Alaptatul - Help Line-

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaF spune:

Buna fetelor,

Nu am urmarit subiectul in intregime insa cred ca este f util pt mamele care alapteaza si viitoarelor mamici care vor sa-si alapteze bebeii.

Eu am un baietel de 8 luni care inca mai mananca lapte de la san. De la 2 saptamani a refuzat laptele praf pe care il dadeam in completare, credeam ca laptele meu nu ii este suficient. Cred ca pt. stimularea lactatiei e bine sa pui bebelul la san ori de cate ori acesta doreste. Pe la 4 luni aproape ca nu mai aveam lapte, dar nu am renuntat si iata-ma ajunsa la 8 luni alaptand.

Am si eu o intrebare pt mamicile care alapteaza - mai dati si alt lapte la bebei? Bebele meu nu vrea sa manance decat lapte Dorna albastru cu cereale si bineinteles cu lingurita. Daca l-am pus in bibe il arunca cat colo. Nu stiu daca mai am suficient lapte, in legatura cu cantitatea am fost stresata de la inceput. Acum Andrei mananca si mancare specifica varstei lui, dar vreau sa stiu cum procedeaza celelalte mamici. Bebele meu are 8 luni, 9 Kg. Multumesc anticipat.

Nicoleta & Andrei Catalin

http://community.webshots.com/user/andreicatalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Nicoleta, Stefanel al meu are acusica 10 luni si vreo 10 kg. Nu-i dau decat lapte de san. Plus 3 mese: masa de fructe, supa, cereale seara. Ii dau sa suga de cate ori vrea si ziua si noaptea.
Nu-ti fa griji ca nu accepta laptele din biberon. Da-i-l cu linguritza. E foarte bine asa, chiar este recomandat.
Klavier, nu te stresa ca intri intr-un cerc vicios! Mie stresul imi face f. rau. Pur si simplu dispare lapticul vazand cu ochii. Unii specialisti sustin ca nu ar fi nici o legatura intre stres si cantitatea de lapte secretata, dar eu nu cred. Incearca sa nu te enervezi pe Adriana, vezi partea comica a lucrurilor! Crede-ma, ti-o spun din proprie experienta(sunt cu 2 copii mici si sotzul mereu la servici): daca iti propui sa fii calma si sa razi cat mai mult cu ei...toate iti merg mai bine si iti par mai usoare :).
O scoatem noi la capat!
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

buna, sunt o mamica fericita care alapteaza dar un pic necajita, am si nevoie de un mic ajutor...daca a mai patit cineva ca mine - ma dor doi dinti de innebunesc citeodata, am 2 mici carii acolo, la farmacie mi-au spus ca nu pot lua nici algocamin nici alt calmant, voi ati patit asa ceva si ce ati luat?
Multumesc, toate bune va dorim,

Miri si Ana (5 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Mirinda, mergi la stomatolog. Poate sa-ti faca o anestezie care sa nu-i dauneze bebelusului, si sa-ti rezolve problema cu cariile. Nu mai stiu cum se cheama substanta respectiva, dar sigur exista posibilitatea asta, ca eu am fost la stomatolog si cand eram gravida, si cand alaptam, si mi-a astupat cariile, ca nu puteam sa stau asa

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Mirinda, mie mi-a spus dr. ca un algocalmin luat ocazional nu face rau la bb...asa ca eu am luat in cazuri de urgentza si a fost totul ok. Cred ca trebuie sa-ti rezolvi problema cu cariile.
Fetelor, eu vroiam sa va spun ca patrunjelul si sage nu sunt recomandate cand alaptati. Diminueaza secretia lactata. Deci cat mai putin, asa...de gust. :)
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Bun gasit, dragi mamici! Am tot citit, dar n-am apucat sa scriu, caci bebelina mea de 3 sapt si jumatate nu prea mi-a lasat timp.
Am nascut natural, cu anestezie peridurala, a fost ok, numai ca laptele mi-a venit abia a 4-a zi dupa-amiaza, cand nu mai spera nimeni.
Problema a fost ca in timpul acesta, eu am pus-o la san si ea a tras, mititica, dar nu a avut ce, asa ca mameloanele mele au ajuns cane tocata. M-am ambitionat, cu scrasnit din dinti si tipete, sa ii dau sa suga 2 zile, dupa care nu am mai rezistat la durere. Am aplicat imediat pompita, dar aproape ca am facut nevroza tot pompand si chinuindu-ma, caci nu curgea mare lucru. In tot acest timp, a fost musai sa ii dau lapte praf (Humana 1 - l-a acceptat f. bine).
Cu tot chinul meu de a mulge, am ajuns sa petrec 1, 2 si 3 mai in spital, cu febra peste 40 de grade, cu mastita la ambii sani, la un pas de a mi se face incizie, pentru golirea sanilor. Tin sa va spun ca erau ingrozitor de tari, mari nu mai spun si vinetii. Mameloanele nu se vedeau sub coji si cicatrici, de se increteau la fata si asistentele si doctoritele care ma vedeau. Le-am spus ca terminasem un tub de Garmastan intr-o saptamana, ca mulgeam zi de zi cu pompita, ca m-am straduit sa-mi pun bebelina la san si mai ca nu ma credeau ca putusem sa ajung asa de rau. Dupa 5 zile de tratament cu antibiotice, mi-am revenit, in sensul ca nu am mai facut febra si ca s-au mai vindecat din rani.
Dady, spuneai ca dupa o pauza de 24 de ore totul a fost ok. Eu am facut pauza cat am stat in spital, dar nici astazi nu sunt complet inchise.
Asa ca zilnic mulg si mulg, astfel ca reusesc sa ii dau 3-4 mese din laptele meu, numai ca dureaza cam o ora de portie (100 ml). Din pacate, de astazi si pana luni sunt singura acasa cu bb, care e cam agitata cu colicii si se linisteste doar cand o pun pe burtica mea. Asa ca nu reusesc sa ma mai mulg si cu greu fug sa ii prepar si laptele praf. Astazi a dormit f putin, caci o tot trezeste durerea de burtica.
Am incercat sa o pun din nou sa suga direct de la san, cu mameloane de silicon, dar a reusit sa imi redeschida din rani, astfel ca acum iar astept sa se vindece, durandu-ma la cea mai mica atingere.
Sincer, va invidiez pe voi, cele care va puteti bucura de alaptatul la san si va felicit pentru reusita.
...Gata, deja s-a trezit si plange, asa ca ma opresc aici.
Cu scuzele de rigoare pentru povestea prea lunga pe care am scris-o aici
Toate cele bune!

Ela si bb Cristina (21.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

antoioana si adita, multam fain... gata, ma duc la dentist! tot timpul incerc sa gasesc scuze, si mai ales acum, ca bebelina suge din 2 in 2 ore, zic ca n-am cum s-o las...dar trebuie sa-mi fac timp pentru ca nu o sa se vindece de la sine si va fi din ce in ce mai rau.
Toate cele bune!

Miri si Ana (5 sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Ela draga, imi vine sa-ti plang de mila nu alta :(. Dupa ce te speli pe sani, tamponeaza-i usor cu prosopul si pe urma, inainte de a aplica orice fel de crema (dar si dupa)stai pur si simplu cu ei dezgolitzi. Se vindeca mai usor ranile. Eu asa am facut si m-a ajutat mult.
Doamne ajuta sa ajungi cat mai repede sa alaptezi fara probleme.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

ela, of, of... saraca de tine, prin ce treci! eu am avut rani la sani cam o saptamana, dupa aia mi-au trecut - din fericire!! - si uite ce mi-au facut in spital: o alifie din lanolina pura de dat pe sani, acum imi scapa numele, dar ma duc sa ma uit; erau si niste comprese speciale cu aloe de la aceeasi firma, si mi-au facut si o sedinta cu laser, dupa care mi s-au cicatrizat frumos si mi-a trecut. daca imi dai un mail iti raspund direct si iti pot trimite si prin posta, daca vrei. sau intrebi la farmacii in Romania daca au asa ceva. (stai oricum intai sa vad cum le zice)

antoioana, da, ai dreptate, o scoatem noi la capat si ii facem noi mari cumva! doar ca atunci cand iar nu apuc sa dorm nu o mai scoate nimeni la capat cu mine...

allya, dat fiindca Andrei primeste si san, si formula, m-am decis sa incep diversificarea cu el la 4 luni. adica a trecut cu bine prima saptamana. am facut asta ca sa nu incep abrupt la 6 luni cu cele trei mese, ci ii introduc luna asta masa de legume la pranz, luna viitoare cerealele seara si cate o lingurita de fructe crude dupa-amiaza, si la 6 luni o sa aiba cele trei mese solide (sper!) in program.
mie mi-a zis pediatra ca sa ii dau intai solidele si dupa aia san, ca altfel nu am nici o sansa sa mi le accepte. ei bine, domnisorul meu e invers - daca ii dau morcov, mananca cat mananca, dar san nu mai vrea dupa aia nicicum. asa ca am facut reuniune de familie cu Mr. Nikolesko si am decis sa ii dau intai san si dupa aia legumele, ca altfel raman de tot fara lapte. si bea baietzelul intai un san sau doi, pana nu mai vrea, si dupa aia isi primeste portia. i-am dat o saptamana morcov si azi am inceput cu morcov+cartof. saptamana viitoare o sa ii bag si putina carne de pui pe deasupra si o sa incerc si alte legume dintr-alea din cartile mele. imi mananca fericit cam 100-120 gr dupa san.

ce m-a ingrijorat a fost ca a scazut 100 gr in greutate in ultima saptamana, in loc sa ia, si ma intreb daca a fost morcovul de vina sau faptul ca am plecat in trei seri la activitati de relaxare care ne-au cam stresat pe toti. (de obicei avem ritual comun de adormire, baie, masaj, pupici, chestii. si mai ales tzitzi.)

hai ca am stat 20 min pe net in loc de 10 cate imi propusesem.



Adriana (24 ani - 10.11.1979) + Adriana jr (2 ani si 7 luni - 21.09.2001) + Andrei (ca.3 luni - 6.01.2004) + Dragos taticutzul (30 ani - 7.01.1974)
http://photos.yahoo.com/apaler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

ela, crema si compresele se numesc Multimam si uite si linkul ca sa vezi despre ce e vorba: http://www.bio-active.com/

intreaba la Sensiblu, poate au!

A.

Adriana (24 ani - 10.11.1979) + Adriana jr (2 ani si 7 luni - 21.09.2001) + Andrei (ca.3 luni - 6.01.2004) + Dragos taticutzul (30 ani - 7.01.1974)
http://photos.yahoo.com/apaler

Mergi la inceput