Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Buna Dimineata si sa strigam "La Multi Ani" ZADI;
Din cate imi amintesc zilele astea ar cam fi ziua ta!
Sper sa nu fi postat cu intarziere urarile!
Bestutza eu cred ca administrarea injectiilor se face si in functie de greutatea corporala; Eu una am acum 50 de Kg si mi-a dat injectii de 0.20 iar in viitor cand voi deveni mai "rotunjoara" voi trece pe 0.40 (de fapt este si normal pentru ca mai creste si cantitatea de sange din organism).
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Multumesc mult Kita.
Chiar azi e ziua mea (18.06). Multumesc din suflet si va doresc si voua sa fiti sanatoase iar bebelasi sa fie cei mai fericiti copilasi din lume.

Imi pare tare rau pentru bestutza ce este asa de trista. Haide mai sa fim mai optimiste, noi te incurajam sa iti fie bine-suntem deja o echipa. Poate vrei sa ne dai telefonul tau sa vorbim cu tine personal- poate reusim sa te imbarbatam mai mult.
Si uite, gandeste asa: BEBELASUL meu va fi cel mai frumos, sanatos copil din lume. Eu voi fi o mamica fericita. Nu conteaza ca te chinui acum caci Dumnezeu te va binecuvanta cu un suflet care te va iubi pentru ca i-ai dat viata. Fi fericita ca acest sufletel creste din tine si in tine.

Noi te sustinem si suntem alaturi de tine.
Mii de pupceli pe ochisorii tai plansi. Te imbratisem cu mult drag.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

La Multi Ani Zadi! Sa fii sanatoasa si sa ai un bebe frumos si sanatos! Ce chestie, ne-am gasit 2 in zodia gemenilor; ziua mea a fost ieri - din pacate tocmai ieri n-am primit o veste buna- eu raman mai departe in categoria aspirante.
Si eu zic ca trebuie sa fim optimiste - nu ne ajuta la nimic daca ne punem pe plans; ne facem cu mana noastra rau. Sunt atatea cazuri mai grave - si care au reusit .
Bafta la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

La Multi Ani Moni !!!!
Hip-hip- ura- sa traiesti multi, multi ani, fericita, sanatoasa si mai ales sa ai viata pe care ti-o doresti.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiniuc spune:

Buna fetelor,

La multi ani Zadi si mult noroc. Pentru Bestiutza, la asa un nick name nu se potriveste cu panica. Injectiile cu Clexanenu sunt chiar o treaba foarte complicata. Poate faptul ca ti se spune ca poti sa ti le faci si singura te sperie la inceput dar nu-i bai ca nu dor si te obisnuiesti. Totul e sa nimeresti sa nu intre in muschi ca se face o mica vanataie in rest daca asta il ajuta pe bebe merita tot efortul. Asculta-ma pe mine care am facut la injectii de m-am saturat am dat litri de sange la Fundeni toata sarcina, am facut injectii di direct in vena si pe perfuzie s.a.m.d. Stai calma si totul va fi bine.
Azi am fost si eu la echo, am 33 saptamani, dr. Chitescu mi-a zis ca e bine din punctul ei de vedere si ca sa stau linistita, desi nu stiu daca pot. Azi noapte la trei ma sculasem si incercam sa o ascult cu un aparat pe care mi l-a adus cineva din America pentru ascultata inima bebeului, dat fiind ca mi se parea mie ca a fost cam cuminte toata ziua si ma obisnuisem sa ma bubuie la orice ora. E stres mult dar totul e sa fie bine la final.
Bafta tuturor, la multi ani inca o data tuturor celor ce se sarbatoresc sau se vor sarbatori in curand si sa auzim de bine.
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Uite ca nu am stiut! LA MULTI ANI DRAGUTELOR! Zadi si Moni , sa fitii sanatoase si voioase si sa aveti mare incredere mai departe in voi! Sunteti modele de curaj si de optimism! Se dea Dumnezeu sa va bucurati de bebeii de pe drum si bebeii ce abaia asteapta sa se salasluiasaca in burticuta! Nu va pierdeti speranta si sa fiti mereu pline de dragoste, ca acum, pentru cei din jurul vostru!
Trebuie sa va multumesc tuturor pentru incurajari! Atat de tare m-am bucurat cand am venit azi de la scoala, stoarsa de emotia , melancolia si bucuria sfarsitului de an, incat nu cred ca va puteti imagina! MULTUMESC PENTRU TOT!
Pe langa asta v-am spus de ieri ca azi intentionez sa merg la Fundeni! Si am facut-o! Simteam, si v-am spus de ieri , ca ceva nu e in regula in legatura cu tratamentul ! Deocamdata nu spun absolut nimic! Si v-am anuntat ca pana nu sunt sigura ca ceea ce fac eu bine nu va impartasesc nimic!
Dimineata imi iau picioarele la spinare la ora 6.00 dimineata, cu sotul meu care era nauc de cat reusisem sa plang si era dispus sa mearga cu mine si in Cosmos, si ne indreptam spre Fundeni! Cand ajung incepe si mi se face rau, starea aia de va spuneam ca ma apuca cand urc scarile, ma relaxez , trece.Ne intalnim acolo cu alte gravidutze, sotul meu se bucura ca uite draga nu esti singura si nu are rost sa te sperii! Lumea relaxata, vine doamna Viorica si spune ca gravidutzele cu sotii sa intre in camera cealalta,- pe mine nu stiu de unde m-a ginit ca doar nu scria in fruntea mea- si ne asezam frumos pe scaune, respectiv canapea!Doamna cealalta era cu sotul si am aflat ca era trimisa tot de dr.Anca , dar ea era in 34 de saptamani, nu facuse tratament anticoagulant si pierduse inainte o sarcina la 12 saptamani, la 9 oprita din evolutie!!!!!!! Asistenta , pe care nu stiu cum o cheama - e Emilia asistenta bruneta, e doamna Viorica mai in varsta si inca una -cu aceea am vorbit! Poate ma ajutati voi! Se arata foarte mirata ca desi avea o sarcina oprita in evolutie a fost trimisa la abia 34 de saptamani pentru o investigatie care se face inainte de inceputul sarcinii!!! Ma rog , eu stateam si ma uitam lung si iar, perplexa!!!
In sfarsit ajunge la mine! Ii arat celelalte analize facute la ei, ca de doua ori era pozitiv si o data negativ si normal imi manifest nelamurirea in legatura cu dozajul dat fara sa se faca investigatii proaspete, mai ales ca stiam de la voi de faptul ca sunteti monitorizate permanent si mai ales super surprinderea pe care am trait-o ieri la iesirea din cabinet cand mi-a zis ca "poti sa mergi la Fundeni doar daca VREI!!Tratamentul il faci pe tot parcursul sarcinii!""Bine , zic eu dar stiu ca doamna dr.Uscatescu ,mi-a spus ca trebuie urmarita sarcina si la ei! ""Dr. Uscatescu nu e ginecolog!"
Asistenta a ramas la fel cand I-am dat scrisoarea catre medicul de fmailie in care era deja stabilita doza! Mi-a spus ca acest medicament este un anticoagulant care odata administrat trebuie masurat la o luna o luna si jumatate pentru a vedea daca nu se schimba dozajul! Si drept sa va spun mi se pare o chestie de bun simt, super bun simt!! Supozitie:Daca organismul care are aceasta boala care se manifesta fluctuant, totul este autoimun ,deci acest "atac" asupra sangelui se poate declansa oricand, ingrosandu-l, si se poate opri oricand si deci sangele intra in normal! Eu ma gandesc, cu neuronul meu singuratic si melancolic, ca ajutorul constand in anticoagulant se face prin administrare acestui Clexane in doza determinata functie da marimea LA, adica functie de cat de gros e sangele ! Ori daca administrezi anticoagulant in conditiile in care atacul imun nu exista sau nici nu stii in ce stare e sangele CE FACI ? Cat se dilueaza sangele daca nu este masurat ? Pana cand ? Astea sunt intrebarile si nedumeririle mele! Ori suspiciunile mele au inceput de aici.Adica eu iau Clexane0,40 fara sa stiu di analize recente ce doza am nevoie? Daca cu 0,20 la doua zile sau ma rog o doza mica sau mai mare LA intra in normal ? Nu asta e scopul Clexanului? Sa mentina LA in limitele normale?Intrebari, intrebari fara raspunsuri !
Pentru asta am purces azi Fundeni! Am plecat dupa “donarea “de rigoare si a ramas sa ne intoarcem sa luam rezultatul la pranz!Sotul meu vroia sa isi controleze colesterolul, trigliceridele si acidul uric si mers imediat la Medicover unde mi-a venit ideea stralucita si am facut INR, fibrinogen, aPTT, timp de protrombina! Apoi am plecat la scoala innebunita fiind cu serbarea si a ramas sa vina dupa rezultat sotul meu! Ma suna in timpul serbarii si imi spune :” LA NEGATIV!!! 43 SEC! Singurul marit e aPTT! dar cu foarte putin! Dupa amiaza iau rezultatul si de la Medicover si vedem cum stam! ”Am ramas bujbei! Iar o suta de intrebari, iar o suta de raspunsuri inexistente! Asistenta de la Fundeni I-a transmis sotului meu ca neaparat cand vine dna dr.Uscatescu de la congres sa venim sa vorbim cu ea pentru ca i se pare inexplicabila decizia pe care a luat-o dr.Anca ! Va dati seama ce e in sufletul meu ????
Azi iau anlizele si de la Medicover si m-am programat si lainternistul meu din Batistei care este un batranel foarte meticulos rabdator si mai ales NU SE GRABESTE! Pare ca are tot timpul din lume sa te consulte, sa te asculte si noteaza de fiecare data: Dr.Turculet! Dupa care am alte doua drumuri! Sa vedem ce raspunsuri am ca ceva nu e in regula si nu stiu ce! Cred ca va trebui sa fac Clexanul, dar dozat si masurat si nu luat asa pana se fluidizeaza sangele si se scurge de tot afara si pe urma sa-mi dea anti Clexan sa se mai adune ca e prea risipit !!!! GLUMESC! E o situatie neasteptata si care cred eu ca trebuie foarte atent urmarita si mai ales ca boala asta – asa mi-a zis dr.Uscatescu nu se stie de la ce se porneste si mai ales daca se opreste! Tot ea mi-a spus ca pot aparea anomalii in sangele oricui LA sa iasa la un moment dat pozitiv ! Daca iese de doua ori pozitiv si o data negativ nu se poate pune diagnosticul de SAFL!! Si iar daca iese de trei ri la rand negativ fara tratament nu mai poate fi pus acest diagnostic! Deci el trebuie urmarit!
E, dar acum urmeaza si si faza zilei! L-am sunat pe dr.Anca I-am spus rezultatul si el mi-a zis sa fac tratamentul ! Crezand ca nu mai tine minte de ieri cine sunt I-am reamintit ca nu am inceput tratamentul ci ca dansul de abia mi l-a recomandat dar rezultatul la LA este negativ – mai trebuie sa mai astept putin sau sa incep? Si el mi-a zis ca din moment ce mi l-a recomandat trebuie inceput cu siguranta!! Pai ce nevoie am in acest moment daca este negativ? Poate peste doua saptamani cand va iesi pozitiv ! Justificarea lui e alta ca din moment ce ai esit odat apozitiv noi trebuie sa facem tratamentul profilac! Am inteles si asta dar direct cu 0,40 cand eu am abia 5 saptamani si nici macar nu am o anliza recenta care sa ateste tratamentul ???Inca sunt cam buimaca ! Stiu ca sunt putini specialisti in acest sindrom dar ce as vrea eu e sa fie cineva care sa raspunda la intrebarile penibile ale neuronului singuratic! Dar maine sper sa mai aflu ceva si sa va tin la curent! Astept pareri pe adresa redactiei! Va pup si va las si pe voi sa meditati si sa-mi spuneti care e rezultatul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Trebuie sa va spun ca sunt la fel de biumaca, dar totusi mi-am mai revenit! Ieri, sambata am fost toata ziua la doctor!

SA VA SPUN REZULTATETUL DE LA aPTT MEDICOVER FACUT LA O JUMATATE DE ORA DIFERENTA FATA DE FUNDENI!!!


FUNDENI aPTT 43 SEC!!! Rezultatul este depasit ca lim sup e 36 sec
MEDICOVER aPTT 28 SEC.!!!! Rezultatul e foarte bun pentru ca lim sup e 40 sec!!

As vrea sa interpretati analiza asta si sa stati foarte bine sa va ganditi atunci cand luati o decizie in legatura cu anticoagulantele ! In acest moment mie imi este absolut clar ca ceva, undeva nu e in regula!!!Si cred ca asta simtiti si voi!
Tot vineri m-am programat la Medicover la dr.Hamid care a spus ca decizia luata cu anticoagulantele elimina orice risc, dar cand am aratat rezultatele foarte bune si proaste nu a stiut ce sa spuna!Aparate, calibrari reactivi bla, bla!Mi-a zis ca daca ma duceam fara nici o analiza de la Fundeni totul era Ok! In protocolul de sarcina nu intra acele analize!
Dupa asemenea "lamuriri" si dupa banii pierduti la consultatie am plecat la Batistei la dr. meu batran care asteptam sa ma lamureasca! Desi e batran il admir pentru constiinciozitatea cu care merge la bivliotecile fraceza si engleza pentru a se informa in legatura cu noile descoperiri si cercetari! I-am prezentat si lui toate anlizele , mi-a spus ca eu trebuie ca atuci cand voi sta mai mult timp in pat si voi avea vreo operatie sa-i spun doctrorului despre anticorpii anticardiolipina pentru ca exista riscul sa fac tromboze! Dar si atunci se da un un anticoagulant usor, ex Trombostop!! A spus ca este o chestie de bun simt sa respecte tratamentul altor specialitati, dar mi-a explicat ceva cu limfocitul si ma rog la mine boala autoimuna se rasfrange asupra ficatului , celula hepatica este in suferinta deoarece bilirubina a iesit un pic crescuta!
Ma rog am plecat apoi spre Elias unde chiar am aflat ca exista medici care au rabdare, stau de vorba cu tine , se uita atent pe analize si te face sa te simti ca exista cineva caruia chiar ii pasa de tine!
Si a mers pe rationamentul asta : daca organismul nu a dat nici un semn ca i-ar merge rau: toate analizele sunt in limite normale , coagulograma este foarte buna, la doua centre de analize, deocamdata pot lua un aspenter pe zi sau sa mananc multe mere pana in saptamana a 8a cand voi veni sa facem echo sa vedem ce face bebe! Daca coagulograma se modifica incepe sa facem anticoagulante! Deocamdata ca sa fiu linistita a zis sa merg la inca un centru!In sfarsit CRED ca pot spune ca exista medici dedicati!Bineinteles ca nu i-am cunoscut pe toti A fost ieri o zi ingrozitoare! Am plecat la 10 de acasa si am ajuns la 19! Minunat!GATA Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Bravo Bestutza! Sa dea Dumnezeu sa nu fie SAFL pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Acum m-am intors de la Fundeni si se pare ca va trebui sa fac acele injectii deoarece aPTT este la Fundeni aPTT Sl( adica sensitive lupus) iar la Medicover este aPTT partial activat cu caolin ceea ce nu e acelasi lucru??) Ma rog deocamdata m-a mai lasat sa nu incep anticoagulantele dar peste 10 zile ma prezint sa vedem ce masuri se iau! Miercuri merg la doctor si vom stabili ce facem ! Am mers si la medicul meu de familie care mi-a azut reteta de Clexane. Vom vedea ce decizie luam dupa ziua de miercuri!Mi-a spus ca in primele trei luni in general orice medicament e contraindicat,adica in perioada de formare a embrionului , dar daca sunt cercetari care arata ca nu se intampla nimic merg inainte! Deocamdata trebuie sa ma linistesc ca iar am plns de m-am umflat , de la Fundeni pana la medicul de familie , de cand am ajuns aveam tensiune 9 cu 6... Acum am ajuns, mi-am mai revenit si vom vedea ! MAi astept vesti si de la voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Draga Bestutza,

1. as vrea sa iti spun pe nume ca sa ma simt mai aproape de tine
2. nu te lasi invinsa
Acum pot spune ca TU esti cea mai curajoasa dintre noi si nu te-ai lasat dusa cu una cu doua de rezultatele analizelor.
Cred ca nici una dintre noi nu a mers asa pana in panzele albe sa vada daca trebuie musai sa faca anticoagulant sau nu. Ai si tu dreptate, daca nu trebuie? Si sa faci injectii in fiecare seara nu e tocmai o placere, ca sa nu mai vorbim de monitorizare la Fundeni si la ginecolog.
M-ai pus pe ganduri, zau. Insa eu am facut o tromboflebita insa fara cheaguri (deci, cam cu semnul intrebarii, nu?) si am fost internata la Fundeni 10 zile. Cert este ca in momentul in care am inceput tratamentul cu anticoagulant oral menstruatia a venit in fiecare luna, ceea ce inainte nu se intampla decat cu stimulare-anticonceptionale, injectii cu hormoni sau duphaston. Deci o predispozitie catre coagulare exista, iar la endocrinolog am fost si nu era nimic legat de asta.

Si intr-un final, sunt doar niste injectii. Nu sunt dureroase, nu il afecteaza pe bebe. Mai bine sa iti iei de la inceput toate masurile de precautie, ca dupa aceea sa nu ajungi - Doamne fereste - la "nu ai ascultat de sfatul meu, acum ia si sufera". Au fost cazuri grave din nestiinta si nici una dintre noi nu vrea sa fie o astfel de victima. Mai bine suferim doar noi dar in final sufletelul din noi ne va readuce bucuria.
Sa ne spui concluzia "numerosilor" .
Te pup cu drag si mai ales nu mai plange.

Zadi

Mergi la inceput