mamici cu copii de 4 - 5 ani

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fabi spune:

Buna tuturor!
Fetitz mea, ceea mare, Octavia,are 4 ani si doua luni, îi place foarte mult sa mearga la gradinitza, sa aiba prietene, mai nou prieteni:), stie s avorbeasca si franceza si roamana, îi place sa picteze, nu-i place sa coloreze, îi plac fff mult accesoriile de moda, culoarea roz, sper sa-i treaca cu culorea roz:).
Are 18 kg si 100 de cm.Cunoaste toate literele, îi place sa faca poze, îi place la calculator f mult, da nu prea o lasam, se joaca pe caluclator pe barbie.com, îi place f mult sa avem musafiri, vrea sa fie mare , îi palce f mult sa-i spun povesti, îi plac desenele, dar in gen o lasam doar in weekend, si manca f bine, evitam la maxim dulciurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili_321 spune:

Ldraga lexi , multumesc de incurajari ,dar copilul meu nu mananca nici legumele asa cu placere,de ex in supica de carne cu paste mananca morcovul daca e intreg dar daca este ciorba de legume si sunt taiati marunt ii scoate afara ;el mananca branzeturi dar nu din toate(doar branza de vaci ,de burduf, unt, laptele asa si asa, salam daca este "tare"-adica uscat, si mananca cu placere castraveti acri.Ce este mai rau ca nu e curios sa incerce si altceva nou.Nu pot sa spun ca este slabanog dar mi-as dori sa manance si altceva.Acum ca povestesc sunt mai linistita dar uneori cand se incapataneaza sa nu manance ma apuca pandaliile,dar stiti si voi cum e.
va saruta Rares si Ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Andrei e nascut pe 20.04.1999, la ora 13.42, 3150g, 51cm, prin cezariana( dupa 1 zi juma' in spital, cu termen depasit, asteptand contractiile ce nu mai aveau sa vina, domnisorul Oaki, numele din burtica, si-a lasat capsorul pe spate in prezentatie bregmatica, iar doctorii au decis interventie chirurgicala de urgenta)>

Acum are 5 ani si 2 luni, 110cm, 18,5kg, vorbeste foarte bine si franceza, putin engleza( asta de la un copil de la gradi, american "blekota" ce nu se osteneste sa invete franceza la fel ca ceilalti. Asa ca Andrei, prieten fiind cu el, si-a zis ca tre' sa inteleaga el engleza daca cu franceza nu merge!).

E foarte pasionat sa invete lucruri noi, ii place animale si cartile cu povesti, nu prea are rabdare sa faca un lucru ce dureaza un pic mai mult, il iubeste mult pe fratiorul lui, Victor de 3 ani, e protector cu el la gradi' si mandru ca are responsabilitati de frate mai mare!

I-a cazut un dinte si a devenit barbat in acest fel!

Cu drag,


Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Ana, subscriu la ce au spus fetele referitor la limba straina. Si eu i-as fi pus meditatii acasa daca nu am fi avut norocul de o educatoare pregatita si in sensul asta si cu care face engleza suplimentar la gradinita. (si pe care evident ca o platim, doar ca ceva mai putin cred). Face de un an si rezultatele se vad, cu pasi micuti, dar siguri. S-a familiarizat cu limba, face cateva propozitii scurte, stie cateva poezii si cantecele si se joaca cu cuvintele. Eu sunt hotarata sa merg inainte. Copiii la varsta asta sunt receptivi si invata mult mai usor limbile straine decat mai tarziu si decat ne imaginam noi.
Cristina, esti mana cereasca cu mesajul tau! Si eu m-am hotarat sa o duc pe Oana la Palatul Copiiilor la pian (ca are ceva talent si orga acasa ) si eventual la teatru. Mana cereasca, nu alta! Te rog din suflet, daca ai timp, scrie-mi si mie cate ceva, cum s-a acomodat pustoaica, de cate ori merge pe saptamana, daca este scump, daca vorbesti de Palatul mare al copiiilor sau de unul de sector, si mai ales, daca persevereaza din propria ei vointa. Eu mi-am tot facut griji ca Oana e tentata sa renunte la diferite activitati dupa ce trece momentul de curiozitate si entuziasm. Gasesc un mare avantaj in cursurile astea, mai ales in integrarea intr-o colectivitate unita de aceleasi preocupari, in fine.
Poate informatiile vor interesa si alte mamici, nu stiu, dar te rog spune-mi si mie cam ce ti se pare tie bine de stiut, inteleg ca recomanzi cursurile. Am inteles ca inscrierile se fac la 15 septembrie si cursurile incep la 1 oct. Dar sunt locuri limitate? Da probe de aptitudini?
Multumesc mult

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Mi-a facut placere sa citesc despre alti copii de virsta fiului meu. Dominic are 4 ani si 8 luni si merge la gradinita 2.5 ore pe zi. Vorbeste numai engleza dar voi introduce si romaneste peste un an-doi. ii intelege cit de cit pe bunici cind vorbesc in romaneste, dar nu f bine si ei ii vorbesc si-n engleza.

Are 22 kg si 114 cm. Citeste binisor (l-am invatat eu) si acum a inceput sa si scrie (asta este initiativa lui, nu-l corectez, face liste de cumparaturi, scrie felicitari s.a.m.d). In ultimele zile vad ca a inceput sa-l intereseze sa faca adunari. La gradinita invata franceza dar asta e cu o mama care vine din cind in cind, deci nu foarte sigur sau planificat, dar e bine sa auda si alte limbi. Merge pe bicicleta, trotineta, rotile, patine. Se descurca excelent la computer.

Cel mai important insa, e prietenos, sociabil, plin de incredere. Sint foarte mindra de el. (Ha, ha, cred ca se vede!)

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by Ana71

Asa cum am mai spus, baietelul meu, Victor are 4 ani si 5 luni. Chiar aseara am avut o discutie cu sotul meu referitoare la invatarea unei limbi straine. Sotul meu e de parere ca ar trebui sa ne interesam de un profesor pentru meditatii la limba germana (sau engleza), cam o data sau de 2 ori pe saptamana, incepand cu perioada vacantei. Mie mi se pare cam devreme totusi (el inca mai poceste unele cuvinte si in romana). El face la gradi engleza, dar destul de putin. Voi ce parere aveti? Copii vostri au si altfel de activitati in afara gradinitei (sport, muzica,etc)? Noi locuim locuiesc in Drumul Taberei si daca as vrea sa va intreb daca cunoasteti ceva prin zona (in afara de parc) unde sa se mai distreze in timpul vacantei.



Ana, cu cat incepe mai devreme cu atat mai bine. Au alt fel de a invata cand sunt mici. Eu sunt uimita de Minunica, e la o gradi cu grupa speciala de germana ( si o educatoare suuuuper ) si sunt uimita cate lucruri stie. A inceput in octombrie 2003 si stie multe cantecele, poezii, cuvinte multe, face mici propozitii. Invata in joaca, din cantecele si poezii asociate cu miscari de maini, picioare, degetele si alte "auxiliare". Eu nu vorbesc o iota germana.. deci cu mine nu are cum exersa. Dar se simte. Mai nou m-au pus sa o las cu TV pe canal german si la emisiuni pentru copii mai pricepe pe ici pe colo.

Cristina, vreau si eu informatii referitor la activitatile de la palat.. plssss!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Si eu cred ca limbile straine copiii le invata extrem de usor!

Andrei vorbeste romana acasa si franceza la gradinita. Franceza a invatat-o numai cand a inceput gradinita si, in doi ani, vorbeste 90% ca ceilalti. Proful lui nu conteneste sa ni-l laude la subiectul asta. In plus, cum am mai povestit, a inceput sa prinda si ceva engleza, de la colegii lui englezi sau americani. In grupa a 3-a de gradi incep si flamanda( suuuuuuuuperba limba!) si sunt deja sigura ca nu o sa aiba probleme!

Pupici,

Nora, mamica lui Andrei si a lui Victor
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Haideti sa va mai intreb ceva, ca vad subiectul cum lancezeste!

Cu piticii vostrii de 5 ani, 5 ani si ceva, aveti probleme de concentrare? La ei, ca de noi ce sa mai vorbim...

Vreau sa spun ca Andrei nu are rabdare sa termine un lucru( un joc, nu ceva serios), sa i se explice ceva, e agitat, nu stiu cum sa descriu mai bine. Incepe, de exemplu, sa deseneze ceva si dupa cateva minute se apuca de altceva si tot asa. Nu termina desenul, nu asculta cand i se explica ceva... In schimb, daca-i place ceva foarte mult totul e ok. Dar nu poti citi dintr-o enciclopedie( pt copii) doar paginile cu lumea submarina, nu? Si de 100 de ori!

Ati avut astfel de probleme, ati reusit sa gasiti ceva solutii? Sau sunt inca prea mici pentru a fi atenti si vine si asta cu timpul?

Nora, mamica lui Andrei(20aprilie 1999) si a lui Victor(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Raul (5ani și două luni) nu are nici el răbdare deloc. Eu chiar îmi fac mari probleme mari că nu o să meargă bine cu școala mai tîrziu. Am în geantă nr de telefon de la un psiholog evaluator si vreau să-l duc. De fapt, după ce am citit subiectul acesta mă gîndesc ca poate exagerez. Raul recunoaște numerele pînă la 20, unele litere, știe putina engleza, desenează "o piatră spartă","o mașină stricată",o casă cu zidul spart", construiește "un laser cu trei compartimente" (la noi construitul e la mare preț), dar e foarte neastîmpărat, nu are răbdare deloc și educatoarele de la cămin îmi spun că e foarte copilăros față de ceilalți, să nici nu mă gîndesc să-l dau la școală la 6 ani.
Și mai am o problemă cu dependența de televizor și calculator. A ajuns să nu mai vrea nici să mergem afară. Binențeles că nu-l prea lăsăm, dar nu-mi place că asta își dorește cel mai mult. Am încercat să-l dăm la înot în ideea că ar fi bine să facă un sport, dar în primele 10 ore nu a prea făcut progrese, "domnul învățător de apă" mi-a spus să mai încercăm din toamnă că e un copil "nu jucăuș ci foarte foarte jucăuș" și că în mod clar nu știe de ce e acolo pentru că numai se joacă tot timpul.
Adevărul că sunt foarte panicoasă și de cîte ori văd un copil de aceeași vîrstă care știe mai multe sau e mai cooperant încep să-mi fac probleme, încep să trag de el într-o direcție și de multe ori rezultatul e opus celui dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

quote:
Originally posted by Nora

Haideti sa va mai intreb ceva, ca vad subiectul cum lancezeste!

Cu piticii vostrii de 5 ani, 5 ani si ceva, aveti probleme de concentrare? La ei, ca de noi ce sa mai vorbim...

Vreau sa spun ca Andrei nu are rabdare sa termine un lucru( un joc, nu ceva serios), sa i se explice ceva, e agitat, nu stiu cum sa descriu mai bine. Incepe, de exemplu, sa deseneze ceva si dupa cateva minute se apuca de altceva si tot asa. Nu termina desenul, nu asculta cand i se explica ceva... In schimb, daca-i place ceva foarte mult totul e ok. Dar nu poti citi dintr-o enciclopedie( pt copii) doar paginile cu lumea submarina, nu? Si de 100 de ori!

Ati avut astfel de probleme, ati reusit sa gasiti ceva solutii? Sau sunt inca prea mici pentru a fi atenti si vine si asta cu timpul?

Nora, mamica lui Andrei(20aprilie 1999) si a lui Victor(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin



Nora, ma confrunt cu Oana cu aceleasi "simptome". Cred ca tine si de varsta, dar si de temperament. Am vazut cu ochii personali copii de varsta fiica-mii care aveau si rabdarea si puterea de concentrare sa deseneze sau sa se joace cu acelasi lucru suficient timp ca sa-ti faci treburile. Uite ca nu pot sa aproximez un timp, dar peste jumatate de ora, o ora. In tot cazul, mai mult ca fiica-mea.
Cred ca nu ne ramane decat sa lucram la asta impreuna cu ei. Eu am inceput sa aplic cat de cat o metoda. Nu stiu daca e buna.
Iti dau un exemplu. Jucam carti sau "nu te supara, frate" (ala cu pioni si zar). Buuun. In timpul unei partide, se trezeste ca ea vrea altceva. Si zic si eu "Numai dupa ce terminam jocul asta, altfel nu ma joc altceva". La inceput nu m-a crezut sau mi-a tatonat hotararea si a lasat balta jocul. Foarte bine, nu m-am mai jucat altceva. Cu timpul a asimilat chestia asta ca pe o regula (de conduita?) si isi controleaza rabdarea pana la sfarsitul partidei.
In tot cazul, rabdarea si perseverenta nu-s punctele forte ale Oanei mele, dar am credinta si speranta ca se pot educa.


Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput