Euthanasie pentru Cristi - pe calea cea buna

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelina spune:

quote:
Originally posted by papadie

*prima stire:la Spitalul Militar se pot face genul asta de operatii
(13.12.2002) Vineri, 13 decembrie a.c., la ora 15.00, la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, din incinta Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central (SCUMC), va avea loc o conferinta de presa sustinuta de o echipa de medici romani si italieni, care a efectuat in cursul zilei de ieri o operatie pe cord deschis (transpozitie de mari vase), la un copil in varsta de 22 zile.
(http://www.guv.ro/presa/buletine/200212/bi-021216-mapn16.htm)
** a doua posibilitate ar fi Clujul
http://arhiva.monitorulcluj.ro/2002/2002.06.01/local2.html
ATENTIE la cele doua spitale din Romania se fac operatii pentru arterele inversate (cel putin asta reiese din cele 2 articole).
Din ce am citit de fapt marea problema ar fi ventricolul unic.
Cu cit se rezolva mai repede cu atita exista mai mari sanse de succes.

Aici te-am inscris pe un site de specialitate unde gasesti o gramada de explicatii despre situatia la ora actuala in lume in legatura cu malformatiile de inima.
Username-ul este: adecristi
Parola este: cristian
(Iti sugerez sa-ti pui emailul tau la profil si sa bifezi ce te intereseaza ca sa poti primi informatii actualizate)
http://www.heartcenteronline.com/myheartdr/common/articles.cfm?Artid=289&startpage=4#1
http://www.heartcenteronline.com/myheartdr/common/articles.cfm?Artid=289&startpage=8#1 (acest al doilea articol arata, in josul paginii, tehnici de operare folosite curent in cazul de "ventricul unic")

http://www.chw.org/display/PPF/DocID/1051/router.asp (info despre boala si 2 profesori care opereaza acest gen de malformatie)

Daca ai nevoie de traduceri da un semn.
Pt. inceput am gasit info numai despre FONTAN PROCEDURE. Poate mai sunt si altele dar trebuie continuata cautarea.

Doamne ajuta!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)



Am intrat pe site-urile de care mi-ai scris.
Intr-adevar problema cea mai mare este legata de ventricolul unic. Metoda Fontan au vrut s-o aplice cei de la Timisoara, dar au ajuns la concluzia ca nu se poate.
Copilul nu a fost declarat abandonat pentru ca cei de la spital nu s-au ocupat de asta. Pentru ei era o grija in plus pentru ca daca era abandonat, copilul trebuia sa mearga peste tot cu un asistent social si ei au preferat sa nu se complice. Am vorbit la Directia de Protectia Copilului. Legea protejeaza mama naturala pana la Dumnezeu. Mi-a spus ca daca se intocmeste un dosar pentru ca un copil sa fie declarat abandonat, judecatorul o va chema si pe mama sa o intrebe daca este de acord. Daca ea apare atunci si nu isi da acordul, nu s epoate face nimic legal. In plus, ea sustine ca il iubeste si ca dupa ce isi rezolva niste probleme o sa-l ia acasa!!!!!!!!!!!!!! mai mult decat atat femeia are si un handicap asa ca asta o ajuta si mai mult...
O sa reusesc pana la urma cu ajutorul Lui Dumnezeu.
va iubesc pe toti!
Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

DRAGELE MELE , baietelul meu Alvaro-DAniel sa nascut cu acest diagnostic -transpozitie de vase mari- si daca nu era operat la cele 30 de minute dupa nastere nu ar fi trait, dupa operatie plaminul drept a fost pot spune blocat ...si cu timpul a revenit la normal.
Sunt impresionata ca baietelul Cristinel a trecut cu bine pina la virsta lui cu acest diagnostic.
Cristi este un mare LUPTATOR !!!
Eu o sa trimit e-mail la doctorul care la operat pe baietelul si oriunde se poate ca sa il pot ajuta si eu pe Cristinel , si o sa ma rog la Dumnezeu sa primesc raspuns redepe inapoi.
Multa multa sanatate!


Elena Alvaro Alvaro-Daniel http://community.webshots.com/user/elenalove27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Dumnezeule mare,ce oameni
Dar ma bucur ca sunteti voi ,membrii DC si Adelina adevarati OAMENI!!
Multa putere draga adelina ,multa sanatate lui Cristi.Bunul Dumnezeu sa va fie alaturi si sa va ajute
Ma voi ruga pt tine si Cristi.
Pt toti membrii Dcmulta sanatate tuturor.
Nicole&Amira

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by adelina

Adelina



Draga mea Adelina te admir de ambitia care o ai si iti tin pumni !

"O sa va scanez maine analizele si toata documentatia pe care o am de la spitalele unde a fost ca sa se inteleaga mai bine diagnosticul." ...asteptam si noi sa vedem diagnosticul ca sa putem sa ii telefonam Dr. Bruke sa il intrebam ce se poate face si cum !
Multa sanatate !


Elena Alvaro Alvaro-Daniel http://community.webshots.com/user/elenalove27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Draga Adelina,
Multa putere si optimism tie si sanatate micutului luptator!Ne gandim la voi.Te rog posteaza pe forum datele din fisa medicala a micutului si tot ce scanezi,pentru ca toti cei care pot intreprinde ceva sa aiba date exacte despre Cristi.multumesc.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by adelina
[Copilul nu a fost declarat abandonat pentru ca cei de la spital nu s-au ocupat de asta. Pentru ei era o grija in plus pentru ca daca era abandonat, copilul trebuia sa mearga peste tot cu un asistent social si ei au preferat sa nu se complice. Am vorbit la Directia de Protectia Copilului. Legea protejeaza mama naturala pana la Dumnezeu. Mi-a spus ca daca se intocmeste un dosar pentru ca un copil sa fie declarat abandonat, judecatorul o va chema si pe mama sa o intrebe daca este de acord. Daca ea apare atunci si nu isi da acordul, nu s epoate face nimic legal. In plus, ea sustine ca il iubeste si ca dupa ce isi rezolva niste probleme o sa-l ia acasa!!!!!!!!!!!!!! mai mult decat atat femeia are si un handicap asa ca asta o ajuta si mai mult...
O sa reusesc pana la urma cu ajutorul Lui Dumnezeu.
va iubesc pe toti!
Adelina




Referitor la informatii despre adoptii o citez pe liliana csaki:
(gasesti subiectul aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20353 )

quote:
Originally posted by liliana csaki


Copilasii din centre sunt proveniti din maternitati.In mod normal, in momentul in care maternitatea se confrunta cu aceasta situatie, adica un copil in dificultate(abandonat), sunt obligati sa anunte de urgenta Directia de protectia copilului de care apartine.Aceasta va decide cu privire la masura de ocrotire ce se impune, respectiv plasament de urgenta(pe durata a 30 de zile) sau plasament simplu cand copilul este luat intr-o familie pentru a fi adoptat sau internarea intr-un centru de ocrotire, ori incredintarea lui unui asistent maternal.
Apoi copiii adoptabili sunt:
-copiii ai caror parinti nu se cunosc(au linie in certificatul de nastere in dreptul ambilor parinti),
-copiii ai caror "mame" au dat declaratia ca sunt de acord cu adoptia copilului(de catre o familie stabilita de CRA, declaratia se da la cel putin 45 de zile de la nastere, dupa care respectiva mai are un termen de gratie de 30 de zile(de la data declaratiei) in care s-ar putea razgandi, asadar dupa cel putin 75 de zile in cazul existentei declaratiei si
-copiii declarati abandonati.Un copil este declarat abandonat daca timp de cel putin 6 luni n-a fost vizitat de nici un membru al familiei naturale.Actiunea se introduce la Tribunal de catre Directia de Protectie Sociala, in evidenta careia se afla copilul, care are si obligatia de a produce dovezile.Odata declarat abandonat, copilul devine adoptabil.
[...]



"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Adelina, eu sunt din Cluj..nu cunosc prea multi medici la institutul inimii dar as putea incerca sa ajung la dr. care crezi ca va poate ajuta, daca vrei da-mi un nume.
In alta ordine de idei, inteleg ca Cristi e la cluj , in spital. Desi azi la amiaz plec din Cluj, de luni as putea merge pe la el in vizita, poate l-ar ajuta sa vada si altceva decat halate, ce zici? Are nevoie de ceva, haine, mancare, medicamente, orice...?

Raluca mama Ilincai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Ziua de Constanta: http://www.ziua.net/ct.php?id=16872
Nu este prima oara cand se omit anumite informatii intentionat sau nu... In cazul de fata, daca nu era Adelina nu se uita nimeni la Cristi. Chiar si asa, vedeti cu totii ce probleme mari intampina
Este incredibil: sa intampini asemenea piedici cand vrei sa ajuti un sufletel nevinovat
Sa dea Domnul sa fie bine pana la urma
Noi suntem aici, ne rugam pentru voi si incercam fiecare sa ajutam cum putem si cum ne pricepem.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Raluca: eu am vorbit noaptea trecuta la telefon cu Adelina si azi merg la Cristi si o sa incerc sa fac cumva sa il mutam de la Pediatrie 3 depe Campeni la pediatrie pe Motilor. Conditiile in care sta el acum nu sunt cele mai bune si de aia o sa incercam mutarea. Am inteles de la Adelina ca Cristi are mancare la spital, are pe cineva care sta permanent cu el si bunicii (parintii Adelinei) sunt in CLuj. Am inteles ca vrea sugus si o sa ii duc azi eu. Iti scriu un PM cand ma intorc de la el si iti spun ce mai are nevoie.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Carina, la ce medic e la Pediatrie III?

Raluca mama Ilincai

Mergi la inceput