Despre gradinarit (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Lia, este ca un pomisor cu frunze alungite, verde crud, cu nervuri pronuntate verde mai inchis. Frunzele nu sunt lucioase, mai degraba catifelate si sunt mai mititele (max. 10-15 cm). Daca tai un lastar, curge latex. El se ramifica foarte frumos prin taieri. Daca tai un lastar, din locul respectiv vor creste alti 3. Nu infloreste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Otilia, narcis, am scris mai demult, dar nu mi-a raspuns nimeni si tot asteptam poate, poate....
Mi-am luat rasaduri de lavanda si le-a mers f. bine 3 sapt. au crescut dar la un moment dat s-au pleostit si pareau sa se usuce, le-am mutat in gradina dar acum sunt cu mult mai rau, cred ca au murit si nu inteleg de ce.
16 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by babirusa

Otilia, narcis, am scris mai demult, dar nu mi-a raspuns nimeni si tot asteptam poate, poate....
Mi-am luat rasaduri de lavanda si le-a mers f. bine 3 sapt. au crescut dar la un moment dat s-au pleostit si pareau sa se usuce, le-am mutat in gradina dar acum sunt cu mult mai rau, cred ca au murit si nu inteleg de ce.

Si eu mi-am luat rasaduri de lavanda albastra si alba, la alea albastre le merge bine, dar din 3 albe, una s-a cam uscat de tot! Din fericire sunt in garantie 5 ani asa ca am anuntat vinzatorul ca s-au uscat si-mi trimite altele!
Astea pe care le-ai cumparat tu nu sunt in garantie? Nu le poti duce inapoi la magazin sa-ti dea altele sau sa-ti dea banii inapoi?
Oricum, nu trebuie udate prea mult si solul trebuie sa fie calcaros sau nisipos (daca nu e amesteca tu niste nisip), usor, iar expozitia sa fie insorita, calda si uscata.
"Levantica este o planta aromatica originara din zona mediteraneeana unde iernile sunt blande si verile mai putin secetoase decat la noi in tara. In tara noastra creste bine in zonele sudice si este cultivata pe spatii intinse. Este in general o planta putin pretentioasa care poate fi crescuta pe soluri sarace cu conditia sa fie insorite, usoare si calcaroase. In cazul in care este plantata in ghiveci, pentru a creste viguros este necesar ca vara sa fie tinuta in gradina, afara, sau intr-un balcon deschis, insorit, iar iarna obligatoriu intr-un spatiu racoros si bine luminat. " (citat de pe 121)

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Otilia, din pacate nu sunt in garantie si aici ploua de cateva zile asa ca nu cred sa-si revina. As vrea sa stiu cauza...
16 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcis spune:

Babirusa draga, daca au fost plante foarte mici, acestea nu suporta umezeala sau pamintul prea uscat. Daca poi sa le scoti din pamint sa vezi cum arata radacinile. Daca scoti planta din pamint sa o pui intr-un ghiveci potrivt si sa o ti mai ferita si de ploaie si de soare pina vezi ca s-au refacut radacinile. Si la noi ploua fara intrerupere - ce pamint ai pus la plante? Daca s-au "pleostit" vezi cum arata radacina, daca mai sunt firicele proaspete, si in functie de asta poti sa stabilesti daca mai traieste sau nu. amesteca putin nisip cu pamint - sa nu fie atit de umed.
Narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

narcis, mersi de idee, o sa le scot daca se opreste ploaia, sa ma lamuresc ce-i cu radacinile. Dar cauza tot n-o stiu sa ma grija alta data.
16 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by Alina

Draga Camelia,

Cum se numeste in germana spray-ul asta?
Uofff,nici eu ni stiam ca exista asa ceva si m-am cam saturat sa sterg frunzele de praf mai ales ca am multe.


Alina




Dragä Alina,

eu l-am cumpärat acum vreo 5-6 ani si cred cä se numea "Blattglanz"...cam asa ceva...in orice caz aräta pe el o frunzä tare strälucitoare!!...asta mi-a särit in ochi atunci!!...si eu cred cä este numai pt frunze netede...dar eu am o grämadä din "gasca" asta.

Fetelor...

dar ce de a-ti mai scris nene!!...eu, cu timpul meu limitat, petrec mai mult la citit, decit la scris!!
Balconul meu e o frumusete!!!
Trifoiul meu cu 4 foi a inflorit si am peste tot numai floricele roz...parcä sint buchetele mici!!
Trandafirul cätärätor a crescut si el, dar trebuie sä-i arät cum tre´sä se catere!!
Floarea pasiunii creste intr-un ritm uimitor!
Clematisul a uitat sä mai creascä ...dupä o lunä, i-au dat 2 frunze noi!!
Albästrelele mele de toate culorile , le-am plantat deja si au cam 10 cm...am fäcut un ghiveci cu alb si albastru si altul cu lila si roz...printre ele am pus si zorele si niste plante care curg, de culoare roz.
Am si floarea soarelui piticä, si cräitele au iesit in sfirsit ( 6 cm )
In ghiveciul de sus au inflorit muscatele curgätoare ( sint pline de flori!!! ) si mai am si gälbenele si florile älea roz, si zorele!!!
Mi-e teamä cä am pus cam multe in fiecare ghiveci, dar o sä väd eu!!
Ieri mi-a zis si sotul, cä a inceput sä-i placä si lui de florile mele!!...asearä s-a anuntat furtunä si sävezi ce mi-a pus toate ghivecele lingä zid, sä nu se rupä floricelele!!
Azi am plantat si niste muscate bätute, de toate culorile si semintele de cältunasi pe care le-am primit de la Petra ( särutmina!! )...dacä vedeti ce frumosi sint!!!....deocamdatä in poze!!...dar sint mai tari ca äia din Ro!!!...sint bätuti si de mai multe culori!!
Cam atit cu "grädina" mea!!...mine mä duc sä fur liliac!!

Pupici la toate de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:


Camelia,
Saru'mina,miine o sa caut si eu la Obi spray din asta ca am ametit stergind frunze si frunzulite.
Hei,de unde furi liliac,vreau si eu!Chiar ma gindeam sa intreb la"Viata in Germania"de unde cumparati liliac,eu nu am vazut nicaieri de vinzare dar parcurile si gradinile sunt pline.
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor

Am cautat si eu acest minunat spray pentru frunzele plantelor, l-am gasit, dar cand am citit pe el cate este de toxic, ca trebuie sa-l folosesti numai afara, sa nu inhalezi vapori ca sunt toxici, ca ... mai nu stiu eu ce, vin si va intreb: nu o fii toxic si pentru plante?


Camelia ,
Inca odata, iti doresc sa-ti iasa caltunasii asa ca-n pozele de pe plicuri, poate si mai frumosi!


Mi-a rasarit o plantuta din semintele de capsuni, deja are 2 frunzite si acum ii da drumul la a treia. Sa vad ce productie de caspsuni in ghiveci o sa am!
Caltunasii mei au rasarit repede(mai ales cei sin semintele muiate in apa calduta!), la fel si "buna dimineata" a iesit in 4 zile din seminte muiate!
Otilia,
ce-ti mai fac anemonele tale, ca stiu ca ai plantat cateva de ordinul sutelor!!

succese prin gradini si nu numai!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Petra draga, iti multumesc ca te gindesti la anemonele mele, care deocamdata... sunt tot in pamint si n-am alte vesti de la ele! Am zis eu ca le-am ingropat cam mult, hmmm... Nu cred ca mai au timp sa infloreasca anul asta!
Despre frunzele plantelor am citit ca se pot sterge foarte bine cu putin lapte, si nu e toxic!
Cami draga, dar ce balcon inflorit ai!!! Vrei sa ne faci in ciuda? Mai ai si tu loc in balcon printre toate ? Sau doar pisicu mai trece? Bravo tie, felicitari! La anu' vreau sa-mi pun si eu muscate curgatoare la ferestre si pe terasa, sunt minunate!
Eu n-am mai iesit in gradina sa muncesc cam demult, pentru ca a plouat intr-una! De abia astazi a iesit soarele si o data cu el, hop si eu in gradina!
Sa va spun ce am facut pentru smochin. I-au dat niste frunze superbe, dar veneau pasarelele si le jumuleau... Am agatat citeva CD-uri (nu cu muzica, cu reclama... ) care lucesc in soare si flutura in vint si pasarelele nu mai vin!
Va , fug afara!

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput