Despre gradinarit (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

camelia, mama, prin cate ai trecut! uite, daca vrei, te pup io ca sa-ti treaca putin, desi sigur mai bine primit e de la sot
imi pare rau ca ai trecut prin toate cele, dar mereu a doua zi e mai bine, capul sus si fii optimista. si bine ca ai initiat discutia, acuma macar stiti fiecare ce il rodea pe celalalt.

hai sa-ti spun ceva dragut in legatura cu una din orhideele mele, dragele de ele.
vineri seara, pe la 11, asa, ma uitam la cea care sta chiar langa computer si n-o recunosc. era mov cu alb, ori eu stiam ca era vargata, un bej/galbui spre galben/ maro. ma rog, intelegi tu.
m-am uitat la celelalte, alea sunt mov sau albe, asa ca am crezut ca sotul meu, care le mutase ca sa instaleze un geam, o pusese in alta parte. chestia e ca in toata casa nu era o alta orhidee, asa ca am facut ceea ce orice om normal face, l-am sculat pe sotul meu care adormise de fro ora, sa-i spun problema mea. s-a sculat si el, parea destul de contrariat, si dupa ce am cautat amandoi in toata casa, am ajuns la concluzia ca orhideea draguta de ea, isi schimbase culoarea peste zi, poate pentru ca el o pusese langa cele mov? nu stim, e posibil. acum vreau sa gasesc alta galbena, dar cred ca o voi tine separat, alea mov or fi dominante si le fraieresc pe astea cu culori nehotarate.
altfel, cred ca vreau sa iau un liliac, tot le vad pe fetele astea ca vorbesc despre lilieci. sper doar sa nu fie prea cald si/sau umed aici petru el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Cristina, multumesc pentru raspuns.
Cat despre bulbii de anemone, am vazut si eu cand a fost oferta la Metro, dar nu am luat din pacate. Eu stiam ca bulbii se pun toamna, de fapt eu asta toamna am pus bulbi de branduse, lalele, narcise si mi-au inflorit f. frumos acum in primavara, dar oferta asta cu bulbi era p[arca acum vreo 2 luni, asa-i? Si tu atunci le-ai pus si au si inflorit? Si celelalte inafara de anemone ti-au inflorit tot asa frumos? Bine ca stiu, la toamna si la primavara o sa iau si eu bulbi, cred ca-s mai buni ca semintele. Eu am pus acum o luna niste bulbi de gladiola, tot de la Metro, dar nu dau semn sa iasa inca...

Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
Va pun o intrebare: Cum se numeste stiintific "ciubotica cucului", sau cum se spune popular la "primule"???? Vreau sa ma luminati dca sunt una si aceeasi plata, si daca sunt perene!

Anto,
Lasa ca vine caldurica si la tine! LA mine a venit in sfarsit cam de azi, cand au fost afara 21 grade C. Si cica o v-a tine tot asa! asa sa fie.

Scaramus,
Nu cred ca ar avea ceva impotriva liliacl daca il uzi odata pe zi mai ales ca-l tii in ghiveci.


Va doresc la toate succese prin gradini!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by petra

Fetelor,
Va pun o intrebare: Cum se numeste stiintific "ciubotica cucului", sau cum se spune popular la "primule"???? Vreau sa ma luminati dca sunt una si aceeasi plata, si daca sunt perene!

Incredibil, Petra, intrebarea asta mi-o tot pun si eu de vreo 2-3 zile! Mi-a cumparat sotul meu pliculete cu seminte de "primevère" si in dictionar se traduce 'ciubotica-cucului', dar am cautat pe net si pozele nu seamana cu ce am eu pe plic!
Mi se pare ca ciubotica cucului este primula officinale (sau veris), iar ce am eu este primula cultivée. Prima este o planta salbatica iar cea de-a doua e cultivata...
Uite poze cu salbatica:
http://www.pixiflore.com/pages/fiche_plante.asp?id_plante=153
http://www.fleurs-des-champs.com/fic/fiches/f233.htm
http://www.anticriza.go.ro/dictionar/ciuboticacucului.html

Cica e vivace si infloreste in aprilie-mai (anul viitor...)

Cristina, ce frumos ca ai atitea anemone inflorite!!!
Eu le-am pus ceva mai tirziu si pina acum n-am vazut nimic rasarind...

Cami draga, pai dar ce o sa ma fac eu cu 900 de zorele intr-o singura cutie? Sunt de alea cataratoare, vreau sa pun pe garduri... Ce ma fac acum, cum le raresc, nu se rup cind sunt prea mici? Le-am pus numai de doua zile si deja rasare ceva! Vai ce rau imi pare ca am pus toate cele 9 plicuri, mai bine mai pastram si pentru anii viitori, ca e anuala si erau valabile semintele inca citiva ani...

Mi-a mai luat sotul meu menta si salvie in niste ghivecele, gata de mincat. Oare pot sa le pastrez (sunt cu radacini cu tot) si sa le am mereu pe-aproape? Si sa le inmultesc? Oare trebuie sa le plantez in ghiveci mai mari?... Astept sa-mi raspundeti, gradinarese pricepute!

Si mai am o noutate: azi a fost o zi mare: a tuns sotul meu gazonul!
Ce frumos e acum in gradina...

Si sa nu uit: o adresa cu plantele toxice:
http://reclamailegalala alt site = avertizare/site1/sanatate/html/plante.htm
Atentie mare la copii si animalute, sa nu pateasca ceva!



~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Otilia,

nu-ti bate capul degeaba!!!
Poti chiar si acum sä räscolesti pämintul si scoti semintele asa incoltite cum sint si le pui direct afarä, la gardul / gardurile unde vroiai sä le pui.
Zorelele nu sint deloc pretentioase; or sä crescä, se vor intinde pe garduri, iar semintele vor cädea din nou pe pämint, iar la anul ai deja zorele färä sä mai faci nimic!! Eu asa am väzut cind eram copil...in locul unde au fost zorelele, am avut si anul urmätor färä sä fac eu nimic!!
Ca sä mergi la numär sigur, poti sä recoltezi tu semintele, dar atunci cind este deja uscatä capsula si vezi cä incepe sä se deschidä...poti sä le pui in servetele de hirtie ( sau pungute ) si scrii pe ele ce seminte ai, si ce culoare.
Iti spun sincer...eu, dacä as avea grädinä, asa planta absolut orice plantä acolo...chiar dacä nu esti sigurä cä va rezista peste iarnä, meritä sä incerci si la anul o sä stii!! ....oricum, in grädinä, cresc mult mai puternice, decit intr-un ghiveci mic si inghesuite.

Cleomax,

tu nu stiai cä alea mai brunete au sceptrul in minä???
Nici eu nu am auzit asa ceva, dar din cite spui tu, totul este posibil!!
Eu am väzut chestia asta la lalelele mele...dar aici este altceva...erau afarä si umblau albinele de la unele la altele si le polenizau...asa mi-au iesit lalele albe cu dungi rosii!!!...asta mi-a pläcut!!
Toate cele deschise la culoare s-au corcit!!
Cit despre liliac, eu nu mi-as face atitea probleme din cauza lui...are tulpinile lemnoase si nu se stricä repede!!!...si mai stiu cä este cam betiv!!...vrea apä din belsug!!...asta dacä este afarä, in grädinä...nu se supärä niciodatä!!!
Ai mei erau direct in soare, sau chiar sub bolta cu vitä de vie si le-a mers fff bine.
Stiu numai cä äla alb era cam sensibilos, dar si lui i-a mers bine pinä la urmä si nu am fäcut nimic special sä-l ocrotesc!!...iar unul deschis la culoare!!...dar in general, asta este regula cam la toate florile: cele mai inchise la culoare sint mai rezistente!!

Vä pup pe toate pinä "räsar" din nou!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Otilia draga,
Cu primulele astea o ajung sin urma pe Andreutza la studii despre flori. In fine, mi-a luat sotul meu o ditamai cartea despre flori, si am gasit-o acolo si pe primula cu pricina.
Eu de fapt am vrut sa-mi cumpar de la sera niste primule gata inflorite, doar ca florile nu prea seamana cu ceea ce stiu eu, sunt mai dese si nu au tija asa de lunga, dar frunzele sunt identice!
Sunt perene si sunt de foarte multe feluri, dar din aceeasi familie "primulaceae" !!!!
Cred ca sunt una si aceeasi planta drept pentru care ma duc sa-mi cumpar cateva pentru ca am vazut niste culori deosebite!
Otilia,fa si tu o poza la gradina ta frumoasa, pentru ca eu am ramas mult in urma, din cauza frigului, nu prea au evoluat floricelele mele, dar important este ca sunt verzi si vii! La anul nu o sa mai am bataie de cat cu cele care le-am pus primavara asta.

Va pup pe toate si mult spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

quote:
Originally posted by Cristina

Laura, kalanchoe oricum nu mai infloreste acum. Tunde-le numai varfurile, se vor ramifica si iti vor inflori..la iarna.


Cristina&Sanziana



Tin sa te contrazic dar ale mele tocmai au inflorit acum si sunt splendide. Eu le-am udat foarte rar iarna iar acum le ud la 2-3 zile in asa fel incat sa nu fie pamantul prea ud (nu le prieste umezeala care stagneaza dar nici lipsa de apa). Pentru a 2 inflorire, dupa ce trec florile se taie varfurile plantei cu totul si pe cat posibil se indeparteaza puiuti care nu sunt prea vigurosi si se pastreaza 2-3 . Eu am avut multe culori (galben, alb, portocaliu, roz) dar le-am pierdut in aceasta iarna din cauza de caldura mare de la calorifer, au supravietuit doar cele 2 rosii care au stat pe balcon (min. 10 grade) toata iarna si care acum sunt superbe. Mai am un pui de culoare portocalie prins pe care il voi pune zilele astea in pamant.

DNP- 29 aug. - 20 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:


La mine a venit direct vara! Afara sunt 29 grade Celsius!! Este asa de frumos ca numai afara am stat azi toata ziulica.
Ieri mi-am cumparat si plantat primule! Or fii, nu or fii ciubotica cucului treaba lor de acum. Cert este ca floricelele sunt cate una pe tija nu la capatul tulpinitei au o inflorescenta de mai multe floricele. Mi-am mai cumparat si muscate de mai multe culori de la albe pama la rosu aprins, si le-am pus in ghivecele de pe afara care le am. Pe langa ele am sa pun petunii, flori pitice sau care "curg" si uite asa am facut niste aranjamente pe afata prin ghivece.
Meine cred ca o sa-mi trasplantez si lumanarelele(lupine) si busuiocul care este cam anemic si subutrit!
Cam asta este activitatea mea prin gradina buclucasa!

Si sa va zic ceva: dupa ce mai pe la sfarzitul iernii am dat bani pe niste lacramioare sa ma prind la soi, acum am constatat ca am si in gradina si aproape mult mai multe decat trebuie!!!! Acum , indata isi desfac frunzele si voi avea multe lacramioare!!!

Spor la treaba, si i-a mai treceti de aici ca iar fac prezenta!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Petra draga, ai putea sa-mi dai si mie cateva grade din cele 29 ale tale!!!!!
Otilia, musai sa faci o poza sa vedem si noi gradina ta. Si locul unde ar fi trebuit sa fie ridichi .
Numai bine fetelor!
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Buna fetelor.. dar vad ca avetzi spor la gradinarit.. brava voua si s aavetzi gradini frumoase.
Eu am scapat de paduchi.. mai bine iz s anul ast ainca nu s-au facut... am grija sa ii tzin eu la distantza.
Dar totusi azi am venit cu o rugaminte la voi... are cineva semintze de ciumbru sa imi dea si mie cateva... ashi vrea sa pun si eu in gradina si pana merg eu in ro mai este ceva vreme.. si mama nu are d eunde sa imi faca rost sa imi trimita, si daca ar avea nu are pe cine sa le trimita.
Uite eu ma ofer cu leushtean (dela am o gramada)cine vrea rasat poate veni sa ishi ia, cine vrea semintze ii pot da la toamna.
Pupici la toate gradinaritzele
PS: La mine ploua azi si face bine la ardei si la roshi ...
Gabbriela & Julian


http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput