CERVICITA

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemessis24 spune:

buna fetelor,de mult nu am mai trecut pe aici pe la forumul nostru...am vazut ce ati scris in legatura cu spalaturile vaginale si e cum zice ALINA, se fac de 2 ori pe sapatamana cu diferite plante,in general galbenele,musetel,pelin,etc plus bicarbonat...eu am descoperit la plafar un amestec de plante care e special facut pt irigatii dar nu imi vine acum in minte numele...ma duc acasa si intru maine sa va zic...eu am o prapadita de micoza care nu mai trece,k mai nou am aflat k sunt sensibila la antibiotice si fac micoza de la ele...aviz tututor,dak va treziti cu asa ceva si ati luat antibiotice,sa stiti de la ce e...acum trebuie sa fac testul papanicolau de 3 luni si o colposcopie...fetelor,care ati facut conizatie, voi cum va mai simtiti?ce controale ati mai facut,ce noutati mai sunt in domeniu? k ne facem specialiste......va pup pe toate si aveti grija...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemessis24 spune:

tot eu sunt,am uitat sa va intreb ceva...am mai citit pe forum despre testul papanicolau si vad k la unele fete iese 1...mie doctorita mea mi-a zis k 1 iese o data la un milion,cica 2 e normal...stie cineva ceva exact de treaba asta? k mie numai 2 mi-a iesit pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Am mai trecut si eu pe-aici pt ca mi-era dor de voi. Eu am facut ERAD in iulie anul trecut. Acum sunt insarcinata in 23 de sapt. Medicul care-mi urmareste sarcina mi-a spus ca pot naste natural, intrucat colul este cicatrizat...daca nu vor fi alte probleme.
Anul trecut, in mai, am facut biopsia si dupa ce am primit rezultatul eram tare deprimata. Nu aveam curajul sa mai sper la fericirea pe care o traiesc acum...
Dupa ce voi naste fetita, voi relua analizele!
Pana atunci, mai trag cu ochiul la ce mai scrieti la acest subiect!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Nemessis eu stiu ca testul papanicolau iese 1 la fetele care nu au inca o viata sexuala activa.

Dana cu Paul(8.09.2000)& Ana Maria(6.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Buna la toata lumea,

Am si eu o rugaminte, in caz ca stie cineva.
Am facut vinerea trecuta o colposcopie si acum am rezultatul complet.
Dar nu stiu cum sa il interpretez.

Jonctiune scuamoasa-cilindrica vizibila
ZTM cu rare epitelii acetuale minore
Fara vase atipice
Zona iod pozitiva inegal
.

Diagnostic: cervicita. Am primit si un tratament si dupa terminare lui ma duc iar la control.

Testul PAP a fost "necorespunzator pt evaluare", apoi am facut aceasta colposcopie.

Acum rugamintea mea este ca cineva, daca stie, sa imi spuna si mie "pe romaneste" ce indica acea colposcopie - cum sa interpretez rezultatul?

La voi cum a iesit?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Libelula, din pacate nu prea te pot ajuta cu interpretarea colposcopiei... nu stiu, de exemplu, ce inseamna ZTP... Mie, cand am facut colposcopia, mi-a iesit o "zona de mozaic fin" - asta i-a ingrijorat, de fapt, pe medici. Mi s-a recomandat ERAD, biopsia mi-a iesit bine si totul a fost ok pana la urma. Doar ingrijorarea a fost mare. Dar cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi medicul, te lamureste cel mai bine !

Referitor la frotiu, si eu stiam ca PAP II e ok, iar PAP I este pentru fete fara viata sexuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Alinouskaclasificarea PAP se refera, intr-adevar, la frotiu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemessis24 spune:

LUNNA,mersi mult...mai fetelor,alta problema acum...am o micoza de care nu pot scapa...am facut tratament cu nidoflor, cu stamicin si niste ovule, dar tot nu trece,e o substanta inauntrul vaginului care parca e branza,dar nu am mancarimi sau usturimi deloc..luni ma duc la doctor sa vad ce si cum...ma gandesc sa nu fie altceva,k ma apuca groaza...v-ati confruntat vreo una dintre voi cu asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxor spune:

buna fetelor,va citesc cu mare interes mesajele voastre de ceva vreme.sa stiti ca am trecut si eu prin ce trece nemessis dar mie mi-au facut operatia cu ansa diametrica la bucuresti si rezultatul biopsiei a fost ceva mai bun.am mers la control din trei in trei luni iar acum in iulie voi face din nou colposcopia si celelalte analize.oricum nu va spun cat de greu este sa treci prin asa ceva.numai gandul ca ai cancer si-ti ramane un copil de 14 ani singur te termina.m-am rugat mult la dumnezeu si sper sa nu o mai iau de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxor spune:

am uita sa intreb.si-a facut cineva mamografie?din cauza dereglarilor hormonale am dureri de sani si medicul de familie mi-a dat sa iau ketoprofen.imi trece durerea numai in timpul tratamentului dar apoi revine.cineva mi-a recomandat sa fac mamografie.este dureroasa?nu am noduli dar ma dor sanii din ce in ce mai tare in special stangul,si durerea se lasa pe mana cateodata.

Mergi la inceput