algocalmin si antinevralgic

algocalmin si antinevralgic | Autor: adrienne12

Link direct la acest mesaj

Fetelor va rog mult de tot NU MAI LUATI astea doua medicamente. In caz ca nu stiti in toate tarile civilizate sint tinute sub strict control (in dulapiorul cu cap de mort) si se dau numai cu prescriptie. Pot sa produca moartea. Mi-a spus o doctorita prietena de-a mea si m-am cutremurat gindindu-ma ca in Romania se vind fara probleme si lumea ia gu kg. Pt. dureri la ciclu (caci la subiectul asta am vazut cite fete iau asa ceva) in America se recomanda Ibuprofen 600mg doza. Nu depasiti 1800 mg/zi. Incercati si tratament homeopat (mie mi-a folosit) dar nu mai luati algocalmin si nici antinevralgic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Ar trebui sa dai mai multe detalii. Asa cam suna a publicitate negativa.

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

chiar acu 2 zile am citit in ziar ca sunt o groaza de medicamente interzise in alte tari si permise la noi. inclusiv aulin-ul care se vinde la tone cred in ro.
si daca vreti detalii, uitati-va la lista cu efecte adverse. chiar si la banala aspirina, era o lista de juma de pagina.
in general orice medicament alopat are efecte adverse, asa ca lumea a ajuns sa ignore partea aia din prospect, dar nu e de gluma.
eu am gasit pana acum 3 prospecte la 3 medicamente in care scria: in cazuri foarte rare produce moarte (ma rog, in cuvinte mai voalate, dar asta era ideea), unul din ele fiind un anticonceptional de larga folosinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Dpop, ai perfecta dreptate, toate medicamentele au efecte adverse mai mult sau mai putin severe si de aceea ar trebui luate cu discernamant si doar la sfatul medicului.

In ceea ce priveste algocalminul si antinevralgicul, cele doua ar avea in comun un efect advers grav si anume nefropatia fenacetinica sau analgezica, adica afectarea rinichiului complet silentioasa pana ajunge in stadiul de insuficienta renala ireversibila care in scurt timp necesita dializa sau transplant. Aceasta boala apare dupa consumul unor cantitati mari de medicament (undeva la 2 kilograme, adica 4000 cp de algocalmin) si este mai des intalnita in cazul antinevralgicului ptr. ca are in compozitie si cofeina ce creaza dependenta. Boala era foarte frecventa in deceniile trecute in tarile dezvoltate unde comprimatele de genul antinevralgicului erau foarte apreciate in special de femei care ajungeau sa ia si peste 10 cp pe zi!
Acest tip de bola apare la consumul de medicamente care contin fenacetina de tipul antinevralgicului, algocalmin, aspirina, fenazona si chiar paracetamol.

M-am gandit ca ar fi interesant de stiut.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Mda, ceea ce ar trebui sa ne vindece ne omoara!!

Am avut si eu o "revelatie" din asta in Germania cu Aulin si alte cateva medicamente pe care mi le prescrisesera in Romania pentru masea: dentistul de acolo mi-a zis ca la ei sunt interzise de ani de zile si nu stia ca se mai vand in alte parti ale lumii!!

La fel patim mereu cu un medicament pe care mama i-l duce din Romania bunicii de acolo (Diazepam sau Diclofenac? niciodata nu retin!). Mama i-l duce si asistenta i-l arunca!

Oricum, medicamentele se iau numai cu reteta si pe o perioada limitata, pentru ca altfel fac mai mult rau decat bine.

Eu de ceva vreme incerc sa ma dezvat de prostul obicei de a recomanda medicamente prietenilor, stiti discutiile alea: "Ia si tu un paracetamol, ca e bun la febra" etc. Poate mie mi-a facut bine si lor nu le e bun.

As vrea sa spun "numai doctorul stie", dar oare stie in toate cazurile?



www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Si eu care atunci cand am ajuns aici m-am enervat sa constat ca medicamente de tip analgezic nu se dau fara prescriptie

Ai dreptate,Smilla si eu am prostul obicei de a 'recomanda" prietenilor:"ia si tu un paracetamol,algocalmin...".Clar,nu o sa mai fac asta!!

Flori

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Daca faceti o cautare dupa "algocalmin" o sa vedeti ca de fapt este cunoscut sub numele metamizol/ dypirone. Uitati aici articole interesante. Primul e intitulat "Poor choice for poor countries", al doilea e un fel de comparatie cum se prescrie metamizol in diverse tari ale lumii iar al treilea vorbeste despre populatia hispanica din america care cumpara metamizol din Mexic.http://www.inwent.org/E+Z/content/heft-eng/stud_art4.htmlhttp://www.essentialdrugs.org/edrug/archive/199705/msg00041.phphttp://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/109/6/e98In ceea ce priveste antinevralgicul e greseala mea, nu am citit despre el ci despre piramidon. Voi reveni cu links pt. piramidon. Oricum mi-e f. clar ca toate medicamentele au side effects, si chiar FDA aretras de pe piata unele, ultimul exemplu fiind un medicamnt pt. artrita care e responsabil pt. multe atacuri de inima. Concluzia mea personala este ca medicamentele homeopate sint mult mai bune. Chiar a fost de curind un documentar pe pbs la emisiunea Frontline, numit "The alternative fix" http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/altmed/themes/homeopathy.html. Ei sustin ca cel putin cu medicina conventionala stim side effects dar cu homeopatia nu stim. Deci fiecare decide pt. el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

ADRIENNE poate gresesc eu, dar nici la noi nu se mai gaseste piramidonul in farmacii...cam de multisor. Oricum e interesanta chestia cu algocalminul

gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Asa este, nu se mai gaseste piramidon de ani de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaw spune:

Apropo de medicamente...

Cand baietelul meu avea vreo 4 luni a racit putin (a luat de la mine). Am fost la medic si mi-a prescris antibiotice (amoxicilina). La farmacie, doamna mi-a recomandat nu stiu cate feluri de antibiotice, zicea ca unele sunt mai bune ca si amozxicilina si ca ar trebui sa iau respectivele antibiotice, nu amoxicilina...in fine, ii spun femeii ca eu alaptez si ca nici nu ma gandesc sa cumpar alte antibiotice, numai cele recomandate de medic. Culmea a fost ca farmacista a spus ca au siropuri su antibiotice pentru bebelusi si ca poate ar trebui sa ii dau baietelului...ca sa vedeti ce usor se pot obtine medicamentele aici!

Din nefericire, poti sa cumperi din farmacie foarte multe medicamente care nu ar trebui sub nici o forma sa le poti cumpara fara prescriptie medicala...si la algocalmin se pot adauga antibioticele, chiar si pentru bebelusi.

Corina

P.S. sa imi fie cu iertare daca sunt printre voi farmaciste, toata stima si respectul!(doar ca exista unele care probabil ca si-au "gresit" cariera...si doctorite trebuiau sa se faca nicidecum farmaciste) :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellen spune:

Eu sunt deacord intrutotul cu voi, dar ce ne facem cu medicii care nu-ti pun un diagnostic corect si iei medicamente cu pumnul fara niciun efect(doar secundar). Vorbesc din proprie experienta cand mi-a spus ca am sinuzita si eu aveam rinita alergica ,iar lista de exemple poate continua.Un caz drept de groaza este acela cand iti spune ca ai cancer, faci tratament pr. cancer un an de zile dar tu in realitate anu aveai acel diagnostic (pt.ca reactivi din laborator erau expirati au dar rezultatul eronat).

Scuze daca am deviat subiectul dar sunt extrem de pornita pe chestia astasi credetima ca am toate motivele.

Sa fiti sanatoase
hellen

Mergi la inceput