M-am hotarat...........adoptie (partea a patra)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mai am si eu un pic sper. M-a sunat asistenta si mi-a zis ca e semnat atestatul, macar asta nu mai astept. De acum chiar am liber la cautari.
Fetele care ati trecut prin asta, deja: de cand l-ati gasit cat a mai durat pana l-ati luat acasa?

Poze cu noi

Mamica de octombrie-noiembrie, sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HAPPY GIRL spune:

Buna fetelor!
In primul rand, vreau sa le multumesc lui Meme, Aissei,Irinei si Dariei pentru incurajari;chiar aveam nevoie. Sunt putin mai linistita pentru ca am reusit sa obtin informatii de la un pediatru vis-a-vis de starea de sanatate a fetitei. Acesta mi-a zis ca arata foarte bine si nu crede ca ar avea probleme de sanatate.
In al doilea rand, ne-am hotarat sa consultam un avocat si sa demaram procedurile de obtinere a atestatului. Apoi....vom mai vedea.
Noi speram ca interesul copilului va prima...! Desi avea dreptate Liliana...cei de la D.P.C. parca baga bete-n roate.


TYOUBSCALX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamagda spune:

azi am facut si eu primii pasi spre adoptie; am fost la dpc si am stat de vorba cu asistenta sociala(a fost foarte draguta si dornica sa-mi dea cit mai multe informatii); mi-a dat o foaie cu toate actele pe care trebuie sa le am la dosar, plus o cerere de vreo 5 pagini de completat; mi-a urat succes, mi-a promis ca ma va consilia pre si post adoptie; azi am si inceput sa adun actele, sper sa finalizez dosarul cit mai curind; m-a mirat insa o chestie: voi primi o vizita de la asist. sociala, dar si de la cineva de la primarie care va veni acasa sa vada conditiile de trai a.i. sa-mi elibereze un atestat de la primaria orasului; adica, dosarul pt atestatul de fam. apta pt adoptie include acest atestat de la primarie; s-a mai intilnit cineva cu situatia asta?
v-am citit de la inceput si voi m-ati ajutat sa am curajul sa pornesc la drum...numai cu ajutoul vostru am stiut cum sa-l determin pe sotul meu sa avem o discutie cit mi sincera despre adoptie; daca acum 3 ani el nici nu vroia sa auda de copil adoptat, acum schimbarea s-a produs la 180 grade; am citit si am invatat din experientele voastre, m-am convins ca a deveni mama e cel mai minunat lucru ce mi se poate intimpla; am purtat multe discutii cu sotul meu despre dorinta noastra de a iubi si creste un copil adoptat(uneori am provocat adevarate furtuni in cuplu), aducindu-i argumente din experienta voastra pozitiva de parinti adoptivi, si atunci cind speram mai putin minunea s-a intimplat: azi noapte am stat de vorba pina la ora 4 dimineata si ne-a hotarit sa devenim parinti;
nu stiu daca am fost coerenta, dar stiu ca voi intelegeti cel mai bine ce simt acum si vreau sa va multumesc din tot sufletul pentru ca m-ati ajutat atit de mult; multumesc lui Dumnezeu ca existati si ca am avut sansa sa va "cunosc"; reusita mea este si a voastra si vreau sa o impartasesc cu voi..va pup si astept vesti cit mai bune de la aissa, claudia si toate fetele ca sunt in febra cautarii ingerasului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Bine-ai venit Oana si te asteptam in curand cu pozici cu bb mic.
Stiu ca e greu, ai multe temeri, dar cine n-a avut la un moment dat, odata insa intrati in febra asta o sa vi se para ca zilele nu curg suficient de repede. Si pe urma, momentele cu puiul mic in casa or sa va faca sa uitati de tot. Va tinem pumnii si te asteptam cu intrebari si nelinisti, daca mai ai, vezi ca "familia" noastra se mareste pe zi ce trece.
Happy Girl, eu n-am inteles ceva din povestea ta, spuneai ca nu i-a dat nici macar numele fetitei, inseamna ca in certificatul de nastere are linie pe ambele ramuri? Sau a inregistrat-o, adica e cunoscuta mama, dar nu vrea sa-si dea consimtamantul?
Si sfatul meu sincer ar fi sa nu mergi prima data la avocat, de-altfel nici nu stiu cu ce te-ar ajuta, in conditiile in care nu exista avocati specializati pe asa ceva. Au fost cativa acum niste ani(cand cu internationalele) dar nici nu vreau sa ma gandesc la ei. Cred ca un sfat concret in cazul vostru ai putea primi de la un jurist din DPC-ului de care apartii, ori din altul, ei se ocupa de asta zi de zi, avocatul n-are tangenta cu adoptia.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata, ce bine imi pare ca se mareste grupul...cand vom face intalnirea, vom avea destui ingerashi dupa care sa alergam prin parc!
Oanamagda, ma bucur ca ati ales calea asta...trebuie sa te astepti ca va foarte greu, stresant, timpul nu va zbura asa de repede cum v-ati astepta dar trebuie sa fii tare si sa mergi mai departe!!
HAPPY GIRL felicitari pentru fetita si asteptam pozici mai repede... poate ne poti indruma si pe noi cele care suntem in febra cautarilor spre locul de unde ai gasit fetita ta, in cazul in care mai erau bebici pana in 4-5 luni!!
Aissa ma bucur ca asistenta ta a fost mai rapida decat cea de aici, de la noi...da-ne vesti in privinta cautarilor de bebe!!
Daria si Liliana va multumesc pentru raspunsuri...m-am lamurit cum este cu atestatul....deci la centre voi merge doar cu un exemplar in original al atestatului nostru!
Rozi si Minnie asteptare cat mai usoara si sa aveti parte de asistente care sa fie in interesul vostru! Mai este putin si vine atestatul si apoi bebitza!!!
Pupici

Claudia in curand mamica, nerabdatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Buna dimineata!
Deja suntem asa de multe ca nici nu mai stiu cu care sa incep.

Celor care acum porniti la drum va urez sa fie cat mai scurta asteptarea caci pe masura ce inaintati in acte ai impresia ca timpul sta pe loc.

Rozi azi e marti 5 oct. Comisie ceva??? Nu ai mai spus nimic despre asta, dar daca azi esti la comisie bafta multa desi, acum pot spune si eu, e doar o formalitate.

Claudia si eu te astept pe tine cu vesti. Si eu m-am mirat ieri cand mi-a zis Tony ca l-a sunat asistenta si i-a zis ca e gata atestatul. Azi se duce el sa il ia si diseara o sa sun sa imi stabilesc intalnirea pt.maine. Si am sa imi intind din nou antenele pe care le retrasesem din cauza ca nu aveam inca atestatul.

Nu stiu acum exact cam cat ar mai dura pana l-as lua acasa din momentul in care il gasesc. As vrea sa pregatesc pe cineva la serviciu si nu stiu cat timp mai am la dispozitie si nici nu stiu inca pe ce perioada voi sta acasa (depinde de varsta copilului) asa ca pe langa gandurile mele mai le am si pe astea cu munca pentru ca nu pot pleca asa, direct...desi eu abia astept momentul ca sa vada si ei ce importanta sunt in angrenajul societatii

Poze cu noi

Mamica de octombrie-noiembrie, sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Fetelor, va pup pe toate, cunoscute si necunoscute, mamici sau viitoare mamici!

Noi cica suntem apti sa adoptam un copil! Am fost dimineata la comisie! Vrea cineva sa-i povestesc (dintre fetele noi)? Desi am avut emotii (cu toate asigurarile fetelor care au trecut prin asta), a fost simplu si rapid. Vineri sau luni vom lua atestatul de la asistenta. A zis ca ne da si o lista cu DPC-urile din Bucuresti si din tara, daca aveti nevoie, strigati.

Am intalnit acolo inca o familie venita tot ca noi, pt atestat. Ziceau ca, prin niste cunostinte, au aflat de o femeie care face copii pe banda, ramane foarte usor insarcinata dar are deja 3 acasa si unul dat deja. Ca e cam prostuta si nu stie sa se protejeze... Doamne! In fine... Ei au un baiat acasa, al lor, si acum vor o fetita. Au dus-o pe femeie (gravida) la echograf, toate bune si la locul lor dar... era baiat! Cand le-am zis ca poate ne intereseaza pe noi (femeia a nsacut in august), nu a vrut sa ne dea nici o informatie, nici macar daca este sanatos. "Stie asistenta unde sa ne gaseasca, daca e...". In fine, v-am povestit asta doar asa, ca chestie, sa vedeti cum se "face rost" de bebelusi!!! Cat de naiva sunt!!!

Va pup acum, va tin pumnii tuturor indiferent de faza la care sunteti, va mai scriu mai tarziu, acum am ceva treaba.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Bravo Rozi, deci am stiut eu bine. Ma bucur pentru voi ca sunteti apti. Acum bataie pe copilasi.

Succes si tie! Ce ar fi ca si tu si eu si Claudia sa ne gasim repede bebei si sa ne mutam la paginile cu scutece? Hi, Hi, Hi abia astept.

Cand ai lista de DPC sa imi spui si mie unde este DPC sect.4, 6 si Ilfov. La 5 si 2 stiu iar la 3 am cum sa aflu.
Pupici.

Diseara dau un telefon si sper sa imi stabilesc maine o intalnire. Nu stiu daca voi si vedea deja copii sau doar vorbim, dar voi afla. Nu mai am rabdare...

Poze cu noi

Mamica de octombrie-noiembrie, sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Multumesc, Aissa! Ar fi super sa facem intalneala aia DUPA ce avem si noi copii! (aoleu cum suna! cine ar fi crezut, acum doar cateva luni!!)

Sa stiti ca eu am dat telefon la Brasov. Mi-a povestit o tipa cum se face la ei: trebuie sa trimit copia dupa atestat si dupa raportul de evaluare (plus caracterizare psihologica). Ei au si ei niste familii cu atestat acolo. Verifica daca au copii care sa se potriveasca cu noi (ex: daca noi suntem o familie cu o viata activa, ne vor da un copil energic, pe care nu-l vor da unei familii mai "domoale" sa zic asa). Daca gasesc ceva sa se potriveasca (trebuie sa spui daca vrei fetita/baiat, rrom/nerrom, varsta, daca vrem sa nu fie copil rezultat din viol de ex, etc etc), ne prezinta dosarul copilului. Abia apoi, daca vrem, il putem vedea.

Eu va povestesc toate astea ca sa stiti si voi. Mie mi-au fost de un extraordinar folos toate informatiile pe care mi le-ati dat, au contat enorm ! N-o sa stiti niciodata ce recunoascatoare va sunt! Ii voi povesti si copilului meu cine m-a ajutat sa-l "am"

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Aissa, in cazul meu a durat 3 saptamini din momentul in care l-am gasit pe fiul meu si pina l-am adus acasa.
De ce ? Eu l-am gasit in aceiasi zi in care am fost la comisie pt. atestat.Cind am iesit de la comisie (retine aspectul:atestatul inca nu era gata), l-am cunoscut pe fiul meu (era acolo cu asistenta maternala),l-am luat in brate si gata ... Asa a fost sa fie, primul copil vazut a fost al MEU. Apoi am facut o cerere pentru a-mi fi incredintat in vederea adoptiei.
Trebuie sa aibe loc o noua comisie-pentru ati fi incredintat in vederea adoptiei (cel putin asa a fost la noi). In aceasta perioada l-am vizitat de nenumarate ori (esti obligat sa-l vizitezi cel putin de 4 ori-asa am inteles), pentru a se putea obisnui cu noi.
Deci , asa mult nu dureaza din momentul in care l-ai gasit si pina-l aduci acasa...

Mult succes tututor fetelor !

Catalina

Mergi la inceput