SE POATE SAU NU????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

, numai ce-l aud " bine macar ca esti alba!".


Da , intradevar Ina, asa e, daca esti casatorit cu olandez si in familie olandeza, mai ales ca suntem totusi europeni, albi, ei nu se mai sfiesc sa-si dea pe fatza adevaratele sentimente cu privire la emigranti(uneori uita ca nu esti de-a lor sau nu isi dau seama) , mai ales adevaratele sentimente cu privire la turci, marocani si cei de culoare.Si din pacate din cate citesc aici pe forum si unii romani din Olanda uita ca si ei sunt veniti din alta parte, si orice ar face nu au cum sa-si renege originile si ceea ce sunt, si vad ca dezvolta aceleasi sentimente si opinii.Probabil ca este o conditie esentiala la a fi "fericit" asa cum frumos se exprima cineva pe forum, dar eu cred ca nu poti fii fericit renegand ceea ce esti si locul unde ai fost nascut, si oricum ai da-o e ca in povestea fiului sclavului care datorita comportamentului omenos al stapanului ajunge sa se creada fiul stapanului.Oricum ai da-o tot ca un strain esti privit( repet nu se pune sotul, sotia si familia, ei te-au ales,ei te iubesc in orice conditii) si oricat ai incerca sa te autosugestionezi tot ai parte de anumite tratamente umilitoare din cand in cand, din nestiinta, ori din reavointa? ori...cine stie...
Cine imi povesteste mie de asa zisa toleranta a olandezilor nu ma va face sa-mi schimb parerea caci nu e absolut deloc adevarat, da, sunt si au fost niste legi care au facut posibila acesta "toleranta" dar in realitate oamenii nu sunt deloc de acord cu ce se intampla, si asta marea majoritate, si mie mi-a fost dat sa aud: turcii si negrii: pe toti i-as impusca.

Si in legatura cu atitudinea lor fata de romani si in general fata de Est Europeni, pai e si normal, caci asa au fost indoctrinati, cum altfel s-a putut mentine comunismul in Europa de Est crezi? Pai normal ca numai astfel, Europa de vest a fost ani de zile invatata ca ei sunt cei mai oameni si in E este lumea celor bolnavi de SIDA si dependenti de aurolac.
In fine, a degenerat subiectul, Mariana saracuta pusese alta intrebare, dar mi-am adus eu aminte de "trecutul glorios", si m-am descarcat putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Poi' ca sa fiu sincera, nici macar pentru mine Parisul nu mai e ca aku 10 ani, ci e mult mai "colorat". Iar peste Londra pluteshte un miros de condimente pakistaneze
Lumea asta e cosmopolita iar eu am ramas o mika provinciala, cum spune si nickname-ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

S-aku, stand stramb si judecand drept, un raspuns si pentru Mari:
pentru 10 zile si cateva zeci de euro nu merita sa-ti complici "cazierul" Schengen.
Un strop de rabdare sa ai, chiar daca stiu (din alt topic) ca abia astepti sa pleci si ca nu e prae vesela atmosfera acasa in romania pt tine acum.
Curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Mai Ina ce te face pe tine sa crezi ca un belgian get beget(vorba vine stii bancul cu itic belgian get beget? Daca nu-l stii spune-mi sa ti-l scriu pe PM) care are aceasta aversiune fata de cei colorati cum le spui tu, nu are aceeasi aversiune si fatza de tine? Sa stii ca in fatza poate sa-ti zambeasca in realitate tot din lumea a 3-a ne considera(vorbesc aici de straini nu de sotz, familie care normal ca ne iubesc si ne cunosc) si tot se umfla pipota in ei ca le vii in tzara lor sfanta, sau eventual le convine sa lucrezi pentru ei in domeniile unde nu au destui specialisti, sa te exploateza la maxim dupa ce nu au investit nimic in educatia ta si sa te platesca jumate.

Eu pot spune ca in Olanda am cunoscut ce inseamna sa te simti strain si ca am cunoscut ce mare porcarie e sa ai sentimente rasiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Pai, crede-ma ca nu-mi fac sperante desarte ca m-ar iubi un belgian get beget, romanca fiind, mai tare decat un francez get beget (desi nici intre ei nu se iubesc )
Nu de drag m-au primit pe mine sa lucrez aici. Din fericire mediul in care lucrez e unul international si nici ca-mi pasa ca ar fi Romania o tara asa, mai de mana a doua, in optica unora sau a altora.
Cat despre belgieni, mi-e destul sa-i vad la volan, cum sofeaza si brusc imi dispare orice urma de complex de inferioritate, if the case may be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ok, in fine, cum am spus discutia a degenerat, oricum noi i-am raspuns Marianei...

Ceea ce am vrut sa spun e ca fiecare are adevarul lui,fiecare vede lucrurile in mod diferit si are experiente diferite, in afara legilor care intr-adevar ofera sansa unei integrari pt emigranti, in afara legilor permisive cu privire la casatoria homosexuala, droguri, etc, mai exista si marea masa populara , oamenii simpli cum s-ar spune care sunt cam impotriva la tot ce se intampla.Si exista si rasism, si exista de toate pt toti.
Nu e vina nimanui , in fapt culegi ce ai semanat!

Si da, intr-adevar pe mine ma deranjeaza enorm cand aud cuvinte grozave la adresa turcilor, etc, pt ca pana la urma si eu tot o emigranta sunt.
Si de ce sa nu recunosc si eu m-am izbit de sentimente nu tocmai curate la adresa romanilor, etc.
Asta e, mergem inainte.

Si ma atinge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

subscriu 100% la cele spuse de tine, slakje.
mai demult olandezii sustineau pe toate gardurile cat sunt de "toleranti". acum nu se mai sinchisesc, mai au un pic si dau apartheidul jos din pod .
lor le plac strainii care se lasa exploatati la maxim si batjocoriti si nu protesteaza in nici un fel, ba sunt chiar fericiti sa-i slugareasca pe "maretii" olandezi.


the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Ce ma cam distreaza pe mine e ca incep sa-l cam dea jos din pod romanasi de-ai nostri si romancute, sosite pe aici de cativa anisori, nu realizeaza cat pot fi de jalnici, oare ei nu sunt tot veniti aici pt un trai mai bun? Am citit dialogul avut de tine pe alt forum si eu iti dau dreptate.Cine sustine ca nu se afla aici pt o viata (materiala) mai buna minte bineinteles,(sau sa nu fiu asa radica poate nu realizeza ce vorbeste caci probabil nu s-au izbit de greutatile din Ro iesind direct de la parinti si intrand intr-o casnicie , deci au avut sustinere continua) si olandezii nostrii puteau foarte bine veni in Romania daca situatia ar fii fost inversa.
Deci normal ca suntem aici pt sotii(sotiile) noastre dar si pt ca aici standardul de viata deocamdata e mai ridicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

da ce de probleme mai fac unii la vama in straineturi..

mie aici nu mi-au cerut niciodata sa arat ceva acte pe vremea cand inca nu aveam rezidenta (invitatie, bani....).. imi amintesc ca la vama imi puneau doar pasaportul la compiutador si imi apoi stampila.. atat

in Romania ma mai intrebau de una si alta dar nu mai mult decat ar trebui.. adica in limitele normalului..

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:
Originally posted by unducthable

subscriu 100% la cele spuse de tine, slakje.
mai demult olandezii sustineau pe toate gardurile cat sunt de "toleranti". acum nu se mai sinchisesc, mai au un pic si dau apartheidul jos din pod .



ho-ho! eu am prins niste idei in discutiile lor,nu tocmai dovezi de "toleranta".
mai ales in urma ultimelor evenimente....
eu nu as numi tolerant stilul lor, ci mai degraba nepasator. atunci cind le pasa, vezi cum sunt de fapt. dar asta e, jucam dupa regulile lor, noi am venit la ei, nu invers.

***********************
Once a grump, always a grump

Mergi la inceput