"Copil violent !!???" (..doar la gradinita)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrada biris spune:

Fetitza mea nu merge la gradi inca. Cu toate astea imi permit sa intru in discutzie.

"Sper sa fie bine, insa va spun sincer ca imi este mie scarba sa merg la gradinita cand trebuie sa dau ochii cu tanti, dapoi copilul saracul, ce pretentii mai ai?"

Asta e o problema!!!
Daca ramane educatoarea "neadecvata" in ecuatie poate fi neplacut
Si ca sa me fac inteleasa : in liceu aveam un prof de mate terorist. Ne era realmente rau inainte de orele de mate (12/sapt). Era genul de om care ne umilea, ne insulta si ne facea sa ne simtim ca si oamenii cu cel mai mic IQ. Eu nu sunt o pers influentabila in general, dar inconstient am inceput sa ma subestimez. Rezultatul- au trecut ani de incercari pana am intrat la univ, pt ca la intrarea in ex. ma vedeam mai proasta decat toti. Ce sa spun ca dupa ce am reinceput sa am incredere in mine am devenit studenta la medicina, am mai terminat o facultate cu 10 intre timp, mama si angajata din ultimii 2 ani de medicina, fara ajutor si intreruperi ale scolii, mereu bursiera si acum simt ca pot face orice.

Cam acesta poate fi efectul neicrederii si subestimarii.

Eu spun ca educatoarea e slaba si faptul ca "schimbul 2" e excelenta nu compenseaza acest lucru. Nu am nici o indoiala ca baietelul tau e super ok. Dimpotriva e normal ca un copil sa fie putin mai "violent" cand imparte totul cu niste straini. Cred ca eu as discuta cu alti parinti (ai copiilor de la aceeasi educatoare) si eventual as cere schimbarea ei sau as schimba gradinitza. Toata lumea stie ca un mediu de lucru bun da rezultate excelente si pt copii nostri gradinitza e marea lor "Companie Ltd.", iar stressul scade "productia".

Daca gresesc, corectati-ma va rog.

mamica briannei (1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Hai sa vedeti care este atitudinea altor parinti de la gradinita! Au un coleg care musca.( Bine inteles ca dupa doua zile de gradinita a incercat si Dragos asta, dar am reusit sa-l dezvatam.) Educatoarea a discutat cu mama baiatului in cauza si ghici ce raspuns a dat ea: "Asa trebuie, sa se apere!". No coment!
Si ganditi-va ca vin copii muscati de obraz, si nu tocmai bland.

Dragos sper ca e pe drumul cel bun. Am tot discutat cu el si am gasit argumente sa nu mai faca "prosti" la gradinita.
Insa stiti ca m-a socat? Vineri cand mergeam spre casa mi-a spus ca : "Dragos cuminte acasa, rau la gadinita!" Si nu cred sa fi spus asta in sensul ca nu-i place la gradinita, deoarece a inceput sa-i placa acolo. Cred ca pur si simplu a inteles asta din discutiile noastre! Acum trebuie sa-i scot din cap ideea asta.

Va multumesc inca o data pentru raspunsuri!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Sobo,

Mie mi se pare un copil perfect normal, in toate cartile de psihologia copilului scrie ca pana la 3 ani nici nu ii poti pretinde unui copil sa imparta jucariile, ca abia in jurul varstei de 3 ani incepe sa ii placa sa se joace cu ceilalti copii etc.
prietenele mele care au copii mai mari mi-au zis ca sunt educatoare care se poarta urat cu copilul pana la momentul in care primesc ele ceva de la tine, apoi dupa ce sunt "unse" dintr-o data copilul tau devine cel mai cuminte, bun, frumos etc (si bunatatea apoi dureaza maxim 1 luna).
Desigur, este un obicei prost, dar ai putea incerca sa ii dai o mica atentie, special pentru a vedea daca se schimba ceva. Atunci vei putea stii daca dragostea pentru copii este reala sau facatura.
Noi personal pana acum n-am dat nimic nimanui, in afara de 1 floare nu scumpa dar frumoasa oferita de copil in prima zi educatoarelor. Eu incerc sa dau valoare gestului, si nu cantitatii.

Inca ceva si ma opresc: eu nu cred in aceste educatoare magice, pentru care alegi o gradinita, scoala liceu etc. Si ma am ca exemplu pe mine, care am fost data la scoala la clasa fara pile, la liceu unde m-am nimerit, si am avut parte de evaluari corecte tot timpul, mi-am facut prieteni adevarati si asa mai departe.

Numai bine si asteptam vesti in continuare,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Mitub, educatoare cu pricina a primit in prima saptamana un pachet cu cafea de calitate plus un buchet frumos de flori in prima zi. Deci inca e proaspat "darul" asa ca nu cred ca e asta. Desi nici noi nu suntem cu datul ( sotul meu este chiar total impotriva, el este profesor si mi-a zis "O sa le dam exact ce primesc eu" - adica nimic.)

Iar in privinta alegerii gradinitei nu doar educatoarea a fost singurul criteriu. Este la 2 minute de serviciul meu si-l pot aduce/lua eu, si mi-a placut ca au o curte mare in spate unde-i scoate aproape zilnic, daca e vreme buna. Am mai fost pe la cateva gradinite ( f. bine cotate!! ) la 15 minute de locuinta noastra si pe langa faptul ca aratau jalnic erau pur si simplu inconjurate de 3 carciumi (zona de camine de nefamilisti - deci aveau vad), asa ca mi-ar fi fost si frica sa circul cu copilul prin zona.

Oricum am inceput sa nu mai imi fac atatea probleme. Ajunsesem sa stresez copilul pe tema asta. Inca nu s-au eliminat toate problemele, cica inca mai da in copii, insa continuam cu "educatia". Chiar azi dimineata era un copil cu bunicul si il para pe fiu-meu. Dragos insa, nu spune mare lucru, asa ca nu pot afla si varianta lui. Oricum l-am intrebat de fata cu bunicu-sau si pe celalalt copil ce a fost intre ei, daca i-a facut si el ceva lui Dragos si apoi cu ton calm le-am spus amandurora " Nu e bine sa va loviti, si sa va luati jucariile ca doar aveti fiecare jucariile voastre." Nu stiu daca am facut bine, insa atat timp cat nu stiu exact ce a facut celalalt nu vreau sa-l nedreptatesc pe Dragos. Plus ca educatoarea am vazut ca vede "cat vrea" din incident. Dragos in general nu tipa daca-i ia cineva jucaria, ci pur si simplu incearca sa o ia inapoi.
Intr-o zi chiar venisem sa-l iau si discutam cu educatoarea. Dragos avea niste jucarii in fata printre care un ceainic de jucarie. O fetita vine si il ia. Pana aici liniste deplina, deci educatoarea nu vede nimic. Eu ca mama, observ incidentul dar nu comentez. Mai ales ca nu se intampla ceva anormal.
In momentul urmator Dragos vrea sa-si ia jucaria inapoi, fetita incepe sa tipe. La care educatoare, foarte satisfacuta ca poate sa-mi demonstreze "rautatea" lui Dragos: "Vedeti, ia jucariile copiilor". I-am explicat ca de fapt fusese jucaria lui si nu a mai comentat.

In alta ordine de idei a primit si laude. Cica ieri a impartit educatoarea jucariile in doua multimi (papusile si cuburile) si el a fost singurul care a vazut prin ce difera.
Ce-i drept ca noi facem adesea acasa multimi de jucarii, dupa culoare in special.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

Draga Sobo,

Nu-ti spun cati copii de la mine de la serviciu nu se lovesc, nu-si iau jucariile unul altuia, nu tipa unul al altul.Asta se intampla zilnic, incat cateodata trebuie sa stai intre ei ca un politist, sa-i inveti sa imparta jucariile si sa-i inveti sa se joace frumos si sa se respecte. Toti copiii fac la fel mai devreme sau mai tarziu, deci nu vad de ce baietelul tau ar fi diferit de ceilalti. Poate educatoarea sa-ti demonstreze ca ceilalti copiii sunt culmea cuminteniei, ca ei nu fac nimic pt a-l provoca pe micutul tau?

In cazurile astea trebuie sa ai mult tact ca si educatoare, sa fii obiectiva si sa analizezi situatia in ansamblu: cine a inceput, de ce, etc etc. Sincera sa fiu eu nu as avea tupeul sa ii spun unui parinte ca copilul sau este cel mai nedisciplinat pe care l-am intalnit. sa fim seriosi.

Poate ar fi o idee buna sa o intrebi pe educatoare ce face ea in cazul in are 2 copii se bat. Suna banal poate, insa ar fi interesant de stiut. Eu in locul tau as incerca sa aflu care sunt metodele de rezolvare a conflictelor in gradinita. probabil vei afla lucruri uimitoare. Obiectivitatea este cuvantul cheie.

In fond si la urma urmei este datoria ei de educatoare sa se asigure ca toti copiii se poarta disciplinat, se respecta reciproc si se joace si sa se poarte frumos. Intreaba-o ce face ea pentru a indrepta asa-zisele porniri ale fiului tau (daca tot admite ca are porniri).

E foarte usor sa spui ca baietelul sau fetita X e cea mai nedisciplinata din cate ai intalnit. E de datoria educatoarei sa rezolve conflictele intr-un mod pasnic si nepartinitor astfel incat sa contribuie la imbunatatirea comportamentului copiilor.

Mult succes!

Mergi la inceput