Hallo Leute! Despre Germania:-)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Haideti sa mai deschidem un subiect ce tocmai s-a incheiat: carnavalul. Aici se numeste Fasching. Prima data am crezut ca e ceva legat de Fashion, adica vreo parada de moda ceva. E intr-adevar o parada dar de costume care mai de care mai aiurite si mai colorate. Am vazut copilasi micuti imbracati in ursi, lei paralei, pisici s.a. Arata tare draguti. Si oamenii se distreaza, se aseamana cu Oktoberfest: "toata lumea rade, canta si danseaza". Confetti, baloane, muzica de-ti sare pieptul din loc de la bass, mancare, carnaciori, chifle, bere, mii de mirosuri amestecate, castane si migdale prajite, alune, spirale de hartie, si peste toate o mare de oameni colorati si pictati care mai de care. Te trezesti sigur cu o mana de confetti in cap asa ca nu se poate sa nu participi:)).
De fapt, din cate stiu eu, se serbeaza, mai bine zis, isi fac de cap inainte de a intra in Postul Pastelui, ca atunci, cica, se cuminteste toata lumea. Pe aici panarama nu e asa de mare ca in nord, poate povestesc fetele de pe acolo cam cum e. Eu cam atat stiu. pa.pa.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

miine este un an de zilede cind am calcat pentru prima oara pe pamint nemtesc.imi aduc aminte primele lucruri vazute aici.o gara mare cu multa peroane si peste tot lume,aglomeratie si curatenie.acestea au fost primele lucruri pe care le-am vazut aici.veneam din resita,un oras micut de munte unde se cunosc oamenii unii cu altii si unde in 30min ai vazut intreg orasul.
cred ca am fost putin socata.am ajuns seara la 9,peste tot erau lumini.am stat nici 5 minute si a venit trenul.oau!vagoane curate si scaune ...ce mai ,mi-a placut din prima.singurul lucru neplacut era faptul ca nu stiam o boaba de germana si de a doua zi de dimineata urma sa ramin singura acasa.prima saptamina nu am iesit singura din casa,apoi am inceput sa invat de unde sa iau tramvaiul,trenul si cum sa ma uit pe harta.poate o sa zimbiti dar la mine erau 2 autobuze si un tramvai care mergea de la un capat la altul al orasului.
si asa a inceput aventura aici.nu de putine ori ma oprea lumea sa ma intrebe una sau alta iar eunici o boaba germana.locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un oras mic de linga essen-gelsenkirchen,jumatate e plin de turci.avem 2 parcuri mai mari in zona ,unde putem merge vara la iarba verde sau pur si simplu la plimbare.
la inceput nu mi-a placut deloc clima de aici.in aceasta perioada martie-mai ploua aproape in fiecare zi.si vara citeodata plecam la iarba verde si trebuia sa ne intoarcem acasa inca inainte de a ajunge sa punem patura pe pamint.
am fost si la film aici,iar salile de cinema sunt bine puse la punct.fiecare sta la locul pe care il are pe bilet,scaunele sunt comode si citeodata adormi fara sa vrei .asa era la inceput.mergeam la film si cum nu prea intelegeam germana ma plictiseam si mai trageam si un pui de somn,pina sotul meu se gindea sa mai imi traduca.
acum am inceput cursurile de germana la scoala.sunt cursuri de germana pentru studenti straini dar poate veni oricine sa asiste.pentru ca suntem 3 familii de romini aici in oras si numai sotii lucreaza,noi soatele am zis sa mergem la cursuri.zis si facut.la 1 septembrie am plecat si noi la scoala.proful foarte entuziasmat ca are si romini la cursuri,ne pune mereu sa ii spunem cuvinte in romina.el stia ´´claxon´´ si ´´lupul´´.
ce sa va mai povestesc?! aici nu sunt femei de servici care fac curatenie in bloc asa cum eram invatat in romania.aici fiecare o zi pe saptamina isi face curatenie pe etaj.daca esti plecat,face un vecin si apoi faci tu in locul lui.pe fiecare etaj sunt liste cu zilele in care trebuie sa faci curat.nu prea sunt multe terase la blocurile de aici din oras,iar daca sunt nimeni nu isi tine muraturile,sunt multe flori si verdeata.peste tot vezi spatii verzi si flori.
in parcuri lumea alearga.de la cei mici pina la cei batrini ,cine are chef se duce si alearga.
o sa mai scriu si alta data ca acum mi-a pierit inspiratia.sunt multe de spus despre germania,imi place dat tot mi-e dor de romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

si pentru ca cristina a scris despre carnaval,mi-am amintit si eu cite ceva.a fost si aici in oras carnaval.de vineri seara pina luni noaptea pe starzi erau oameni si copii imbracacti in costume de carnaval.luni a fost o parada pe strada principala,ear lume in stinga si in dreapta si prin mijloc treceau masini si oameni costumati,care aruncau spre noi cu bomboane ,ciocolati si alte duölciuri.cind am ajund acolo tot vedeam lume cu umbrela deschisa si intoarna invers.ma tot gindeam ce fac cu ea si apoi cind am vazut ca aruncau spre noi cu bomboane m-am prins.voiau sa prinda cit mai multe dulciuri si tineau umbrela deschisa peste multime si ciocolatile cadeau acolo.au aruncat si pene iat daca stateai in primul rind nu era cea mai buna alegere.seara au fost focuri de artificii.a fost interesant.primul carnaval vazut in germania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Dacä e varä e sommerschlußverkauf. Nu stiu dacä vä puteti imagina betzele de la Mikado (betigasele de plastic sau lemn colorate si ascutite care le tineam manunchi si când le dadeam drumul se räsfirau...apoi trebuiau alese cele mai "grase" la puncte färä sä fie miscate celelalte)luând forme si curbe de macaroane fierte. Cam asa cu nemtii la SSV (reducerile de varä). Cât sunt ei de sobri si cu morgä în restul anului la reduceri dau nävalä la cumpäräturi, sunt îmbujorati si fac munca unor mici detectivi încercând sä gäseasca cele mai bune reduceri. Magazinele de obiceiu' lor ieftine sunt full. Preturile par derizorii dar nu sunt cu mult mai mici decât în restul anului. În magazinele scumpe inträ, de obicei, oamenii cu banuti si nu se înghesuie la reduceri. Cred cä asta e una dintre tepele pe care le iau nemtii cu SSV-ul lor :-))În atâtia ani n-au renuntat la mentalitatea de "produse scumpe" la un magazin scump. Ca urmare noi am purces voiosi în magazinele cu "etichetä" si ne-am aprovizionat pânä la WSK (adicä reducerile din iarnä). La "Peek & Cloppenburg" -magazin dintr-äla de Burda- am bägat-o pe sefa de la vânzäri în sperieti cu accentul nostru si cu un bratz plin de umerase asa încât ne-a recomandat sa ne facem un card de clienti sä mai primim o serie de reduceri. Ca atare le suntem fideli si recunoscätori pt ca pe lângä reducerea de 50% ne-au mai dat una de 20% ca deh suntem "de-ai casei" :-))) În felul ästa mi-am tras o jachetä de 5 euro de stä mâtza în coadä...Nu cä as avea unde s-o etalez da' cine stie daca îmi pun si tricoul cu "Suche job" ("Caut de lucru") poate mä scot cumva de-o slujbä (si nu d-aia de se face la parastas). Este o varä mortalä în Germania (cu 36 de grade noaptea la 12) si, cu toate astea, peste zi pe bulevardele comerciale oamenii merg la cumpäräturi de parcä ar merge la strand :) Se vede ca sunt scosi din ritmul lor dar le face pläcere. Dupä ce se va sfârsi cu nebunia asta totul va reintra pe fägasul normal...stranduri si terase arhipline, strazile un pic mai aerisite . Acum toatä lumea câstigä de la fun (ca nemtii râd si fac coneversatie cu oricine le picä "în mânä": vânzätor, client, manager etc), pânä la o cumpäräturä fainä si, bineînteles, totul se sfârseste la o terasä cu o bere rece si un cârnat rumenit.
Toatä lumea e cuprinsä de o veselie subitä (nu stiu de ce cä, în fond, acum se duc economiile de peste an). Astäzi am fost herr rathfelder sä-mi aplice un permis de rezidenta pe pasaport. Aflu cä pe om (sau cum se cheamä un functionar care cântä, râde si danseaza cu emigrantii în birou) l-au promovat si ,amabil, mä trimite la colega lui si îi dä täntitei instructiuni sä-mi dea rahatul de sticker chiar dacä azi nu au program cu publicul larg (altfel as fi luat oleac' de amendä ca m-am dus cam târziu). Mä duc la camera 109 care nicicum nu era pt literele A si P da' ce mai conteazä veneam de la herr cutare. Mä ascutä domnisoara ( nu era mai mare ca mine, la vârstä mä refer si pot sä jur). Întelege ce vreau, bagä si ea mare ceva cuvinte în englezä...îmi aplicä stickerul, mai încercäm douä glume, râdem si ne-mprietenim. Dau sä plec. Îi arunc un "Have a good day" dintr-o întoarcere. Ea ezitä între "Tschuss" si "Bye", scoate un "yes" chinuit dupä care STUPOAREEEEEEEEEE STUPOAREEEEEEEEEEEEEEE scoate limba la mine! :OOOOOOOOO Eu n-am vazut-o da' mi-a zis Ionu care s-a întors spre ea cu c-o urare nemteascä. Si cicä asta surprinsä a cäscat un zâmbeeeeet laaaaaaaaarg si au început amândoi sä râdä. Afarä aflu si eu motivul veseliei:-)) Cicä tipa a fost chiar haioasä si a scos limba "färä ranchiunä" (explicatiile lu' Ionu). Tzarä veselä. Aaaaaaa de ce am ajuns la ea? Fiindcä o arianä de-a ei mi-a furat pasaportul Tzarä veselä dupä cum vä spuneam:))) Apoi mi-am scos pârleala c-un biciclist care mi-a tras un "Schiesse" la un stop. E drept cä stäteam fix în calea lui când a trecut pe rosu da' i-a zis-o si eu. Mamä ce i-am mai zis-o " Ba pe voi, pe voi si pe mama voasträ" (Nah! Variantä adaptatä si prelucratä de la galeria Rapiduletzului ). (În germanä "mamä" = "mutter" apäi pe mutteru' lor cä seamänä tare fain a ceva neaos de pe la noi, nu?! ) În rest, a fost o zi normalä...äia de la bancä au fäcut niste încurcäturi groslane în cont dar ne vor pläti amnezile luate -acä au luat banii de la noi si i-au mutat în alt cont desi noi anulasem acea tranzactie (erea un nene nou :P)si am facut cumpäräturi neacoperite si alte nimicuri birocratice. O zi normalä de 40 de grade când nimic nu mai functioneazä cum trebuie si totusi oamenii merg ca unsi. Tzarä veselä si pusä la punct. Punkt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

No Papadie cre ca te-ai ratacit si tu intr-un Biergarten hoite :D .
Eu una nu stiu ce e in oras ca la noi e cel mai grav, 40 de grade de trei zile , nu exagerez, la ora 20 avem 34 grade lejereanu, nu ies din casa, stau la umbra si iau forma scaunului. Nu indraznesc sa vad reducerile ca mi frica sa nu ma ia cu ameteli de la caldura. Cand se lasa racoarea (a se citi 35 grade) , mai pe seara, pe la ora 19 fur masina consortului, pun pe 22 grade, trag sapca pe oki si gonesc la BreuningerLand ( ca e mare si aclimatizat) , un fel de Mall din asta. Clar ca intr-o ora nu fac mare lucru, alerg innebunita de la un magazin la altul. M-am ales pana acum cu un tricou Benetton, o ereche de pantaloni si doo bluze de vara. Slabutz.Imi inchipuiam ca fac mai multa branza anul asta cu SSV. Dar caldura asta ma omoara...
Papa, oare cat mai tine seseveul?

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Chiar si acum asud aici ca o bovina, ca mai bine nu pot sa-i zic... Nu se mai gasesc nici ventilatoare in Germania.. Ce sa va povestesc, taramul acesta va deveni o destinatie exotica. La naiba , nici in Caraibe nu e asa cald.De fapt nicaieri, fir-ar

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Pânä sâmbätä:-)))
Meri la Breuninger, Esprite, Beneton si Peek & Cloppneburg :-)

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by papadie

Dacä e varä e sommerschlußverkauf. Nu stiu dacä vä puteti imagina betzele de la Mikado (betigasele de plastic sau lemn colorate si ascutite care le tineam manunchi si când le dadeam drumul se räsfirau...apoi trebuiau alese cele mai "grase" la puncte färä sä fie miscate celelalte)luând forme si curbe de macaroane fierte. Cam asa cu nemtii la SSV (reducerile de varä). Cât sunt ei de sobri si cu morgä în restul anului la reduceri dau nävalä la cumpäräturi, sunt îmbujorati si fac munca unor mici detectivi încercând sä gäseasca cele mai bune reduceri. Magazinele de obiceiu' lor ieftine sunt full. Preturile par derizorii dar nu sunt cu mult mai mici decât în restul anului. În magazinele scumpe inträ, de obicei, oamenii cu banuti si nu se înghesuie la reduceri. Cred cä asta e una dintre tepele pe care le iau nemtii cu SSV-ul lor :-))În atâtia ani n-au renuntat la mentalitatea de "produse scumpe" la un magazin scump. Ca urmare noi am purces voiosi în magazinele cu "etichetä" si ne-am aprovizionat pânä la WSK (adicä reducerile din iarnä). La "Peek & Cloppenburg" -magazin dintr-äla de Burda- am bägat-o pe sefa de la vânzäri în sperieti cu accentul nostru si cu un bratz plin de umerase asa încât ne-a recomandat sa ne facem un card de clienti sä mai primim o serie de reduceri. Ca atare le suntem fideli si recunoscätori pt ca pe lângä reducerea de 50% ne-au mai dat una de 20% ca deh suntem "de-ai casei" :-))) În felul ästa mi-am tras o jachetä de 5 euro de stä mâtza în coadä...Nu cä as avea unde s-o etalez da' cine stie daca îmi pun si tricoul cu "Suche job" ("Caut de lucru") poate mä scot cumva de-o slujbä (si nu d-aia de se face la parastas). Este o varä mortalä în Germania (cu 36 de grade noaptea la 12) si, cu toate astea, peste zi pe bulevardele comerciale oamenii merg la cumpäräturi de parcä ar merge la strand :) Se vede ca sunt scosi din ritmul lor dar le face pläcere. Dupä ce se va sfârsi cu nebunia asta totul va reintra pe fägasul normal...stranduri si terase arhipline, strazile un pic mai aerisite . Acum toatä lumea câstigä de la fun (ca nemtii râd si fac coneversatie cu oricine le picä "în mânä": vânzätor, client, manager etc), pânä la o cumpäräturä fainä si, bineînteles, totul se sfârseste la o terasä cu o bere rece si un cârnat rumenit.
Toatä lumea e cuprinsä de o veselie subitä (nu stiu de ce cä, în fond, acum se duc economiile de peste an). Astäzi am fost herr rathfelder sä-mi aplice un permis de rezidenta pe pasaport. Aflu cä pe om (sau cum se cheamä un functionar care cântä, râde si danseaza cu emigrantii în birou) l-au promovat si ,amabil, mä trimite la colega lui si îi dä täntitei instructiuni sä-mi dea rahatul de sticker chiar dacä azi nu au program cu publicul larg (altfel as fi luat oleac' de amendä ca m-am dus cam târziu). Mä duc la camera 109 care nicicum nu era pt literele A si P da' ce mai conteazä veneam de la herr cutare. Mä ascutä domnisoara ( nu era mai mare ca mine, la vârstä mä refer si pot sä jur). Întelege ce vreau, bagä si ea mare ceva cuvinte în englezä...îmi aplicä stickerul, mai încercäm douä glume, râdem si ne-mprietenim. Dau sä plec. Îi arunc un "Have a good day" dintr-o întoarcere. Ea ezitä între "Tschuss" si "Bye", scoate un "yes" chinuit dupä care STUPOAREEEEEEEEEE STUPOAREEEEEEEEEEEEEEE scoate limba la mine! :OOOOOOOOO Eu n-am vazut-o da' mi-a zis Ionu care s-a întors spre ea cu c-o urare nemteascä. Si cicä asta surprinsä a cäscat un zâmbeeeeet laaaaaaaaarg si au început amândoi sä râdä. Afarä aflu si eu motivul veseliei:-)) Cicä tipa a fost chiar haioasä si a scos limba "färä ranchiunä" (explicatiile lu' Ionu). Tzarä veselä. Aaaaaaa de ce am ajuns la ea? Fiindcä o arianä de-a ei mi-a furat pasaportul Tzarä veselä dupä cum vä spuneam:))) Apoi mi-am scos pârleala c-un biciclist care mi-a tras un "Schiesse" la un stop. E drept cä stäteam fix în calea lui când a trecut pe rosu da' i-a zis-o si eu. Mamä ce i-am mai zis-o " Ba pe voi, pe voi si pe mama voasträ" (Nah! Variantä adaptatä si prelucratä de la galeria Rapiduletzului ). (În germanä "mamä" = "mutter" apäi pe mutteru' lor cä seamänä tare fain a ceva neaos de pe la noi, nu?! ) În rest, a fost o zi normalä...äia de la bancä au fäcut niste încurcäturi groslane în cont dar ne vor pläti amnezile luate -acä au luat banii de la noi si i-au mutat în alt cont desi noi anulasem acea tranzactie (erea un nene nou :P)si am facut cumpäräturi neacoperite si alte nimicuri birocratice. O zi normalä de 40 de grade când nimic nu mai functioneazä cum trebuie si totusi oamenii merg ca unsi. Tzarä veselä si pusä la punct. Punkt!





Päpädioara,esti mortala!!
Si aici mori de cald dar eu ma racoresc cu un beriq rece!

Astazi am fost si noi la spinzurat euroii la SSV:oricum e ultimul!!
De anul viitor nu se mai face,fiecare magazin isi reduce marfa cind are chef!Asta cu SSV e de pe timpul lui Pazvante cind existau doar 2 colectii:primavara-vara si toamna-iarna.Acum se schimba mult mai des colectiile astea si cica trebuiesc facute reduceri mai dese!

Salutari de la München!

Laura,SSV-ul tine pina simbata inclusiv!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Mai e mortal de cald in Germanika asta! Tot 35 de grade... Mori incet....Sper sa vina vremuri mai bune.. In rest in afara de faptul ca nemtii sunt ei cam reci, apreciez faptul ca sunt foarte ordonati si le place frumosul in tot ceea ce ii inconjoara, casa, gradina mai ales, orice.

Cosmina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Hehe, Cosmina, va lafaiti la 35 grade. Frig de-a dreptul. La noi sutn acum cred ca peste 40... Eu una nu mai pot deloc. is tare revoltata! Nu mai pot iesi in oras, stau blocata aici. E teroare...

LAURA

Mergi la inceput