i-am spus-o eu cindva, ma surprinde redind-o in anumite circumstante, etc);

Dumnezeu sa va ajute sa obtineti rezultate cu George;

veti vedea cit de minunati pot fi acesti copii; am sa incerc si altfel sa ma implic, in masura posibilului,

Ana



uite citeva site-uri cu pictograme:


http://www3.sympatico.ca/stephane.burgoyne/fabien/pecsF.html

http://www.dotolearn.org/picturecards/printcards/index.htm


http://membres.lycos.fr/cigale76/picto/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:



antoioana au ajuns banii de la tine.


Multumim

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Ana,

Cred ca informatiile tale o sa fie foarte de folos parintilor. Eu locuiesc in Vancouver si ma gandeam sa le cumpar ceva carti despre autism sa le trimit. Mama lui George e profesoara de engleza si le-ar putea citi usor. Imi recomanzi tu vreo carte? Eu ma gandeam sa merg la Chapters sa ma uit.

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza-daniela spune:

Buna ziua din Canada!

Sunt Eliza din Toronto.

Imi pare rau ca nu am mai scris de doua zile, s-ar parea ca stam aici degeaba, dar nu este deloc asa! Sa stiti ca in aceste cateva zile ne-am pus la lucru incercand sa gasim tot felul de solutii pt a strange bani pt George in Canada.

Imi pare rau chiar ca nu ati putut vedea schimbul de emailuri zilnice. Din ele a iesit ceva!

In primul rand, avem pagina de web!!! LuciaCs iti multumim!

Iata adresa paginii de web (maine va fi finalizata, acum este inca in lucru)

http://www.cuzuc.netfirms.com

Corina si Catalina s-au oferit sa o traduca in limba engleza (nu am inteles daca si in franceza sau poate aici avem nevoie de ajutor?)

Multumita Laurei avem dupa cum se vede mai sus si pagina UNESCO.

Multumita lui Sorin si Evelynei, forumistii din America de pe www.romanian-portal.com, exista un cont in SUA, unde cei de pe continentul nord-american care doresc sa il ajute pe George pot pune banii!

Iata informatiile referitoare la contul din America unde se pot dona bani pt George:


Account #: 5307812338
Routing #: 50969120
LaSalle Bank

Sau:

Trimiteti cec personal, cec de firma, money order sau cashier’s check la urmatoarea adresa:

LaSalle Bank
Attn: Evelyn Moshi
2000 Big Timber Rd
Elgin, IL 60123

Cecurile trebuie sa fie “paid in US dollars” (nu in dolari canadieni, pt donatorii din Canada)

La “Pay to the order of” sau “Payable to", scrieti “Cash”

La Memo, puteti scrie "for George Cuzuc”

Mai multe informatii la info@romanian-portal.com sau romanianportal@yahoo.com

Apelul despre George il voi posta astazi pe forumul http://www.romanian-portal.com/forum/default.asp , "Anunturi Umanitare”

Avem o promisiune de cheta la o biserica, dar nu vreau sa vorbesc dinainte, sa dea Dumnezeu sa fie cu succes!

Noi vom finaliza in acest weekend felicitarile de Craciun (CataD a avut o idee extraordinara de a produce aceste felicitari, gen UNESCO, cu desene ale copiilor de la scoala romaneasca, iar fondurile obtinute din vanzarea lor sa fie pentru George). Speram ca romanii de aici sa nu ne faca de rusine si sa cumpere cat mai multe felicitari!

De asemenea, speram sa le putem pune si pe un website, ca lumea sa le poata comanda prin Internet... Mai avem de pus la punct cateva detalii insa in aceasta privinta

Multumita Corinei (Cricor) avem un loc unde putem strange bani “la plic” in Canada pt George. Primele doua donatii au si sosit, multumiri!!! Corina, noi ne intalnim saptamana urmatoare, iti voi da atunci donatia mea.

Din toata inima sper sa fie un inceput bun si speram sa ii oferim lui George mai multe speranta decat a avut pana acum, ca un cadou de Craciun. Doamne ajuta!!

Inca o data, avem afise si fluturasi despre George. Cine doreste si poate, poate ajuta scriindu-mi un email (Eliza la czamrii@rogers.com) ca sa va trimit fisierele pdf, pe care le puteti trimite prin email la alti prieteni despre care credeti ca ar putea ajuta, sau daca aveti posibilitatea sa le tipariti si sa le impartiti.

Sau, mai bine, cine ma poate ajuta sa le fac download chiar pe acest forum? Exista posibilitatea de a face asa ceva?

Aceste pdf-uri vor fi afisate si pe pagina de web, le puteti face download si de acolo.

Pe curand,

Eliza

PS Doresc sa pun anuntul despre George in toate ziarele din Toronto, si apoi sa ma extind si la ziare din alte orase ale Canadei. Am asteptat insa sperand ca se va rezolva problema unui cont in Canada. Daca cineva ma poate ajuta cu adrese de email ale ziarelor din orasele canadiene unde locuiesc? (Ottawa. Calgary etc.)

Adina, ne intrebai de felicitari, nu cred ca avem timp sa ti le expediem pana sambata care vine. iti pot trimite fisierul prin email, dar asta inseaman sa le tiparesti tu, si nu iti putem cere asta... Cel mai realistic vorbind, ai putea sa le ai peste doua saptamani

iti multumesc pt postarea anuntului despre George pe toate acele forumuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

va multumim tuturor pentru ceea ce faceti pentru noi si mai ales pentru George. Mi-as dori dintot sufletul Ca Dumnezeu sa faca in asa fel incat peste o perioada de timp George sa fie cel care sa va multumeasca. Cu timp si fara timp puneti umarul pentru a reda zambetul si bucuria vietii unui copil. Ne insuflati multa speranta, avem sentimentul ca nu suntem singuri. George incheie o alta saptamana in care programele au un usor ascendent , speram ca suntem pe drumul cel bun!

mihaela

Mergi la inceput