M-am hotarat.....(adoptie)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Oana e foarte interesant ce spui tu!!!
Daca as fi stiut de metoda asta!!! Am notat si voi tine minte, poate la urmatorul bebe sa il tin mai mult la san!!!
Dar gustul laptelui difera (cel de san si cel din recipient), daca nu ii mai place gustul cand nu mai folosesti recipientul?
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Poti face trecerea treptat, nu dintr-o data: pe masura ce cantitatea de lapte de la san devine suficienta, scazi cantitatea de lapte care vine din recipient. Oricum, este bine ca toata aceasta operatiune sa o faci controlat, adica sub indrumarea unui specialist in alaptare. Incepand cu anul viitor vor exista si la noi in tara astfel de specialisti cu acte in regula.

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Oana,

Foarte interesant. Este poate singurul lucru pe care-l regret - ca nu mi-am putut alapta baiatul. Totusi, din cate povestesti tu este vorba de un tratament complex care da peste cap tot sistemul hormonal al viitoarei mamici pentru ca organismul nu-i chiar simplu de "pacalit" cu o sarcina inexistenta. Poti sa ne spui si care sunt riscurile la care este expusa o femeie care urmeaza un astfel de tratament? De cat timp se practica aceasta metoda, unde si cate femei au aplicat-o deja? Care sunt efectele secundare pe termen mediu si lung?

Multumesc,
Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Am sa pornesc un nou topic astfel incat sa fie mai accesibil pentru toata lumea!! Si voi incepe cu o traducere dintr-o carte despre alaptare care ataca si acest subiect. Ce ziceti???

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

zicem ca e f bine mai ales ca am multe cunostinte care nu si-au putut alapta copiii din diverse motive. cumnata mea a avut canalele (???) infundate si stiu ca a fost foarte stresata si frustrata pt ca nu a putut alapta, mai ales ca nepotu e fff mancacios.
Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Fetelor iar m-am panicat!!!!!!!!!
Am citit mai'nainte legea cu privire la adoptii si acolo scrie ca mama trebuie sa semneze actul de abandon dupa o perioada de minimum 45 de zile, dupa care - si aici m-am suparat!!! - mai are la dispozitie inca 30 de zile ca sa se razgandeasca!
Daca o apuca vreun acces de ecscrocherie, de exemplu. Adica sa faca probleme numai asa ... de rea!! Credeti ca este posibil??? Sau ma duc eu prea departe cu imaginatia si auto-sperietoarea??!!

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Fetelor, ne-am intors si noi de la mare!
Diana s-a distrat excelent si s-a simtit super!
singura problema a ei era seara la culcare, cand intreba" tati pleaca marea?" si la sculare la fel!
Bine v-am regasit!
abia astept sa ne vedem!

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Gata!!! Am dat testul psihologic si a venit asistenta sociala acasa!!! Am primit verde - neoficial - sa gasim bebeul si sa il aducem acasa. Ne-a dat niste sfaturi oficiale si niste sfaturi neoficiale, care sa ne ajute sa ne punem pe directie.
Acum incepem sa cautam o mamica care vrea sa dea copilul spre adoptie. Abia astept sa treaca perioada asta de asteptare. Este cumplita!!!!
Daca ma puteti indrepta catre maternitati va rog mult nu ma lasati. Mare parte din speranta imi este in voi.

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Oana, ne spui si noua ce sfaturi ti-a dat? Poate ne folosesc si noua.



"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Dragele mele si in special Rozi,
Mi-e greu sa descriu testul psihologic, insa pot spune cu siguranta ca nu pune nici un fel de probleme pentru nimeni. Intebarile sunt de tipul:
Daca ai ocazia sa mergi la o intalnire amicala, tu preferi sa stai acasa si sa te ocupi cu activitatea ta preferata? a) da, b) depinde, c) nu
In indicatiile tiparite la inceput ti se recomanda sa alegi cat mai multe raspunsuri clare, de tipul da sau nu. Sunt 187 de intrebari pe care eu le-am terminat intr-o ora si sotul intr-o ora si vreo 15 minute.
Dupa aceea ne-a dat sa asezam niste culori in ordinea in care le preferam noi, adica de la cea care ne-a placut cel mai mult pana la, ultima, cea care ne-a placut cel mai putin.
Cam asta a fost tot.
Cand a venit asistenta sociala acasa a completat o fisa cu: numele noastre complete, numele parintilor, varsta parintilor, ocupatia, orasul in care locuiesc, daca avem frati/surori, varsta preferata a copilului si sexul preferat al copilului. Dupa aceea a vizitat apartamentul, de care stiam cu siguranta ca este asa cum trebuie. Ne-a mai intrebat cine va sta cu copilul si daca avem pe cineva pe care ne putem baza din punctul asta de vedere. Intrebarea s-a bazat in special pe faptul ca nici unul dintre noi nu avem parintii in Bucuresti. Cam asta a fost tot. Am mai stat putin la "parole".
In ceea ce priveste ideile pe care ni le-a dat prefer sa vad daca pot face ceva cu ele sau nu si atunci te pot invata chiar din experienta mea. Sper ca saptamana care vine voi reusi sa imi gasesc bebeul. Ba chiar sotul meu a venit cu ideea de a ne incumeta sa luam o pereche de gemeni daca gasim. Ideea mi se pare super si daca ii gasim, sigur Dumnezeu ii trimite pentru noi. Cam asta este.
Pupaturi la toate fetele si un we cat mai placut in ciuda ploii, Oana

Oana Melinte-Moraru

Mergi la inceput