jurnalistilor ce ne citesc!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Nici eu nu am vazut reportajul dar mi se pare o hotarare justificata!
E corect!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

se mai discuta aici pe aceeasi tema...
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28555

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moony spune:

Se pare ca juranlistii de la Antena 1 nu sunt la prima abatere, vezi ce zice korrina la discutii generale dedicate jurnalistilor ce ne citesc. Desi eu am tras semnalul, zic sa nu tragem in ziaristi mai uita si ei …principalul e ca s-au apucat de treaba si au atras atentia. Si vorba expresiei ii putem ierta, dar nu si uita, caci in Jurnalul National de azi se arata cu “mandrie patriotica”faptul ca Observatorul din 30 iun a fost lider de audienta…au luat cireasa de pe tort folosindu-se si de curajul unor parinti curajosi, chiar daca anonimi, … nu e frumos.Eu zic ca pe viitor sa dea exact sursa pentru ca si mai multi oameni sa afle ce se intampla. Sa inteleaga si doamnele directoare, factori din minister, inspectorate, ca Internetul, alaturi de tv, a produs o revolutie informatica si ca nu mai sunt singure cu porcariile lor ,ci sunt acuzate pe Internet si afla o lume intreaga, ca caracatita coruptie a atins in Romania nivelul aberant al gradinitelor(Rusine), ce-ar fi sa ne citeze odata The Sun..ce s-ar mai freca pe manute baroneasa Emma N. sa ne amane integrarea pana nu facem ordine in gradinite(glumesc,dar e tragic). .Poate gasesc ei tot in Observator o cale de a ne face mai cunoscuti(si nu de dragul reclamei,caci nu ajungem vedete peste noapte , ci de dragul unei cauze nobile!), pentru a repara omisiunea…orice se poate indrepta cu buna-vointa, nu?!
In rest, la modul teoretic toti parinti cu posibilitati financiare solide au dreptul la gradinite de stat, dar eu zic ca se bucura in actualele conditii sociale de cioraba saracului si nu mi se pare fair, asta incerc eu sa va spun. Este o mentalitate comunista sau chiar avaristica sa te duci cu pomana, daca te tine portofelul.Poate merita uneori un mare efort sa investesti in educatia copilului in linistea si demnitatea ta de om care a urcat niste trepte sociale, nu cred ca e suficient sa ai masina de firma, vile daca te bucuri de asa numite gratuitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Am si eu un link interesant, dar nu stiu cât e de semnificativ pt subiectul vostru...

http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=magazine&detail=article&aid=78712

Voilŕ.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Sunt de acord cu ceea ce afirma administratorii aici! Noi suntem o sursa de informatie, dar practic nu suntem nimic pentru ei, ziaristii, caci, desi purtam un nume, , niciodata nu a fost mentionat. Merita sa ajutam administratorii sa-i dea in judecata daca mai continua.

oana si bb din burtica (14 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory66 spune:

da,aveti dreptate ca nu e normal sa fie folosit acest site doar ca subiect de domnii ziaristi ,fara a fi consultati in aceasta problema!in romania lumea inca fura de la altii,in loc sa puna osul la treaba!trebuie starpit acest lucru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

parerea mea este ca nu ar trebuie lasate lucrurile asa.altfel,pe viitor s-ar putea repeta lucrurile.am vazut si eu acele 2 reportaje si daca acei jurnalisti ar fi fost profesionisti cum se pretind ar fi preciza sursa de unde s-au inspirat.nu vreau sa se supere nimeni,dar chiar credeti ca cei de la antena 1 au timp sa stea pe net si sa caute situri?!ma indoiesc.deci,cu siguranta cineva de pe aici le-a furnizat toate informatiile.si este pacat.aici ne deschidem sufletul cum poate multi dintre noi nu o fac cu nimeni.ne simtim in siguranta,protejati.si nu este corect ca cineva sa ne "violeze intimitate".


Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro



O floare pentru initiatorii site-ului, moderatori si membri!

Si o sa tot pun cate o floare de cate ori subiectul trece pe pagina 2! Asa incat sa fie vizibil pentru toti cei ce spun ca citesc pe net... dar nu mentioneaza si sursa.

Maaaama ce scandal ar fi fost sa fie ei cei citati fara mentionarea sursei!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro




Roxana... nu mai este nevoie de foare caci acest text a trecut la regulament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena-Teodora spune:

Buna... Nu fiti chiar atat de porniti impotriva jurnalistilor. Unii dintre ei, din care fac parte si eu (lucrez in presa scrisa, nu la cotidiane, ci pentru 2 reviste in care oamenii isi pot destăinui durerile si chiar am ajutat mai multe persoane publicandu-le povestile) nu vor altceva decat sa ajute. V-ati gandit ca poate noi, cei care am putea face ceva pentru un om amarat, bolnav, ramas fara casa etc., ne gandim in primul moment cum sa-l ajutam si tot ce dorim este sa le publicam cat mai repede durerea? Fireste, un adevarat jurnalist trebuie sa spuna sursa si cei de la Antena 1 au gresit (eu n-am vazut nimic, am aflat totul de la voi, de pe site) si poate ca pot fi acuzati ca vor sa faca senzatie "pe de-a moaca", fara multa alergatura , bla, bla, bla, insa asta nu inseamna ca acum trebuie "sa aveti un dinte" impotriva lor. Sper ca nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Pentru ca sunt jurnalista si pentru ca am citit acest mesaj, iata raspunsul meu:

Precizarea surselor in redactarea unui articol ramine la latitudinea jurnalistului. Nu este obligat sa o faca. Sursele sunt diverse: poti obtine un pont ascultind o discutie in tramvai, ce faci?, intrerupi discutia si spui "scuzati-ma, cum va numiti, ca tre' sa scriu in material de unde am informatia bruta...". Uneori, citarea surselor este in defavoarea acestora. De aceea, exista dreptul jurnalistului de a-si proteja sursele. (Numai instanta il poate "obliga" sa le divulge identitatea, in cazuri exceptionale.)
In alte cazuri, precizarea surselor poate fi considerata publicitate mascata. Ex: Am aflat in magazinul Mega Image ca se fac reduceri la periute...
Eu, jurnalist (declarat pe acest site) la "Jurnalul National" (ala cu "mindria patriotica") mi-am luat mustruluiala de la admin. acestui site, dupa ce am publicat povestea lui Lior. Care aparuse in revista "Mami", dar si pe acest site. Si care va aparea, probabil, si in stirile de pe "Acasa". Observatia care mi s-a facut a fost ca nu am precizat sursa. Adica, ar fi trebuit sa incep materialul cu "am cunoscut-o pe Nicoleta pe site-ul desprecopii"...
Nu am considerat ca este nici necesar, nici benefic pentru constructia povestii. De altfel, pe Nicoleta am cunoscut-o in Cismigiu, unde am stat de vorba...
Am avut, sa admitem, o scapare pentru care am primit observatii grele, legate de nerespectarea deontologiei... Si asta cu toate ca, in "J.N." numele DC aparuse, pina atunci, de 3 ori: in cazul Cristi, in povestea Teodorei si in articolul cu multumiri pentru rezolvarea acestui caz...
Dupa observatiile primite, am promis ca nu voi mai amesteca niciodata meseria de jurnalist cu calitatea de membru al acestui site.
Singurul rabat pe care-l voi face va fi in cazurile umanitare, pentru care ma voi bate sa apara, ca si scrisori deschise, in "J.N.". Acuma aflu ca si pentru asta trebuie sa cer voie... Ma voi conforma.

In ceea ce primeste stirea aparuta la "Antena 1", persoana in cauza a dat deja urmatoarea lamurire (pe linkul la care se face trimitere mai sus):
kotik
Nou venit
Romania
2 Mesaje
Trimise - 02/07/2004 : 16:48:37
--------------------------------------------------------------------------------

"Eu sunt cel care s/a folosit de informatiile de pe acest site. In pare rau daca v/am provocat neplaceri. Am incercat sa fac si eu ce pot ca sa ajut niste parinti. Nu am copii si nici nu prea stiu cum este. Insa situatia mi s/a parut destul de grava. Cred ca este o bataie de joc sa dai bani pentru un loc la o gradinita. Am vazut cu ochii mei cum ti se cer bani si cit de usor poti rezolva totul daca esti dispus se platesti ... o contributie. Nu am spus nimic despre acest site pentru ca nu am vrut sa va fac neplaceri si nici sa/mi anunt sursa!

Sper ca macar in urma materialului realizat situatia sau macar ceva se va schimba.
Mii de scuze!"

Nu am stat sa numar cite articole din presa scrisa au fost copiate, de-a lungul timpului, pe acest site. La cite site-uri de ziare s-au facut trimiteri, fara ca reporterii sa sara in sus ca sunt cititi de unii care nu cotizeaza la salariul lor... Si ziarele au forumuri care pot deveni sursa de inspiratie, dar nimeni nu s-a plins de "scurgere de informatii".

PS. Cred ca ar trebui pus, la intrarea pe site/forum un mic banner care sa atentioneze: "informatiile de pe acest site sunt proprietatea exclusiva a ... Reproducerea partiala sau totala este interzisa fara acceptul...". Ar evita aparitia de noi conflicte de interese.

Aceasta este parerea mea, de membru al DC.

Mergi la inceput