Mancare indiana

Mancare indiana | Autor: Ela

Link direct la acest mesaj

Maine am musafiri si pentru ca nu am somn, m-am gandit sa postez "meniul"

Pui cu piper negru

1 pui de aprox 1kg
4 lingurite piper negru
5 lingurite frunze coriandru proaspat tocat (io il cam sar, ca nu am mereu)
1 lingurita Garam Masala (condiment indian - parti egale de scortisoara, chimen si piper, pisate si amestecate)
6 catei de usturoi taiati felii subtiri
4 linguri de ulei
2 linguri suc de lamaie
4 cepe mijlocii, tocate marunt
4 rosii mari, tocate marunt
120 ml iaurt

1. se curata si se taie puiul in 8 bucati. Se bate iaurtul si se amesteca cu piperul, jumatate din usturoi, sucul de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca bine si se pune carnea - se lasa la marinat cel putin 30 min.
2. incingeti uleiul intr-o cratita mai mare si caliti ceapa pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul ramas si caliti pana devine ceapa brun aurie. Puneti rosiile si lasati pe foc amestecind mereu, pana se separa grasimea pe marginile cratitei.
3. adaugati bucatile de carne si marinata si lasati sa fiarba 4-5 min, amestecind mereu. Puneti 250 ml apa si lasati sa fiarba pana da in clocot.
Se lasa pe urma la fiert la foc mocnit, amestecind din cand in cand, pana se fragezeste puiul. Potriviti de gust si presarati Garam Masala

Garnitura - Orez in stil indian
200 gr. orez - preferabil Basmati
2 linguri ulei
1 lingurita seminte de chimen
100 gr. mazare proaspata sau congelata
500 ml apa
1/2 lingurita sare

- se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul mai gros, se adauga chimenul si cand incepe sa sfaraie (exact!) se pune si orezul, bine spalat si scurs si se amesteca. Adaugati sarea,, imediat apa - astfel incat orezul sa fie perfect acoperit (mai adaugati apa daca e necesar). Cand incepe apa sa fiarba, dati focul la mic si lasati sa fiarba in continuare 5-7 min. Atentie sa nu se evapore apa complet.
Cand orezul e aproape gata, se pun boabele de mazare si se acopera, se mai lasa la fiert 2 min. si se opreste aragazul. Se lasa orezul acoperit mai departe pt. ca aburii sa patrunda mazarea. Se presara cu coriandru proaspat!


Poate pare complicat, dar se face destul de repede si e f. gustoasa!

Numai bine la mamici si la bebici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Daca suntem la capitolul indiene, puiul care eu il fac se numeste:
Tandoori Chicken ( reteta similara cu a Elei).

pui ( pentru reteta asta imi plac pulpele de sus ale puiului)
iaurt (sa fie mai gros de preferinta)
masala- sau tandoori- condiment indian (se gasesc la orce supermarket)
usturoi pisat (ca pentru mujdei)6 -8 catei
coriander cateva frunze
2 linguri suc de lamaie
2 linguri de ulei
putina radacina de ginger data pe razatoare
putina sare (dupa gust)

Eu una gatesc la ochiometru.

Amestec iaurtul cu sarea si usturoiul si sucul de lamaie si uleiul si corianderul taiat fin taiat si cu gingerul dat fin pe razatoarea mica. La sfarsit adaug masala sau tandoori pudra (care-i de culoarea rosie). Se amesteca si apoi adaug pui (pulpele) si las totul la macerat peste noapte.

A doua zi, pregatesc barbeque-ul (gratarul) si trantesc pui pe gratar.(se scot bineinteles din iaurtul din care a stat peste noapte.)

II servesc alaturi de orice fel de garnitura, de la cea de orez pana cartofi prajiti sau natur, alaturi de salata verde si rosii stropite cu zeama de lamaie.

Usor si f. gustos (si nu prea iute). Gust exotic si, pofta buna.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput