cacao- de cand si cat?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Salina


Sper sa nu va suparati pe mine dar intreb pur si simplu din curiozitate. De ce tineti neaparat sa le dati copilasilor cacao? Sau ciocolata? Am auzit ca ar contine fier dar sa fiu sincera nu m-am gandit sa-i dau lui David pt. ca este si asa super energic. Ma gandeam ca daca i-as mai da si asa ceva ar juca tontoroiul . Acum, dincolo de asta, pe bune, spuneti-mi si mie daca pierd ceva nedandu-i cacao sau produse pe baza de cacao.

pentru piticii amatori de ciocolata ( ca si mine, de altfel )

Alina



http://www.efamilia.ro/arhiva/sanatate/1/ciocolata.htm

Copilul meu nu devine mai agitat dupa ce mananca ciocolata, ar fi agitat daca n-ar primi-o- stie ca are dreptul la un baton pe zi si nu cere mai mult.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cacao, ciocolata mai exact contine (nu stiu cum se numeste) o substanta care nu o intalnim in alt aliment care este foarte important in dezvoltarea sistemului nervos si nu numai, plus ca are lechitina, si o patratica de ciocolata neagra in fiecare zi este indicat pentru toata lumea, noi ne luam portia de "vitamine" aproape in fiecare zi, si copilul meu nu pare mai agitat...

"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."


Sinzi si David
David la 2 ani si petrecerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am deschis link-ul dat mai sus. Concluzia mea e ca un pic de ciocolata/cacao nu strica, din contra:

Ciocolata si sanatatea

Legenda ciocolatei
Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Acesta era zeul aerului, luminii si vietii. Quetzalcoatl era cel care avea grija de arborii de cacao din Gradina Paradisului. Intr-o buna zi, zeul a plecat. In 1519, aztecii au zarit o barca in largul marii si au fost siguri ca zeul lor s-a intors. Insa nu a fost deloc asa: erau spaniolii in frunte cu capitanul lor Cortez. Aztecii au oferit spaniolilor o bautura de intampinare pe care ei o numeau "bautura zeilor": ciocolata.
Ciocolata este mesagerul dragostei, simpatiei si recunostintei fata de persoanele dragi din viata noastra. Tot ciocolata ne duce cu gandul la copilarie, la cadourile lui Mos Craciun sau la cele ale iepurasului de Paste. Energetic, afrodisiac, euforizant, antidepresiv, ciocolata este iubita deopotriva de cei mari si, mai ales de cei mici. V-ati intrebat insa ce contine ciocolata si cat de sanatoasa este? Ciocolata este un amestec de pasta de cacao, unt de cacao si zahar. Contine hidrati de carbon (amidon, diverse zaharuri), grasimi (unt de cacao) si proteine vegetale. Mineralele pot fi de asemenea gasite in ciocolata: calciu, magneziu si fosfor, iar in cantitati mai mici se afla fierul. Vitaminele din ciocolata sunt deloc de neglijat: vitamina A (300 IU/100 gr.), B1 (0,1 mg/100 gr.), B2 (0,3 mg/100 gr.), C (3 mg/100 gr.), D (70 IU/100gr.) si E (1,2 mg/100 gr.). Prin urmare, cicolata este un aliment care ofera o cantitate mare de energie intr-un volum relativ redus.

De aceea este recomandata celor care depun un efort fizic sau intelectual crescut. Asemeni fructelor, legumelor, ceaiului sau vinului rosu, ciocolata are efect protector impotriva bolilor cardiovasculare. De asemenea, studiile stiintifice demonstreaza ca ciocolata are o actiune benefica asupra bolilor cardiovasculare si asupra fluidificarii sangelui prin continutul sau in substante cu efect anticoagulant, efect asemanator cu cel al aspirinei. Ciocolata mai contine in cantitati mici teobromina, feniletilamina, serotonina, cafeina, toate la un loc avand un puternic efect energizant. Teobromina stimuleaza sistemul nervos central, faciliteaza eforturile musculare, are actiune diuretica si este in acelasi timp cardiotonic. Feniletilamina este substanta chimica care produce o usoara stare de visare si este produsa si de creierul uman atunci cand doi oameni se indragostesc. Cand serotonina se afla in cantitati mici in organismul nostru, suntem mai predispusi spre stari depresive. In acelasi timp serotonina este responsabila de calitatea somnului.

Atunci cand organismul nostru dispune de serotonina in limite normale adormim rapid, dormim bine, iar dimineata suntem plini de energie sa incepem o noua zi. Atunci cand cantitatea de serotonina scade (din cauza stresului) sub limitele normale, adormim greu, nu ne putem odihni, iar dimineata ne trezim obositi. Cafeina are rolul de a indeparta oboseala si stimuleaza activitatera cerebrala, dar sa nu uitam ca aceasta trebuie consumata cu moderatie de persoanele cu probleme cardiace si de cele care doresc sa se lase de fumat. Din aceasta cauza este recomandat sa nu consumam ciocolata inainte de culcare. Asadar, ciocolata contine cantitati notabile de elemente nutritive (proteine, lipide, carbohidrati, lecitina pura), substante minerale (calciu, magneziu, fosfor), oligoelemente (fier, cupru).

Toate aceste elemente energizante sunt concentrate intr-un spatiu atat de mic: ciocolata. Blamata multa vreme ca produce carii, ciocolata, prin continutul ei in fluor, taniu si fosfati, protejeaza smaltul dintilor. De asemenea, riscul cancerigen si al bolilor de inima este diminuat de antioxidantii pe care ii contine. Ciocolata are insa si cateva inconveniente. Cainii nu pot consuma ciocolata neagra deoarece aceasta contine teobromina, o substanta asemanatoare cu efectele cafeinei, toxica insa pentru cei mai buni prieteni ai nostri. In schimb, cainii pot consuma fara nici o problema ciocolata alba deoarece aceasta este fabricata din unt de cacao si nu contine teobromina.

Grasimile si zaharurile fac din ciocolata un produs bogat in calorii (500 de calorii la 100 grame). Consumata insa cu moderatie, nu exista un motiv serios (desigur, in afara de cei care sunt alergici la ciocolata si persoanele care tin un regim hipocaloric sever) de a ne priva de aceasta mica placere. Din contra, se recomanada consumul regulat de ciocolata datorita continutului sau bogat in magneziu si saruri minerale. Consumata cu moderatie, ciocolata are efecte extraordinare asupra sanatatii noastre: pentru moral, pentru inima si digestie. Si, sa nu uitam de placerea provocata de savurarea unei bucati de ciocolata, un adevarat rasfat care ne aduce si buna dispozitie. Cacao in uzul terapeutic este cunoscuta de mult timp in America de Sud. Ceea ce este interesant este faptul ca cercetarile stiintifice nu fac altceva decat sa redescopere beneficiile ciocolatei. Prin urmare, ciocolata poate fi devorata in continuare cu placere si fara culpabilitate.

Autor: Laura Paun

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_iulia spune:

Mamici...
nu intreceti masura la laptele cu cacao. Cacaoa contine acid fitic (acid hexafosforic)care fixeaza calciul din lapte. Astfel calciul trece intr-o forma insolubila, adica nu se asimileaza.
Nu spun sa nu dati la bebelusi produse cu cacao, dar cu masura
sau cel putin sa fim constiente ca astfel calciul din lapte nu va fi asimilat de bebei. Asa cum,la noi, cafeaua scoate calciul din dinti, oase etc. Cautati pe net...... si sa fim atente.....



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syd spune:

Eu ii dau de la doi ani in fecare dimineata nesquick cu paiul.A devenit obisnuinta,cand are febra si nu pot sa-i dau lapte ii lipseste.Cum se trezeste intreaba de el.De multe ori nu-i mai trebuie nimic,decat lapte cu cacao.

Ii pun o lingura de nesquick.

Plus toata ciocolata pe care o mananca si nu e deosebit de energica.

Oricum e foarte bine dezvoltata si mananca echilibrat la masa si aiurea intre mese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

multumesc inca o data pentru raspunsuri! laptele cu cacao il dau doar dimineta si de 2-3 ori pe saptamana(asa am hotarat). ciocolata nu i-am dat niciodata, dar i-a dat soacra, si nu reuseam sa i-o mai iau din mana(ciocolatica de la kinder- nu stiu exact cum se cheama). mie personal nu-mi place ciocolata neagra, si nici nu am stiut ca e buna(necesara).



diana si denisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie

Mergi la inceput