Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Bestutza nu esti singura! Si eu sunt in aceeiasi situatie.Mi-am facut si eu analizele la BAbes si mi-au iesit negative.Unde m-ai pui ca cele facute la Fundeni, repetate de 2 ori au iesit aiurea rau:de ex odata LA a iesit 40.95 sec si a 2 oara 139 sec.Si mie la fel mi-au zis toti doctorii ca ei le considera bune pe cele de la Fundeni!Si mie tot asa mi-e frica sa nu ajung sa fac anticoagulante degeaba!
Sper sa-mi iasa mai bune cand ma duc sa le repet!
Pupici si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Dragele mele, scuze in primul rand caci intentia mea nu a fost sa va speri.
Insa, au fost cazuri grave care au sfarsit tragic si deci eu cred ca daca luam toate masurile de precautie de la bun inceput nu are ce sa se intample.
Nu stiu ce sa cred despre analize, insa cu certitudie va pot spune din sursa sigura (sora mea este asistenta medicala la una din clinicile particulare) si mi-a confirmat ca analizele speciale se fac in institutii speciale si nu in laboratoare proprii.
Asa cum cel mai bine pt. boli contagioase se recomanda analize la Colentina, pt. virusi la Inst. Cantacuzino iar la Fundeni stiti si voi...Deci si cei de la cabinetele particulare trimit probele tot la institutiile specializate.
Eu una nu am vrut sa risc si nici sa fac incercari. Eu stiu foarte bine o fata care a facut la 20 de ani tromboflebita si era aproape sa isi piarda piciorul - drept urmare de 3 ani ia anticoagulant in fiecare zi iar chiagul de sange este inca.

De doua zile ma doare cumplit capul, in ceafa si simt presiune intracraniana. Maine merg la Fundeni si ii voi spune dr. Uscatescu.
Asa ma simteam inainte sa descopar tromboflebita.

Va scriu maine. Hai mai cu, curaj ca se poate.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Dragelor dragi,

Scriu iarasi ca altfel simt ca ma urc pe pereti!

In primul si in primul rand eu plec de la premisa ca ceva e in neregula cu mine! Daca insa plec de la ideea ca laboratoarle la care eu ma duc si cotizez lunar (cash), pe langa cotizatia lunara obligatorie folosesc reactivi luati din piata si se ascund in spatle faptului ca nu sunt de specialitte atunci cred ca voi declansa un razboi de 100 de ani!!Si la starea de incertitudine in care m-au adus nimic nu mi se mai pare imposibil! Eu stiu ca un labortor nu se infiinteaza de pe o zi pe alta, ca are certificate de CALITATE, ca trebuie sa indeplineasca n+1 conditii pentru intra pe piata!Si mai stiu ceva : daca nu poti sau ma rog nu esti specializat pe o chestie NU O FACI! STAI IN BANCA TA SI NU AFISEZI PE LISTELE DE ANALIZE CEVA CE NU STII SAU NU ESTI CAPABIL SAU FOLOSESTI UN REACTIV NEINVENTAT! Nu, la noi se face si daca cumva incepi si tu ca omul cu doi neuroni functionali sa intrebi ceva, isi spun ca nu sunt de specialitate!!!!Este strigator la cer!!! Asa ceva nu se poate !Eu nu am avut pana acum nici un simptom care sa avertizeze ceva in legatura cu coagularea!! Am pornit totul de la niste banale anlaize si niste valori un pic crescute ale bilirubinei!Dr.Turculet de la |Pol.Batistei mi-a dat niste investigatii pe anticorpi si a gasit anticardiolipinul crescut 25 U.I! Si de aici am ajuns la dr.Anca care m=a trimis la Fundeni si tot asa! Este un articol parca pe eva.ro despre acest sindrom.Si acolo scrie foart clar ca anliza aPTT-ul este prima analiza care se da pentru identificarea gravidelor cu risc de tromboze! Deci prima ! Daca val.ies crescute atunci se trece la investigatii mai aprofundate!
Nu este admisibil sa te joci cu viata unor oameni!!!!!Si pentru ca tot mi-ati zis acum de "specializarea" pe care o au nu stiu ce institute o sa va dau niste exemple clare!"Seriozitatea" clincilor "specializate"ne-au tinut cu sufletul al gura si am rasuflat usurati dupa doua saptamani! Fratele meu a vrut sa-si faca vaccin anti hepatiata B si normal s-a dus mai intai sa-si faca antigenul! Si unde credeti ca a fost? La Institutul Cantacuzino ( tocmai se discuta pe forum si n-am mai scris si acolo desi trebuia!) Raspuns " specializat" Hepatita B pozitiv! Va dati seama ce a fost! De unde ar fi putut sa ia ?Aaaaaa toata lumea cu pareareaaaa si concluzia a fost: de la dentist! Injura dentistul !Nemernicul cum de pot face asa ceva bla, bla, -pretena lui era vaccinata de doi ani asa ca se excludea varianta contaminarii sexuale! Ce trebuia facut? Stiti! Ei bine, cuvantul magic REPETARE!!!Unde?La Colentina si la Medicover ( este o clinica in care eu personal am incerdere pentru ca am inteles ca au reprezentante in toata lumea si nu-si permit sa faca erori -dar bineinteles ca nu e nimic exclus si imposibil)! Raspuns? Negativ! Plus alte investigatii de specialitate!Raspuns clar de la Colentina: nu e nimic linistiti-va!
Prietena colegei mele si-a luat analizele tot de la Cantacuzino , insarcinata fiind in luna IV- Listeria pozitiv.Toate celelalte bine.Se duce la medicul ginecolog care ii spune:A, STAI LINISTITA , NU E NIMIC, DAR ASTIA ASA FAC CA SA REPETI ANALIZA!!Medicul stia! Nu mai stiu ce sa cred ceva insa pute !Si pute rau! S-ar putea sa fie si o chestie de discreditatre a Institutului Cantacuzino pentru ca se pare se doreste a fi preluat de un important institut din Franta care vrea sa intre pe piata romanesca cu serurile si vaccinurile lor de nu stiu cate ori mai scumpe!! Deci este destul de delicata problema! Mama a auzit la radio o doamna care facuse tratament cu Interferon si i s-a descoperit recent ca de fapt nici nu avusese vreodata hepatita B! Dar problema era ca din cauza acestui medicament care am inteles ca este un citostatic se declansasera nu stiu ce manifestari si abia acum facand investigatii mai amanuntite a aflat desre ce e vorba si acum il apostrofa pe dr.Streinu -Cercel de la Colentina intrebandu-l cine o despagubeste pe ea pentru eroare ! Si raspunsul care a fost? Ca anlizele au gradul lor de eroare si nu trebuie luate litera de lege ci doar ca reper ! Concluzia : nimeni nu o despagubeste!
Asa ca am destule motive sa fiu circumspecta! Dar investigsatiile continua si acum ca sunt pornita si mai e putin si intru in vacanta voi face in paralel la mai multe centre!
Repet eu inca plec de la premisa ca organismul meu joaca feste!Oricum sunt pe baricade si va astept cu noi vesti ! Va pup si ne mai intalnim cu Zadi care n e va spune maine cum a fost la control!Va pup, Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Bestutza, este normal sa fi atat de contrariata si te inteleg. Din pacate la noi medicina a inceput sa devina afacere. Insa nu toti medicii sunt la fel. Eu am mare incredere in Dl. Dr. Badiu si Dna. Dr. Uscatescu.
Stiind la ce poate duce aceasta anomalie de coagulare eu cred ca ar trebui sa iei in calcul sa iti fie bine inca de la inceput. Sa nu patesti ceva dupa ce ramai insarcinata si sa regreti - nimeni nu isi doreste sa aiba probleme si mai ales cand e vorba de un alt sufletel care este dorit si asteptat.

Cat despre mine, mai am de facut doppler. Din cauza computerului la care stau mai mult de 8 ore pe zi, a oboselii, stressului si miopiei am aceste dureri de cap. Cert este ca voi purta ochelarii permanent. In sarcina miopia creste.
Ai grija de tine.

Va pup pe toate.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Dragelor dragi,
Trebuie sa va dau si voua vestea cea mare : au aparut cele doua liniute dimineata!!! Nici nu stiu sa ma bucur sau nu! Pe de o parte sunt fericita si pe de alata parte ma gandesc la ce se poate intampla ! Dar asa cum a fost voia lui Dumnezeu sper sa aiba grija de mine in continuare!Saptamana viitoare ma programez la dr.Anca! Sper sa nu ma sperie! Cu drag tuturor si asteptam si pe celelelte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Bravo Bestutzo! Multa bafta si sa fie intr-un ceas bun! Sa iei thrombo-ass-ul si sa te duci si la Fundeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Felicitari Bestutzo!
Inseamna ca o sa fim impreuna (nu stiu daca ai citit celelalte topice!)Oricum saptamana aceasta abia am cinci saptamani(UM 11.05.2004), si am inceput cu injectiile inca din data de 09.06. Injectiile mi le facce sotul meu si l-am pus sa urmeze intocmai instructiunile Danei (Zadi).
Te asteptam cu noutati.
Eu deocamdata sunt bine, inca nu am .
Zadi este totul oK? Da?
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Kita, tie cine ti-a recomandat sa treci pe injectii cu Clexane? Dr. Uscatescu sau dr. Badiu? Nu ti-au facut analize inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Injectiile cu clexane mi le-a recomandat Dr. Badiu. Poate ca dumnealui stia ca Dr. de la Fundeni a fost plecata saptamana trecuta la un Congres, deci nu era in Bucuresti.
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Sunt programata joi dupa amiaza la dr.Anca.Sper sa ma lamureasca si pe mine odata pentru totdeauna! O sa merg cu toate analizele, cu tot ce am plus turbarea aferenta si sa ma linisteasca odata! Cu ceva ! Sa ma interneze la 9, dar sa-mi spuna ceva! Eu nu am trombolflebita nu am nici mari nici mici trombocitele , analizele de sange sunt STAS, coagulogramele facute in 100 de parti sunt bune, sper sa ma lamureasca, sa-mi dea si alte zeci de analize , sa vedem ce iese!!Sunt hotarata sa intreb in 10 parti, pana ma lamuresc ce este! Dar acum deciziile trebuie luate repede! De cand ma tot invartesc si ma tot sucesc si nu reusesc sa iau o decizie! Toti in jurul meu imi spun sa fiu calma si sa nu ma impacientez ca analizele pe care mi le fac nu sunt de om bolnav, sotul meu nu mai stie nici el ce sa creada , parlamentam pe tama asta de cred ca daca intrebi obiectele din casa toate stiu pe de rost rezultate si tratamente!! Tratamentul asta e foarte actual, asa de actual ca nici nu s-a pus problema ce se intampla dupa ce renunti la el!
Oricum eu stiu ca aveam si eu seara dureri de cap si de cand ma stiu le am, cert este ca de cand m-am apucat de regim nu mai am nimic! V=am mai spus fara zahar ,decat foarte putin, fara bauturi carbogazoase,- de nici un fel , fara condimente, grasimi si foarte putina carne slaba! Restul iaurturi, fructe cereale! Sper ca asa scap cu o doza mai mica!O sa va tin la curent dupa ziua de joi! Sigur iar ma trimite la Fundeni , iar mie mi se face rau la propriu in timp ce urc scarile spre hemostaza! Cand imi ia sange ma mai calmez.Cand vin sa iau rezultatul ma apuca niste batai de inima de am impresia ca eu alerg sa prind inima din urma!!!Groaznic!
Nu ma gandesc decat ce rau imi fac mie si acum si fiintei celei mici care nu are saraca nici o treaba cu isteriile mele!!Deocamdata! Mie nu-mi poate iesi din cap faza cu comele si de atunci nu ma vad decat cam in aceeasi situatie!! Stiu ca e aberant dar ce sa fac???Am tot zis ca o sa ajung pana raman insarcinata sa iau o decizie! Dar se pare ca viata tine cont doar de propriile decizii!
Ma rog , hai ca v-am innebunit, dar va rog spuneti-mi si mie anticorpii anticardiolipinici sunt in legatura cu acesta LA? Voi i-ati descoperit pe ei primii si apoi consecintele sau ati constatat pierderea sarcinilor si apoi ati facut investigatii suplimentare??Acum va las si ma duc sa dezbat cu mobila mea acelasi lucru de luni si luni de zile!!!!
Ce e bine deocamdata e ste ca nu mi-e rau! Doar sambata a fost groaznic , nici apa nu o puteam vedea, dar acum vad ca nu mai e absolut nimic!Voi cum va simtiti?

Mergi la inceput