Caratul de sub umeri nu e la fel de "nociv" ca ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Sa nu credeti ca sar in minutul prim de miorlaiala, insa ieri l-am lasat si 5 minute si a plans intruna in timp ce se chinuia sa ajunga taras la mine din capatul celalat al camerei, incerca si-n 4 labute dar mai mult de juma de metru nu-i reusea. cand a ajuns aproape de mine la cativa cm a ridicat manutele sa se prinda de mine sa se ridice....cu rotobilul e tare fericit dar eu nu stiu daca e ok sa il folosesc :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Hop si eu cu Serban grasunul. De data asta nu dau sfaturi ci ma intreb si ma tem, fiindca Serban (care va implini 1 an peste o saptamana) umbla tinut de manute, insa e foarte grasun. Bine, e si foarte inalt pentru varsta lui, deci nu pare obez, insa e grasun, are 13,5 kg. Am citit mai sus ca un baietel si-a modificat ceva la glezne, ma intreb daca nu e posibil si la Serban asa ceva, Doamne Fereste!!! El nu umbla in 4 labe si chiar nu am cum sa-l fac sa umble in 4 labe...vrea sa mearga, de la 11 luni vrea asta, il mai las si in premergator, ca n-am cum altfel sa fac si eu treaba...dar fara sa-l tin mult in el. Hmm, greu cu copiii astia...

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Uite ca impartasesc si eu din temerile mele. Matei are 11 luni si 3 saptamani. Merge bine sustinut de o manuta. Face si cativa pasi singur dar a cazut destul de urat si in cadere si-a muscat buza, a curs sange (bine ca a cazut pe iarba), in fine de atunci s-a speriat si nu vrea sa-mi dea drumul la mana. In premergator l-am pus la 8 luni, in picioare singur s-a ridicat la 9 luni si tot atunci a facut primii pasi tinandu-se de marginea tarcului. Vazand ca el este dornic sa mearga, am renuntat la premergator (am citit pareri contra) si am inceput eu sa-l sustin de maini. Cred ca am gresit pt ca nu l-am lasat sa mearga el singur tinandu-se de canapea, pereti pt ca asa el nu mearge linistit, ci repede, alearga, se arunca si normal ca daca-i dau drumul face cativa pasi dar cade (zic si eu ca mergand singur pe langa pereti se echilibreaza si este mai atent sa nu cada). Si am observat ca mergand repede (probabil) un picior il pune mai in exterior pt ca el se precipita si se impinge mai mult in el. Si normal ca vrea sa mearga cu mine, astfel ajunge repede unde doreste, nu se mai chinuie el singurel.Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa. In patru labute merge de la 10 luni, dupa ce s-a ridicat in picioare. Si daca il ignor si nu-l duc eu pe picioare unde vrea porneste viteaz ca si catelul. In concluzie cred ca trebuia sa-l las sa porneasca el singur la picior si nu sa-l fi carat eu de maini, pt ca acum sigur mergea singur. Bineinteles este o parere personala, iar copiii sunt foarte diferiti si reactioneaza fiecare in felul lui. Insa mie mi-a rams in suflet aceasta indoiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roxana, ce mare e Serbanel deja ! Nici pe Danut nu l-am putut invata inca in 4 labute, incerc zilnic dar pana acum nimic...nu poate, nu vrea, nu stie, nu inteleg. Vine spre mine taras intinde manutele si gata se ridica apoi se trage sa mergem sa nme plimbarim prin casa. Gleznutele lui sunt grasune de nici nu se vad oasele, nu stiu, sunt tare confuza si deja ma doare capul cat m-am gandit la fazele astea...fericiti cei ce nu-si bat capul atata !
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

In primul rand incep mesajul prin a va spune ca fiecare face cum vrea si cum crede mai bine cu copilul propriu.
La noi situatia a fost mai precoce din punct de vedere motor, si cu toate comentariile celor din jur mi-am lasat copilul sa isi urmeze cursul. Acum, la 2 ani si 8 luni e un copil normal, fara probleme la piciore, coloana si nu cred ca vor aparea mai tarziu.
Deci, Carina a stat in fundulet pe la 4 luni sustinuta, sa-a ridicat (singura in patut) in picioare la 6 luni si o saptamana si a mers singura far pic de ajutor la 8 luni jumate. Nu va pot spune cati imi spuneau sa nu o las.......
Ce vreau eu sa va spun este ca ei stiu (cel putin la varste fragede si cand e vorba de oboseala fizica) cand nu mai pot.

Acum, repet fiecare face cum vrea.
Pupici la nazdravani,

Anda si printesuca Carina (2 ani si 7 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

Andrei la 10 luni a inceput sa mearga; nu l-am tinut niciodata de sub umeri, dar eu cred ca e mai bine sa il lasi sa se ridice cand o sa fie pregatit... poti sa il plimbi si de sub umeri dar nu toata ziua (asa cum ar vrea el).

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Robert face 7 luni peste o saptamana.La momentul actual sta foarte bine in fundulet si "merge" in 4 labe,dar...inapoi .Si cu toate astea,nu se ridica singur in fund.Am tot citit ca trebuie sa-l lasi sa faca ceva atunci cand este pregatit.Ar trebui sa-l las sa stea numai in pozitia culcat?N-ar trebui sa-i arat ce si cum se face?

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Albert a mers de la 8 luni tinut de manute, in premergator tot de atunici. Nu ma intelegeam cu el altfel. Eu muream de spate, asa ca i-am luat premergator si am mai scapat cate un pic, desi nu i-a placut in el. Daca el vrea, inseamna ca poate, nu se chinuie singuri. Acum fuge de rupe pamantul, are 1 an si 5 luni si nu i s-a deformat nimic.

Unii copii la 10 luni merg songuri in picioare, asa ca nu cred ca e devreme sa il sprijini sa mearga, ba mi se pare ceva cat se poate de normal.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Nici pe Danut nu l-am putut invata inca in 4 labute, incerc zilnic dar pana acum nimic...nu poate, nu vrea, nu stie, nu inteleg. Lia



Lia - eu l-am invatat pe David al meu sa mearga in 4 labe! M-am asezat in 4 labe pe covor, el statea in poponeatza la mine si am inceput sa merg pe langa el. Apoi l-am asezat pe el in 4 labe si il tineam nitel de burtica cu o mana, iar cu cealatat incercam sa ii arat cum se misca mainile si picioare. Intr-o dupa amiaza a invatat miscarea! Nu avea mai mult de 7 luni!

Bafta multa!

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

exact asta am facut eu ieri, m-am asezat pe patura in 4 labe si am patrulat pe langa el, el se distra, normal, radea cu pofta, cred ca eram o imagine superhaioasa. Apoi s-a asezat si el in 4 labute, ca asta stie, si l-am sustinut de sub burtica dar nu isi coordoneaza mainile cu picioarele decat ff putin, asa ca nu inainteaza, se satura si se taraste, se mai ridica in fund, iar se mai taraste, pana la urma se indispune. Daca tu zici ca l-ai invatat pe puiu tau miscarea, o sa mai insist si eu, sper sa-mi reuseasca

va pupam
Lia

Mergi la inceput