jocuri pentru copii...nu pe internet!

jocuri pentru copii...nu pe internet! | Autor: enika

Link direct la acest mesaj

Sunt deja "batrana" ca sa-mi amintesc ce jocuri jucam cand eram la gradinita.Acum sunt la o scoala din Finlanda unde studiez pentru a deveni educatoare.Pentru ca sunt de alta nationalitate decat ei, trebuie sa le spun cateva jocuri si cantece pe care le-am invatat la gradinita.Dar cum eu nu prea stau bine la capitolul memorie...nu-mi vine altceva in minte decat "Podul de piatra" si "Alunelu'".N-am gasit nimic pe internet desi am deja doua ore de cand caut,iar carti in limba romana nu se gasesc aici nici macar la biblioteca.
Ajutati-ma va rog daca puteti!!!!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liv spune:

"Batista parfumata" (sau "Am pierdut o batistuta"), "Deschide urechea bine", "N-ati vazut un soricel?" .. cind imi mai amintesc si altele ti le spun .. si pe mine ma cam lasa memoria .. batrinetile astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

"Tzaranul e pe cimp" ,"Ash minca o portocala" shi daca imi mai amintesc,revin.Distractzie placuta



Eddy & Antonia-Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

"Un-doi-trei-la-perete-STAI !" si mai era un joculetz-cantecel pe vremea mea, dar e, asa, ..mai de cartier, sa nu rideti de mine:
"ligheane, ligheane (aici se bate din palme), sticle si borcane (se bate din palme), pepsi, cola-cola(la fel), pupa-l tu pe ala!"

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Depinde de varsta copiiilor, cred. "telefonul fara fir", "flori, fete, filme..." (pe care il poti transforma in ceea ce vrei tu - iti amintesti, sa zica toti copiii nume de flori, obiecte, samd care incep cu o anumita litera, pana la epuizarea cuvintelor cu litera respectiva), "incetul cu incetul se fabrica otetul... -ala cu :fa 3 pasi de soricel, un pas de rac, samd), "zaresc un print calare..".......nu mai stiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Un joc pe care mi-l amintesc se numeste "Tara, Tara vrem ostasi". Un altul se numea "tarile". Se joaca cu mingea afara.
Cary.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Fetelor, sinteti tari! eu atita mi-am spart capul la subiectul asta si nu-mi iesea mai nimic. Cu ajutorul vostru mi-am adus aminte de momente frumoase si indepartate...
si mi-am adus aminte si eu un fel de joc. Pic-pic, cade ploaia (si copiii bat cu cite un degetel in masa). pic-pic, uda floarea (idem), pic-pic, tot asa (idem). pic-pic, streasina (idem). Ploua marunt (se bate mai des cu degetelele). se aud tunetele (se bate cu pumnii). cade grindina (se bate ca si cum ciocanesti la usa). ploaia s-a oprit, a iesit soarele si copii stau cuminti (in momentul asta copii trebuie sa duca miinile la spate).
Numa bine!


Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

Hei, da' de "Frunza" si de "Elasticu'" ce ziceti? Cel putin la "Elasticu", daca nu mai stii cum se sarea peste el, poti sa inventezi, nu?

Dana M. si Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama spune:

Ursul doarme

Din mijlocul copiilor este ales "un urs" prin numărătoare. El este legat la ochi si se preface că doarme. Copiii cântă:
Ursul, ursul doarme,
Ce să-i dăm de foame?
Lapte dulce sau cafea,
Să prindă pe cineva.
Spre finalul versurilor, "ursul" se trezeste si încearcă să recunoască un jucător prin pipăire. Dacă ghiceste, cei doi îsi inversează rolurile.

Ghici!

Deschideti urechea bine
Să vedem, ghicesti ori ba
Cin'te strigă-acum pe nume?
Hai ghiceste, nu mai sta !

Copiii se tin de mână si formează un cerc. În centrul cercului stă un copil cu mâinile la ochi. El trebuie să ghicească cine l-a strigat. Dacă ghiceste numele copilului, trece în cerc si locul lui îl ia copilul care l-a strigat. Dacă nu, jocul este reînceput cu acelasi copil în centrul cercului.



SUCCES!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Omu'Negru , Fazan, Leapsa (pe ouate,pe catarate, etc), Baba Oarba.

Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enika spune:

[[font=Andale Mono]red][/red]Vreau sa va multumesc "tutulor" celor care ati avut bunavointa sa ma ajutati!!!!!!!!!!!!!!!!Sunteti extraordinari!!!!!!

Mergi la inceput