Sabina - la 6 luni intre viata si moarte (3)

Sabina - la 6 luni intre viata si moarte (3) | Autor: crisflo34

Link direct la acest mesaj


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">prima parte
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54099" target="_blank">partea a doua

quote:

Dragi oameni de bine ,stimate mamici si tati,

Va scriu in speranta de a primi ajutor de la dumneavoastra intr-o problema care ne depaseste pe noi ca parinti,cel putin financiar.
Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sprijini financiar pentru ca fetita noastra sa aibe o sansa de a trai ,va imploram sa cititi intai povestea noastra si apoi sa hotarati.


Daca-mi permiteti,va voi spune povestea noastra tragica,dar care poate avea un rezultat bun,adica vindecarea fetitei noastre de cel mai rar tip de cancer - HEPATOBLASTOM (cancer de ficat).
Fetita noastra are 6 luni de zile ,o cheama Cimpeanu Sabina Ioana,s-a nascut pe 05 Ianuarie 2005 ,sanatoasa, 3,3 kg.
Nimic nu anticipa vestea pe care aveam sa o primim si care ne-a schimbat viata,credem noi.
Fetita a fost sanatoasa pana acum o luna,pe 10 Iunie 2005(exceptand o usoara raceala acum 2 luni),cand a avut febra destul de mare 38,5 grade Celsius.
De data aceasta nu am mai chemat doctorul de familie(am avut cred noroc) sa vada fetita si a vazut-o un prieten de familie(nu foarte apropiat),prof. doctor Arion Constantin de la Fundeni,specializat in pediatrie.Acesta cred ca a fost marele noroc al fetei (si al nostru ca parinti) ca a consultat-o un doctor pediatru care stie foarte bine oncologia pentru copii.
Bineinteles ca de la prima palpare acest extraordinar doctor si-a dat seama ca este vorba despre hepatomegalie ,mai exact cel mai rar tip de cancer (1 la un milion ),dar totusi cel mai frecvent cancer la copii asa mici si anume HEPATOBLASTOM(ceea ce nu putem spune despre doctorul de familie care consultase copilul recent).Noua ca parinti nu ne-a spus in acea seara suspiciunea lui,dar ne-a programat la o ecografie abdominala pentru urmatoarea zi ,unde am aflat disperati ca este un cancer de marime 11/8 cm la ficat si ca domnul doctor banuise asta cu o seara inainte,dar nu a vrut sa ne alerteze pana nu este 100% sigur.
Printre lacrimile care nu mai conteneau(ele nici acum nu se opresc tot timpul,dupa prima tura de citostatice -cand a intervenit aplazia-adica caderea tuturor analizelor,arsuri si rani ale pielii din gurita si pana la fundulet,ce mai totul era carne vie)am cautat pe internet tot ce se putea despre acest tip de cancer ,despre copii care au trecut prin asta si mai ales cum se poate trata si care este procentul de reusita ale acestor cazuri.
Am gasit foarte multe cazuri de copii care au reusit sa scape de acest tip de cancer si parintii lor care au facut site-uri pentru a-i ajuta pe altii in aceeasi situatie si pentru care le multumim lor si Domnului ca i-am gasit .Am aflat ca din 2000 exista un protocol de tratament cu succes care are un foarte mare procent de reusita si care consta in 4 sau 5 runde de tratament 5 zile cu citostatic(CISPLATIN si Adriblastin sau DOXORUBICIN -de unde si denumirea PLADO)pentru micsorarea tumorii,operatie pentru indepartarea totala a tumorii(sau mai multe pentru a nu ramane nici o ramasita) sau chiar transplant de ficat,si la sfarsit inca 2 runde de tratament cu citostatice,tocmai pentru a intra cancerul in remisie.
Dupa aceste 6-8 luni de zile cat dureaza totul,se testeaza pacientul foarte des ,urmand ca de abia dupa 4-5 ani de zile sa se declare ca nu mai poate reveni cancerul.
In disperarea noastra ,am inceput sa trimitem mail la toti cei despre care am citit,la toti cei care au incurajat acei copii in paginile lor,la multe cadre medicale care au participat la vindecarea copiilor si erau pusi la loc de frunte in acele pagini induiosatoare.
Spre surpriza noastra,am inceput sa primim raspunsuri foarte multe mai ales din America(multi ne-au oferit cazare gratuita,ne-au sfatuit la ce sa ne asteptam),dar si de la un doctor din Scotia ,de la spitalul Royal Hospital for Sick Children,orasul Edinburgh.Acesta ne-a raspuns chiar din prima zi (era Duminica) si ne-a incurajat si ne-a spus ca ar trebui inceput tratamentul cat mai repede sau mai ales macar dupa sfarsitul celei de-a doua ture de citostatice.
Citind cat am citit noi pe internet,incepi sa nu te mai miri de ce te ajuta un om necunoscut cand afla ca poate ajuta un copil in suferinta(lucru care la noi in Romania se intampla mai rar si atunci cand se intampla te intrebi daca nu are un gand ascuns).
Asa ca am pastrat legatura cu acest minunat doctor Pritchard care ne-a mai ridicat moralul, ca si doctorul Arion. Pentru aceste lucruri si pentru acesti oameni i-i multumim lui Dumnezeu!
Asa am aflat ca sunt 4 grupuri mari de studiu si tratament in lume:in S.U.A. ,Anglia, Germania, Japonia.Cum Anglia si Japonia ies din discutie pentru ca sunt foarte departe,Germania iese si ea deoarece nu stim spitale ,nu cunoastem limba si tratamentul este mai toxic si cu mai putine reusite,am optat pentru Anglia ,mai exact Scotia,Edinburgh,Royal Hospital for Sick Children.
Tratamentul a fost inceput la spitalul Fundeni(prima runda de citostatice),dar la noi nu prea exista medicamente(majoritatea le-am facut noi rost contra cost bineinteles),aparatura este ca si inexistenta,operatia in nici un caz nu se poate face la noi,nu mai vorbesc ca toate mamicile din salon au foarte multe medicamente ele,ca se mai si fura medicamente,ca i-ti trebuie pile la Institutul de hematologie pentru trombocite,eritrocite,masa,ca asistentele de multe ori sunt depasite,ca in weekend doctorul de garda nu face fata si mai rau te baga in panica,ca te intrebi tot timpul oare azi i-mi baga trombocite sau stau cu frica pana maine sa nu se intample ceva.
Asa ca dupa foarte mari peripetii si frica de a nu innebuni tu ca parinte si sa nu-l mai poti ajuta si mai ales frica de a nu se ivi vreo complicatie si a nu se descurca si copilul de numai 6 luni sa moara inainte de a ajunge la operatie,unde este riscul cel mai mare am decis sa nu mai asteptam si a doua runda de citostatice la noi in tara(tin sa precizez ca oricum trebuia sa plecam dupa a doua runda)si sa urgentam lucrurile si sa putem pleca in Scotia pentru tratament si operatie,mai ales ca fata a iesit din aplazie,analizele s-au imbunatatit si poate rezista zborului cu avionul.
Problema este insa aceasi ca si inainte :suma pe care o cere spitalul din Scotia este de 50.000 lire sterline(in Germania depasea 100.000 euro),suma pe care nu o avem si pe care nu o putem face rost nici chiar vanzandu-ne apartamentul in care locuim,mai ales ca spitalul din Edinburgh ne-a admis intr-un sfarsit pentru tratament ,dar ne-a conditionat venirea pe 18 Iulie 2005.
Acesti bani nu ne trebuie toti de la inceput,doar o parte din suma care se depune ca garantie intr-un cont si pe masura ce continua tratamentul ,se mai cer.
Binenteles ca daca este cineva interesat ,se pot pune la dispozitie toate actele din spital,toate mail-urile dintre noi si doctorul Pritchard din Scotia,toate analizele,tot ce este necesar pentru a dovedi ca ceea ce spunem este adevarat.
Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sprijini financiar pentru ca fetita noastra sa aibe o sansa de a trai(mai ales ca de succesul sau calitatea operatiei depind urmatoarele interventii si mai ales posibilitatea de a apare metastaze) ,va rugam sa ne contactati :
crisflo34@yahoo.com
0722363818
021 7717932
031 4091290
sau aici pentru orice informatie.
Cimpeanu Florentin
Cimpenu Irina Cristina


Neagoe Cosmina Ruxandra.
Str. Dealul Tugulea nr. 38-40, Bl 13,sc 1,Et2,ap 12, sector 6
Bucuresti
Oficiul postal 16

WEBSITE


Conturile:
B.C.R.-SUCURSALA IULIU MANIU 190-192/BUCURESTI
CONT LEI:
RO 87 RNCB 5064 0001 0303 0002
CONT EUR:
RO 33 RNCB 5064 0001 0303 0004
PENTRU CEI DIN AFARA TARII:
COD SWIFT RNCBROBU
TITULAR CONT: CIMPEANU IRINA CRISTINA


Va cerem scuze pentru lungimea scrisorii si va multumim pentru intelegere.

Cu respect si speranta,
Florentin Cimpeanu(tatal)





Oana , multumesc mult pt cuvintele tale. Sa stii ca mi-au dat lacrimile cand am citit. E fantastic sa auzi asa ceva.
Sa stii ca nici eu nu imi imaginam ca aceasta poveste scrisa de Folrin intr-o noapte la disperare o va auzi cineva.
Dar ma rog la Dumnezeu in fiecare zi pt sanatatea acestor oameni, care au auzit si au fost langa noi din primele momente. Sunt oameni care nu ne cunosc si care nu au ezitat nici o clipa sa ne ajute si sa ne sustina.
Nu credeam sa exista asa ceva pe lume.
Sabina are f mult noroc. Parca imi e si frica sa spun chestia asata.
De cand s-a descoperit boala , toate lucrurile i s-au legat. Nu a fost nici un moment in care sa ne poticnim in ceva. Cand era o situatie incurcata rau din care noi credeam ca nu o sa iesim, nu stiu cine sau nu stiu cum lucrurile se aranjau foarte repede in favoare ei. Mama mea tot spune ca Sabina este norocul lor in viata. Si ca a venit cu un scop anume. Eu am momente in care nu vad acest scop, dar mama tot spune ca Dumnezeu e mare si are el un plan cu viata lor.
Eu nu pot decat sa sper ca asa o sa fie si sa ma straduiesc sa fac tot ce pot pentru ei .
Daca nu erati voi toti sa ma ajutati, recunosc ca nu aveam putere sa fac mare lucru.
Va multumesc mult si sper sa va am aproape tot timpul. Am inceput sa fim un pic tensionati toti ,pt ca se apropie operatia.
Sabinutza e f bine , vrea numai in picioare si este o grasuna.
Sunt convinsa ca se va recupara repede si frumos dupa operatie.

Va pup pe toti.

Cosmina, matusa Sabinei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bine v-am regasit cu vesti atit de bune despre Sabina!Cit de mult ma bucur ca micuta luptatoare se simte bine si face fata la asa greutati! In saptamina in care am fost plecata am mai primit 470euro! Am primt banii de la ariadnabr si bine ca am reusit sa descopar si cine era in spatele donatiei din japonia Eli si Knicoleta, japonici inimoase va multumimAm mai primit saptamina asta de la cait din franta, ralucami din japonia, si de la inca o forumista din germania si una din belgia.La bazarul organizat de Witchie trebuie adaugata si suma de la mine pt munca facuta de Veve, munceste la greu pt jurnalul meu online pt o donatie de 65ron pt Sabinutza. VeveTELEDON=2523euroSuma e aproximativa, inca trebuie schimbata la banca valuta primita din canada, elvetia si suedia. Eu am facut asa un schimb ipotetic la cursul la zi gasit pe net. Sa speram ca o sa prind un curs bun si poate mai prindem citiva euro in plus, oricum nu cred ca diferentele or sa fie semnificative chit ca sunt in plus sau minus.Cosmina cind sa trimit banii? Ma gindeam ca pina la sfirsitul lunii sa trimit ce am strins pina acum.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisflo34 spune:

Tocmai am vorbit cu ei(pt o emisiune ce se transmite la un post TV din Sibiu)si Sabina a inceput ultima cura de citostatice dinaintea operatiei. E bine si sta in spital pana miercuri.
Dupa operatie vor mai urma inca 2 cure de citostatic si controale periodice din 6 in 6 luni.
Dr Jon a promis ca incearca sa dezvolte o colabolare cu spitalul de aici ,pt a putea venii el la unul din controale. Doamne ajuta sa mearga totul bine.
Astazi ne-a vizitat un preot din Sibiu, care are o emisiune la Televiziunea Eveniment. Emisiunea se cheama Flori de pateric si prin intermediul ei si a crestinilor din parohiile de acolo a strans 70.000.000 lei.
Multumim din inima Parintelui Catalin Dimitrean din Sibiu.
Acum o sa incerc sa aduc la zi situatia financiara si am sa va anunt si eu cat am.
vikinga , bine ai venit sanatoasa. Multumim mult tie si celor ce ti-au trimis banutzi. E bine cand vrei sa trimiti banii. Ii poti trimite ori in tara ori direct la ei. Hotarasti tu unde e mai usor si mai ieftin.
Multumim si va pupam pe toti.

Cosmina, matusa Sabinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Am fost azi la Insula Copiilor din Herastrau. Am lasat telefonul meu celor de la restaurantul unde a fost botezata Sabina (de la ei am aflat acest aspect), iar sambata, pe 27 august vin sa va aduc obiecte noi, care sa poata fi puse la bazar si chiar sa cumpar obiecte.
Cu ce as putea sa va mai ajut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Oana M, multumim de ajutor, dar bazarul e duminica 28 :))
Cu ce poti sa ne ajuti... Daca ai masina poti sa intri pe subiectul cu bazarul si sa te intelegi cu unele din fetele care nu pot ajunge sa le preiei obiectele. Ar fi de mare ajutor!

Vreau sa ma laud cu mamicile mele de pe forumul de Ianuarie-Februarie, ele au fost primele care au cumparat de la bazarul meu virtual si maine primesc inca un milion de la una dintre ele! Ca si in cazul Vikingai, mizam pe un milion cash pe care sa il pot dona (in lipsa de lichiditati) Sabinei. Azi ma mandresc cu 4.900.000 si inca mai am de incasat o multime de bani.

Trebuie sa va spun ca desi toate obiectele au pornit de la 10 RON toata lumea s-a supralicitat si a revenit si a mai cumparat:)

asadar Oana, te asteptam la subiectul cu bazarul:)


Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Bau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Witchie 4.9milioane? sunteti fenomenale!

_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!



Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!


Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Cei de pe Insula mi-au spus 27 si 28 august (parca asa am citit si pe o pagina anterioara). Daca e numai pe 28, OK!
Masina am si pot sa ajut cu ea.
V-am descoperit abia de ieri si mi-e putin cam greu sa intru in hora din start, in conditii maxime, asa ca lamuriti-ma cum e cu subiectul cu bazarul....., ca eu de ajutat vreau sa ajut, dar nu prea stiu de unde sa incep...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Oana, pe generale este un subiect unde vei putea sa primesti mai mutle informatii:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55454&whichpage=7



_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!



Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!


Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mai am o promisiune de la fetele din japonia de peste 500euro!!!! Mihala imai tocmai ce mi-a zis ca a strins aceasta suma si se pregateste sa o trimita la mine. Trebuie sa o pupam si sa o imbratisam de 400 de ori pe o forumista din japonia care numai ea a donat 400 de euro pt sabina Inca nu ii stiu numele insa o pup de pe acum cu mare drag asa cum le pup si pe celelalte japonici inimoase care s-au gindit la Sabina noastra!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Multumim si noi fetelor din Japonia si tuturor celor ce sunt alaturi de Sabina.

_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!



Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!


Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Situatie financiara aproximativa:

Canada:
CAD - 5,321

Romania:
Euro - 2.020 (sunt inclusi si cei 1,500 de la teledon, care urmeaza sa intre in cont)
USD - 850.00
GBP - 10,704.00
ROL - 171,275,900.00

Germania:
Euro - 2,523

USA
USD - 4,947.74

Total:33,265.73 Euro - 22,976.42 GBP


Mai este doar putin pana se strang banii de operatie, speram mult ca acele cheltuieli post operatorii sa fie rezonabile.

Multumesc tuturor ce sunt alaturi de Sabina in orice fel.

_

La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!



Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!


Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput