Limba geografica si Diflucan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Gabi 25..te rog daca poti afla corespondentul in medicament romannesc al Diflucanului...din suflet sa-mi zici si mie.Ca astea la farmacie au interes sa le dea pe cele straine scumpe...si ma usuca la bai!

KORINNA mamika x 2


http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Promit ca intreb la farmacie si apoi iti scriu Korinna.

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut!

Va pot spune din proprie experienta ce inseamna limba geografica. In cazul meu este vorba de suprafata limbii brazdata de santuri. Si diferite asperitati. Nu stiu daca de la nastere e asa sau a aparut in urma unei stomatite urate facuta la varsta frageda. Cert este ca acest aspect al limbii nu aduce dupa sine nici o problema. Papilele gustative sunt foarte sensibile. Gustul nu este alterat. Tratament eu nu stiu sa fie pentru asa ceva. Doar daca nu exista ceva "lipici" care sa lipeasca santurile respective...
Despre celalalt tip de limba geografica nu stiu nimic. De fapt e posibil ca acela sa fie doar inceputul si pe urma sa se ajunga la santuri si asperitati. Oricum, NU E O BOALA si nu inseamna absolut nimic daca ai asa ceva.


,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Nepotica mea de 7 ani, Medeea, are asa ceva si pana acum, nu am stiut ce inseamna, de fapt. Cat a fost mai mica, a tot facut candida de repetate ori, dar medicul nu i-a spus surorii mele(mama Medeei) ce inseamna sau daca se trateaza limba geografica.
dpintilie, multumesc pentru mesaj, ne-ai linistit !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Korinna uite dupa cum ti-am promis am intrebat la farmacie si Diflucanul nostru se numeste FLUCOVIM o cutie de 50mg X 7 tablete ajunge 149.000 lei.
Dupa ce i-am dat acea pastila lui Rares i-a disparut roseata de pe limba. A ramas doar acea forma care isi modifica marimea si locul. Deci a fost si ciuperca.

Mami Camelia si bebe Rares

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Gabi25,Iti multzumesc din suflet!
Mi-am notat si am sa ma duc sa mi-l iau pe ala..sa vedem daca o sa ma ajute.
Multumesc din suflet si va doresc tuturor SANATATE!

KORINNA mamika x 2


http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anapharm spune:

Buna, Ma bag si eu in vorba, sper sa nu se supere nimeni.
Este foarte indicat sa te orientezi si singur in probleme de natura medicala, pt ca orice informatie adunata poate contribui la cererea parerii medicului(exista posibilitatea ca un medic sa nu fie la curent cu existenta unui medicament - poate cel mai eficace in cazul tau). Dar cel mai bine este sa administrezi medicamentele prescrise si sa ceri parerea farmacistului, el este cel mai bine informat si in masura sa te ajute sa inlocuiesti cu un produs mai ieftin. Nu intamplator se elibereaza prescriptiile medicale, cand medicul tine cont de starea sanatati pacientului, varsta, greutate, antecedente etc.
Eu as merge numai pe mana cadrelor medicale, mai ales cand este vorba de copilul meu.
Nu vreau sa critic, va rog sa nu ma intelegeti gresit, dar problema automedicatiei a luat o adevarata amploare. Aceasata pune de multe ori viata in pericol a pacientilor. Ramane insa la latitudinea fiecaruia. Un sfat cerut la farmacie nu ne costa nimic, ba chiar ne ofera altenative.
Pt ca tot vorbesc si fac pe "lupul moralist" - ipostaza care nu-mi place, am sa va mai spun ceva si despre plantele medicinale si sa-l luati ca pe un sfat, un sfat bun. Am observat cu totii prezenta in piete si alte locuri neautorizate a vanzatorilor de plante medicinale, puse in diverse pungulite la care ataseaza un biletel cu ce contine si in ce este indicat. Autoritatile au actionat in repetate randuri la sanctionara acestora, dar efecul e de scurta durata si acestia reapar. In Romania o lege blanda nu sperie pe nimeni. Aceste plante sunt cultivate in conditii improprii, de maxima poluare si contaminare bacteriologica. Nu stie nimeni ca poate cumpara o planta crescuta la marginea soselei sau alta pe langa care si-a facut nevoia un caine ce s-a nimerit sa-l apuce tocmai cand trecea pe acolo. Nu sunt povesti credeti-ma!!! Uite cum bei un ceai sa te faci bine de-o boala si capeti alta, poate mai grava. Si in sfarsit aceste plante ajung in casele noastre netestate in prealabil pt puritate, echivalenta etc. Cel mai sigur e sa faceti un drum la plafar sau cea mai apropiata farmacie.Gata m-am oprit, acum injurati-ma!!
Gabi, banuiesc ca te referi la diflucan, da este intr-adevar scump, dar medicul ti-a spus bine despre eficienta lui, face parte din clasa antimicoticelor sistemice (derivati de triazol) de generatie mai noua. Poti incerca echivalentul sau fabricat in India: SYSCAN sau cel romanesc FLUCOVIM. Dupa vindecarea vizibila sa mergi la un alt control, deoarece pot ramane spori de ciuperca care se dezvolta in continuare si la scurta vreme sa reapara Doamne fereste. De obicei se mai prelungeste tratamentul pt o anumita periada, de obicei scurta, tocmai din acest considerent. Oricum consulta parerea mai multor farmacisti si ai sa alegi varianta cea mai convenabila tie.
Sanatate multa!
Ana 18 saptamani.





"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch

Mergi la inceput