Ajutor... Igrasia!

Ajutor... Igrasia! | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi si mie, va rog, daca v-ati confruntat cu asemenea "baiuri" daca se poate scapa definitiv de igrasie(aveam probleme in camera mica si partial in baie, unde ulterior s-a rezolvat).........
Am facut in vara renovari capitale, si spre stupoarea noastra igrasia a reaparut! Avem bb mic de 4 luni, si ne bate serios gandul sa ne mutam...probabil in chirie pt. inceput, ca acum "ne-am mutat in living" si e tare nasol cu "socializarea"!
Please, somebody!
Florii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Daca ai sa cauti in subiectele mai vechi, ai sa vezi ca s-a mai discutat, dar eu iti scriu aici inca o data, cam ce-am scris si la subiectele mai vechi. In primul rind e important sa scapi de cauza igrasiei. S-ar putea ca igrasia sa apara datorita crapaturilor externe aparute intre placile blocului si acest lucru nu se poate rezolva decit cu o echipa de alpinisti, care sa astupe gaurile cu expandat poliuretanic. Nu este cine stie ce ca plata, dar in mod normal aceste cheltuieli trebuie facute de administratia blocului, ca sint parti comune.
Dupa ce ai rezolvat cauza, trebuie sa cureti bine igrasia (eventual cu clor), dupa care sa dai peretele cu solutie antiigrasie. Exista de la mai multe firme, noi am folosit Alpina. Exista solutie care se da inainte de zugravit si solutie dupa zugravit. Tu poti hotari pe care s-o folosesti (nu cred ca acum in mijlocul iernii te vei apuca sa zugravesti, nu ?).
In baie iti recomand ca daca n-ai geam sa pui la gaura de aerisire un ventilator pe care sa-l pornesti de fiecare data cind se face dus sau baie. Iar la marginea cazii sa inlocuiesti chitul cu silicon sanitar, de calitate buna, care nu va mai mucegai.
Sper sa-ti fie de folos sfaturile mele.



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

mersi de sfat....astaptam primavara si apoi incercam cu izolarea externa a blocului, deoarece in interior am tratat peretele de la tencuiala!
Florii & Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Nu trebuie sa astepti primavara pt. astuparea gaurilor, totul e sa prinzi o perioada de citeva zile fara ploi. Cu cit amini mai mult, cu atit va fi mai rau.



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Er spune:

Salut,

Am avut o problema asemanatoare, dar, de cand am pulverizat o solutie antimucegai pe perete (stop mucegai parca se numea - cumparata din bricostore la pretul de 80.000lei/litru) nu am mai avut probleme. Numai ca trebuie pulverizat cateva zile la rand, ai nevoie de 2-3 litri (in functie de mrimea peretelui) si recomandat ar fi sa nu stai in camera respectiva.

Sper ca te-am ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ryokan spune:

Ar mai fi un detaliu important ca sa scapi de mucegai. Dupa ce ai reparat/astupat diferiele crapaturi si ai folosit ptr perete solutie antimucegai ar fi de recomndat sa te ocupi putin si de mobila din camera, ptr ca sporii se raspindesc foarte usor.
Camera e bine sa fie aerisita cit mai des si poate ar fi bine a vezi daca poti suplimenta termoizolatia, asezind pe interior un strat de polistiren expandat. Desigur, lucrarile e bine sa se faca vara, si dupa terminarea lucrarilor e bine sa se aeriseasca foarte bine camerele in care s-a zugravit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect postat de mirelam, 04/11/2004, 12:09:58

Intrebare de baraj, fetelor
Am zugravit acum 2 ani.
Anul acesta, mai precis de prin primavara, au aparut pete de igrasie pe peretele de langa geam. Nu sunt foarte accentuate dar se cam vede urat, mai ales cand trag perdeaua
Pentru ca mi-a mai ramas vopsea, m-am gandit sa mai dau o mana pe peretele ala, poate se acopera petele.
Dar mi-e teama sa nu se umfle. Habar n-am si deocamdata n-am ce zugrav sa intreb.
voi ce ziceti?


Mirela, mamica lui Andrei



raspuns postat de adi69, 04/11/2004, 12:26:19

Mirela,aceeasi problema o am si eu.In toamna asta m-am pricopsit cu o frumoasa igrasie pe peretele de la geam .Eu am spalat bine peretele cu apa,detergent,clor si apoi l-am clatit bine.Dupa ce s-a uscat l-am stropit cu o solutie impotriva igrasiei...acum astept si sper sa nu mai apara.Dar daca vrei sa scapi de tot de ea,nu este alta solutie decat sa izolezi peretele,numai cu o mana de vopsea sau var nu faci nimic.Eu nu ma mai chinui(asta inseamna iar var si mizerie in casa)caci nu mai stau mult timp aici...


Adriana



raspuns postat de ana-oana, 04/11/2004, 12:29:48

In nici un caz cu lavabila peste igrasie !!! se umfla vopseaua, se astupa porii, se intinde igrasia.

1. trebuie sa cureti peretele pana la tencuiala/beton
2. faci tratament anti-igrasie (exista muuuuulte solutii in magazine)
3. dupa ce se usuca bine, tragi glet, finisezi, dai cu lavabila.

Succese pe ramura




O.



raspuns postat de ionela-roxana, 04/11/2004, 15:26:35

Scurt dar la obiect,sunt exact operatiile ce trebuiesc executate!
Daca doar cureti si dai din nou cu lavabila va aparea din nou igrasia!
Trebuie foarte bine curatat si apoi dat cu solutie!
Succes la zugravit!

Roxi si bb Rares 9. april.2002



raspuns postat de Donia, 04/11/2004, 18:07:30

Eu am avut igrasie pe lavabila si am scapat de ea doar spaland cu ACE nediluat!
Nu a fost nevoie sa mai vopsesc dupa aceea, dar trebuie aerisit foarte bine, mai ales daca e o camera in care se doarme sau daca se joaca pe acolo copiii.



raspuns postat de lulu75, 04/11/2004, 19:21:43

Mie mi-a spus zugravul sa dau cateva saptamani cu clor ieftin nediluat, apoi dat cu lavabila, dar s-ar putea sa apara iar. Pt a a fi sigura ca scapi de igrasie trebuie sa faci ce ti-a spus ana-oana. Aceeasi recomandare am primit-o si eu.

Luminita



raspuns postat de mirelam, 05/11/2004, 08:24:54

Multumesc fetelor.
Bine ca nu m-am apucat sa dau cu lavabila peste.
Sa ma apuc de curatat peretii acum (doar ce am zugravit acum 2 ani) chiar ca nu pot, dar am sa incerc sa spal cu Clor.
Sper sa fie de folos.

Mirela, mamica lui Andrei



raspuns postat de ryokan, 24/12/2004, 14:00:08

Daca igrasia a aparut chiar linga fereastra,iar aceasta a fost montata de curind, e posibil sa fi fost prost montata, in sensul ca spuma folosita pentru fixarea tocului sa fi lasat niste spatii libere.
Intotdeauna, e bine ca inainte de a acoperi zona stricata de igrasie, sa vezi care a fost cauza acestui fenomen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect postat de ralucadruta, 24/01/2005, 13:59:17

buna ziua.
locuiesc intr-un apartament in care se simte mereu aerul umed.
iarna aceasta a fost ca o primavara si am facut si putina igrasie, de care am reusit sa scap, insa nu stiu cum pot scapa de umezeala.
Are cineva vreo idee?
multumesc.
Raluca



raspuns postat de mitub, 24/01/2005, 14:47:24

Solutia cea mai buna: un geam deschis aproape permanent in casa, fara rufe la uscat in casa, dat drumul la hota cand gatim, la ventilator sau geamul de la baie dupa dus etc.

Bafta!

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2



raspuns postat de apsara, 24/01/2005, 19:53:58

Exista aparate care micsoreaza gradul de umiditate si se pare ca sunt foarte bune. Aici in Galicia umezeala e foarte mare si multe cladiri sunt din piatra. Pe la muzee au inceput deja sa foloseasca dezumificadoarele acestea si dau randament. Nu stiu insa cum e cu consumul de curent si nici cat costa.

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect postat de crissi, 03/03/2005, 11:03:08

mi se intimpla un lucru ciudat.. stau intr o casa , la curte, din caramida.. neizolata in vreun fel..
anul trecut cit am avut sobe pe gaz, n a fost pik de igrasie..
iarna asta am avut centrala si s-a incalzit peste tot , in mod constant.. si a aparut surprizika.. igrasie , in toate camerele , pe peretzii exteriori.. dar si sus, in colturile de sus, unde se imbina planseul de beton cu peretele.. stie cineva de unde ciudatzenia asta? si de ce se intimpla??
Crissi, 27+

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen24 spune:

problema asta a aprut si in camera fetitei mele.oare pt ca e mai cald decat in celelate camere?problema ingrijoratoare e ca a aparut si pe gresie,pe sub mobila.ne vom muta anul acesta dar vreau sa stiu cat de periculos e pt bebe?
raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Si eu am aceeasi problema cu igrasia la peretele cu geamul. Ne-am decis sa curatam bine peretele pana la beton si sa-l tratam cu solutie antimucegai. Rugamintea mea este sa-mi spuneti si mie, cei care ati apucat sa faceti asta, cat ma costa sa izolez peretele in interior (un pret estimativ pentru un perete ) si care e cea mai buna solutie...cu polistiren sau rigips...mai e sau nu nevoie sa se puna peste polistiren si o foaie de fata de sticla (sincera sa fiu imi este teama de aceasta vata si as prefera numai solutia cu polistiren, in conditiile in care ne vom renova singuri casa).
Astept sugestii de orice fel. Vrem sa incepem cat mai curand si am nevoie de ajutorul vostru pt ca noi nu suntem prea priceputi la asa ceva.
Pupici
Ami

Sanatate maxima!

Mergi la inceput