Viata in Germania (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Fetelor,

si eu vreau s-o aduc pe soacrä-mea la noi pt 3 luni...ea s-a interesat la autocar ( a venit la noi numai cu Euroline )...cam au avut intirzieri la sosire in Berin ( de fiecare datä, cä trebuia sä-i ducä pe toti prin orasele unde cälätoreau..in orice caz, a fäcut mereu un drum serpuit pinä la Berlin!!)...pinä la 3 ore...am tot sunat la autogarä si am intrebat, cä eu fac 15 minute pinä acolo...dar normal cä nu stau pinä in ultima clipä acasä, asa cä plec mai devreme...oricum, "mama" a fost foarte multumitä de ei: "soferi dräguti, au schimbat mereu, ne-au läsat sä ne recreem un pic...etc )
Miine mä duc la politie si-i fac o invitatie, ca sä nu mai prezinte bani la granitä.
Cu asigurarea nu eram eu in clar, dar am trimis un email la prietena mea din Bucuresti, care lucreazä la Allianz Tiriac si am intrebat-o cit costä o asigurare de-aia smecherä, cu "ausreichende Deckung", cum a zis Vikinga...dar pe 3 luni...cä este cam bolnävicioasä!!!...cind a mai fost la noi, era sä chem salvarea o datä!!...dar ea mi-a zis cä nu este cazul cä are mai des rateuri de ästea!!
Numai la dentist a trebuit sä mä duc cu ea, dar am plätit ca. 35 DM atunci, nici nu am mai trimis Rechnung-ul la asigurare sä-mi dea banii inapoi!!
Aveti voi alte idei, cum as putea sä fac mai bine cu asigurarea asta??...cred cä dacä are invitatie, cum cä o intretin eu pe toatä perioada asta, nu trebuie sä facä 2 asiguräri!!...banii care se prezintä la granitä sint in functie de perioada care o petreci in Ausland, nu??...eu asa stiam... mä intereseazä, pt cä eu trebuie sä-mi chibzuiesc f bine banii, ba chiar sä-mi fac planul dinainte!!...muncesc ca nebuna, si tot nu-mi ajung banii!!

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
"banii care se prezintä la granitä sint in functie de perioada care o petreci in Ausland, nu??...eu asa stiam..."


eu stiam ca este 100€/per zi de ausland!, de aceea se prefera sa se faca pe primele 5 zile (minim, si de aceea se arata numai asata, altfel palatesti tot) si apoi restul...pr. asigurarea persoala, si pt. atunci cand te intorci in tara, cand iti cer asigurarea, si uneori fac gura de ce nu ai facut de la nceput pe totata perioada!, de parca daca aduci pe cineva pt. 3 luni, aia atatia bani sa arati la granita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

La noi la KVR nu ne stampileaza invitatia daca nu avem asigurarea facuta in DE. Si cu asigurarea pe 3 luni si invitatie mamei nu i-au mai cerut nici un ban, iar la intoarcere nu i-a cerut nimeni sa vada asigurarea. Dar daca voua va accepta invitatia fara asigurare facuta in Germania, atunci fa-i pe 5 zile (sau trimite-i bani sa-si faca ea in Ro ca e mai ieftin), trimite-i 500 eur si restul de zile cat sta aici mai faci/face o asigurare. Inainte de a te hotara intreaba daca va stampileaza invitatia cu asigurare facuta in Ro sau chiar deloc. Ca daca nu... prea multe posibilitati nu ai...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Multumesc frumos de informatii!!!

Cristina, cit costä aici asigurarea pe 3 luni?...si la ce Versicherung ai fäcut-o?
Eu am fäcut numai o datä...dar sint cam 10 ani de atunci...la ADAC...nu mai stiu exact, dar parcä am plätit 100 DM pe atunci.
O sä mä interesez si aici si dacä m-ar costa 50 €, eu zic cä asa sint mult mai linistitä in privinta asta.
Astept sä väd ce-mi scrie si prietena mea Cristina de la Bucuresti si atunci mä hotäräsc eu cumva. Oricum, si Allianz este bunä!
Depinde acum si ce zic cei de la politie miine.
Faza cu 100 €/ zi, este de risul lumii!! Auzisem eu ceva, dar parcä nu mi-a venit sä cred!!...ea a mai fost la noi de cind cu €, dar a venit cu o familie de romani, prieteni cu noi, cu autocarul. Au avut ei bani si au arätat si pt. ea...tipul i-a dat ceva gränicerului si a inchis ochii...dar a fost mult prea aventuros si de data asta nu vreau sä aibä probleme cä va veni singurä...a avut o asigurare pe 10 zile, dar mi-a titiit partea dorsalä cind i s-a fäcut räu si mi-am dat seama ce poate insemna asta!!...oricum chemam salvarea, dupä care apelam la una din prietenele mele, care este doctorä...dar avea si ea medicamentele necesare la ea...dar cum se spune: "paza bunä, trece primejdia rea", gindesc cä asta este calea cea mai sigurä pt. toti.

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Cristina, eu acum am citit ce ai postat tu referitor la GC si vreau sa te pup pentru veste.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!


ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ariadna, stii ca eu gandesc fff +++, sa dea Domnul sa aiba si rezultatele scontate:))
Camelia, asig. m-a costat 80 eur/3 luni, la ghiseul de la gara am facut-o. La ADAC e mai scump, de fapt din ce stiu eu asta e cea mai ieftina. Si acuma ca tot te-am prins, ca de demult voiam sa te intreb: cum e cu copii mai marisori aici? Imi inchipui eu ca odata cu varsta cresc si cheltuielile dar cum e cu scoala? ce si cat costa? De ce sunt nemtii asa de speriati de facultate, ca e f scump si daca ai copii tb sa te gandesti cu x ani inainte ca sa strangi bani s.a.m.d. Eu din ce vad aici studiile sunt gratuite, ma rog, mai e cate o taxa de 28 eur pt nu stiu ce dar asta chiar ca nu o iau in considerare. Si totusi, ce e scump??? Hainele? Ca din ce vad si la mar. 98 si la 140 cam aceleasi preturi sunt... sau apropiate. Hai poate ne scoti tu din ceata...
Noapte buna si o saptamana buna de tot!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:



Tja,Deutsche Sprache, schwere Sprache

German- Alles Gute zum Geburtstag!
German-Badisch- Allis Guedi zu dim Fescht!
German-Bavarian -Ois Guade zu Deim Geburdstog!
German-Berlinisch- Allet Jute ooch zum Jeburtstach! or Ick wuensch da allet Jute zum Jeburtstach!
German-Bernese- Es Muentschi zum Geburri!
German-Camelottisch- Ewllews Gewtew zewm Gewbewrtstewg. Mew!
German-Frankonian- Allmecht! Iich wuensch Dir aan guuadn Gebuardsdooch!
German-Lichtenstein- Haerzliche Glueckwuensche zum Geburtstag!
German-Moselfraenkisch- Haezzlische Glickwunsch zem Gebordsdach!
German-Plattdeutsch- Ick wuensch Di allns Gode ton Geburtsdach!
German-Rhoihessisch -Ich gratelier Dir aach zum Geburtstag!
German-Ruhr- Allet Gute zum Gebuatstach!
German-Saarlaendisch- Alles Gudde for dei Gebordsdaach!
German-Saechsisch- Herzlischen Gliggwunsch zum Geburdsdaach!
German-Schwaebisch- Aelles Guade zom Gebordzdag!
German-Wienerisch -Ois Guade zum Geburdsdog!


&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

dragelor! Am si eu o rugaminte mare...am vazut ca ati discutat aici despre diferite firme de transport cu autocarul. Pe mine m-ar interesa sa gasesc o oferta cat mai buna cu avionul (prefer cu Tarom pt ca vreau zbor direct München-Bucuresti) pentru sfarsitul lui martie. Daca aveti adrese/nr. de tel va rog sa le scrieti.
Multumesc mult!

,
Catrinel si Daria-2 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Asterix spune:

Uite aici site-ul Tarom: http://www.tarom.ro/romana/index.php
Vezi ca au si niste reduceri la cursele europene, dar se pare ca numai pana la sfarsitul lunii februarie.

asterix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Buna fetelor,

uite un link cu informatii pt zboruri spre Romania.

http://www.rumaenien-reisen.de/

Am si eu o intrebare: stiti cumva vreo firma de transport calatori care intra in Romania pe la Bors? Eu vreau sa plec din Muenchen spre Cluj, dar sa ajung direct in Cluj, nu dupa un ocol de 10 ore prin Romania.

Am gasit Mihu Reisen , dar ei nu pleaca decat sambata si eu as vrea sa plec in timpul saptamanii.
Multumesc
corail

Mergi la inceput