Alaptatul - Help Line-

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

fetelor dragi,

eu am o pompa electrica de la Medela, cea manuala nu a mers la mine oricat m-am chinuit cu ea si nu-mi ziceti sa cumpar alta manuala, ca am dat o groaza de bani pe asta electrica care este si extrem de performanta, e pe bune ca si bebe de eficienta si e "prietena mea adevarata", mi-a salvat efectiv lactatia de cateva ori... ar fi destul de igienic sa o folosesc la toaleta? mi se pare aiurea sa o pun acolo si daca imi duc niste hartii curate pe care sa o asez..., eu nu am birou personal sau numai cu o singura persoana, suntem 7 oameni ce il folosim ca si birou plus cei ce vin sa discute cu noi (intr-o camaruta mica deci e f aglomerat), caci lucrez la facultate si e plin de studenti acolo si de profesori e un du-te vino continuu... numai daca ii rog pe toti sa stea afara 10-15 minute cat am eu nevoie sa golesc sanii complect, ar fi o idee, oricum pt asta o sa rog pe niste colegi ai mei cu oficiu mai putin populat sa imi dea voie la ei...

daca nu se poate asta, o sa incerc ce se poate, caci priza avem si la toaleta, ma gandesc ca daca nu ating nimic cu pompa si vasutele de colectare nu-i o problema de sanatate pt bebelus...

ideea cu camasa de maternitate e super! o sa-mi cumpar una ca imi trebuie oricum ca vara nu pot pune o paturita pe noi cand alaptez si apoi o pot folosi si la toaleta in "antreu" unde sunt prizele si cand se deschide usa nu se vede cu amanuntul ce fac acolo...
varianta cu mulsul pe sub camasa e greu de facut in cazul meu pt ca nu pot sta cu pompa pe sani si sa si explic la niste studenti tocmai veniti din liceu, fara copii, efectiv inca adolescenti, plus ca nu am voie sa fac asa ceva, ca si TA trebuie sa ai o anumita tinuta in fata studentilor, stiu ca este ceva normal sa alaptezi si nu e o rusine dar cine le explica si lor asta? mintea oamenilor a sexualizat sanii atat incat i-a facut obiect sexual din sursa de mancare pt bebelus am vazut cum se uitau unii oameni la mine ca alaptam in masina sau la mall, de parca as fi facut cine stie ce pornografie in vazul lumii..., m-am simtit prost dar ce era sa fac sa las puiul sa moara de foame ca lor nu le place sa vada asta? este ceva atat de firesc si frumos, stiti imaginile renascentiste cu Fecioara si Pruncul cat de frumoase si delicate sunt! pacat ca acum nu poate fi vazut asa alaptatul...

KLAVIER si AC va multumesc f mult! sa stiti ca mi-ati dat niste idei bune!
acum sunt linistita ca o sa pot continua sa alaptez linistita! eu as vrea un an sa fac asta si as fi extrem de multumita!

va pupic,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Draga Allya si restul fetelor,

Eu de-abia acum am descoperit acest subiect...rushinica mie, dar nici nu ma uitam la sticky.

Ok, pentru inceput precizez sunt o mamica care inca alapteaza exclusiv...Freya are deja aproape 6 luni. Eu am fost invatzata sa alaptez chiar de o asistenta maternala membra a organizatiei La Leche League si pana in prezent nu am avut probleme cu alaptatul.

Cea mai buna pozitie de alaptat dupa cum am fost invatzata de catre asistenta si totodata confortabila pentru mama si copil este pozitia, culcat pe o parte si copilul in intregime lipit de tine, este totodata una dintre pozitiile care nu favorizeaza lasarea sanilor deoarece nu este gravitationala, sanul nu atarnand ca in pozitia stat in fund sau pe scaun, dar este si cea mai restrictiva trebuindu-ti un pat la indeman, sau canapea.

Favorizarea aparitiei laptelui si a obisnuirii copilului la san la inceput evident este sa-l punetzi cta mai mult la san, chiar daca nu avetzi lapte, el vine caci prin miscarea buzelor copilului se creeaza un reflex.

Sanii trebuie ingrijiti foarte bine, daca se poate cu o crema pentru sfarcuri, in Olanda exista, dar cred ca se gasete si in Ro, este o crema fara parfum, fara coloranti sau alte chimicale, este pe baza de vaselina, si se ung sfarcurile sa nu devina dureroase sau mai rau cu crapaturi, mai ales la inceput cand copilul si mama nu prea sunt indemanatici.

Alt aspect important, tampoanele de sani sunt foarte necesare ca nu cumva daca avetzi prea mult lapte sanii sa fie in permanaenta uzi si sa duca la craparea sfarcurilor de la umezeala...si purtat sutien, chiar zi si noapte caci el ajuta muschii si sanii care acum sunt grei fiind incarcati cu lapte.

Copilul trebuie sa aiba tot sfarcul in gura cu putina pielicica de pe langa, adica gura plina cu tatzica caci daca apuca doar un pic de sfarc e dureros pentru mama, iar el nu suge bine.

Copilul trebuie pus la san cat mai des, dar nu in interval de 2 ore pentru digestia laptelui...si aici cel ptuin te sfatuiesc sa nu trezesti copilul noaptea daca el nu o cere, fiindca stricam lantul hormonal, ei secretand un hormon de crestere in timpul somnului.

Pentru stimularea lactatiei aici se bea ceai de fenicul si anason, chiar cate 1,5 litri, aproape numai ceai ...care fie vorba intre noi e parfumat la gust si nu e chiar rau, cine bea ceai de iasomie de la chinezi sau e obisnuit cu ceaiuri mai exotice chair o sa fie incantat de fenicul.

Cam atat pentru azi si nu evitati sa ma intrebati caci mai stiu multe dar acum nu-mi vin in cap, caci mie una mi-a prins foarte bine instructia facuta de La Leche League.

Lena si Freya
http://community.webshots.com/user/poolbeertje

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Buna dragelor !

Vad ca mai toate va chinuiti destul de mult cu alaptatul, din pacate asta e, parerea mea este ca nu se poate alapta copilul fara efort din partea mamei.
Imi amintiti de mine si eu am trecut prin asta.

Eu sunt o mamica cu o fetitza de 10 luni, Teodora pe care inca o alaptez. Din experienta mea imi permit sa va inpartasesc cate cava:
- folositi creme pentru mameloane si sfarcuri, sunt f. utile in primele 2 -3 sapt. dupa nastere, Garmastan, Bepanthen, ...
- si eu am incercat sa -i maresc intervalul intre doua supturi, degeaba, stiu ca e stresant in primele luni dar merita pt ca oricum dupa diversificare va prefera treptat mancarea ! Asa ca pana la 6 luni puneti des copilul la san (a supt si la jum de ora dar si la 4 ore distanta - se numeste la cerere si e cea mai buna metoda - chiar si noi maturii mancam la intervale fixe ?) oricum veti constata apoi ca a trecut prea repede timpul acesta cu care nu te mai intalnesti.
- am inceput lucrul la 4-5 luni cand am inceput si diversificarea.
Nu m-am muls la birou. Dar nu am lipsit de acasa mai mult de 6 ore,
timp in care a primit masa intermediara. Bebelusii sunt destul de maleabili, daca se invata cu un program, totul este sa-i respectam noi.
- a renuntat la masa de lapte de noapte singura pe la 6.5 luni.
- folositi pompa pt excesul de lapte, eu am trecut prin mai multe perioade in care pofta ei de supt a fluctuat. Ca sa pastrez lactatia a trebuit sa ma mulg. In special in perioada cand am inceput serviciul pana ne-am reglat programul.
- Program: acum la 10 luni o alaptez in continuare cam de 3 ri pe zi. Dimineata, 4 p.m., 9 p.m. De trei ori pe saptamana chiar mai des (we + alta zi stau acasa). Alaptatul inseamna insa si consecventa, nu am lipsit de langa ea nici o zi.
- atentie mare cu pompa. Parerea mea este ca pompa e doar pentru golirea sanilor. Dar daca nu se pune copilul la san (doar el poate "trage", stimula secretia cum trebuie, nu stiu cum sa explic asta) laptele seaca. Daca se foloseste pompa perioade lungi laptele va seca in mod SIGUR. Cea mai buna metoda de stimulate a secretiei laptelui este sa pui copilul des la san, mai putin lichidele, mancarea si odihna. Sunt bune si acestea dar nu pe primul loc. F. important e si starea emotionala. cu cat mai linistite si impacate cu atat mai bine. Copilul simte tot, am constatat-o pe pielea mea. Eu am nascut normal, copilul a fost perfect dar eu am avut ceva probleme. Si mai tarziu am mai avut probleme dupa ce
am nascut. A simtit mereu insa si ea starile si problemele mele.

Am uitat totusi ceva, nu refuzati nici un sprijin, aveti nevoie maxima, fara suportul mamei si sotului meu
nu stiu daca as fi reusit !

Va uram mult succes si liniste sufleteasca,
Teodora si mami Nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bili spune:

Buna fetelor!Plin de sfaturi folositoare subiectul.Am o intrebare pentru gandacelu.Ce alte legume fac rau bebelului, ca eu mancam zilnic salata de rosii cu branza si nu stiam de ce bebe imi plinge la san de cite ori il puneam.Acum privind in urma cred ca de vina au fost colicile si nu sticluta cu ceai pe care i-o dadeam contra colicilor.Mi-am zis eu apoi ca s-a obisnuit cu biberonul si nu mai vrea sa suga la san si am renuntat la biberon dar tot mai are perioade de plins.Bun sfat si cu ceaiul contra colicilor, ceai pe care il bea mama.Mi-ar fi de mare folos ce ar mai trebui evitat in timpul alaptarii.Cu mii de multumiri!

bianca mangu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Vin si eu ca o mamica cu experienta in ale alaptatului: Rares are 1 an si 10 luni si tot atata timp de cand suge.
A fost greu dar am avut noroc. Eu am sanii foarte mici, ca toata lumea ma intreaba ca de unde papa bebe.....se descurca el. Inca din maternitate am avut noroc cu doua asistente de la noi-nascuti care au stiut sa ne arate exact cum sa alaptam. Apoi cand a aparut furia laptelui mi s-a spus ca daca ma dor sanii sa ii ung cu unt (nu margarina) si sfarcurile foarte iritate tot cu unt si asa am trecut usor si peste perioada aceea.
Rares plangea foarte mult, pe langa ca vroia in brate sugea si foarte des. Am fost la medic disperata ca moare de foame copilul si m-a linistit ca laptele e bun si nu trebuie completare (el oricum nu a acceptat niciodata biberonul sau suzeta), dupa ce i-a facut proba laptelui -l-a cantarit apoi l-a pus sa suga si l-a cantarit din nou sa vada cat a supt, doar 40 ml din 90 cat era normal. Am incercat sa il pun sa suga cele 20 de minute ca la carte, asta a durat 2 ore la mine dupa care a vomat si astfel am ramas la ai da sa suga la cerere, asta insemna si la 10 minute diferenta un supt de altul, in parc , in oras, pe unde se nimerea.
Pe la trei luni imi imputinase laptele si mi-a fost recomandata spirulina dupa ce am luat-o nu am mai avut probleme.
Mai rau e acum ca nu prea reusim cu dezvatatul. Cam de doua luni a renuntat singur la suptul noaptea. Si ne cam luptam cu mancarea pentru ca el isi umple stomacelul cu ce suge si cu laptele de vaca pe care il bea din canita plus apa........
Dar sunt bucuroasa ca am un copil sanatos mai ales ca si eu si sotul am fost foarte bolnaviciosi de mici.

Sper ca nu v-am zapacit :)

Mami Camelia si bebe Rares

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Salutare, dragelor!

Am nascut prin cezariana si am avut de la inceput mari probleme cu laptele. Mi-a venit f.f. greu, in primele zile abia daca bb scotea 5 ml la un alaptat. Mi se facea rau cand le auzeam pe asistente. Din cauza asta in maternitate i s-a dat lapte praf cu biberonul. Eu eram in culmea disperarii din cauza ca nu am lapte, dar in acelasi timp m-am mobilizat si dupa fiecare alaptat ma duceam cu prosopelul la asistentele din spital ca sa ma mulga pt. a-mi desfunda canalele. Am indurat niste dureri cumplite la care se adaugau si ranile facute de Rares. Dragutul de el vroia sa pape de la mami, dar nu prea avea ce.
Am venit acasa si depresia mea s-a accentuat, mai ales ca bb facea crize de plans cand il puneam la san. Am inceput sa-i dau lapte praf cu lingurita, dar era un chin.
Cam la o saptamana de la operatie mi-a venit ceva laptic. Am inceput sa ma mulg cu pompa si sa-i dau tot cu biberonul. Il puneam insa de fiecare data si la san. Treptat, treptat s-a invatat sa suga si la san, dar manca si cu bibeornul ce mulgeam. I-am scos laptele praf si l-am hranit doar de la mine.
La doua saptamani insa bb nu luase suficient in greutate. Am fost sfatuita sa-i dau completare lapte praf si asa am facut. Am observat insa ca nu refuza sanul, dar nu cred ca mai tragea f. bine din el, nu-l golea complet. Dupa fiecare masa ma mulgeam cu pompa si i-l dadeam.
Am baut zeci de litri de ceai de chimen si anason, m-am odihnit cat am putut, am luat cateva zile Vitamina E, din cand in cand cate o pastiluta de Metoclopramid. Eram in stare de orice doar sa vad ca am mai mult laptic.
Rares are acum 2 luni si 10 zile si de o saptamana s-a produs o adevarat minune: mi s-a reglat lactatia!!! Bb nu mai vrea supliment si se satura doar cu laptele meu. Cred ca fiind mai mare poate sa traga mai bine. Chiar daca am sanii moi peste zi, de cate ori il pun la san simt cum vine lapticul (niste furnicaturi spre sub brat) si incepe sa picure.
Sunt tare fericita si vad ca eforturile mele nu au ramas fara rezultat, dar m-a ajutat si bb care nu a refuzat niciodata sanul chiar daca a mancat si la biberon. Imi doresc sa-l alaptez cat se poate de mult.
Nu a fost deloc usor, dar toate eforturile au meritat!!!

Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ad_risnov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

bravo, Adriana!!

A.

Adriana + Adriana jr (2 ani si 7 luni) + Andrei (3 luni) + Dragos taticutzul
http://photos.yahoo.com/apaler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

tot io: (ca citesc mesajele de la coada la cap): ooaau, Gabi, spirulina?! cata si cum ai luat, si de care? dintr-aia de la Hofigal? cat timp?

A.

Adriana + Adriana jr (2 ani si 7 luni) + Andrei (3 luni) + Dragos taticutzul
http://photos.yahoo.com/apaler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

L-am cantarit de dimineata pe bb si mi-a luat intr-o saptamana doar 140 g!

Sunt tare suparata. Oare nu-i ajunge lapticul meu? Acum trebuia sa ia minim 200 de grame.


Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ad_risnov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Adriana,

puii iau greutate in salturi. Cand cresc in inaltime mult, iau mai putzin in greutate. De asemenea orice schimbare in viatza unui pui il poate duce la a lua mai putzin in greutate.
Uite aici o serie de curbe de greutate si alte masuri pentru bebei:
http://www.cdc.gov/growthcharts/
du-te la Clinical Growth Charts si alege varsta potrivita.

La Power Point files-charts au chiar fisiere care pot fi salvate si potzi crea curba bebe-ului tau. O crestere regulata este si trebuie sa fie sursa de multumire.

Nu uita ca toate aceste curbe sunt facute tinand cont atat de puii alaptatzi cat si de cei "biberonizatzi".

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput