Noua Zeelanda

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

pt. ina-nz sau ericuta:
ce este cu job offer? am inteles de pe site ca trebuie sa iti gasesti de lucru de aici in NZ ca sa poti sa ajungi la 29 de puncte?
spuneti-mi si mie ce credeti. multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_B spune:

Buna fetelor,

Va multumesc tuturor, in special Ericutei si Inei-nz pentru sfaturile date in privinta emigrarii in NZ.Si eu as dori sa ma stabilesc in NZ, dorinta care din pacate nu s-a implinit inca.Am fost si ghinionisti...
.Toamna trecuta am aplicat pentru rezidenta, am luat 5 la ielts(eu fiind aplicantul principal)si ne-am facut vizitele medicale la Bacau.Eram extrem de bucurosi ca ne-au iesit analizele bine.....dar din pacate dosarul nu l-am mai putut depune deoarece s-a schimbat legea emigrarii din 19 nov.unde trebuia sa ai 6,5 la ielts.
Acuma dupa 1 iulie este si mai greu sa aplici pentru rezidenta deoarece mai trebuie sa ai si oferta de angajare din NZ.
Sotul meu a aplicat pentru viza de studii si acuma sintem in faza de asteptare......cam de mult timp
Este cineva care a obtinut viza de studii?
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Pt oana_noemi:
Job-ofer e oferta de munca.....deci un contract de munca semnat de un angajator de aici. E destul de greu de obtzinut deocamdata, nimeni nu vrea sa semneze cu tine ceva pana nu te vede la ochi. Patronul meu ii face acuma unuia din Danemarca un astfel de job-ofer shi il auzeam ca e satul pana este cap de cate prostii i-au cerut sa aduca (dovezi de genul de ce nu angajeaza unu de aici shi prefera sa aduca unu din alta tzara, cifra de afaceri pe ultimii doi ani, nu shtiu ce adeverintze despre afacerea lui) si ca nu se mai baga. Deci tre sa ai o bafta mare sau o meserie ffff cautata shi pe care sa nu existe sepecialishti.
Se pare totushi ca o data cu noua lege se vor da mai multe detalii despre aceste job-ofer shi nu v-a mai fi asha de greu de obtzinut.

Pt Anca_B
Eu dupa ce am venit shi am trait aici un an shi mai bine nu m-ash risca sa vin aici fara macar drept de munca daca nu rezidentza.
Daca vine cu viza de studii ce crezi ca realizeaza? Vine la studii shi atat. Din ce se intretzine, ca nu are drept sa munceasca? Shi ce face cand expira viza?

De curand au luat legatura cu mine un grup de 14 roamani praoaspat venitzi in Auckland cu viza de studii.....studiul limbii engleze cica...pe 5 luni. Sunt disperatzi......nu ii angajeaza nici dracu.....cine sa-shi puna afacerea in primejdie pentru a-i angaja pe ei fara permis de munca? E cacalau fortza de munca in toate domeniile, fortza de munca calificata shi cu acte in regula....de ce s-ar manji pe maini cu ilegali??
Shi nu vorbesc prostii, nu vreau sa va descurajez, dar inca o data vreau sa va avertizez sa nu va riscatzi bruma de agoniseala pe iluziile pe care le flutura unii excroci de la firmele de emigrare. Ericutza shtie shi ea despre despre acest grup de romani ca doar prin ea m-au gasit pe mine.
Bafta la toti,

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Pentru came

O cunoshtintza de-a mea isi face acum registrationul pentru farmacie care are cam aceiashi pashi ca shi la stomatologi. Primul lucru care l-a facut a fost sa-shi dea din nou IELTS deoarece a avut 7 din tzara shi pentru registration ii trebuia 8 shi mai ales 8 la speaking.


Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dinu spune:

Pentru Ina NZ. Buna! Intimplarea a facut sa ajung pe forumul vostru. Interesant! Am o intrebare. In situatia in care primesti viza de turist nu mai exista nici o sansa sa aplici pentru work permit in NZ? Sau eventual sa o transformi in altceva, permis de sedere, etc. Te intreb pentru ca in urma cu ceva timp am fost rugat sa asist un cuplu in vederea emigrarii in NZ (stai linistita, nu sint firma de emigrari, ci am un birou de traduceri autorizate Min. Justitiei, cei doi aveau nevoie de traduceri autorizate si un agent care sa-i reprezinte, conform legislatiei NZ - apropos iti dau dreptate in ceea ce priveste firmele de emigrari si avocatura-bani aruncati in vint). Revenind la cuplul mentionat, dupa ce am studiat impreuna toata documentatia primita de la emigrari, clientii mei au decis sa aleaga varianta viza turistica deoarece se temeau de IELTS. Personal nu am considerat-o ca varianta optima dar surpriza a fost ca au primit viza de turist. Intentia lor a fost si este insa sa ramina definitiv, desi stiau ca lucrurile sint complicate. Concret, ce crezi ca ar putea face in situatia aceasta? Stiu ca exista varianta "chineza" cu studiile. Crezi ca ar functiona in cazul lor?
Multumesc anticipat.

Dinu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Dinu din pacate NU. Acum catziva ani se putea shi de aceea cei care au plecat in vremurile alea continua sa povesteasca la cei din tzara cat de ushor e de ajuns in Noua Zeelanda. Ei bine a fost usor....acum e cumplit. Crede-ma ca pentru a-i obtzine o viza de vizitator mamei mele pentru o perioada de 9 luni ne-au verificat shi in fund (pardon de expresie) si pe mine shi pe ae. Am trimis pana shi poza de la ecograf cu bebele meu in burtica. Iar mama a adus o multzime de dovezi ca se v-a intoarce in Romania, plus biletul de avion a fost luat dus-intors.
Grupul de romani care a venit acuma, despre care spuneam mai sus, au venit cu viza de vizitator Limited Purpose Visa, motivul venirii invatzarea limbii engleze. Ei bine scrie clar ca in momentul in care faci o mishcare ilegala sau incerci sa fortzezi shederea aici te imbarca shi te trimit paket acasa. Un caz despre care am mai auzit....o tipa venita cu viza de vizitator a dat nashtere unui copil aici, sperand ca o data cu cetatzenia NZ pe care o capata copilul sa primeasca shi ea un drept de shedere.....i s-a spus pardon shi din spital a fost trimisa la aeroport cu tot cu micul cetatzean.
Pana la urma fiecare face cum vrea shi e dreptul tuturor sa incerce shi sa-shi rishte propria piele. Ce pot eu sa spun este ca eu traind aici shi vazand care e treaba nu ash veni fara drept de munca. Am vazut destui romani care au venit cu drept de munca shi de-abia shi-augasit un amarat de job platit cu mai putzin decat cashtigau ei in romania, am vazut shi persoane care au venit cu rezidentza shi au plecat acasa tot pentru ca n-au gasit nimic de lucru....asha ca vizitatorilor nu le vad shanse nici 0,5%.
Ma inshel.... nu ma inshel ?!?! asta e parerea mea shi din suflet m-ash bucura sa nu am dreptate. Din pacate in un an jumate nu mi-a infirmat-o nici un caz.
Toate cele buna,

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dinu spune:

Pt. INA NZ. Multumesc pt informatii. Din pacate imi confirmi ceea ce banuiam. In ceea ce-i priveste pe clientii mei ramine la latitudinea lor sa aleaga ce vor face. Dupa ultimele discutii cred insa ca vor veni in NZ si apoi se vor convinge singuri. Inca o intrebare: odata ajunsi acolo, ce documente din RO (acte studii, diplome, certificate) le-ar putea fi de folos? Mi-au solicitat traducerea unor documente dar nu vreau sa le iau banii de pomana. Tie ce ti-au solicitat in procesul de derulare a actelor pt emigrare? E mai reentabil sa le traduca acolo, exista aceasta posibilitate?
Multumesc.

Dinu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Dinu:
Exista posibilitatea sa le traduca si aici, exista un traducator autorizat, dar nu ash putea sa-ti spun unde e mai ieftin....nu stiu tarifele nici acolo nici aici. Nu shtiu cat iei tu insa mamei pentru traducerea si legalizarea actului de proprietate a apartamentului i-a luat cineva 250 000......si mi s-a parut scumputz. Aici legalizarea oricarui document e gratuita :)
Ca acte traduse shi legalizate am avut urmatoarele:
- certificate nastere
- certificat casatorie
- carti de munca
- diplomele shi foile matricole liceu+facultate
- caziere......cu astea e problema ca sunt valabile putzin, parca 2 saptamani !!!!
- pasapoartele - copii autentificate.....ca de tradus nu se traduc....asta cred ca shtii shi tu :)
Si parca atata....daca imi mai aduc aminte itzi mai spun.
Am si eu o intrebare totusi....pura curiozitate......daca le-a fost frica de IELTS deduc ca nu stapanesc prea bine limba......cum au de gand sa se descurce ?!?!?!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dinu spune:

pt INA-NZ
Sa le luam pe rind.
Nu stiu cind a tradus mama ta actul respectiv dar la momentul actual lucrurile stau cam asa. Suma pe care a platit-o mama ta e super-ieftina. Doar legalizatul costa minim 75.000 lei la un notariat public. Restul e al traducatorului. Fabuloasa suma de 175.000 mii lei din care scazi TVA-ul 19%, cheltuielile, plus impozitul pe profit de 25%. Traducatorul ramine cu ceva in jurul la 100.000 lei. Mai exact 3 (trei) litri de benzina la pretul zilei in RO. Crezi ca e mult? Banuiesc ca esti de ceva timp in NZ si e normal sa pierzi contactul cu realitatea, raportul salarii-preturi din RO, puterea de cumparare. Romania nu mai e tara ieftina pe care o stiai. Preturile sint aliniate la standardele europene, salariile si calitatea serviciilor insa nu. Daca te duci la cumparaturi cu 100.000 lei te apuca plinsul.
Si la noi exista acte care se legalizeaza gratuit, mai exact platesti o taxa de timbru simbolica dar numai in cazul documentelor emise de un organ al statului: Stare Civila, Evidenta populatiei, etc. Traducerea insa se plateste si aici ca si acolo, dar depinde cine o face. Poti gasi un proaspat absolvent de lb straine care e la primele lui traduceri juridice/legislative si ai toate sansele sa o rezolvi ieftin dar si sa te trezesti cu actele returnate.
Cazierul e valabil 3 luni de la data emiterii.
Pt reintregirea familiei pasaportul cit si permisul de conducere (tot in Engleza) se traduc, legalizeaza si supralegalizeaza (Conventia de la Haga din 1961). Nu stiu daca NZ solicita acest lucru. Spania, Italia de ex. solicita expres. S-au saturat de falsurile in acte facute de ai nostrii.
Lumea e disperata. Toti vor sa plece. Dupa cum ai vazut si tu doctori, prof. universitari, ingineri, oameni cu un statut social bine definit aici. Habar nu au cum e acolo iar daca incerci sa le explici ca e greu cred ca tu stai in calea fericirii lor, ca tu te-ai ajuns si nu vrei sa se realizeze si ei. Eu le-am explicat cum stau lucrurile din experienta proprie dar degeaba.
Mi-a facut placere. Tinem legatura.

Dinu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Draga Dinu eu intzeleg ce-mi spui tu....ca doar in Romania am avut shi o mica firma care a decedat sub povara unor taxe shi impozite prea mari pentru piciorushele ei care se straduiau sa faca primii pashi ....... insa pentru cel de dincolo de tejghea, de exemplu mama mea, e mult. Din pensia de 1 100 000 cat are mama, cand a dat 250 000 pentru legalizarea acelui act itzi spun sigur ca s-a simtzit!!! Shi i-a dat tot din cauza acestor romani disperatzi care pleaca din Romania in cele mai disperate moduri. A trebuit sa aducem o multzime de dovezi ca ea are la ce shi de ce sa se intoarca in tzara, nu v-a ramane aici ilegal la expirarea vizei shi mai ales ca atata timp cat sta aici nu o sa incerce sa munceasca.
Daca pot sa-ti mai fiu de folos cu vreo informatie....cu cea mai mare placere, bafta prietenilor tai, toate cele bune,


Ina

Mergi la inceput