Noduli si chisturi la san

Noduli si chisturi la san | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

De vreo 2 sapt am dureri la sanul stang.In luna a opta de sarcina mi-a aparut un nodul pe sanul stang si nu m-a durut pana acum 2 sapt.
Ieri am fost la dr. de familie,care mi-a spus ca pe langa nodul este si un posibil CYST(chist),iar programarea la un specialist este sapt viitoare.
Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva?,as dori sa stiu la ce sa ma astept.
Multumesc anticipat.
arabella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns octavia spune:

Draga Arabella, pana va scrie cineva care a trecut prin aceasta situatie eu iti spun la ce sa te astepti. Probabil ai facut deja mamografie, nu e nimic dureros.Daca e vorba de un chist se face o anestezie locala si se extrage cu un ac putin lichid din chistul respectiv, sa nu-ti fie frica pentru ca nu vei simti durere. Se va face apoi o analiza a lichidului recoltat si in functie de rezultat se decide tratamentul. Daca ti-a aparut in sarcina e f. posibil sa fie provocat pe baza hormonala,se trateaza si va fi totul bine.Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Bana Arabella!!
Eu pot spune ca mi-au aparut niste chisturi la ambii sani (4mm). Eu m-am dus la doctor pentru ca ma dureau sanii in perioada premenstruala si pentru ca dupa 2 ani dupa ce am intrerupt alaptatul imi mai curgea inca lapte. Mi-am facut o ecografie la ambii sani si mi s-au descoperit aceste chisturi. Doctorul ecograf a spus ca s-au format de la lapte, iar doctorul ginecolog mi-a dat un tratament pe care trebuie sa-l urmez 6 luni cu MASTODYNON (30picaturi de 2 ori pe zi, nu este recomandat in timpul sarcinii). Doctorul mi-a spus ca nu este nimic grav si ca aceste chisturi se vor retrage. Voi vedea peste 6 luni. Oricum am observat ca sanii nu ma mai dor asa de tare si nici nu imi mai curge lapte. Voi vedea.
La tine s-ar putea sa fie din cauza sarcinii. Este bine ca te-a vazut un doctor. Nu te ingrijora nu este nimic grav. Nastere usoara!



Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

buna Arabella,

mie mi-au descoperit anul trecut prin februarie, cu ocazia analizelor pt immigration, cate un nodul la fiecare san. doctorul m-a pus sa palpez si eu locul repectiv si intr-adevar, am simtit unul din cei doi. mi s-a spus sa fac ultrasunete, deoarece la varsta mea o mamografie nu e relevanta (sanii sunt prea densi acum). culmea, la ultrasunete s-a vazut numai unul dintre cei 2 noduli (cel pe care il simtitesm eu, disparuse in... ceata). in fine, verdictul a fost de "fiber aedenoma".
prin mai, mi-am programat alta vizita la o alta doctora. eram deja prin luna 4-5 de sarcina, bineinteles ca sanii devenisera si mai densi acum. tipa ma consulta, nu mai gaseste nimic, adevarul ca la momentul respectiv era si mai dificil de palpat. ma intreaba daca am de gand sa alaptez si imi zice ca vor trece de la sine.
oricum, urmeaza si la mine un nou consult, cat de curand, sa vad daca au dat inapoi sau ba.
asa ca vezi, intreaba doctorul ce e mai indicat in cazul tau: ultrasound sau x-ray (mamografie).
bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

multumesc pt raspunsuri.
La aproape 2luni dupa ce am nascut,mi-au facut un ultrasound.Asa cum ai spus Angela"fiber aedenoma"+cyst(asa scrie pe trimitere)sau de la lapte si va trece de la sine;la cateva luni a mai scazut cam la jumatate,iar acum s-a marit iar la marimea initiala(2,5cm).Miercuri voi face inca un ultrasound,sper ca totul va fi O.K.
arabella

Mergi la inceput