Viata in Germania (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by Crystinne



Cu medicii am inteles si eu ca trebuie sa ai trimitere, dar chestia asta ca te duci la primul si ii ceri trimitere pentru altii nu am auzit-o. Chiar merge? Adica daca eu trebuie sa ma duc la un ginecolog si... sa zicem... un internist... pot da unul ptr altul?

Deci la dentist degeaba te duci cu trimitere ca tot platesti, nu??





mai mie mi se pare aiurea treaba sau nu am inteles eu bine.
ex.:
te duci la medic generalist, ca te doare ceva, te controleaza si iti spune ca trebuie sa mergi la specialist. daca numai iti spune si nu iti da trimitere, atunci platesti si la specialist 10€. asa ca te apuci si spui ca vrei trimitere si trebuie normal sa o primesti.
dar cand te duci la generalist, si iti ia cartea de aok sau ce o fi tu si platesti 10€ si iti da o chitanta, si iti spune sa ai grija de ea, ca...pe baza ei te poti prezenta la alti doctori( ginecolog, ....) exceptie facand dentistul, si ca daca arati hartia aia nu mai trebuie sa platesti.

acum, pe mine ma incurca faza asta: iei hartia cum ca ai patit, ai grija de ea, poti sa mergi si la alt doctor fara sa platesti, daca nu esti multumir de ce ti-a spus primul, dar daca si al 2-lea te trimite undeva musai cu trimitere ca sa nu platesti iara. pai ce , ala la care te trimite nu e doctor? ca doar popa precis nu o fi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

faza cu platitul e ca noi de fapt nu platim cei 10 euroi pt dr ci pt casa de sanatate... doctorii doar o aduna! de aia cind te duci la un dr pe quartal(facind exceptie dentistul) ceri adeverinta si ai grija de ea ca quartal-ul ala nu mai platesti! un quartal.. e 3 luni!(anul impartit in 4) deci tocmai am inceput ultima luna a primului quartal! deci daca nu ne taie cu dureri... ar fi bine sa astepam quartalul urmator(de ex eu pt dentist asa am facut ca sa am timp destul si sa nu ne stresam reciproc).. ca sa nu platim in interval de 1 luna de 2 ori taxa!

asa mi-a explicat dentistul la care merg!


Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Va rog frumos, as dori si eu lista!!!
Multumesc!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Fetelor care dintre voi vrea sa traduca niste retete chinezesti de pe adresa urmatoare:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0500.htm
Pe mine m-ar interesa reteta -rata chinezeasca de ex.cum se pregateste este tot acolo si poate altele.Mie frica sa nu gresesc ceva acolo ,eu nu sunt de mult timp in Germania.Poate se gaseste cineva care sa ne vina in ajutor cu traducerea corecta,stiu ca sunt foarte multe fete care cautau retete chinezesti si adora bucatariea chinezeasca.
Numai bine tuturor! si mult spor la treaba

Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Asterix spune:

As putea si eu sa primesc lista? Bitte. Am lipsit cateva zile de aici si acum am aflat de ea. Multumesc.


asterix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Vreau si eu lista...

Cristina si gemenutele

--

http://cristinacsa.bei.t-online.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Si eu as vrea listuta
Multumesc anticipat

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Hallo fetele din D/si baieti, dar nu prea sunt!

Sa o iau pe puncte, ca "este" multe, dar sub 50...

1. Vreau si eu lista, please!

2. Vikinguto, ziceai sa povestesc cum a fost la schi....frumos ar fi fost, daca nu imi rupeam degetul, pe urma mai schiam o zi cu degetul rupt (ca vezi Doamne, e numai o "Zerrung"), pe urma la spital, cu mana cat roata carului, operatie, si ce a pus capac a fost ca colega cu care eram acolo (2 mamici+2 copii la schi), a picat si a facut luxatie la umar, au luat-o cu elicopterul de pe pista si au dus-o la spital, asa ca am ramas eu "sanatoasa" cu mana in ghips si 2 copii in grija...ce mai, a fost un concediu pe care nu o sa il uit prea repede...ani de zile, de cand schiez, nu s-a intamplat nimic rau, iar anul asta numai belele..., nici macar nu mi-am rupt mana la schi, ci la lift, incercand sa nu calc peste nu prichindel care mi-o picat exact intre schiuri...asa ca nu pot sa va arat poze de la schi, caci ele nu se esixsta"...poate anul viitor!

3.PPOPUNERE pentru fetele din zona Bonn-Köln:
Ce-ar fi sa facem o intalnire la o cafeluta, sambata, pe 20.03 de exemplu? In Bonn, la Giaccomo, sau la alta cafenea, prin centru? In cursul diminetii sau mai bine seara? Va convine sambata, sau mai bine in cursul saptamanii? Astept alte propuneri/pareri, idei, si ma gandesc ca ar fi fain sa ne cunoastem si live, macar cele de pa aici!

4. Cineva de prin Germania zicea intr-un subiect despre zboruri catre RO despre o agentie de aici, care cica ar fi vinde zboruri spre Ro mai convenabil. Aveti voi vreo idee, ca nu mai gasesc subiectul pe nicaieri...

Si gata, astept propuneri, si m-as bucura sa ne vedem!
Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Doresc si eu lista.Multumiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Vreau si eu lista!
Multumesc.

Mergi la inceput