A mai construit cineva casa?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

quote:
Originally posted by Vistiana

M-ati cam dat peste cap,ce sa zic,dar mi-am sunat arhitectul si a sarit ca ars.Are si el dreptate,dupa ce-a muncit la schite,sectiuni,etc vii si spui c-o vrei mai mica.Nu stiu daca mai pot schimba ceva...Eventual o vindem si ne facem alta,am auzit ca=i o afacere buna sa faci case si sa le vinziAbia capatam si experienta...



Draga Vistiana,
cred si eu ca a sarit arhitectul ca te taxeaza la metru patrat construit!
Dar e dreptul tau sa soliciti orice fel de modificare, care te-ar avantaja pe viitor. Oricum, schitele si sectiunile, probabil le face pe calculator, ca nu se mai practica cu manuta, si in situatia aceasta, modificarile de dimensiuni nu provoaca prea mare deranj.
Daca vrei sa o vinzi, calculeza cam cat te-ar costa sa o construiesti, sa vezi daca-ti permiti din p.d.v. financiar...cam 200-240 euro/mp construit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

quote:
Originally posted by Vistiana

Doamne sfinte! Carmen,esti sigura?! Pai inseamna ca facem casa doar ca s-o admiram pe dinafara,eventual sa locuim 2 luni pana ne lecuim.Daca esti sigura de cheltuielile asstea exorbitante la care se adauga:menajera,gradinar si cine stie ce-o mai fi trebuie sa-mi sun repede arhitectul sa-l intorc din drum.O sa ma-njure el c-a muncit degeaba si eu refac planurile dar decat sa-l injur eu toata viata mai bine ma-njura el cateva zile...PS:supr totala=520m



Draga mea,
intr-un fel te admir, in altul te compatimesc.
Ai pornit la drum, urmarindu-ti scopul fara sa te gandesti prea mult la implicatii.
Sfatul meu: Daca asta este ceea ce-ti doresti si iti permiti, nu te lasa intimidata si nu-i lasa pe altii sa-ti fure visul!

- o fosa septica de 18mc este suficienta zic eu si te costa cam 30-40milioane; trebuie vindanjata o data sau de doua ori pe an, la un cost de cca.3-5mil;
- in ceea ce priveste consumul de energie si costurile implicite, fetele au dreptate, dar stiinta a avansat, si exista sisteme inteligente de automatizare a locuintelor, care ridica gradul de confort si reduc costurile si consumul de energie.
Pur si simplu, se poate proiecta un "home sistem" adaptat cerintelor voastre, care sa programeze automat declansarea sau intreruperea anumitor consumatori de energie, astfel incat consumul sa fie minim iar confortul maxim.
De exemplu, un astfel de sistem poate programa automat ca temperatura agentului termic sa scada pe perioada cat nu sunteti acasa, sau in anumite perioade ale zilei, sau sa stinga automat luminile "uitate" aprinse in camere.
Daca te intereseaza iti pot recomanda o firma care se ocupa cu proiectarea acestor sisteme.
- despre put, hidrofor pentru apa curenta si la o anumita presiune necesara pentru functionarea corespunzatoare a instalatiilor, chiar am sa ma interesez si am sa-ti transmit niste costuri.

Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

quote:
Originally posted by mmag

quote:
Originally posted by Vistiana

M-ati cam dat peste cap,ce sa zic,dar mi-am sunat arhitectul si a sarit ca ars.Are si el dreptate,dupa ce-a muncit la schite,sectiuni,etc vii si spui c-o vrei mai mica.Nu stiu daca mai pot schimba ceva...Eventual o vindem si ne facem alta,am auzit ca=i o afacere buna sa faci case si sa le vinziAbia capatam si experienta...



Draga Vistiana,
cred si eu ca a sarit arhitectul ca te taxeaza la metru patrat construit!



Corect!
Vistiana, arhitectul face ce-i spui tu pt ca-l platesti pt asta! Parerea mea: impune-te! Nu-ti construi casa visurilor tale dupa ce spune arhitectul. Daca nu vrea sa munceasca, schimba-l. E dreptul lui sa-ti ceara bani in plus pt ca deja a prestat ceva ore de proiectare, dar asta nu inseamna ca te poate influenta in decizia finala. Tu si sotul tau aveti ultimul cuvint pt ca (din nou) voi platiti!

E foarte greu sa construiesti o casa, e multa munca, depui mult suflet, multa energie si foarte multi bani. E totodata mult timp petrecut in alta parte decit linga copiii tai. Daca as fi in locul vostru, n-as face acest efort pt ca la final sa vind casa.

Parerea mea.

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

quote:
Originally posted by Vistiana
... am dat-o repede la croit ca sa aiba timp s-o si croiasca(arhitectul)si sa ne iasa si autorizatia pana-n martie-aprilie.


Inca ceva Vistiana,
proiectul pentru obtinerea autorzatiei de construire (faza PAC) nu va este suficient.
Pentru executie aveti nevoie de proiectul tehnic + detaliile de executie, daca nu ati discutat inca, ar fi bine sa vezi cat iti cere pentru tot proiectul (arhitectura, structura, instalatii aferente, eventual sistematizare verticala), intrucat PAC-ul este doar 40% din tot ce-ti trebuie.
Daca nu ai inca Certificatul de Urbanism, cere sa ti-l scoata pentru toate lucrarile pe care intentionezi sa le faci: construire locuinta, imprejmuire, fosa septica, organizare de santier; in caz contrar, risti ca atunci cand ajungi la faza de executie sa te intoarca din drum, sa-ti scoti autorizatie pentru fiecare lucrare de care ti-am spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Fetelor,intru pe net cat pot de des pentru ca apreciez mult sfaturile voastre.Problema MARE!!! e ca eu nu prea stiu ce vreau!!!
Casa visurilor mele nu exista,exista doar curtea visurilor mele,despre casa nu am stiut ce vreau,am vazut casele de inchiriat si mi-am facut niste idei.Ca sa le las sa se fixeze bine si sa spun"asta-i casa visurilor mele"poate ar mai fi trebuit sa stau un an doi sa le pitrocesc dar eu vreau sa ma mut urgent la casa ca aici stam inghesuiti si ca vreau sa stea copiii liberi afara.Casele care mi-au placut cel mai mult si mie si sotului meu au fost intr-adevar cele "marisoare" dar nu cred ca totusi nu ne=am simti la fel de bine si intr-una mai mica(un pic)As lasa-o balta cu modif si pt ca vreau sa termine mai repede,sa pot incepe constr. si cu ceva(maj mult )noroc sa fie si gata pana-n toamna.
Magda,multumesc mult pentru sfaturi si chiar as vrea sa-mi faci leg cu acele firme si,eventual daca poti sa-mi recomanzi si firma de constr.si diriginte de santier.
Adineauri am vorbit cu o prietena care sta int-o casa de 500mus ca a platit gazele 2.5 mil pe dec si curentul cam tot atat si nu a facut econ.
Cred ca o sa dau cu banul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Wow Vistiana, eu iti urez succes in construirea casei pe care ti-ai propus-o! E mare, dar daca voi considerati ca e confortul de care aveti nevoie, e foarte bine.
Casa noastra nu va avea mai mult de 150-180 mp si ne gandim si noi la un al 3-lea copil. Insa noi nu avem bani ca sa facem o casa mai mare si apoi copiii se vor duce care-ncotro si ce ne vom face 2 batrani cu casa asa mare??? Noi ne gandim foarte serios sa facem dormitorul nostru la parter si inca 2-3 dormitoare sus. Asta tot pentru batranete, cand nu vom mai putea urca scarile.
Cat despre costurile incalzirii si curentului intr-o casa de 500 mp, sa fie doar 2,5 mil mi se pare foarte ciudat...si eu am cunostinte care stau la casa si toti se plang de costurile ridicate la gaze. Noi stam acum intr-un apartament de 56 mp si platim in lunile de iarna 7-800.000 lei pe luna numai gazele, plus vreo 400.000 curent/luna. Nu stiu ce sa spun de asa consum mic...

Eu am o intrebare pentru mmag, vad ca esti de specialitate...am vazut case care au stalpi de rezistenta pe colturi si altele care nu au, chiar cu etaj si din BCA fiind. Am citit ca sunt mai multe tipuri de constructii: cu zidarie portanta si cu alt fel de zidarie(am uitat acum ) poate stii tu. Ce diferenta e intre ele, care e mai buna? De ce sunt case cu stalpi de rezistenta si case fara?

Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"Adineauri am vorbit cu o prietena care sta int-o casa de 500mus ca a platit gazele 2.5 mil pe dec "

Asta nu prea cred. Ori contorul de gaze e defect, ori nu prea folosesc centrala termica ... 400 de metri cubi de gaz pentru un asa casoi e foarte putin ... poate nu incalzesc toata casa ...
Si inca ceva, nu cred ca avea cum sa plateasca deja gazele pe decembrie. Gazele se platesc pe data de X Ianuarie pentru perioada X Noiembrie - X Decembrie

In cu totul alta ordine de idei, cum te-ai gandit sa mobilezi un living de 75 mp ?

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Mai gindeste-te si la costul efectiv al constructiei. Intotdeauna apar "neprevazute" care pot ridica costul cu 30-50%. Sa nu ramai cu parterul si putin din etaj si sa te pomenesti fara bani de acoperis.
Nu uita ca mai costa si curatenia de dupa constructie. Nu-ti imagina ca ai ridicat casa si in jurul ei o sa inceapa sa creasca frumos gazon ca-n filmele americane. O gradina costa de te rupe ca sa arate ingrijit.
Daca esti din Bucucresti, te invit sa treci pe la mine sa vezi ce inseamna casa de 260mp, cit de imensa este si apoi mai decizi tu daca iti trebuie intr-adevar o casa de 500 mp.

Arhitectul sa-si vada de treaba lui, ce-i spui tu aia trebuie sa faca, nu ce-i este lui mai usor.

Cere-i niste planuri in 3D ca sa vizualizezi exact cum va arata.






http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Buna fetelor!Si noi am construit o casa in care ne-am mutat in 12 noiembrie.Este visul intregii familii.Am construit demisol, parter, etaj de cate 200 mp fiecare.La intrarea in demisol este un birou iar in capat un vestiar cu wc , chiuveta si cuier pt haine de 15 mp intr-ucat am facut pt a o inchiria si am si inchiriat-o , acolo fiind un atelier de croitorie in serie.E super pt ca in casa nu se aude nimic, chiria e ok si demisolul e incalzit pe banii lor nu pe ai nostri.Tot in demisol am spalatoria (25 mp) care practic este sub bucatarie (de unde am o scara interioara pe unde ajung in spalatorie) si unde este termoteca, boilerul, masina de spalat si multe sarme pt intins hainele.Tot aici pun iarna jardinierele cu muscate.
Pe parter avem un hol la intrare care este ihn sranga impreuna cu livingul(ambele au 60mp), un birou de 9 mp unde este calculatorul, casa scarii, sufrageria cam de vreo 25-27mp care are o usa mare culisanta care da in terasa (15mp),un hol de unde mergi in baia de servici, camara langa bucatarie.
La etaj avem 4 dormitoare.Unul cu baie proprie( dormitoe 25 mp+ 12 mp baia) si dresing de 9 mp=al nostru,unul al fetitei cu terasa (tot 2..mp),unul al "nimanui" si inca unul de 16 mp si cu dresing de vreo 6-7 mp).Pe hol este o baie de 9 mp.Cam asa este casa nostra pe care noi am desenat-o pe hartie fiecare nivel.Deocamdata casa este in rosu, tencuita pe interior.Ne-a costat in regie proprie 75 000 euro.Daca faceam totul cu firma ajungeam cam la 90 000 euro.
Este adevarat ca tigla am pus scumpa "Bramac" dar este si f buna, geamurile sunt "Veka" iar incalzirea cu centrala "Vaillant".
La albumul meu sunt 2-3 poze cu casa.
La toate care doriti sa va construiti casa va doresc multa, multa, multa putere de munca si nervi buni ca sigur veti avea nevoie.Sotul meu a spus ca sigur nu s-ar mai apuca de o casa.

Magda si Bianca 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Apropo de costul gazului.Din 12 nioembrie pana in 3 ianuarie am consumat 1550 mc de gac adica 9 milioane, dar la etaj caloriferele sunt pe minim ca deocamdata stam la parter si avem termostat.Avem 20 grade si ziua si noaptea.Deocamdata consumul este mai mare pt ca, casa nu este tencuita pe exterior si nici peretii exteriori nu sunt izolati.Iarna urmatoare va fi mai bine.

Magda si Bianca 6 ani

Mergi la inceput