Asistente medicale din toata lumea adunarea!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

alina - cu intarziere..la multi ani lui dragos! acum mi-au picat ochii pe poze...scuzele sper sa fie acceptate! eu abia astept sa termin facultatea sa ma angajez in alta parte..e clar ca nu mai raman la cabinet!
pupici
va mai scriu cand mai am timp...

cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Buna fetelor,zilele astea am fost tare ocupata si nu am apucat sa scriu.
Ioana sper sa nu te superi ca am schimbat scrisul la listutza dar atata m-am si tot nu m-am dumirit cu ce litere ai scris asa ca am scris din nou mai putin titlul.
Donia tare mult ai de lucru, asa de multi pacienti si tu singura in tura de noapte!!! Si nici nu dormi toata toata noaptea???? Groaznic!!! Eu am 24 de pacienti maxim in tura de noapte!Iar ziua 12!Cel putin e bine ca nu ai medic sa te pistoneze la cap toata ziua ca de multe ori iti vine sa le dai cu ceva in cap, cel putin mie imi vine.Abia astept ca saptamana viitoare sunt libera toata saptamana!
pupici la toatae, merg la culcare ca maine sunt de garda 12 ore pe zi.

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Alina, imi amintesc de Florentina, sigur ne-am vazut cel putin la un curs sau conferinta, nu mai stiu exact, se intampla acum cativa ani. Mihaela a fost mai des in Brasov, pe ea o stiu mai bine.
Magda, cum a fost garda? Voi aveti pacienti internati pe termen lung (adica pentru luni de zile) sau exista o perioada maxima de internare??
Vroiam sa-ti spun ca si daca as avea voie sa dorm, tot nu as avea cand. Pe langa rutina obisnuita avem o lista cu lucruri pe care le putem face daca mai avem timp, asa ca oricand se mai gaseste ceva. De exemplu, noaptea facem auditul medicamentelor, adica verificam in vreo cateva documente daca medicamentele fiecarui pacient sunt scrise corect (doza, ruta, orar de administare, perioada, etc), daca au etichetele scrise corect, daca sunt in termen de garantie... multe. Eu reusesc sa fac maxim doua pe noapte, dar am vazut ca am colege care fac cate patru audituri. Ce-i drept e ca noaptea trece mai usor daca sunt ocupata, cred ca as rezista mai greu daca as sta pe scaun si nu as avea ce face.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Donia garda a fost perfecta, adica nu a fost grea in sensul ca cele 2 saloane ale mele au fost pline asa ca internarile care au venit au fost in alte saloane.La noi nu sunt internari de lunga durata pt ca frumosii din minister de la 63 de paturi ne-au redus la 48 si suntem singura sectie din judet si singurul judet din tara cu o sectie de neurologie peste tot sunt 2 sectii, intr-una sta bolnavul 7-10 zile pana depaseste faza de urgenta si in una sta la recuperarea neurologica cum de altfel e si normal.Ministerul ne-a dat perioada de spitalizare 9 zile(nu-s normali, acolo sunt oameni care n-au lucrat in viata lor intr-un spital ci au invartit hartii prin diverse birouri) cand bolnavul hemoragic il tii imobilizat la pat 10 zile dupa care il mobilizezi progresiv dar ne descurcam (la zilele de spitalizare) cu cei care din pacate traiesc de la o ora la 2-3 zile de la internare(ramolismentele cerebrale mari sau hemoragiile f mari), de la ei ne mai raman zile si se face o medie si uite asa iesim la liman.Pe vremuri bolnavul hemoragic statea clar 21 de zile, dar astea au trecut...Saptamana asta sunt libera, ce bine!Voi aveti liber pt garzi?

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Magda, voi aveti si serviciu de urgenta? Ma gandesc ca daca aveti internari in garzi, inseamna ca e vorba de urgente, nu? Oricum, ciudata decizia Ministerului. Adica ar fi de inteles daca acesti pacienti ar fi bine acoperiti la domiciliu, dar la noi si ingrijirea comunitara e deficitara, ca personalul e la fel de putin, la fel si fondurile. Noroc ca se mai pot face artificii cu zilele de spitalizare.
Chiar as vrea sa le intreb pe cele care lucreaza la medicul de familie, mai exista munca in teren cum era pe vremuri in anumite situatii? De fapt, pe mine ma intereseaza exemplul asta, un caz neurologic externat rapid - medicul de familie si echipa viziteaza pacientul la domiciliu? Exista comunicare intre medicii specialisti si medicul de familie? Parca auzisem ceva legat de o scrisoare medicala pe care specialistul trebuie sa o trimita medicului de familie, in locul "discretului" (uneori) bilet de iesire...
Magda, aici nu exista garzi asa cum erau acasa (in majoritatea locurilor, dar tine de politica fiecarei unitati). Se lucreaza in 3 schimburi si in week-end, si se lucreaza doua week-end-uri pe luna, fie ca esti cu norma intreaga, fie cu jumatate de norma. Nu stiu exact care e sistemul pentru cele cu norma intreaga, nu au liber in schimbul "garzii", ci un numar maxim de ore pe luna care nu poate fi depasit, legal, decat cu acordul angajatului. Deci cumva se asigura ei ca la un anumit numar de zile lucrate, ai si un anumit numar de zile libere.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Donia la noi internarile vin non-stop fiind spital de urgenta.In privinta colaborarii dintre neurolog(de ex.) si med de fam ma faci sa rad, asta scrie in carti1 Nu cred sa existe asa ceva, eu n-am auzit dar ne spun fetele care lucreaza cu dr de fam.Din pacate exista dr de fam care nici la copii nu se deplaseaza la domiciliu dapai la un paralizat!Aceea scrisoare medicala exista dar practic dr de fam poate sa scrie medicamente(daca mai are fonduri) pt boala respectiva.Ar fi frumos daca ar exista astfel de colaborari.In Arad este o firma de ingrijiri la domiciliu, primele 2 saptamani de la externare este gratuit serviciul(deconteaza casa de asigurari) dupa care este 50 000 lei ora ceea ce pt buzunarul romanului este mult.In cele 2 sapt cam la 2-3 ore vine o asistenta la bolnav , ii face tratamentul si sincer nu stiu ce-i maai face, apoi pleaca iar mai vine peste 2-3 ore.Pentru bani sta tot timpul langa bolnav daca doresti(adica in afara celor 2 sapt.).
Chiar sunt curioasa ce ne spun fetele care lucreaza cu medici de fam daca acestia se deplaseaza la domiciliu pt copii sau si pt adulti.Medicul nostru de fam este un tip extraordinar care daca am avut nevoie de el la domiciliu a venit imediat nu doar la copil ci si la mine(la 30 de ani m-am procopsit cu oreon si am zacut in pat si a venit sa ma vada ca nu mai puteam sa merg nici l atoaleta asa ametita eram dar de fapt aveam tensiune 80 cu 50).
pe toate
restul fetelor pe unde sunteti?

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Donia si Magda,munca in teren mai exista...,dar fiind inscrisi pacientii din toate colturile orasului e mai greu sa se deplaseze medicul(pe vremuri fiecare circa avea arondate blocurile din imprejurimi si ajungeai usor la bolnavi). Medicul(cel putin cu care lucrez eu) merge acasa la copii bolnavi care nu pot fi dusi la cabinet(de ex. cu febra mare) si unii pacienti cronici care sunt imobilizati la pat sau care se deplaseaza mai greu.Pe acestia ii viziteaza daca sunt probleme(pacientul il suna pe medic daca are nevoie sa mearga la el),daca nu sunt probleme deosebite vine cineva din familie o dat pe luna dupa reteta.
Ca sa dau exemplu concret referitor la ce a zis Magda,medicul de familie nu merge acasa la paralizati ca sa-i ingrijeasca dupa ce ies din spital(sau asistenta) deoarece nu-l plateste nimeni,Casa de Asigurari nu-i deconteaza nici macar o consulatie la domiciliu. Daca pacientul il solicita totusi pe medic acesta ii face o vizita.
Da,medicul specialist ii trimite o scrisoare medicala medicului de familie dupa orice consultatie nu doar la externare.Dupa noile liste de medicamente sunt unele medicamente care nu le mai poate scrie medicul de familie numai cu recomandarea medicului specialist.



Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici
Dragos la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Salut fetelor!
Am revenit si eu dupa o scurta vacanta.....nu mi-a mers netul!
Am si eu o intrebare pentru Alinush si Gaby: e adevarat ca unii medici de familie refuza sa-ti transcrie reteta de la medicul specialist daca aceste iti scrie reteta simpla(si med. de fam. sa-ti scrie compensata de ex.)????
Pupici.....ma duc la nani ca pic!


Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

quote:
Originally posted by pufymic

Salut fetelor!
Am revenit si eu dupa o scurta vacanta.....nu mi-a mers netul!
Am si eu o intrebare pentru Alinush si Gaby: e adevarat ca unii medici de familie refuza sa-ti transcrie reteta de la medicul specialist daca aceste iti scrie reteta simpla(si med. de fam. sa-ti scrie compensata de ex.)????
Pupici.....ma duc la nani ca pic!


Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/

---------------------------------------------------------------------------
When life gives you lemons, make a juice!


Da,Ioana,refuza medicul de familie sa transcrie o reteta simpla de la specialist pentru ca nu are voie sa o transcrie.Ii scrie in cazul in care vine cu scrisoare medicala,dar din moment ce medicul de familie il trimite pe bolnav la specialist cu bilet de trimitere in "n" exemplare si medicul respectiv are contract cu Casa de Asigurari mi se pare normal sa-i faca reteta compensata specialistul.Sunt unii medici specialisti (nu dau nume!) care ii trimit pe pacienti cu o reteta (sau nici nu se poate numi reteta,parca-i hairtie igienica,scuzati) la medicul de familie sa le-o transcrie. Oricum,un medic specialist are plafon mai mare la medicamente ca si un medic de familie.Cam asa stau lucrurile cu transcrierea retetelor.

Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici
Dragos la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Of, of, mai nou se pare ca trebuie sa fii si un pic contabil ca sa lucrezi in sanatate! Ca si cum raspunderea pentru viata unui om nu ar fi un stress suficient. Pacat e ca pacientul e prins intre reguli si bugete. Si pe aici sunt reguli care uneori nu le convin oamenilor, nu le convin nici celor care lucreaza in sanatate, dar macar exista mai multa stabilitate, si ce sa zic... bani. Aici marea problema e ca nu exista suficiente posturi in sistemul de sanatate, iar oamenii au de asteptat pana le iese parul prin caciula, fie fac cozi la urgente, fie asteapta luni de zile pentru a fi vazuti de un specialist, exista liste de asteptare pentru operatii... Noi sa fim sanatosi!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput