M-am hotarat.....adoptie(partea a treia)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mai, dar mi se pare prea evident!! Normal ca daca vrei sa-ti fie incredintat un copil ca sa-l cresti, n-o sa spui ca-ti place sa biciuiesti (orice, nu numai cal!), ca-ti place sa omori muste sau alte asemenea!

Mai lipseau sa intrebe: "iubiti gandacii de bucatarie?"

Ei! eu imi fac griji ca al meu n-o sa fie atent la "negarea negatiei" pe care o practica testele astea, adica "deseori" sa insemne "nu"...


"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu sunt bucuroasa ca nu trebuie sa trec prin acest test. Nu e vorba ca ai fi sarit de pe fix, dar de emotie si graba ai putea raspunde aiurea, eu stiu? Normal ca un om zdravan nu ar avea cum sa nu il ia. Rozi, tu sti sigur ca dai acest test? Eu v-am zis, sunt la sect.5 si aici nu se da test psihologic. Fiecare DPC cu obiceiurile lui. Vezi, la Claudia merge mai repede cu tot testul psihologic, eu nu il dau dar intru in comisie mai tarziu. Avantaje si dezavantaje.
Maine iau legatura cu cineva sa vad daca ma poate ajuta in gasirea bb-ului. Tineti-mi pumnii. Si eu ma gandesc in fiecare clipa la voi si va tin pumnii din tot sufletul. Sper ca de sarbatori sa fim cel putin 3 mamici proaspete pe aici (o bag si pe Rozi la socoteala pe langa mine si Claudia, ca inteleg ca si ea a pornit pe acest drum)

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Buna fetele,
Ma bucur sa va vad din nou "agitate". Hai mai Aissa ca pana de sarbatori o sa fiti niste mamici cu experienta deja. Tu esti vecina de sector cu mine ca si noi tot la Zbanghele in sector domiciliem, adoptiile le-am facut insa pe 2 ca asa ne-a fost mai bine.
Rozi, Oana se-ntoarce abia la sfarsitul lunii dar stiu ca la ei a mers bine cu hartiile. Te-ai hotarat?
va pup,

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

quote:
Originally posted by Rozi

Claudia, imi poti spune te rog cat a durat testul psihologic? V-au chemat dimineata? Cand au vrut ei, nu? Eu trebuie sa lipsesc de la serv si...

Oana, daca mai intri pe-aici, poate imi spui cat a durat si la voi (ca si noi suntem in sect 3)

Pupici si bafta tuturor!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"



Draga mea Rozi,
La sectorul 3 testul este cat se poate de simplu si, as putea spune chiar instructiv si frumos. A avut 185 de intrebari, dar nimic de genul celor descrise mai sus cu biciuitul cailor sau omaratul mustelor. Erau chestii de bun simt!!
Ne-a chemat pe amandoi odata, intr-o marti dimineata. Am stat eu la o masuta si el la alta. Am avut la dispozitie vreo doua ore, daca nu ma insel, dar am fost gata intr-o ora!!! Chiar nu trebuie sa ai emotii deloc!!!
Va pup din Colorado, Oana

Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata...am vrut sa va salut si sa devenim mai active! Abia astept comisia de marti...cel putin asa speram...ca am luat testul cu animalutze (asa ii zicem noi)!
Am si eu insa niste intrebari...daca prin absurd nu vom gasi bebe intre cei pe care ni-i va prezenta doamna care s-a ocupat de dosarul nostru...in orasul asta mic nu prea vad de unde l-am lua!!! Nu cunoastem pe nimeni prin spitale... habar nu am!! Iar de plecat din oras in alta parte cu atat mai putin nu cunoastem!! Ma puteti ajuta cu niste info privind niste cai de cautare???

Claudia in curand mamica, nerabdatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Buna dimineata si de la mine. Claudia, noua doamna care ne-a "anchetat" ne-a zis ca ea nu prea se va implica in cautarea copilului, ca ea ne atesteaza pe noi. Bine, daca va afla de un copil a zis ca ne anunta si ea, dar in principiu, ne priveste. Oricum, ne-a spus ca dupa ce avem atestatul trebuie sa depunem cereri la toate DPC-urile in care sa solicitam sa ni se prezinte copii adoptabili. Problema e ca in felul asta cam stai la cheremul lor. De aceea, asa cum ne-a sfatuit si ea, noi am inceput sa ne cautam relatii. Am spus la toata lumea, ca nu se stie de unde sare iepurele. De ex. o colega mi-a dat numarul unei tipe de la nu stiu ce fundatie, dar aia mi-a zis ca ei fac adoptii cu copii din Iasi si Timisoara. Iti dai seama ca e greu ca si eu si Tony sa ne plimbam prin orasele astea sa cautam copii, dar daca vedem ca intram in panica o sa apelam si la aceasta solutie. Eu zic sa spui la toti cunoscutii ca nu stii care are vreo ruda la vreo maternitate, sau care cunoaste pe cineva....
Eu iti zic tie, dar si eu am aceleasi ganduri. Dar trebuie sa ne gasim si noi sufletelele destinate. Ieri chiar ma plangeam ca am impresia ca stau in loc si cand am ajuns acasa m-a sunat cineva si mi-a dat telefonul unie tipe cu care o sa vb azi. Intinde-ti si tu antene, de undeva trebuie sa apara.

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Buna fetelor!

Multumesc, Oana, pentru informatii, probabil o sa te mai bat la cap si cu altele, sper sa nu te superi. Si hai si tu mai repede acasa, cred ca-ti dai seama ca e mai bine cu Eric decat cu uranganul, nu?

Liliana, noi "eram" oarecum hotarati de mai demult, uite ca se face anul de cand te bazaiam pe tine cu intrebari! De atunci ai la mine in suflet o floare maaaare, mare!
Acum insa ne-am dat seama ca prea trece timpul si noi tot nu avem curaj sa luam taurul de coarne. Am citit aici si-am plans la fiecare poveste "spusa" (le multumesc fetelor care ne-au impartasit din experienta lor!), am scris de cateva ori cand ma podidea emotia, dar apoi stergeam si nu mai trimiteam nimic. Cand am citit noua lege a adoptiilor am zis ca daca n-o facem acum, cine stie daca o mai facem!
Am mai intrebat-o pe Oana, am sunat la informatii, apoi la DPC si apoi ne-am si dus acolo. Am depus o parte din acte, mai avem cate ceva de facut si "cu Dumnezeu inainte!". Incerc sa nu ma agit, sa nu ma stresez (da' parca poti!) si-mi tot repet ca daca Dumnezeu vrea asa, tot El ne va scoate cumva in cale si copilul nostru!
Va multumesc ca existati si ca ne dati curaj!



"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Dragelor, m-a lovit o intrebare (da' m-a lovit rau de tot!!!):

- daca nu mai e in vigoare legea abandonului (deci un copil nevizitat de nimeni vreme de 6 luni e declarat abandonat = adoptabil)
- daca mama nu vine sa dea declaratie la notar (sau judecator?!?!) ca renunta la drepturile parintesti

atunci cand devine un copil adoptabil?!?!

Va intreb pentru ca nu am timp sa citesc noua lege a adoptiilor, pentru ca mi se pare foarte alambicata si pentru ca intra oricum in vigoare la anu'.

Pana atunci, care sunt conditiile in care un bebe nascut in septembrie 2004 (sa zicem) este declarat adoptabil? (ma intereseaza si ca durata in timp)

Pupici!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

liliana, scuza-ma ca intervn iar.
o sa copii din nou framantarea mea, posibil sa-ti fi scapat sa citesti din urma: (apropo de adoptiile internationale)
ma intreb ce se poate face, ce ar putea insemna aceste presiuni, din partea cui, si daca noi, concret, ca parinti care dorim sa adoptam, am putea contribui cu vreo ceva in acest sens.
ce stiu eu, referendum-uri de semnat, sau eu stiu?...

multumesc tare mult
si daca e nevoie de mobilizare in sensul asta, eu sunt 100% cu trup si suflet "in"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Rozi, nici eu nu am inteles prea bine cand e declarat adoptabil. Ce stiu sigur e ca mama are 45 zile in care sa-si dea consimtamantul si inca 30 dupa sa se razgandeasca. Deci cel putin 75 zile de la nastere tb sa treaca. Nu stiu cum e cu cei gasiti, la care nu se stie cine sunt, ce termene au ei. Oricum, eu am fost azi si am vb cu cineva care mi-a zis ca sunt putini copii sub 1 an care sunt cu situatia juridica clara. Ea ma sfatuit sa ma astept la o cautare de durata, dar care trebuie oricum sa se incheie anul asta ca sa prindem legea veche. Eu, spre deosebire de Claudia, mai am de asteptat pt.ca intram in comisie pe 1 oct. Si doamna cu care am vb azi mi-a zis ca o sa imi spuna daca are copii pe lista, ce varsta si sex, dar ca nu mi-i prezinta si nu imi da alte date pana nu am atestatul. Asa ca mai am cel putin 2 sapt.de astepare in gol.

Aspiranta la statutul de mamica!

Mergi la inceput