Copii nascutzi in 1996

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Multumesc foarte mult pentru chestia cu modificatul, Descintec, e fantastica.

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Da' copiii vostri chiar nimic nu mai fac? Io as avea de povestit da' n-am cui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Al meu copil - Robert - face teme de vacanta la greu:
-180 exercitii mate
- 140 lb. romana (de pe un caiet special de vacanta de cls. I-jumate romana jumate mate)
-10 povesti de citit si conspectat + cate un desen de fiecare

Asa ca, ne-am format un program, sa alternam joaca,calculatorul si temele.
Mie mi se pare enorm de mult dar asta e ....


Oana

http://community.webshots.com/user/ooanaa2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Oana, cate din fiecare face pe zi? Eu il pun sa citeasca cu chiu cu vai 2 capitole pe zi dintr-o carte, iar mate ii dau eu de capul meu. Ce fel de exercitii de mate se fac in clasa a II-a acolo? Ca pe al meu nici tabla inmultirii nu l-a invatat, cica nu a fost in programa de cl II-a. Am cerut manuale din tara, la romana nu se potriveste pt ca nu stie decat sa vorbeasca, eu n-am avut timp sa-l invat sa scrie si sa citeasca. Daca ai timp te rog descrie-mi pe larg cum face fiul tau temele de vacanta, si ce anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Laura, nu -l chinui acum in vacanta cu metodele romanesti de "teme pe perioada vacantei" pentru ca e de-a dreptul absurd sa faca acum ce nu a facut la scoala doar pentru ca se face asa in Ro. Daca totusi esti hotarata sa-l pui la lucru cauta in librarii " carti cu exercitii pentru vacanta de vara de clasa a2a". Aici sunt pline librariile de asa ceva si sunt foarte bune, in sensul ca sunt putin mai atractive si au subiecte "de vara" adica probleme de genul: "20 de copii au mers la mare in perioada x, etc",au rebusuri foarte multe, au desene cu subiecte de vacanta, etc.Eu i-am cumparat primul volum din cartea de greaca de a 3a si ii citeste in fiecare zi sora-si din ea ca sa o adoarma la pranz. A trecut deja de jumatate si vreau sa-i iau "noi si lumea inconjuratoare" manualul dea a 3a pentru urmatoarele somnuri de pranz.

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Maria, multumesc pentru sugestie, o sa le spun la ai mei sa se uite dupa asa ceva. Oricum de citit tot il pun sa citeasca, deocamdata e la Huckleberry Finn, editie pt copii de varsta lui, si i-am dat si exercitii de mate, care vad ca le face destul de rapid, deci nu-l stresez chiar asa de tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Draga Laura,
caietul de vacanta este pentru clasa I,adecvat programei tot de cls.I.
Copilutzul tau e a terminat cls. a II-a....
Chiar daca ti-as spune subiecte de matematica ar fi prea usoare pt. el.
Intr-adevar la clasa a II-a in Ro nu se invata inmultirea si impartirea.Doar adunare si scadere cu trecere peste ordin si multe exercitii si probleme bazate mai mult pe logica.
Uite aici subiectele de la un concurs renumit in Ro:
http://www.matematicasicangurul.ro/HTML/clasa2_2004.pdf



Oana

http://community.webshots.com/user/ooanaa2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

La clasa a II-a se invata inmultirea si impartirea, ca doar Diana trece clasa a III-a.
A fost si la concursul Kangourou, a avut vreo 86 de puncte .


http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Dragelor, va multumesc pt raspunsuri. Eu ma confrunt cu o problema destul de trista aici. Noi locuim intr-o zona unde sunt putini vecini, si de varsta fiului meu sunt doar vreo doi copii, si aia departe- ca aici nu le poti da drumul pe strada si sa stai linistit. Desi avem o gradina mare, 1,5ha, deci loc de joaca (imi amintesc ca si eu ma mai jucam cu papusile de una singura) el nu iasa afara mai deloc. Ocazional, se mai da cu bicicleta sau mai arunca ceva mingi la cosul de baschet. Cam atat. In rest sta in casa la televizor ori la Playstation 2. O data- de doua ori pe saptamana se intalneste cu un prieten si se joaca impreuna. Pai asta nu-i copilarie! I_am dat sa citeasca si sa faca exercitii de matematica, dar asta e o ora pe zi mare si lata. Imi e asa de mila de el, si pur si simplu nu am idee ce sa fac. Mai am un prichindel de 8 luni si am o matusa care sta cu ei toata ziua. L-am trimis in tabara de zi, cum e obiceiul aici, doua saptamani, i-a placut. In august merge in Romania trei saptamani, dar pana atunci mai este.

Eu va tot intreb de scoala si ce se face in Ro, pt ca stiu din experienta proprie ca scoala romana e net superioara celei de aici. Eu de ex, am facut in anul I de facultate (aici) matematica din cl XII-a de liceu din Ro, si multe altele. Deci as vrea ca copilul meu sa stie totusi mai multe decat cei de aici, si sa fie mai bine pregatit. Dupa parerea mea programa de aici e un haos total. Si mai merg pe pricipiul sa nu faca mai mult de 30 de minute lectii pe zi (in timpul scolii). Plus ca vinerea nu primesc lectii ca sa nu le strice weekend-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Draga Laura,
pentru a tine pasul cu invatamantul din Romania poti face comanda prin internet de carti, manuale, culegeri de pe site-urile principalilor furnizori de carte (Diverta: www.divertamedia.ro sau www.dol.ro ; Humanitas http://www.hed.ro/rezultat02.php?clasa=Clasa%20a%20II-a&dela=1& (clasa a II-a).
Astfel vei putea vedea exact cum se deruleaza programa scolara in Ro.
Mult succes !

Oana

http://community.webshots.com/user/ooanaa2003

Mergi la inceput