riscurile mamografiei

riscurile mamografiei | Autor: julie-jolie

Link direct la acest mesaj

Buna,

Maine sunt programata pentru o mamografie. Mi-e frica de nu mai pot, tocmai am auzit la televizor ca un asemenea examen de rutina opate declansa cancerul de san acolo unde el nu exista. Am mai auzit ca inainte de 40 de ani, diagnosticul trebuie pus in urma unei ecografii si ca mamografia este nerecomandata. Mi-e foarte foarte frica. Eu am facut ecografie si acum m-au trimis aici.

Ma poate ajuta cineva? Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

mamografia nu e recomandata femeilor sub 40 de ani...tu cati ani ai? la eco s-a vazut ceva deosebit, sau de ce te-a trimis la mamografie? poate mai ceri parerea unui doctor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Si mie dr. mea mi-a zis acelasi lucru, inainte de 40 de ani sa nu fac mamografie, cica te iradiezi inutil, chiar daca aparatele din ziua de azi sunt performante. Pt. ca eu am piticii mei, m-a trimis la eco, am facut-o si totul e in regula. Cica, doar daca la eco vede ceva suspect te trimite la mamografie pt. o alta verificare.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Eco pe un aparat performant si diagnosticarea e ok. Ultima .. ultima solutie mamografie dar doar pentru ceva considerat suspicios la eco. Oricum "mamografia se face la indicatia chirurgului oncolog si nu asa cum se recomanda la noi" citat de la chirurgul oncolog.

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julie-jolie spune:

ei, de acuma asta e, dumnezeu cu mila. am fost la mamografie, mi-am facut-o si sper sa nu am cine stie ce consecinte. la cei 25 de anisori ai mei.

mie nu mi-a recomandat medicul oncolog sa fac mamo, pentru ca nu am vazut un asemenea medic. traseul meu a fost asa: medic de familie, medic endocrinolog, medic radiolog (specialist patologia sanului) care cand m-a vazut si-a imaginat ca nu mai am mult si dupa ce mi-a facut analiza a zis ca e ok in principiu, dar ca trebuie sa fac ori o mamografie, ori un RMN, ca sa fie clar ce e acolo. de acum urmeaza sa merg la un chirurg, la un oncolog ori mai stiu eu unde. oricum, doctorita care mi-a fdacut acum mamografia a zis ca e ok, ca nu se vede nimic grav, dar ca formatiunea aia care a crescut destul de bine (cu aproape un centimetru in cateva luni) trebuie scoasa de acolo. oricum, e clar ca pana la menopauza alta mamo nu mai fac

si am mai si plans la mamografie. parca eram un copil mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

uf, julie-jolie....de ce sa plangi la mamografie?! :(...hai, ca nu pare asa rau...si se pare ca nu ai facut-o aiurea, ci chiar era o suspiciune, ca e ceva acolo...nu se intampla nimic tragic de la una singura...e bine ca ai trecut pe la mai multi specialisti, oricum..
sa ne tii la curent..primim numai vesti bune ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

julie jolie,eu sint mai mare decit tine cu 10 ani si am facut mamo in decembrie anul trecut;habar n-am avut pina luna trecuta ca nu se face inainte de 40 de ani dar intzeleg prin ce ai trecut; si mie imi venea sa pling in timp ce o faceam pt k efectiv e dureros fizic si traumatizant psihic;
ei bine, in urma acestei traume am mers la medic cu rezultatul si culmea(!!!)mi-a recomandat sa ma ung cu gel pt celulita(!???)si o crema pt acnee pe sinul drept unde se pare ca am un chistuletz sau ce-o fi!
desigur, la mamo am fost trimisa de medicul de la cabinetul institutiei unde lucrez, de ce pana mea nu ni se spune ca nu se face inainte de 40 de ani si eventual sa ne lase posibilitatea sa alegem dk vrem sa facem sau nu???????????
succes, iti tzin pumnii!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julie-jolie spune:

Melina, cum sa iti dea crema pentru celulita si acnee? Nu era normal sa te ungi cu un gel (progestogel sau mastoprofen) sau sa iei mastodynon daca ai un chistulet? Ce doctor era ala care ti-a dat asa ceva? Trebuia sa mergi la un specialist. Macar duca ce ai facut mamografia ai mers sa ti-o interpreteze un specialist? Uite, eu dupa mamografia asta, traumatizanta si riscanta cum a fost, am aflat ca e foarte posibil ca umflatura din axila (ca pentru aia a fost si este tot taraboiul asta) sa fie un lipom, deci un punct de grasime care se inflameaza si care a ajuns la 4/4 cm. Chiar daca e mare si trebuie operat si acolo sa vezi bocete si traume , macar stiu ca e benign.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

julie-jolie,

inainte de a decide pentru nu'sh ce operatie sau tratament hormonal, incearca sa iei legatura cu un medic homeopat. O solutie ar fi sa mergi la Mariana Trifa, are cabinet in p-ta Amzei. Da o cautare pe google dupa homeopatie si Mariana Trifa si o sa gasesti telefonul si adresa. Sau la Fundatia Prohomeopatia la domnul doctor Teleianu.

Pana ajungi la unul din ei ( sau la alt medic homeopat ) incearca un tratament extern:
varianta 1: foi de varza cruda zdrobite, le pui la locul cu pricina si gasesti o solutie sa stea cat mai mult acolo ( eventual sa dormi cu panasamentul cu varza)

varianta 2: cam 3 linguri de pelin se freaca bine de tot cu tuica aia rezultata din strugurii din care s-a facut vin. Nu stiu cum se cheama, DAR trebuie sa nu contina zahar. Apoi totul se amesteca cu ceara de albine, se pune "la locul faptei" si se tine cat mai mult. A doua zi se face alta turta si se pune. Si tot asa cam 2 saptamani.

In ambele cazuri rezultatele sunt uluitoare. Mai exista un soi de extract de spanz si nu mai stiu ce , tot pentru aplicatii EXTERNE. Se gaseste la plafar dar .. stiu cum arata nu stiu cum se numeste. Parca ceva legat de numele dr. Boici. Ma uit acasa si revin.



Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

juli jolie, despre ,,minunile" acestui medic s-a mai discutat pe DC, se numeste Bogdan Cupceancu, la el am fost trimisa ca fiind ,,specialist";
la altcineva n-am mai mers deocamdata; singurul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi dau seama de penibilul situatiei si am incetat sa mai dau cu supliform si retin A pe sin; pur si simplu l-am lasat in pace deocamdata dar asta nu inseamna ca nu ma zgindare imaginatia;
tu unde mergi, cine te are sub observatie??

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julie-jolie spune:

melina, eu nu sunt inca sub supravegherea unui medic specialist, am mers intai la doctorita mea de familie, care imi e si cunostinta de familie si lucreaza la clinicile romar, unde vin multi medici buni si au si aparatura noua. ea m-a dus la eco la un medic specialist pe sani, apoi mi-a luat analize cu toti calculii aia hormonali, apoi, dat fiind ca asa a zis doctorul de la eco, m-a trimis la mamografie, pentru ca nu era clar ce am. ea nu e medic senolog, dar o sa o rog sa imi recomande unul. ea voia sa imi recomande direct un chirurg specializat pe san, dar eu nu vreau sa ma reped la operatie. mai am una deja si nu mai vreau. de acest domn doctor Cupceancu am auzit si eu, cica ar fi bun.. dar nu mai stiu ce sa zic.. oricum, daca ai renuntat la alifiile alea, acum trebuie sa te reorganizezi, ca sa zic asa, si sa vezi despre ce e vorba.

eu am un nodul (are aspect de lipom, e necrozat, absolut benign) in axila stanga. am avut unul similar in dreapta si l-am operat si foarte rau am facut, pentru ca are tendinta de a recidiva. cu cativa ani in urma, dupa operatia aia, aveam o forma de mastoza destul de grava. am mers la o doamna din iasi, pe care o gasisem in Formula As. mi-a dat un unguent facut de ea din nu stiu ce plante si m-a obligat sa imi schimb regimul de viata: nu mai mananc de atunci carne, nu mai mananc prajit, nu beau sucuri din comert, nu ma obosesc foarte tare si asa mai departe, toate alaturate cu o buna drenare si curatare a organismului. in cateva saptamani, sanii devenisera supli, nu ma mai dureau decat putin la menstruatie. chestia e ca atunci puteam sa nu ma supar, dar acum, cu doua servicii si o gramada de griji, au reaparut si problemele. pe doamna aceea nu mai stiu sa o gasesc, eu m-am mutat la bucuresti, dar datorita ei am incredere in "leacurile" din plante. de aceea o sa incerc sa caut o solutie de felul asta inainte de a lua alte decizii.. daca as putea-o gasi..a r fi excelent. o chema Maria Enache..

aquariusrpro, stiu ca ai dreptate. doar ca astfel de tratamente, chiar daca sunt cu plante, trebuie facute sub supraveghere.. nu stiu la cine sa ma duc, plus ca e riscant, multe din aceste tratamente sunt destul de dure.

Mergi la inceput