ce stiti despre colesterol!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

chestia cu colesterolul e .......pfiuu

eu una mancam grasimi prajeli etc si totdeauna imi iese sub limita, asa ca alimentatia nu este totdeauna cauza colest. crescut.

sanatate

andreea mami lui theo si florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Respecta intocmai ce ti-a zis medicul! Nu lua prea usor chestiile astea!
Si poate ar fi bine sa consulti si un endocrinolog, sa vezi care e cauza colesterolului marit.
J.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Eu zic sa mai repeti analiza. Pentru o analiza corecta de colesterol trebuie sa nu fi mancat 12 ore inainte de recoltarea sangelui si nici sa fi baut apa. Daca la ultima ta masa ai mancat carne de porc sau branza cu smantana sau alte chestii "grasoase" analiza nu e concludenta. Ultima masa ar trebui sa fie o salata si fructe. Merge si painea.
Nu trebuie sa renunti complet la carne in cazul in care ai colesterolul putin marit cum e cazul tau. E f. putin si se poate redresa intr-adevar cu regim alimentar si miscare. Poti manca piept de pui (carne alba in general) la gratar sau fiert si fara piele.
Sotul meu a avut si el problema asta... adica 235 acu vreo 2 ani si i-am schimbat regimul de mancare si de atunci nu trece de 180...
Pot sa iti spun cum.
Dimineata i-am dat cereale cu lapte low-fat si fructe. Acu mananca si altceva, mai un pic de branza, paine cu ceva uns (unt, gem - nu ii place margarina), la pranz mananca la servici si niciodata nu-l pot controla - asa ca... e la latitudinea lui, iar seara ii fac legume, salata, chestii usoare si fara ulei sau cu ulei de masline si cu ceva carnita de pui. NU OUA!!!!
Atentie mare la peste!!! Nu e chiar asa - poti manca orice fel de peste... sunt pesti f. grasi care sunt contraindicati pentru cei cu colesterolul marit.
De prajeli... nici nu discut. La noi in casa nu se practica prajeala sub nici o forma. Nu e sanatos pentru nimeni, asa ca eu imi feresc copiii de asa ceva. Vad ca nici la scoala nu le da prajit, nici acasa nu le fac. Daca vor ei sa-si faca mai tarziu, cand or fi mari - treaba lor!
Hai ca m-am lungit! Numai bine la toate si colesterol cat mai mic,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.Trebuie sa precizez ca la unele analize din august mi-a iesit prima data colesterolul 236...adica peste limita normala.Stiind ca nu fac excese de prejeli si grasimi nu m-am alarmat.
Intimplarea a facut ca mergind in nov la medicul ginecolog mi-a cerut ultimele analize de singe si mi-a zis ca ar fi bine sa vad ce-i cu colesterolul daca vreau sa mai iau anticonceptionale.Asa am ajuns la nutritionist care mi-a dat sa fac un nou set de analize (inclusiv cu glicemie, LDL, HDL etc)si mi-a spus sa nu maninc in preziua analizelor carne si in general mincaruri grele iar dupa ora 18 sa nu mai pap nimic. Asa am si facut!!Si...surpriza mi-a iesit tot 236 exact ca-n urma cu 3 luni. In plus am si glicemia usor sub limita normala motiv pentru care simt nevoia sa consum dulciuri care de acum imi sunt contraindicate.
sa fim sanatosi, Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Draga Ligia,
Eu tin regimul de slabit al lui Montignac, care in cartea lui are un capitol special referitor la colesterol. Poate daca il citesti iti dai seama unde gresesti in alimentatie. Daca te intereseaza, scrie-mi pe PM adresa de mail si-ti trimit cartea in format electronic.
Sanatate multa.



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Colesterolul marit mai iese si din cauza pastilelor anticonceptionale.
Eu nu am crezut dar am trecut prin asta. Dupa ce am renuntat la ele mi-a scazut valoarea.
De asemenea medicul mi-a spus ca unele persoane sunt predispuse la colesterol marit chiar daca nu mananca gras sau chiar daca sunt persioane slabe (ceea ce e si cazul meu, am 47 kg la 1,62 m si cu toate astea am avut 256, apoi mi-a scazut la 184, acum am 206).
Eu personal nu tin regim dar nici nu ma omor cu prajelile.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Fetele, ia cititi ce zice la jurnal:
"Daca luati anumite medicamente pentru scaderea colesterolului cu suc de grapefruit exista riscul aparitiei unui grad mare de toxicitate in sange, ceea ce duce la afectarea muschilor. Aceasta este concluzia unui studiu britanic efectuat de Agentia pentru Medicamente si Produse de Sanatate.
RISCURI. Specialistii agentiei au declarat ca medicamentele incompatibile sunt cele din grupa statinelor. Acestea sunt contraindicate in combinatie cu grapefruit-ul, pentru ca fructul contine o substanta care opreste activitatea unei enzime din ficat, implicata in metabolismul medicamentelor. In consecinta, consumul de suc de grapefruit favorizeaza aparitia unui nivel crescut de medicamente in sange. Riscul complicatiilor grave este mai mare daca pastilele pentru reglarea colesterolului sunt luate alaturi de alte medicamente, avertizeaza expertii agentiei britanice " (Jurnalul)


Mergi la inceput