@ mai construit cineva CASA !?! (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Heny, nici eu nu sunt de acord in totalitate cu ce scrie in ,,mitul lucrului in regie proprie,, dar sa nu uitam ca autorul articolului este un arhitect si poate el are un anumit motiv sa sustina acest lucru.
Si in cele mai multe cazuri a lucra in regie proprie nu inseamna neaparat a munci tu cu fortele proprii si fara sa ai pregatirea necesara,a lucra dupa ureche....ci cauti tu ofertele cele mai avntajoase tot ale unor firme, echipe de meseriasi si atunci se scade automat profitul( care nu este de neglijat) al firmei constructoare.
Dar fiecare face cum crede ca-l avantajeaza mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Heny, multumesc pt raspunsuri !

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

La punctul cu constructia in regie proprie nu sunt de acord cu domnul arhitect pentru ca felul in care justifica neadevarurile legate de acest aspect iti taie tot elanul de a incepe o constructie in acest regim. Regie proprie inseamna de cele mai multe ori tot o echipa de constructori dar nu neaparat nepriceputi sau care nu stiu sa respecte un proiect. Eu nu prea cred ca cineva isi poate construi azi casa fara a avea un proiect realizat de un specialist. Sau daca mai exista, atunci dl. are dreptate. Apoi scrie asa: “cei care au lucrat totusi dupa un proiect corect intocmit, nu au reusit sa obtina preturi substantial mai mici, fie din cauza greutatii de a gasi meseriasi buni, fie datorita preturilor la care au achizitionat materialele de constructii”. Nu e deloc greu sa gasesti o echipa de constructii care iti propune sa lucrezi cu ei in “regie proprie” (cred ca stiti la ce ma refer) iar pentru materialele de constructii tot ei iti spun unde sa cumperi mai avantajos, de obicei ei au discount la firmele de distributie de materiale, asa factura este emisa direct pe client si ei nu-si mai bat capul cu achitarea ei. Plus ca sunt destule firme care comercializeaza materiale de constructii si care iti propun discount direct (ori din cauza concurentei, ori ca achiti pe loc materialele). Si daca faci tu aprovizionarea si nu constructorul, atunci te mai scapi de un comision deloc neglijabil, si uite asa ajungi sa construiesti tot cu profesionisti dar mult mai ieftin. Din felul cum gandeste la acest punct din articol, deduc ca nu a construit practic casa dumnealui sau ca partea financiara nu este o problema din acest punct de vedere, necunoscand toate variantele unei constructii cu costuri mai reduse dar de calitate. Si inca ceva: o constructie cu probleme poata sa fie si din cauza arhitectului care deseneaza teoretic si care mai apoi nu stie procedeul tehnic prin care se poate realiza un anumit detaliu si pune vina pe constructorii nepriceputi pe care I-ai ales tu (vorbesc din experienta). Daca la acest punct nu-I dau dreptate 100%, la capitolul “raportarea la necesitati” primeste nota 10. Asta chiar asa e. In concluzie, nu am comentat acest articol pentru a dovedi ceva, ci pentru ca mie mi se pare a avea unele carente ( privit din punctul de vedere al unui beneficiar si nu al unui specialist).
Maggda: usile sunt foarte reusite. Azi am vrut sa le revad dar nu le-am mai gasit in album. Erau cumva in combinatie cu oglinda fumurie sau e doar o impresie?
Cataghe: mi-a facut placere. Am uitat sa precizez faptul ca nu sunt constructor de meserie, am invatat si noi practicand.
Multa sanatate si vreme frumoasa pe santier!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Heny poza cu usile e in album(camera)_, chiar acum m-am uitat la ea.Mijlocul din sticla e de fapt din 2 feluri:pe hol e partea fumurie iar catre camera e cu oglinda, cica ii spune "crosfild" iar ca sa umpli de exemplu tot mijlocul la usa cu asa sticla doar sticla costa 3 milioane.Mie imi plac tare mult usile de aluminiu si cum arata si faptul ca sunt f usor de intretinut.Odata ii dai un puf cu solutia de geamuri si gata le-ai curatat.

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Gata aproape am terminat cu santierul!!! yupiiii avem mozaic venetian si marmura pe terase.. arata super si pana la urma si scara interioara am facut-o din marmura ca ne-a costat la jumate de pret fata de una din lemn.

Daca aveti nevoie de "marmurari sau mozaicari" ii recomand pe ai mei din toata inima..sunt super ok si nu foarte scumpi!

O sa pun si pe site sa vedeti...
Monica

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

SUNT FACUTA FOC SI PARA....Imi vine sa-l impusc pe ADP-istul de azi

Ma suna mama si imi zice ca azi am primit amenda ca cica am depozitat nisipul pe trotuarul din fata curtii nostre, nisip necesar inca ca sa turnam beton si sa refacem trotuarul din fata casei.. ca dupa ce am pus mozaic in curte trbuie nivelet totul si apoi sa aranjam si zona din fata porti.
si vine un ADP-ist si zice ca ne da amend ca de ce e nisipul afara din curte..daca doream trebuia sa facem o cerere la ADP si sa platim "chirie pe trotuar".
Ati mai auzit asa aberatie? Pana nu i-a dat mama niste bani..nici nu stiu cat nu a scapat de el....
Voua vi s-a intamplat asa? ATENTIE! Sa nu o aptiti si voi.
Monica


pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Monica si la Arad se plateste cu mp/zi daca pui ceva pe domeniul public si nu e deloc ieftin, altfel nu e voie.

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Crixia pe unde umbli?????Ce ati mai facut la casa?

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Of Magdaa, sunt cu sufletul la DC, doar ca am avut ceva prb in ultimele saptamani! Eu si Alexia am fost bolnave, serviciul, nu prea am avut timp.
Inca finisam interiorul! In mare nu prea s-a schimbat, dar totusi se munceste. Finisam interiorul, de fapt a terminat etajul, iar acum meseriasii sunt la parter.
Pana la urma am finisat clasic, mai trebuie doar glet sa dam pe pereti, iar apoi putem da culoare peretilor. S-a turnat si sapa la etaj.. ce sa mai zic, arata camerele altfel, peretii sunt drepti, culoare le trebuie, usi si parchet.
Zilele astea tatal meu se ocupa de tavane ( betonyp, vata minerala si placi de gips).
Afara am turnat terasa si incepusem si rampa din fata garajului, dar vremea rea ne-a facut sa continuam inauntru.
Cam asta ar fi noutatile. O sa mai fac niste poze, daca e vreme buna in we.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

fetelor,
am si niste intrebari, poate puteti sa-mi dati niste sfaturi:
pentru holul de intrare ce pot pune in afara de gresie??
stiti pe undeva prin bucuresti tapet rezistent la umezeala (vreau sa pun in baie)
dar dusemuea rezuistenta la umezeala? (tot pentru baie)
in dormitoare: parchet sau mocheta (am 2 dormitoare de copii)
cam astea sunt dilemele mele in mom de fata.

aaaaaaaa... de unde ati cumparat corpurile de iluminat? de preferinta NU made in turcia.
in spate la cocoru' era un magazin cu bucatarii, mi se pare antares se numea. stie cineva pe unde s-a mutat? sau ati vazut pe undeva bucatarii rustice??
multam de raspunsuri


O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput