Hallo Leute! Despre Germania:-)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

RAPORT MOLESITOR:
Pare-se cä din cauza vremii în curând o sä fortäm granita cu Elvetia dupä brânzica de caprä :-)
So (se citeste "Zo") de 20 de zile träim în temperaturi de peste 40 de grade (vä dati seama ce ne încälzeste recordul de temperaturä pe Germania de la noi din oras :P Curg apele pe noi de de pläcere ). În ultimele 20 de nopti cea mai scätzutä temp a fost de 20 de grade în rest, media s-a învârtit în jurul a 25 de grade. Temperatura apei Märii Nordului oscileazä frumos între 22 si 25 de grade. (sunä cunoscut nu, hawaienilor?! :-) ) Din päcate incendiile s-au extins si în pädurile din Germania. Ne mänâncä seceta cu tot sistemul de irigatii bine pus la punct. De aia contrar traditiilor dacice zic sa-i traiascä (scuzatz cacofonia) capra elvetianului si sä facä brânzä bunä în continuare :))
La meteo ne-au päcälit cä de azi o sä plouä. Error on page cicä poate pe joi sä aparä ceva nori. În Alpi, la frumoasa altitudine de 2000 de metri, îs 22 de grade. Färä vânt!
Cäldurä mare monser. Se bucurä nemtii de soare de îs gata sa-si anuleze vacantele la Adriaticä.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

papa raportul tau e dezamagitor pentru mine.acum sunt 35 de grade la mine in bucatarie caci tocmai am terminat de gatit si de facut sauna pe gratis.ma tot gandeam ca poate-poate vine vreo ploaie pe care sincer pina acum o uram aici in germania dar acum chiar imi doresc sa vina.

nu o sa va vina a crede dar am umblat de nebuna 2 zile la rand si in essen si in gelsen dupa ventilatoare.parca au intrat in pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Multumesc, vecinelor (vecine de tara, nu??? )! Uite, trebuia sa ma gandesc mai demult la asta, sa va intreb pe voi, as fi economisit mult timp cautand peste tot. Aveti dreptate, e Lidl magazinul, nu mai stiam exact ce si cum. Fain cand merg la cumparaturi in Germania e ca primesc si TVA-ul inapoi. Mergand de cateva ori pe an, economisesc chiar bine
In privinta caldurii, si la noi sunt niste calduri de innebunesti. Am in gradina o arcada cu trandafiri agatatori si se usuca de boboci, saracutii de ei. Noroc ca in sufragerie avem placi si sunt reci vara, asa ca e locuibil. In biroul meu e insa sauna, nu gluma! Pe aici se va raci (cica!) de sambata incepand. Asa ca, mai avem de indurat. Pana una alta ne mai ducem cu turma de caprite in munti
Chiar, am fost acum cateva zile cu sotul meu la Bosco Gurin, o localitate aflata la cca 1.400 m altitudine. Si mi-a placut fantastic! jos erau cam 38 de grade, te sufocai, nu alta, iar sus cam 25-26. Am savurat si i-a trebuit sotului ceva timp sa ma ia de acolo...
Fetelor, care locuiti la granita cu Elvetia, in apropiere? Nu de alta, dar daca aveti timp si chef, cand mai trec pe-acolo, poate bem o cafea impreuna. Doar suntem surori de limba, nu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyalenna spune:

Buna fetelor si domnilor (daca sunteti pe aici). Am vazut ca majoritatea sunteti in Germania si sper ca aveti ceva experienta in aceasta tara. Am si eu o intrebare (fara legatura cu temperatura de afara sau obiceiurile de pe aici) Eu sunt noua in aceasta tara si un pic cam derutata. Stiu ca diplomele din Ro nu prea au mare valoare aici dar mai incerc. Parca n-as prea arunca bucata aia de hartie pentru care am muncit patru ani, la cos. E vorba de o diploma ase. E cumva recunoscuta aici sau exista vreo solutie sa fie recunoscuta? Ma gandesc la niste diferente sau la vre un an doi de studii. Poate poate. Va multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Daca tot vorbim despre Germania va intreb si eu daca stie cineva unde se gaseste sau daca se gaseste lapte praf.
Vreau sa fac o prajitura in care se pune lapte praf, ca sa nu mai spun de ciocolata de casa
Merci,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Katink ia lapte praf pt bebelusi :))) Se gaseste la orice magazin cu mincare de bebei:))

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pyalenna, nu exista nici o intelegere care sa reglementeze statutul diplomelor de economist obtinute in Ro. Asa incat nu sunt nici recunoscute, nici ne-recunoscute. Mai sunt unii care fac cate un masterat si atunci automat si diploma iti este oficial recunoscuta. Cel mai bine ar fi sa te interesezi la Oficiul pt Recunoasterea Diplomelor din orasul tau sau din cel mai apropiat oras unde este asa ceva si ei o sa-ti spuna ce si cum. Apropo, in ce oras stai?

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyalenna spune:

merci mult tina! Eu stau in apropiere de Frankfurt. Am sunat la ministerul de cultura din Wiesbaden si mi-au trimis o scrisoare si un formular. In scrisoare era mentionat faptul ca nu voi primi in nici un caz vreun grad german. Asta nici nu ma intereseaza, vreau doar sa recunoasca si sa ''scrie asta pe o hartie'', ca am facut si eu ceva scoala. Am intrebat pentru ca toata chestia asta costa: diplomele(liceu si facultate)+foaia matricola tb traduse in germania, apoi trebuie copii legalizate in germania si in final se plateste 150euro. Traducerile sunt scumpe aici si vroiam sa stiu dc a mai facut cineva treaba asta si dc a folosit la ceva. Oricum iti multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Nu stiu daca are rost sa deschid alt subiect, oricum moderatorii stiu mai bine...
Avem musafiri de 3 saptamani, niste prieteni, pleaca maine dimineata.
Intrebare: unde sa mergem in seara asta?!

Noi i-am plimbat/vizitat cred eu ca peste tot (stam in Frankfurt am Main). M-ar interesa un restaurant unde sa mergem azi, noi i-am dus la restaurant chinezesc, thailandez, pizzerie, nuttela-rie, KFC, Nord See, terase pe malul main-ului, vaporas, zoo...

Va rog poate imi dati idei, adrese, pe unde ati mai mancat si e mancare buna. Ma gandeam la un rest. indian, dar nu am mancat niciodata, stiu doar unde este...

Merci,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Katink poate gasiti ceva cu specific mexican. Noi avem un restaurant si o terasa care is super. Uite cauta pe adresa asta:
http://suche.web.de/search/?a=1&su=cubanita+frankfurt&status=noweb&where=de&language=de&mc=000000

(la noi se numeste Cubanita si am inteles ca e un lant intreg de localuri. am dat cautare Cubanita in Frankfurt vezi adresa de mai sus)

Mergi la inceput