Sa o ajutam si pe Teodora: 9 luni

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vick spune:

Azi Teodora implineste 11 luni. Oare vom reusi, cu toate eforturile noastre, sa-i facem cadou peste o luna (cand va implini 1 anisor) calatoria spre Elvetia, locul de unde speram ca se va intoarce cu un diagnostic si cu un tratament care sa o salveze? Vom reusi sa-I dam sansa sa mearga, sa vorbeasca, sa se exprime liber? Daca nu reuseste va fi condamnata pe viata sa depinda de o persoana care sa o ajute in tot ceea ce face (sa manance, sa mearga la toaleta, sa o intoarca de pe o parte pe alta pentru ca nu va putea sa se miste).
Ar fi pacat ! Este un copil deosebit, atat de dulce si cu o forta deosebita. Este o luptatoare si de obicei cei care lupta inving.Daca ati sti cu cat stoicism indura gimnastica recuperatorie, care este atat de dureroasa pentru ea si atat de greu de suportat pentru cel care o executa (cand nu o executa medicii o executa mama ei), ati intelege mai bine de ce as vrea sa aiba aceasta sansa.
Haideti sa incercam sa o ajutam, fiecare cu ce poate. Doar impreuna vom fi puternici si vom reusi. Sa ne rugam azi pentru sufletelul ei mic. Doamne ajuta pe Teodora !Multumesc inca o data tuturor celor care ne-au fost si ne sunt aproape !
Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flores spune:

Vick, te salut si iti urez sa ai reusita deplina in a fi zana buna (sau una din zanele bune) a fam. Busoi!
Acum m-am inscris si eu in aceasta comunitate, dar urmaresc de cateva zile ce se intampla cu Cristi, Simona, Teodora, Andrada etc
Vroiam doar sa iti atrag atentia ca Ralucah a postat azi un mesaj la subiectul "Euthanasie pt. Cristi" in care spune ca ar putea facilita o mediatizare mai mare - poate o contactezi sa faca acelasi lucru pt. Teodora;
Nu uitati si de Patriarhie - poate o pot ajuta si ei.

Sanatate multa Teodorei si tine-ne la curent te rugam
PS: luni ma voi duce sa depun ceva bani pt. ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Draga Vick, acesta e emailul pe care l-am trimis astazi la peste 30 de adrese. Sper sa ajute cu ceva, mai ales ca am cerut ajutorul lui Dumnezeu inainte de a face pasul asta:

Dragele noastre

E frumoasa, e ca o zana mica si are parul tot zulufi si ne priveste cu niste ochi mari si nevinovatzi, ochishori care parca ne roaga s-o ajutam. M-am atashat de ea fara s-o fi cunoscut vreodata, poate pentru ca stiu ca singura ei shansa e sa vina aici la noi, in Zürich pentru un control riguros. Poate pentru ca mi-am amintit cat am luptat acum aproape 13 ani ca s-o smulg din bratzele mortzii pe Malina, fiica mea, ca am retrait disperarea pe care o simtzi ca parinte, disperarea sa vezi ca puiul tau moare si nu potzi sa faci
nimic. Mi-am dorit sa-i intalnesc personal pe parintzii ei si sa le spun sa nu dispere, sa aiba incredere in Dumnezeu, pentru ca exista si minuni!
Haidetzi sa incercam toate, cu ajutorul lui Dumnezeu sa facem o minune
pentru micutza Teodora, cu ajutorul nostru sa creasca, sa invetze sa mearga, sa gangureasca, sa creasca mare si puternica!
Cand eram mica, ascultam un cantec, nici nu mai stiu cine-l canta: "Daca-n fiecare zi/ Am primi in dar o floare / Am fi mult mai buni se pare / Si mai fericitzi am fi". Haidetzi sa daruim fiecare cate o floare Teodorei, o floare care o va ajuta sa creasca si care ne va aduce si noua bucurie in suflet.

Trimiteti va rugam acest mesaj tuturor cunoscutzilor care ar putea sa faca ceva pentru Teodora, poate o sa reushim sa-i facem cadou micutzei fetitze consultul la Zürich, in definitiv o viatza intreaga!
Venitzi cu idei, fitzi inventive si nu uitatzi, este o cauza nobila, pentru un copilash. Sa ne ajute Dumnezeu pe totzi!
Ana

Povestea Teodorei detaliata o putetzi citi aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21871&whichpage=1

Giny:

Acest īnger din poza se numeste Teodora si e o fetita din Horezu-Vīlcea care īn curīnd īmplineste un anisor(īn aprilie).Teodora e o raza de soare pentru parinti si toti care o cunosc.
Dar nu toti stiu ca parintii ei duc o lupta īnversunata cu o boala care s-a declansat acum sapte luni.Fetita a crescut si s-a dezvoltat foarte bine pīna la vīrsta de patru luni, cīnd dintr-o data a īnceput sa plīnga foarte mult, sa nu mai manīnce bine si sa exprime asa cum poate un bebelas , semnele unei suferinte. Au urmat saptamīni petrecute cu ea prin spitale la Vīlcea, Bucuresti, Cluj si Sibiu.Īn timpul acesta Teodora nu numai ca nu s-a mai dezvoltat , dar a facut regrese evidente. Medicii pediatrii romāni (dintre cei mai buni) care s-au ocupat de ea pun totul se seama unei boli genetice.Pentru un diagnostic exact si un tratament adecvat Teodora trebuie supusa unor examinari medicale laborioase.Aceasta a fost posibil īn Romānia
pīna la un anumit punct.Tehnica medicala romaneasca pentru cazul acestui copil e limitata. Restul analizelor nu se pot face decīt īntr-o tara mai bine dezvoltata. Parintii Teodorei (pe care nu-i cunosc )au apelat la mine (Giny)printr-o cunostiinta, ca sa aflu daca fetita poate fi ajutata la Kinderspital Zürich.Am luat legatura cu medicii de aici si a fost programata sa vina pe 23 februarie la investigatii.Cu conditia ca parintii sa prezinte dovada ca poseda suma de 20 000 CHF. Īn ciuda īncercarilor disperate ale parintilor si cunoscutilor din Romānia suma nu s-a strīns.Am facut o noua programare pe 8 martie...nici pīna atunci nu s-au strīns banii. Teodora e internata de mai bine de 2 saptamīni la Sibiu.Tatal ei, un om puternic si luptator e īn momentul de fata bolnav.De luni de zile fiind tot pe drumuri īntre spitale, pe la firme sa ceara bani,
pe la ministere a dormit si mīncat putin, dar a fumat īndeajuns ca sa fie rapus de boala.Si bineīnteles ca esecul strīngerii banilor a fost o lovitura grea pentru ei. Noi:Ana, Adela si Giny(care am aflat de vreo doua luni de acest copilas) am luat hotarīrea sa facem ceva pentru ei.Sa o ajutam pe Teodora cu cīt putem noi si sa va īntrebam si pe voi daca vreti sa participati cu ceva.
Nu trebuie sa fie o suma enorma.Nu ca sa strīngem noi toti cei 20 000CHF, dar daca fiecare da cīt īi spune inima, toti banii pusi la un loc , fiti sigure ca reprezinta mult. Si cel mai important este ca sīntem alaturi de acesti parinti īn īncercarea lor disperata de a o ajuta pe Teodora .Gestul nostru o sa le redea speranta īntr-o lume mai buna.
Orice banuti, multi sau putini , sīnt bineveniti.
Pentru modalitatea īn care īi trimitem o sa discutam.Asta nu e o problema.
Noi va multumim din toata inima si asteptam cīt de repede raspunsul vostru.
cu drag
Ana Adela si Giny

De 2 ori pe saptamana itzi vom scrie ce am realizat pana acum, daca s-au primit ceva bani.
Doamne ajuta!

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

! Bravo, fetelor!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Doamne ajuta! Sper sa se stranga banii si sa o putem ajuta in vreun fel!

Corina si bb Ilinca 1 an

http://community.webshots.com/album/102112374prZfDZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vick spune:

Nu stiu ce se intampla, pentru ca am tot primit mesaje ca se depun bani in contul deschis pentru Teodora, dar soldul contului a ramas acelasi. Azi tatal Teodorei mi-a spus aprope plangand " nu a mai intrat nici un ban"

Azi 24/03/04 - in cont sunt : 43 milioane lei si 112 Euro.

Azi am primit si o veste destul de neplacuta: de o saptamana Teodora pierde in greutate. A fost foarte agitata in ultima vreme (poate si din cauza aparitiei primilor dintisori). Speram ca mama ei va reusi sa o echilibreze odata ajunsa acasa.
Pentru cine poate sa ajute pe Teodora, o hranesc cu lapte Milumil II si cereale de orez fara gluten (care se pun in lapte)facute de Hero.

O zi buna tuturor !
Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Draga Vick, noi aici ne straduim, pana acum insa s-a anuntzat doar persoana, in afara de noi 3- care am scris scrisoarea. azi mai sun o romanca ce voia sa ajute si ea.
o intrebare: banii care ii strangem noi sunt in franci elvetieni. daca ii trimitem in ro, ii vor transforma in euro, apoi iarasi in franci - ca sa plateasca operatzia. nu e mai simplu sa le dam banii parintzilor direct cand vor fi aici?
Scrisoarea pentru emisiunea de la tv este pur si simplu fantastica! Felicitari, Vick si Dumnezeu sa te ajute!

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vick spune:

Si astazi 25/03/04 in cont sunt tot 43 milioane lei si 112 Euro.

Toate cele bune !
Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorkserv spune:

vick, verifica PM.
Tzi'am trimis datele acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Fetelor, stiu ca ma bag si eu ca musca...da' nu pot sa ma abtin. Cine lucreaza in presa ar putea sa publice ceva ca niste scrisori deschise catre ERBASU, DINU PATRICIU si alti d-astia, poate ii sensibilizeaza daca li se adreseaza in mod public, fiind si an electoral unii sa reactioneze daca nu din umanitarism macar din interes, ce mai conteaza.

Jos palaria pentru ce faceti voi aici si Dumnezeu sa-i ajute micutei


Mergi la inceput