Noua Zeelanda

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Came, imi pare rau, dar cred ca il judeci gresit pe Dinu! ce a spus el nu mi s-a parut deplasat si nici ca doreste sa jecmaneasca pe cineva! Chiar mi s-a parut de bun simt!
Oricum, haideti sa nu deviem de la subiect, este pacat sa ne lansam in astfel de polemici si sa nu incercam sa aflam cat mai multe informatii despre un subiect care ne roade pe toti!
In concluzie, cum faci 29 de puncte, fara job offer?
Ce credeti ca guv. din Nz s-a saturat de emigranti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya spune:

Imi pare tare rau sa vad ca astfel de polemici incep sa apara si aici !!!!!
Imi place atat de mult sa va citesc mesajele si sa aflu cat mai multe informatii despre viitoarea noastra destinatie.
Parerea mea este ca nu ar trebui sa-i judecam din start pe cei din jurul nostru de rea intentie sau de dorinta de a pacali (asa cum l-am judecat pe Dinu)- nu putem arunca cu piatra fara sa stim exact care este realitatea.Cum procedeaza el poate fi corect sau incorect, asa cum am spus nu putem emite judecati intransigente fara sa avem toate datele, dar ce ii face pe cei care apeleaza la serviciile lui sa accepte pacaleala? Daca nu suntem capabili sa ne strangem cat mai multe informatii prin fortele proprii cum ne vom descurca intr-un loc cu totul nou si strain?
Nu vreau sa diminui cu nimic lucrul minunat pe care il fac fetele din nz, ba chiar vazand mesajele lor mi-am spus ca ajunsa acolo voi face tot posibilul sa transmit informatii cat mai pertinente.
Dar vreau sa subliniez inca o data daca mai e cazul: ORICE INFORMATIE AR TREBUI SA FIE VERIFIFICATA SI REVERIFICATa SI MAI ALES PE SITEURI GUVERNAMENTALE. Lucrurile se schimba relativ repede si fiecare informatie care este povestita este trecuta prin filtru propriu, cu alte cuvinte poate fi subiectiva.
Si sa va dau un exemplu ca sa nu ma intelegeti gresit - la 1 luna dupa ce a ajuns in Auckland sotul meu s-a angajat ca inginer la una dintre cele mai mari consultante din NZ. Ce se poate deduce de aici - cat de usor se gaseste de lucru ! Cand am povestit prietenilor nostri ca nu e chiar asa au considerat ca facem pe nebunii si ca gata ne-am ajuns dar nu e asa, am dorit doar sa subliniez faptul ca e o impresie usor deformata, ca sunt romani in Auckl care dupa mai bine de 6 - 8 luni nu au reusit sa-si gaseasc decat niste joburi de supravietuire deci situatia nu e chiar asa de roz. Nimeni nu a mai vrut sa asculte aegumentele mele ca in spatele acestei reusite stau multe ore de lb engleza in care fiecare cuvant tehnic a fost luat si tradus si rasucit pe sapte fete, ca am facut interviuri virtuale in care am pregatit fiecare posibila intrebare si evident raspuns, ca a avut zeci de dosare in care si-a tradus toate specificatiile tehnice, ca vorbea de unul singur in engleza doar sa se auda vorbind, ca a facut poate sute de tipuri de CV care sa fie cat mai aproape de ceea ce se cerea ..... si asta de cca 1 an cat inac era in tara. A fost f multa munca dar se pare ca a reusit!
Ceea ce m-a durut a fost faptul ca nimeni nu mai vroia sa asculte argumentele mele si acum toti zugravesc situatia ca find un norocos ce a ajuns pe taramul unde cainii umbla cu covrigi in coada.
Si nu e asa....
Si ce vreau sa va mai spun este faptul ca avand un job, ba chiar unul bun, tot trebuie sa-ti chivernisesti cu grija banii daca vrei sa realizezi ceva , pt ca asa cum au zugravit fetele chiriile sunt destul de mari iar preturile la case la fel ( va dau linkul catre un site care mie imi place tare mult deoarece poti vedea si casele http://www.open2view.com )

Au! ce mult am scris dar am fost tare pornita pt ca iar am avut o discutie din aceea care imi face placere ...........

Si pt ca mi-am propus sa ajut asa cum fac fetele minunate din nz va mai pun un link cu info generale care mi se pare interesant http://www.kiwi-ora.com/
Si daca vreti un sfat sincer: in primul rand perseverati cu lb engleza pt ca este elementul esential si nu luati de buna nici o informatie pana nu o verificati si o treceti prin filtrul propriu.

Cu prietenie,
Maya



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Ar fi urat sa transformam acest subiect intr-o polemica inutila despre cat de cinstite sau nu sunt firmele de consultantza. Daca se doreshte shi aceasta dezbatere se poate deschide un alt subiect si gata.
Este normal ca firmele de consultantza sa urmareasca profit cat mai mare.....ca doar nu scrie pe ele ca sunt firme de caritate.....shi este de datoria fiecarui om sa se informeze din mai multe surse inainte de a lua o hotarare....... ca daca nu, vorba ceea: "prostia shi domnia se platesc". Shi asta v-o spune una patzita, venita prin firma de consultantza shi care a platit shi prostia shi domnia... aveam internet acasa 24 din 24 shi acces la informatzii garla.....da m-am dus la o firma ca vezi doamne sa nu mai umblu eu sa pierd vremea....in final am shi bananait mai mult decat trebuia shi am shi platit cat nu facea:)
Cu privire la ce informatzii am postat eu shi fetele din NZ Dinu are dreptate.......se pot dovedi a fi depashite sau eronate......nici una dintre noi nu a avut pretentzia ca ceea ce spunem sa fie luat ca literea de lege......legea-i lege shi ashtia o respecta cu punct shi virgula, nu am intalnit nici un caz in care sa nu fie respectata sau un pic interpretatabila.
Maya m-a impresionat foarte tare raspunsul tau, mai ales ca exprima exact ce gandesc shi eu in legatura cu cat e de greu/ushor sa urneshti carutza in NZ. Sotzul meu a gasit servici in doua zile de la venirea in NZ, servici in domeniul lui shi mai ales platit mult peste medie. Ei bine nici nu avem loc sa deschidem gura shi sa zicem ceva despre cum e aici pentru ca imediat ni se taie vorba cu expresia "Ai lasa ca voi atzi avut noroc". Nimeni nu pare sa intzeleaga ca nu e atata noroc cat munca multa shi o meserie in care s-au depus noptzi intregi de studiu.
Nu-i intzeleg pe cei care prefera sa plateasca din start examenul IELTS fara a incerca sa-l sustzina sau vin aici ca vizitator pentru a nu sustzine acest examen...... in tzara asta se vorbeshte ENGLEZA.... nu papuasha shi nu mandarina.....pentru a te putea angaja shi ca maturator tot trebuie sa intzelegi unde trebuie sa maturi. Nu sta nimeni sa-tzi deseneze sau sa-tzi arate cu degetul.....voi in locul lor ce atzi face?????
Nu vreau sa ma laud dar va dau un exemplu ca acel examen nu e un gogoroi de netrecut: Am facut rusa shi franceza in shcoala....engleza nu shtiam decat ceva cuvinte uzuale shi cateva de care ma lovisem in meseria de programator......reusheam sa bajbai shi sa intzeleg o documentatzie plina de termeni tehnici.
In luna iulie mi-am intrerupt serviciul shi am inceput meditatzie intensiva, de la nivel incepator, cu un profesor care shtia despre ce e vorba la acest examen IELTS. Am lucrat pe manuale speciale pentru IELTS, de trei ori pe saptamana shedintze de 2 ore. In 11 septembrie am luat examenul cu level 7.
Investitzie: 500 USD shi 3 luni in care nu am vazut shi auzit aproape deloc romana.
Cat am salvat? 3400 USD pe care ar fi trebuit sa-i platesc pentru nesustzinerea examenului si faptul ca am venit in NZ shi nu sunt nevoita sa ma uit ca surdo-muta la ce e in jurul meu.
Precizez inca o data ca nu ma laud cat sunt de deshteapta shi ce engleza shtiu.....ci faptul ca facand un astfel de sacrificiu de 3-4 luni nu ai decat de cashtigat.....shi bani shi engleza cu care ramai shi care itzi trebuie oricum.
Iar examenul nu e de netrecut......presupune o tehnica speciala....care nu e secreta......sunt sute de cartzi de tehnica IELTS si informatzii pe internet o multzime. Nu trebuie decat sa le cautzi.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

alo copii - nu vrem cearta aici - e prea frumoasa zona - va rog sa conversati dulce si prietenos.



Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Multumesc Maya pt. interventie. Cred ca esti o persoana f. inteleapta si sfaturile tale le apreciez f. mult. De asemenea si pe Ina_nz si Ericuta. Multumesc si astept sa continuati discutia, pt. ca eu zilnic urmaresc cu sufletul la gura discutia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ericuta spune:

Mai copilasi, vechea poveste..la romani!
Cearta, bat-o vina! Eu zic ca sint in viata lucruri mult, mult mai importante decit deschiderea unor subiecte de cearta. Acest site este prea frumos si sintem unii mult prea departe ca sa ne ocupam timpul cu certuri de tot felul. O vorba spune din batrani : "daca nu esti in stare sa spui un lucru frumos, mai bine taci." Fiecare are dreptul la opinie dar sa o faca in asa fel sa nu jicneasca pe nimeni. Fiecare poate sa se intereseze pe mai multe site-uri despre informatia pe care o doreste mai ales cind se face un asemenea pas- emigrarea intr-o tara straina. Eu personal nu am facut decit sa descriu prin ce am trecut eu, si poate unele informatii le-am dat din auzite dar am si specificat acest lucru, totul depinde de persoana in cauza.
In ceea ce priveste subiectul engleza - stiu ca pare foarte greu pt. unii care vor sa scape platind, dar va zic din proprie experienta - E MAI BINE SA VA APUCATI DE INVATAT - oricum traim "pe craca lor" aici si trebuie sa-i intelegem! Fetele au avut mare dreptate, mai ales este foarte importanta engleza, in cautarea unui job bun.
Oricum fiecare isi stie socotelile lui, daca considera ca e mai bine pt. el sa plateasca sau sa vina pe viza de vizitator, sau studii sa o faca pe pielea lui. E greu cind vrei sa scapi de Ro prin orice mijloace (eu cel putin nu o sa uit cind si noi doream acest lucru), e greu sa iei o decizie fara sa cunosti terenul, dar e si mai greu sa realizezi ca "ai invatat din greselile tale nu din ale celorlalti"!
Si fara legatura cu subiectul: PT. ADMINISTRATIE o intrebare, va rog:
-cum putem pune si ceva poze aici pe acest site , sa vada toata lumea cit de frumos e?!

Pt. toti de la Capatul Pamantului si numai bine!

PS: aici la noi in NZ , mai ales in Insula de Sud "cheers" este foarte , foarte folosit in sensul de "multumesc". Ciudat nu?!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

Salutari Ericutei si tuturor celor de pe aici.
Eu sint un prichindel care sint gata gata sa vin pe lume.Sint baietel, voinic si ii mai fac uneori serile grele mamicutei mele care e tare speriata deoarece sint primul ei puiut si cel mai asteptat dar
de la Dumnezeu.Mai am de fapt cam 3 saptamani.Am luat pozitia de start in viata si as dori ca mamicuta mea sa ma aduca usor in lume. Sper sa ne vedem curand si abia astept sa fixam o intalnire cu Ericuta si bebelul Inei_Nz.
Toate cele bune tuturor
Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Bine ai venit pe forum mamica lui Alexutz..... itzi dorim nashtere ushoara shi copil cuminte (cu toate ca baba frumoasa shi copil cuminte nu prea o sa vezi). In ce orashi eshti? Daca nashti la National Womens in Auckland poate ne tzinem de mana .....ca al meu bebel e cam puturoshel..... n-a venit nici acum!!
Cum te simtzi? Itzi place sistemul de aici? Te impaci bine cu moasha?
Ar fi trebuit sa ne vedem la cursurile prenatale.
Ce faci dupa nashtere? Eu m-am inscris pentru 3 zile la Parnel Birthcare......e superb.....tu ce faci dupa nashtere?


Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ericuta spune:

Ei, ei, ei mai Alex ....cunostinte vechi se pare, ti-ai bagat in sfarsit si tu nasucul pe acest site? Asa-i ca-i tare, nu?! Ai sa vezi ce dependent ai sa fii si cite intrebari ai sa pui... Toti am trecut prin asta.
Bun venit in NZ si totodata sa dea D-zeu sa ai parte de norocul pe care la avut si Erica privind nasterea(adica sa gasesti o moasa care sa vorbeasca romaneste).Sa aveti parte de nastere usoara si fara complicatii!
Toate cele bune si mamicutei tale Geanina!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

Multzumim pentru urarile facute si va asigur ca am fost surprins de caldura mesajelor voastre.Din pacate "nasucul shi l-a bagat taticul care sta ca pe arcuri in ashteptarea minunii a carui aparitzie s-a lasat greu asteptata.Intradevar Noua Zeealanda este o tara frumoasa si sint de acord ca toate informatiile pe care le-am gasit pe acest site sint adevarate .Orice inceput e nespus de greu. Noi am venit aici in urma cu 9 luni si nu a fost deloc usor pt noi.Daca as fi descoperit acest site inainte de a parasi Ro puteam sa ma consider bine informat.Stiam doar ca e o tara calduroasa shi ca oamenii sint prietenosi shi totul e roz.Din pacate shocul schimbarii ne-a surprins .Primele zile eram "chinezi" si "bufnitze".Dupa cateva zile de stat in Auckland am decis ca e mai bine sa ne stabilim in Wellington. (DEci draga Ina _Nz Alex o sa vina pe lume in Lower Hutt Hospital shi draga Ericuta din pacate aici nu sint moashe ciripitoare de limba romaneasca".Cunoastem insa nurse romance care ne sustin moral.Imi pare rau ca nu am facut cursuri de moshit pentru ca asemenea stim noi cui ...asist hotarit.Marturisesc ca tremur shi eu alaturi de Gianina.
Cu drag,
Taticul lui Alex

Mergi la inceput