analizele genetice in urma avortului spontan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

Multumesc Adriana pt idei.

A fost asa: prima sarcina am avut-o in ianuarie 2004 (banuim ca data conceptiei a fost pe 15.01). la primul control ginecologic, pe care l-am facut pe la inceputul lunii februarie, doctorita a vazut ca marimea era mult prea mica(pentru varsta pe care o avea). am tot continuat cu vizite si ecografii, dar in final au aparut sangerarile si durerile de burta, si in cele din urma avortul spontan. pe la inceputul lunii martie m-am internat si am facut chiuretajul(sau ce mai era de chiuretat).

Sugestia ei a fost sa facem analizele de secretie vaginala: microplasma, clamydia, ureaplasma-la care doar clamydia a iesit pozitiv. am facut tratament si eu si sotul, dupa care am repetat examenul si clamydia a iesit negativ. Am incercat in luna urmatoare si am ramas imediat insarcinata (in octombrie). Au urmat vreo doua vizite la ginecologie, insa de la a doua vizita a aparut un mic cheag de sange deasupra lui bb. am facut tratament(ca se presupunea ca este posibil un alt avort spontan); la a treia eco cheagul de sange a disparut, insa bb nu a mai crescut. am facut analizele de bhcg serial, care au aratat ca valorile erau in scadere, deci sarcina oprita in evolutie. Vinerea aceasta am fost din nou la eco si tot la aceeasi marime a ramas, dar deja in partea de sus, incepuse deja absortia.

cam asta a fost; la doua sarcina n-am avut dureri de nici un fel si utie la ce s-a ajuns.

Adriana, analizele de care vorbeai tu (Anticorpi Cardiolipin, APTT, Lupus Anticoagulant,Anticorpi ADN, Anticorpi Rubeola, Proteina C reactiva, Complement C4,C3, Factor Antinuclear) le pot face si dupa acest chiuretaj?

Luky, imi pare rau ca si tu ai trecut prin asta. experientele de acest gen sunt ingrozitoare! dar nu trebuie sa ne pierdem speranta!
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Mihaela, analizele poti sa le faci oricand, eu am inceput sa fac analize din iulie si am tot facut pana in noiembrie (din motive de bani, ca daca ar fi fost dupa mine le-as fi facut pe toate intr-o zi, ca sa termin odata cu toate presupunerile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:



Din iulie....multicel de atunci.
Nici nu stiu cat vor costa toate aceste analize, dar prefer sa ma apuc si eu de investigat putin, de aceea sper ca in Bucuresti, mergand la un alt medic, aflu o alta opinie.
As face chiar eu analizele direct, insa in Brasov doar se face recoltarea si se trimit tot la Bucuresti.
asa ca, cel mai bine merg direct la sursa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

Daca ajuta,

cateva preturi pentru niste analize:
http://www.cdt-babes.ro/servicii/imunologie.htm


dar mai caut.
Mi-e totusi imposibil sa cred ca nu exista analize gratuite, in conditiile in care ne dorim sa creasca rata natalitatii.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Sa stii, MIHAELA, ca e o idee buna sa contactezi un medic, e posibil sa-ti dea trimitere pt.analize gratuite. Si eu cred ca asta ar trebui sa fie primul pas pe care sa-l faci.
Pt.cele cu bani, am facut un pic "prospectarea pietei": la Medicover sunt cele mai bune preturi pt.an.hormonale si de secretie (PAP, etc), spermograma e bine sa o faca la Medsana, la Institutul Cantacuzino sunt cele mai bune preturi pt.toxoplasma, CMV, VDRL-RPR, Listeria,hepatita (vezi ca au preturile pe internet).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

si eu tot Rh negativ, si sotul pozitiv. dar nu cred ca asta sa fie legat de pierderea de sarcina.
cate analize exista...trebuie sa-mi fac o lista ca eu n-am facut nici un sfert din ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadi spune:

Dragele mele,
Si eu am pierdut doua sarcini anul acesta. Sarcini oprite in evolutie. Una s-a eliminat singura dar pt. cealalta a am facut o histeroscopie urmata de indepartarea prin chiuretaj. Si in 18 ianuarie m-am programat la testul genetic. Am facut si alte analize dar ar mai fi o gramada de facut. Totusi vreau sa vedem daca avem probleme genetice pt. ca nu este bine pt. organism sa fac atatea chiuretaje. Un rezultat cu probleme m-ar determina sa i-au pastile anticonceptionale decat sa tot dau rateuri.Si ne-am gandi probabil la adoptie. DAR... exista diferite probleme genetice si stiinta evolueaza rapid. Se pot face copii dar nu la noi(INCA!!!) si cu costuri mari. Adica singura sansa este FIV si verificarea din punct de vedere genetic a fiecarui embrion, pt. ca port sa fie si sanatosi. Doar aceia se implanteaza. In strainatate se practica aceasta metoda dar costa. Insa ganditi-va ca acum 10 ani nu facea nimeni FIV in Romania. Cel putin eu asa stiu. Oricum totul evolueaza rapid.
Stiu ca este stresant! Te tot gandesti "oare chiar noi o sa fim cu probleme?" Dar noi am hotarat sa clarificam si lucrul acesta.
In Cluj costa 40 EURO/pers (la cursul din ziua respectiva). Deci 80 EURO pe cuplu. Sa va spun cat dau la medic la fiecare consultatie?
Oricm pt. cine isi permite acest cost eu crd ca merita.
Va pup pe toate si va doresc sa aveti in curand copilutul dorit pentru ca ...mi-a spus mie geneticianul ca frecventa problemelor genetice este foarte mica!!!!
pentru toate sa fiti fericite si implinite!
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaElla spune:

Eu mi-am facut testelepentru anticorpi-antifosfolipidici si lupus la Fundeni gratis - la DR.Uscatescu (cu trimitere de la medicul specialist),iar determinarile hormonale la Medicover. Pentru markerii endocrini a trebuit sa astept ceva timp, ca sa se potriveasca a 14-a zi a ciclului cu ziua in care puteau fi decontate de Casa de Asigurari. Altfel costau cam 2,500,000 lei.

Sper sa fiu de ajutor cu informatiile.

Ella

Mergi la inceput