Cate kg. in plus ?

Cate kg. in plus ? | Autor: ralu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!!! Am si eu o intrebare care ma roade de ceva vreme. Cate kg. poti avea in plus (fata de greutatea normala) la inceputul celor 9 luni de sarcina. Mai precis, eu am 20 de kg. in plus si vreau sa fac un bebe. Dar familia imi spune ca ar fi mai bine sa slabesc intai pentru ca greutatea excesiva nu este foarte buna la sarcina. Voi ce credeti ca trebuie sa fac?

Multumesc pentru raspunsuri


Multa sanatate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Ralu,eu am pornit sarcina la 90kg,deci multe kg in plus fata de normal.Pina la sfirsit am pus 27kg,dintre care 17 kg s-au dus singure imediat dupa nastere.Ce a ramas ma chinui sa le pierd.Parerea mea,daca vrei un bb fa-l si vei slabi dupa aceea.Pe mine greutatea nu m-a impiedicat sa am o sarcina normala.Pupici

Corina si Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Draga Ralu, medicii spun ca, daca vrei sa te simti bine in timpul sarcinii si dupa aceea, trebuie sa ai cel mult 10 kg peste greutatea normala. Eu, cel putin, am fost sub greutatea normala, aveam 44 de kg la 1,60 m si am luat 16 kg in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga Ralu,

Felicitari ca te gandesti la un bebe! Daca il vrei super sanatos incearca sa slabesti putin, ca sa nu ai probleme cu tensiunea, diabetul de sarcina si greutatea copilului.E intr-adevar o chestiune de sanatate, nu de estetica.
Iti urez succes !!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Draga Ralu,
Si eu am pornit de la 20 peste greutatea ideala. Si asa cum ti-a spus Sabina, riscurile pt femeile mai plinute ar fi: diabetul si o greutate mai mare pt bebe la nastere. Asta citire de la doctorita mea. Dar nu e regula ci doar ceva ce se poate intampla. La mine sarcina a mers excelent pana acum (sunt in luna a saptea), fara nici un fel de probleme. De luat in greutate pana acum am luat 13 kg.


Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu am avut 10-12 kg in plus inainte de a ramane gravida (76 kg, 1,70 m) dar in ultimele luni inainte am slabit de pe la 80-82 kg (greutatea pe care am avut-o in ultimii ani) Nu stiu cum am slabit, nu am tinut nici o cura dar am fost la mare si m-am luptat cu valurile. Abia dupa aceea am reusit sa raman insarcinata, sunt convinsa ca asta a fost un motiv. Cu ani in urma, cand umblam pe la medici pt sterilitate, mi-a spus un endocrinolog ca am mult mai multe sanse sa raman gravida daca ajung la o greutate normala, asa se regleaza cantitatea de hormoni, eu aveam un deficit, hormonii se pierd prin tesutul adipos in loc sa-si faca treaba, aveam multe cicluri fara ovulatie.
Chiar daca nu ai probleme de fertilitate e bine sa mai slabesti inainte, eu am luat mai putin de 5 kg in 5 luni de sarcina si ma bate la cap sa nu mai mananc dulciuri, paine, grasimi...spune ca sunt prea grasa, am impresia ca nu e buna slanina mea de pe burta pentru cand voi face cezariana. Va dati seama, cum sa nu mai mananc dulciuri?! Atunci mie ce placere mai imi ramane?
Sanatate tuturor!

Dana mama lui Alexa ( si Alexa e saraca, de acum traieste in stres "aia nu ai voie ca ingrasa" si are numai 8 ani. Si e doar vina mea ca am mancat mult cand am fost gravida m-am ingrasat si eu si am facut-o si pe ea de 4,350 kg)
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Draga Ralu,
Felicitari, in primul rand, pt aceste ganduri frumoase. Un bebe intotdeauna da alt rost vietii si trebuie facut mai ales atunci cand simti tu ca esti pregatita. Asa ca, sfatul meu ar fi sa incerci sa dai jos vreo 10 kg. Daca totusi nu se poate, atunci va trebui sa ai mare grija cat pui in timpul sarcinii (ideal e 12-15 kg). Miscarea, unele exercitii si un anumit regim alimentar te vor ajuta mult.
Eu am pornit de la 3-4 kg in plus fata de greutatea mea normala (aveam 64 kg la 1,74 m) si am adaugat 12 kg pe percursul celor 9 luni (76 kg), dintre care 8 kg le-am pierdut imediat in maternitate. MAi tarziu pe perioada alaptarii am adaugat inca 2, asa ca acum oscilez intre 68 si 70 kg, dar ma simt ca un elefant .
Oricum, decizia iti apartine. Obezitatea are si ea riscurile ei, mai ales in sarcina > tensiune arteriala marita, diabet, nasteri dificile, edeme la membre, mai ales cele inferioare.
Iti urez sa gasesti solutia potrivita si sa intri cat mai curand in randul tinerelor mamici.

Pupici,
Danza & Danuz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ani35 spune:

Buna,Ralu.Daca acum ai 20 de kg in plus,tu calculeaza ca vei pune in timpul sarcinii 10 kg pe putin si-ti va fi greu sa te misti,mai ales cs in timpul sarcinii ai nevoie de o gimnastica usoara.Eu cred ca poti ramane insarcinata cand vrei,dar ai grija ce mananci,fa plimbari ...pe jos,si...curaj!

Mergi la inceput