sindrom hiperkinetic

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica ruxanra spune:

Draga Ana, din cite imi dau eu seama, Pavel al meu seamana tare mult cu baietelul tau. Ai spus ca ai avut si alte probleme cu el, si te-as ruga sa-mi spui daca tie ti-a zis cineva ca ar putea fi o legatura intre acele probleme si acest sindrom. Eu, cind avea Pavel 11 luni, am mers la medicul de familie si i-am cerut sa-i fac niste analize, deoarece imi petrecusem vara la mama mea la tara cu el, si m-am gindit sa vad daca nu a contactat ceva pe acolo. Erau niste analize de rutina, copilul se simtise excelent si luase bine in greutate, nu ma asteptam la nimic iesit din comun. Dar din pacate analizele au iesit foarte proaste, drept pentru care le-am repetat si in spitalul judetean de la Buzau, si pediatrul pe care il consultam inca de cind s-a nascut, ne-a sfatuit sa mergem la Bucuresti ca e posibil sa fie o problema serioasa. Mai exact ii iesisera niste transaminaze de 4 ori mai mari decit valoarea normala, restul nu mai stiu, cert este ca aici am facut teste pentru hepatita B si C, chiar si testul HIV, bineinteles ca n-a fost vorba de niciuna dintre astea, si ni s-a spus ca este vorba de un virus, care numai la Bucuresti poate fi descoperit. Am ajuns datorita unor imprejurari fericite la I.O.M.C., si acolo dupa prima consultatie si la prima vedere, medicii mi-au spus ca cel mai probabil este vorba de o greseala, caci copilul era intr-o stare aparent foarte buna era foarte bine dezvoltat si nu parea sa aiba vreo problema. Dar surpriza, analizele au iesit la fel. Evident, ni s-au repetat analizele de hepatita, HIV, si alti virusi care se putea depista acolo, totul era in ordine. Atunci ne-au spus ca cel mai probabil este vorba de un virus rar, gen Citomegalovirus, toxoplasmoza si altele pe care nu le ma tin minte acum,ca nu ii afecteaza in nici un fel sanatatea, ca oricum nu exista tratament, si daca vrem sa facem testele sa aflam care din acesti virusi este trebuie sa le facem la Institutul Cantacuzino, dar ne costa foarte mult, in jur de 5 milioana de lei.Evident ca nu le-am facut, daca mi-au zis ca nu rezolv nimic daca le fac, singurele simptome fiind ca sistemul lui imunitar este mai slabit, are perioade cind nu maninca, e mai bolnavicios. Cind a aparut problema su Sindromul hiperkinetic, am aratat acel buletin de iesire din spital tuturor medicilor la care am fost, si nu mi-a zis nimeni nimic. Nici daca toate astea au vreo legatura, nici daca n-au. Tu ce parere ai? Se aseamana vreun pic situatia mea cu a ta? Vreau sa stiu, ca in acest caz sa ma duc sa ii fac acele teste, si sa mai intreb si alti medici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaana spune:

Draga Monica, la capitolul analize... ai atins un punct sensibil la mine, in sensul ca nu i-au iesit pina acum analizele bine (dar eu ma refer la VSH si altele) in afara de Ca si Mg capitol la care statea relativ bine, restul rezultatelor mi-i se pareau un dezastru. A tinut si tratamente si antibiotice puternice si injectabile si cure cu vitamine dar analizele nu au fost bune. Ce sa-ti zic... ultima data am hotarit sa nu mai repet analizele (dupa tratament) ca oricum cind imi aduceam aminte de analize plingeam de una singura pe strada. Dar si copilul meu arata si arata foarte bine in ciuda tuturor problemelor. El a avut pina pe la 2 ani sindrom febril (temperatura in jur de 38 C) sindrom de voma (vomita foarte mult), i-am facut si bariu la stomac (la 4 luni), si eco-uri la cap si pina intr-un an am fst cu el la peste 18 medici. Dintre alte boli au fost otitele dese (nu mai tin minte cite dar f multe, pina la 1 an si 5 luni cind i-am scos polipii cred ca a avut in jur de 18 otite serioase din care unele se rezolvau prin fisurarea de catre specialist a timpanului ca sa scoata puroiul. De cind nu mai face otite face bronsite f usor. Oricum a avut multe boli a avut si hernie care pina la urma s-a retras. Tu cu analizele faci cum simti tu ca e mai bine, eu i le voi face doar la sfatul pediatrului. Pentru linistea mea i le voi repeta cund va fi mai mare (sa nu mai fie atita circ cind i se ia singe, el e foarte puternic, ultima data a fost tot spart la miini si i s-a luat singe de la o vena de la picior).
De mincat nici acum nu maninca la masa (la gradinita maninca la masa, la mama mea in general maninca la masa cu vara-sa) dar sper ca pe la 6-7 ani sa manince la masa. Pina una alta eu ii dau in camera ca de obicei incerc sa-i dau carne, peste, banane ceea ce consider eu ca-i sanatos pt el si sunt multumita cind maninca. A avut si el perioade cind nu minca mai nimic - perioade ce tineau si 1 sau 2 saptamini, dar el tot bine arata.
Deci faci cu simti tu ca este mai bine cu analizele. Uneori ma intreb daca e posibil ca din cauza fricii sa ii fi iesit asa prost analizele (sincer avea o figura inspaimintata, daca nu-l puteau tine de mina ca le era teama sa nu si-o rupa, pe fata lui se citea disperare si teroare). Cind avea 10 luni, am stat o zi cu el in spital apoi am iesit pe proprie raspundere. Nu a dormit de loc, i-au bagat cica doza maxima de calmant dar nu si-a facut efectul, trebuia pazit sa nu-si scoata flexula din picior caci la miini era spart, o noapte intreaga toate femeile din salon l-au tinut in brate (cica sa nu deranjeze flexula ca in pat se intorcea si atingind piciorul cu patul flexula se misca). Oricum cind am plecat si piciorul era spart si vinat mi-au zis la plecare ca mai avem un picior in caz de urgente. Apoi am ajuns la pediatrul la care este si acum copilul si-a revenit.
Oricum iti doresc rabdare multa,
sanatate la toata lumea

P.S. De jucarii, pot sa zic ce de la 3 ani si jumatate sau poate de la 4 ani nu le mai strica. Pina la acea virsta a stricat f multe jucarii, acum le pastreaza, se joaca cu ele frumos. Cind era micut si strica o jucarie o aruncam impreuna la gunoi.. si nici nu mi-am dat seama cind a incept sa pastreze jucariile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

I-am facut si eu lui Adi analizele complete inclusiv tomografie, encefalograma, auditiv si altele, dar au iesit bune. Probleme de sanatate nu am avut cu el decat cele obisnuite pe care le intalnim la toti copiii. Reactia lui negativa atunci cand ii interziceam ceva era aruncatul pe jos, dar asta cand era mai micut si mai tarziu tipatul. Si acum mai obisnuieste sa tipe cand ii interzic ceva, dar mai mult cand e cu mine, cand e taica-su de fata nu prea indrazneste.
Sfatul meu pentru mamicile care au astfel de probleme cu copiii este sa nu dea copiii la scoli speciale in nici un caz, sa-i dea la gradinite normale si la scoli normale pentru ca acesti copiii sunt normali, sunt destepti dar au nevoie de a fi ajutati sa se concentreze si de multa bunavointa din partea educatorilor si invatatorilor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Dragele mele,
citind posturile voastre parca mi-am regasit si eu pe ici pe colo mandarina. Insa am citit carti despre cresterea si educarea copiilor si acolo scrie ca in anumite limite violenta este normala, cred ca nu am vazut copil care sa stea jos cand mananca daca nu e imobilizat in scaun din acela inalt si mai cred ca intr-adevar fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare. Ma intreb unde e limita intre normal si anormal, si cand ar trebui eu ca parinte sa ma ingrijorez. De exemplu, nu stiu sigur daca la 2 ani si 4 luni Carina stie culorile. Uneori mi se pare ca nu le stie, alteori am senzatia ca le stie si se joaca cu mine.
Dan.D spune-mi te rog care e varsta la care ceea ce ai reprodus tu acolo trebuie evaluat. Eu cred ca intr-un anumit fel reactioneaza si poate fi evaluat un copil de doi ani si in alt fel unul de 6 ani.
Va multumesc,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Doamnelor, este o carte editata de TEORA despre copiii hiperactivi si modul in care trebuie sa se comporte parintii si cei apropiati cu acestia. Mie mi s-a parut interesanta. Poate fi comandata prin e-mail si intr-o saptamana este primita. Ca o concluzie pe care am tras-o eu din citirea acestei carti este ca pe la varsta pubertatii acest sindrom se atenueaza iar adulti hiperkinetici nu exista. Din ce-am citit eu,adultii fosti copii hiperkinetici se deosebesc de ceilalti adulti numai din cauza lacunelor si frustrarilor din copilarie, in cazul in care acestia au fost abordati incorect in aceasta perioada. Si o concluzie a acestui fapt este ca daca parintii si educatoriii se ocupa adecvat de acesti copii, atunci cand vor fi adulti,totul va fi in ordine.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

si eu sunt interesata direct de subiect.Gasiti anumite temeri de ale mele scrise la alte subiecte.Printre altele noi suntem tratati tot de doamna dr. Magureanu ,noua ne-a spus doar ca ar fi usor hiperactiv si facem tratament cu cerebrolisin injectabil-de aceste injectii ar fi vb Gabriela?
Monica si noi am fost in Buzau cu rares,bunicii fiind din Buzau.La ce doctor ai fost? La Ionescu?
si sa raspund si la ce a spus aqua si mi se pare interesant dau urmatorul link:
http://www.homeopathicmd.ca/ROArticles/ADD.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Anisia,

interesant link-ul. O singura precizare mamicilor: tratamentul homeopat nu este trasferabil, nici macar de la mama la copil ( presupunand ca sufera de aceeasi boala). In homeopatie tratamentul este individualizat, pentru fiecare pacient in parte. Intr-adevar, rezultatele pot fi extraordinare uneori. Nu luati si nu dati remediile homeopate chiar daca sunt precizate undeva clar pentru un tip de afectiune. Doar medicul homeopat prescrie un tratament. Scuze ca sunt pisaloaga dar am vazut destul de multe persoane luand remedii aiurea

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Din aceeasi familiuta de link-uri data de Anisia , inca ceva interesant !!!!!

http://www.homeopathicmd.ca/ROArticles/CopiiiCuHiperactivitate%20.html

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Anisia, baiatul meu a facut un tratament mai diversificat, dupa o schema stabilita de d-na profesor si anume encefabol, rispolept, cerebrolizin si inca ceva dar nu imi amintesc numele. Precizez ca nu toate odata, d-na profesor imi schimba medicamentele la aproape fiecare consultatie. Dar din 2003 nu-i mai dau nici un medicament, atunci mi-a spus ca nu mai trebuie sa vin la control si sa-l dau in colectivitate in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

ma scuzati ca intervin la cateva zile dupa discutie, poate ma mai vede cineva si pe mine...
dupa stiinta voastra, care e cea mai devreme varsta la care se pune un astfel de diagnostic?

Ianis, Mom's sunshine (14.09.04)

Mergi la inceput